Xillor, jak o b³êdy chodzi, to mo¿na tam znale¼æ jeden, ale zrobiony specjalnie - "zuowieszczo"
Domin - nie, nie inspirujê siê twoj± gr± - W tym jest wiêcej Black Cata ni¿ twojej gry
A teraz dodajê swoje kochane, najm³odsze dziecko klawiatury
-------------------------
Rozdzia³ II:
¯ycie nikogo nigdy nie rozpieszcza. Przekonujê siê o tym w momencie, gdy stojê w budynku komendy policji i rozmawiam z kim¶ nieznajomym.
- Tak i jestem w³a¶nie przy telefonie - odpowiedzia³am na zadane pytanie - A mogê wiedzieæ z kim rozmawiam? - zapyta³am cicho. W odpowiedzi us³ysza³am ¶miech.
- Niestety nie. W zasadzie dzwoniê do ciebie tylko po to, Luize, ¿eby ciê ostrzec, ¿e je¶li we¼miesz zlecenie z³apania albo mnie, albo swojej siostry, to zginiesz. - powiedzia³a nieznajoma osoba, po czym siê roz³±czy³a. Spojrza³am pustym wzrokiem na Zero, która przygl±da³a mi siê z skwaszon± min±.
- Wygl±dasz jako¶ kiepsko. Co¶ siê sta³o? - zapyta³a.
W tym samym czasie...
Góra Coronet, znajduj±ca siê w Sinnoh od zawsze by³a miejscem, w które nie powinno siê samemu zapuszczaæ. Od prapocz±tków ¶wiata o tym miejscu kr±¿y legenda, która opowiada o powstaniu ¶wiata. Z tego powodu do tego miejsca podró¿owa³y rzesze archeologów, fanów mitologii, antropologów i innych podobnych ludzi. Na szczê¶cie w tak deszczowy dzieñ jak ten nie krêci siê tam nikt oprócz pary sk³adaj±cej siê z rudow³osej dziewczyny i wysokiego blondyna. Blondyn koñczy³ w tym momencie rozmowê przez komórkê, odwracaj±c siê w stronê dziewczyny.
- Jako¶ tam za³atwi³em Luize. - rzuci³ do niej u¶miechaj±c siê lekko - Mia³a¶ dobry pomys³, ¿eby nie pakowaæ w to swojej siostry do chwili, a¿ bêdzie potrzebna, wiesz?
Dziewczyna spojrza³a na swój pier¶cionek z czarnym kryszta³em.
- Wiesz, Red... - zaczê³a cicho - Nie jestem pewna, czy... Czy to na pewno jest jedyne wyj¶cie? Nie chcê nara¿aæ Luize na niepotrzebne cierpienie, tylko dlatego, ¿e chcia³abym zobaczyæ znowu osobê, któr± kocha³am...
Blondyn spojrza³ na ni± gro¼nym wzrokiem, zdmuchuj±c z twarzy czerwone pasemko w³osów.
- Mars, zdecyduj siê w koñcu czego chcesz w ¿yciu... - wycedzi³ przez zêby. Rudow³osa spojrza³a na niego ponurym wzrokiem.
- Jeste¶ pewna, ¿e dobrze siê czujesz?
Spojrza³am na Zero, warcz±c lekko. Wraca³y¶my akurat z komendy i nie mia³y¶my zbyt szczê¶liwych min - wprawdzie znalaz³y¶my odpowiednie prace dla siebie, ale ten telefon wytr±ci³ nas z równowagi.
- Nie martw siê, czujê siê doskonale. - wycedzi³am, odwracaj±c g³owê w drug± stronê - Czujê siê doskonale, bo w³a¶nie wziê³am zlecenie na moj± siostrê, a kto¶ anonimowy do mnie zadzwoni³ z pro¶b±, ¿ebym nie bra³a zlecenia na ni±, bo zginê.
- Ale to by³a gro¼ba, a nie pro¶ba! - powiedzia³a stanowczym g³osem, ³api±c mnie za moj± d³ug±, czerwon± kitê - Nigdy siê tak takimi gro¼bami nie przejmowa³a¶, wiêc co siê teraz z tob± sta³o Luize?!
Spojrza³am na ni±, nie wiedz±c, co odpowiedzieæ.
--------------------
Danke dla Blue (za ocenê rozdzia³u na PW ;))
Ufff, no to dajê rozdzia³ II.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Dziêki, panowie, a co do waszych wypowiedzi:
Nenloth - tak, nastêpny rozdzia³ wyl±duje w twoich ³apach jak bêdziesz dostêpny 17 lub 20 marca na forum ;)
Xillor - gdyby¶ widzia³ moje ostatnie wypracowanie z polaka, to by¶ siê przerazi³ ;) Chyba by³o trochê interpunkcyjnych i z dwa jêzykowe. Tu przy FFie ortograficzne natychmiast eliminujê, no ale z interpunkcyjnymi i jêzykowymi tak ³atwo nie jest.
Czyli jak dobrze pójdzie - nastêpny rozdzia³ dam 17, 20 lub 22 marca (Nenloth, to od ciebie zale¿y, wiesz o tym?)
[ Dodano: 1 Kwiecieñ 10, 11:35 ]
Rozdzia³ III:
Pewna o¶mioosobowa grupa o nazwie "Light Future" zosta³a za³o¿ona dwa lata temu przez moj± kole¿ankê ze szko³y, Corê Looking. Ten zespó³ postawi³ sobie jako cel z³apanie i wymordowanie ca³ego z³a, które by³o siane przez Team Galactic. "Light Future" do komunikacji pomiêdzy sob± u¿ywaj± Starcalli - to taki ich znak rozpoznawczy.
Cora Looking ziewnê³a g³o¶no i wynurzy³a siê spod koca, rozgl±daj±c siê za swoim Starcallem. Dos³ownie w tym samym momencie zauwa¿y³a ¶wie¿± gazetê, któr± musia³a jej przynie¶æ pokojówka. Gdy tylko rzuci³a na ni± okiem, podnios³a z pod³ogi rzutkê i rzuci³a w ni± prosto w ¶rodek loga Team Galactic, które by³o przyczepione do tablicy korkowej.
- Zrozum, to nie twoja sprawa, tylko moja!
Ja i Zero nadal sta³y¶my na ulicy. Blondynka wpatrywa³a siê we mnie zawiedzionym wzrokiem.
- Rozumiem, ¿e to sprawa rodzinna, no, ale wiesz, ten telefon to nie by³ przypadek... Prawda? - zaczê³a. Kiwnê³am lekko g³ow± na odczepnego, zaczynaj±c i¶æ, lecz moja kole¿anka nie dawa³a za wygran± i nadal zarzuca³a na mnie sieæ pytañ.
- Co zamierzasz z tym zrobiæ? ... Masz jaki¶ plan na dorwanie Mars? - co chwila by³o s³ychaæ kolejne pytanie, dopóki nie dosz³y¶my do domu Cory Looking, która ju¿ tam na nas czeka³a z niezbyt weso³± min±.
- Luiza! - wykrzyknê³a na mój widok. Tylko ona tak na mnie mówi³a, reszta mówi³a mi po imieniu lub skraca³a, wo³aj±c na mnie Lui. Spojrza³am na ni± morderczym wzrokiem.
- No dobra, dobra! - przeprosi³a mnie - Zebra³am ju¿ ca³± nasz± grupê, tylko was tam brakuje. - doda³a szybko, wpuszczaj±c nas do budynku. W ¶rodku siedzieli trzej ch³opacy i jedna dziewczyna z ponur± min±.
- Cze¶æ... - szepnê³a grobowym g³osem, nie spuszczaj±c ze mnie swojego smutnego spojrzenia. U¶miechnê³am siê do niej lekko, a ona spojrza³a na mnie zaskoczona - Z czego siê cieszyæ, Lui?
- Vera... Z tego, ¿e w koñcu wpad³a nam w rêce jaka¶ zajmuj±ca robota! - odpowiedzia³am jej z zadowolonym u¶mieszkiem na twarzy.
----------------
Niestety, jestem zmuszona zawiesiæ projekt do wakacji, poniewa¿ nie mam czasu i ledwie udaje mi siê co¶ wyskrobaæ, przyk³ad widaæ powy¿ej
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.