POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Popularno¶æ Pokemon
Autor Wiadomo¶æ
kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 22 Maj 12, 15:30   

25
po³owa, mo¿e siê wyrobimy przed ... sami wiecie kim. ¯ó³tokucykowatym adminem.
W dzisiejszych czasach, w Polsce wszystko jest popularniejsze od poków, które s± postrzegane tylko jako chiñska bajka dla dzieci. £±cznie z D¿astinem Bejberem,Bakuganami czy nie wiadomo czym jeszcze.

Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez kowalt 22 Maj 12, 15:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 15:39   

26

bo wszystko posz³o w komerchê, bakugany by³y dobr± seri± do Nowej Vestroi bodaj¿e ( tak siê ona nazywa³a?), ale potem to ju¿ by³a pora¿ka.....jeszcze mog³em zrozumieæ przeprowadzkê Dana do nowego miasta, ale dziwnym zbiegiem okoliczno¶ci Shun i Marucho te¿ tam siê przeprowadzaj±, a co z dziewczynami? Gdzie Runo, Julie, Ty Lee, ca³a reszta bohaterów pobocznych?
No proszê, co z pozosta³ymi bohaterami? Jedynie tyle co Spectra jest w 4 serii bodaj¿e, ale to nie to samo co w 2 serii, gdzie by³ prawdziwym Baddasem, a w 4-ej jest pupilkiem Dana i jego super-duper-kumplem w boju. Matka Dana? Seria 1 i druga, odcinek 1 serii trzeciej i w górê naprawdê okazjonalnie. Ech.....dobr± seriê zjechali....szkoda...

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 22 Maj 12, 15:56   

27

Nie wiem który odcinek jakiej serii ogl±da³em ale odrzuci³ mnie. Mo¿e dlatego ¿e nie zrozumia³em o co biega.Mo¿e dlatego ¿e bêd±c po wielu animach o podobnej tematyce odrzuci³o mnie to ¿e ju¿ to widzia³em gdzie¶ indziej. Tylko w lekko zmienionej formie,. Chocia¿ to samo masz kiedy ogl±dasz Shoneny typu Naruto. Po obejrzeniu paru masz wra¿enie jakby¶ obejrza³ wszystkie. Powtarzalno¶æ i schematyczno¶æ.
Nie wiem czy wiecie ale w ka¿dym takim temacie wiêcej frajdy daje rozmowa, (która jest czêsto ciekawsza od dyskusji w innych czê¶ciach forum) ni¼li sama zabawa.

Sygnatura użytkownika

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 16:09   

28

no niby tak, obejrzysz Naruto i rzeczywi¶cie, ja ogl±daj±c Naruto od 2 lat bez przerwy, próbowa³em siê na one piece przesi±¶æ , i niekiedy, jak lec± filery w naruto, to siê przesi±dê, ale nie ci±gnie mnie, to co siê dzieje w one piece przypomina mi 1 seriê shippuudena bohater wraca po 2 latach, lepszy i silniejszy i prze dalej.

Ogl±daj±c wczoraj nowe Looney Tunes ( Zwariowane melodie, czyli daffy, bugs i ferajna), ucieszy³em siê kilkana¶cie razy, nie wiem czy z powodu ¿artów, które pomimo tego ¿e ju¿ zdeka przejechane i podane w nowej formie, by³y dalej dobre, czy mo¿e z powodu starych dobrych kreskówek z dzieciñstwa - gdzie ok³adanie siê po mordach kluczami hydraulicznymi, go³ymi piê¶ciami czy u¿ywanie broni palnej przeciw bezbronnym biegaczom by³o na porz±dku dziennym - które by³y podane w nowej "oprawie ( Kojot Wilie i Strusiek w komputerowym 3D ZACHOWALI SWÓJ CZAR I UROK *beep**beep* PZIU) czy z powodu dobrych wspomnieñ, ale: BAWI£EM SIÊ PRZEDNIO! takich rzeczy powinno byæ wiêcej, ale w dzisiejszych czasach natrafiæ na co¶ takiego, to naprawdê pere³ka, podobnie jak na inne dobre produkcje animacji, jak chocia¿by Generator Rex, z pocz±tku pomys³ mi siê wydawa³ do bani, ale fabu³a siê rozwinê³a i polubi³em serial, jest doros³y, ma pod³o¿e moralne, intrygi, to nie jest jaki¶ Ben 10, to co¶ lepszego(szkoda ¿e koñczy siê na 3 seriach), albo chocia¿by Edki ( Ed, Edd i Eddy) którzy byli moimi ulubieñami od "kaczêcia", Ed mia¿d¿y³ system wtedy, teraz i mia¿d¿y³ bêdzie!

wiecie ¿e po 40 bêdê musia³ wyzerowaæ, by zabawa trwa³a

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

Ostatnio zmieniony przez DominLoL 22 Maj 12, 16:11, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 17:14   

kowalt napisa³/a:
W dzisiejszych czasach, w Polsce wszystko jest popularniejsze od poków, które s± postrzegane tylko jako chiñska bajka dla dzieci. £±cznie z D¿astinem Bejberem,Bakuganami czy nie wiadomo czym jeszcze.

G...ucio prawda. Poka¿ mi jakie¶ forum/strony fanowskie o Bakugan, ten Generator Rex itd. Tak naprawdê, to ¶wiat oferuje tyle ró¿nych..franczyz (no bo nie ma innego s³owa na okre¶lenie wspólnoty gier/mang/anime/zabawek td.), ¿e niemo¿liwe jest, ¿eby trwa³o ogólnopolskie szaleñstwo na punkcie czego¶. TY twierdzisz ¿e niby MyLittleBrony/pony sa popularne...GDZIE ? chyba tylko na jaki¶ forkach...w drodze do LO mam 2 podstawowki - prywatna i publiczna. W jednej maniacz± o Pingach z Nic...tfu, Madagaskaru, w drugiej o Beyblade Metal Masters. Kurde, du¿o szaleñstw mamy, skoro wy piszecie jeszcze o innych seriach.

A teraz proszê mi wskazaæ fora/strony/karty po polsku/turnieje karciane/emisjê prowadzon± nieprzerwanie na jednym kanale powy¿ej 4 lat dotycz±ce tych wszystkich niby-modnych tytu³ów. A takiego Generatora Rexa to ju¿ w 2013 r. juz nie bedzie w pl tv. Za to Poczki bêd± w w pl tv w 2014/15 i do koñca istnienia tego anime. Przez lata bêdzie umacniana popularno¶æ wielosezonowa która si³± rzeczy musi byæ mniejsz, ni¿ taka 2-3 sezonowa vide kucyki, generatory, Bakugany...

Aha, bym zapomnial:
29

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 17:19   

30

poke, mnie chodzi³o o to, ¿e ma³o jest naprawdê dobrych seriali animowanych, sam przyznaj, ¿e poki s± na takim poziomie, ¿e znasz na wylot wszystkie serie pomimo ¿e widzia³e¶ tylko kilka pierwszych : O pocz±tek odcinka, jaka¶ historyjka o pokemonie lub trenerze, zespó³ R chce porwaæ poka i pikacza, pikacz ich rozwala i bum, pozamiatane.

i dobrze, niech se Rex trwa do 2013. I dobrze, bo dobrych seriali siê nie powinno maltretowaæ, a dbaæ o nie...

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez DominLoL 22 Maj 12, 17:22, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 17:38   

31.

PokeMan... je¶li chodzi o Kucyki... no có¿... zapowiadany jest ju¿ nastêpny sezon, który niestety bêdzie mia³... jak dobrze kojarzê 12 odcinków. Dodatkowo, jest taka strona jak BronyLand, jest to strona w ca³o¶ci po¶wiêcona MyLittlePony Friendship is Magic. No i jeszcze takie co¶, tylko, ¿e z Polski i nie takie troszkê w±t³e, ale jest MLPPolska. To s± strony, ale wiesz co... jak dobrze pamiêtam, kucyki posiadaj± swoje figurki i jakie¶ tam zestawy, ale to ju¿ dla dzieci... NIE LICZ¡C FIGUREK! Maj± swoj± gazetê... ale to nie jest chyba wa¿ne. A w³a¶nie, o ile pamiêtam... nie wydaje mi siê, ¿eby Kucyki, które s±... no có¿... przeznaczane dla odbiorców m³odszych ni¿ ja... i w dodatku innej p³ci... by³by puszczane na innym kanale, ni¿ dla dzieci. Wiêc tutaj po ludzu sobie darujê komentarz, bo jest on niepotrzebny, by udowodniæ sukces Kuców na ¶wiecie. Tak na serio, wystarczy tylko wej¶æ w Devianta i wpisaæ MyLittlePony, wyskoczy Ci milion FanArtów. Wchodzisz na Steam'a i co widzisz, kurcze, no jasny gwint! Mój kolega jest fanem kuców i jest w gildi kuców, z innymi kucami, i maj± swój serv. Mo¿e nie jest to "Taki wielki przyk³ad", ale jednak troszkê przedstawia sytuacjê.

Je¶li chodzi o Bakugany, jest to s³abe anime, licz±c... wszystko. Pomys³ fajny, postaci barwne, ale znowu podobny schemat, jak wszystko. Dodatkowo, w pierwszej serii u¿ywano... CI¡GLE, CI¡GLE, CI¡GLE tych samych urywków akcji. No, chodzi mi o to, ¿e jak jaki¶ Bakugan atakowa³ jakim¶ atakiem, to do takiego samego "video" mówi³ to samo, itd.

A co do Rex'a... no có¿. Jest to ewidentnie nastêpca Ben10'a... a znaj±c pieprzony sukces serii Ben10 w¶ród ma³ych ch³opców... no có¿. Nie wydaje mi siê, ¿eby to szybko posz³o siê... GRRR. Dodatkowo trzeba powiedzieæ, ¿e pocz±tek Ben10'a by³ przeznaczony dla m³odych odbiorców, a za to jest nastêpca Ben10 Alien co¶ tam (Nie pamiêtam nazwy, a wcale nie mam zamiaru jej szukaæ) jest bardziej dla starszych odbiorców, w koñcu pojawi³y siê w±tki mi³osne, fochy postaci itd.

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 17:44   

32

afil, cartoon ju¿ oficjalnie powiedzia³ ¿e robi± TYLKO 3 SERIE : O

za to ben 10 ma ju¿ chyba z 10 : O no sorry, ale chyba co¶ tu nie halo, bo w porównaniu do Bena, Rex ma jakie¶ pod³o¿e moralne i jest to seria o wiele bardziej doros³a i to widaæ. Te nowe "Beny" to dalej jedno i to samo, co z tego ¿e mamy w±tki mi³osne i seria jest bardziej brutalna, zrobiono chyba tylko jeden schodek w stopniu doros³o¶ci, nie widaæ ¿e kto¶ umiera, tylko " Wiecie, to chyba czas na po¿egnanie" i tyle, NULL, NIC ZERO!

Sygnatura użytkownika

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 22 Maj 12, 18:04   

33

Mi³o ¿e do³±czy³e¶ do zabawy ;)

Bakugany czy kuce by³y jedynym co mi przylaz³o do g³owy. Nie wiem co ogl±daj± dzisiaj dzieciaki. Wiem ¿e pokemonami wielu siê nie interesuje. Z³y przyk³ad. Wybacz.

B±d¼ ³askaw zauwa¿yæ ¿e Pokemon w Polsce ma sta³ych fanów.Czyli w wiêkszo¶ci tych którzy pamiêtaj± starsze serie. A dla nowych poda³e¶ mi ca³kiem niez³e okre¶lenie. S± sezonowi. Mój kuzyn kiedy by³ u mnie zainteresowa³ siê lekko pokemonem. Dlatego ¿e akurat na DSie nie mia³em nic innego. Obejrza³ parê odcinków sam, ale po miesi±cu zrezygnowa³. Dlaczego? Poniewa¿ dzisiejsza m³odzie¿ taka jest. Z³apie co¶ w ³apska ale po chwili zobaczy co¶ ciekawszego i pu¶ci.

Chcesz zobaczyæ strony i fora o Bakuganach/pingwinach i innych tego typu rzeczach? Poka¿ mi porz±dn± stronê/forum prowadzon± przez dwunastolatka. Bo taki jest maksymalny wiek dzieci w podstawówce. Oni nie tworz± for. Siedz± na dworze i bawi± siê w te Bakugany czy Beyblady(pamiêtam pierwsz± seriê. Zatêskni³em za tym przez Ciebie, i za Medabotem.). Tak samo jak ja w ich wieku(no mo¿e mniejszym ni¿ dwana¶cie) lata³em w koszulce z Pikachem(ze stadionu a jak!) i nap... uderza³em wyimaginowanym piorunem we wszystko co siê rusza. Starsi te¿ ich nie stworz±. Poniewa¿ wiêkszo¶æ starszych siê tym nie interesuje. A ta garstka mia³aby za ma³o osób by o tym gadaæ.

Wydaje mi siê ¿e poki ju¿ raz zniknê³y z polskiej telewizji. Mo¿e znikn± ponownie. Chocia¿ wydaje mi siê ¿e s± ju¿ na takim etapie ¿e nie powinno to siê wydarzyæ. Chyba ¿e poziom Anime siê sp³yci.

A teraz jaki¶ popularny serial który lecia³ d³u¿ej ni¿ cztery lata. Pierwsze co mi do g³owy przychodzi to Power Rangery. Teraz chyba ju¿ tego nie ma ale lecia³o ca³kiem d³ugo, i nieprzerwanie, i chyba w miarê po kolei sezonami.
I karcianka. Jeszcze nie widzia³em ludzi graj±cych w Pokemony kartami. Raz widzia³em go¶ci graj±cych w Yu-gi-oha (dawno temu) a do¶æ czêsto widuje osoby graj±cy bodaj¿e w Magica(chyba, ja tam karierê karcian± skoñczy³em na YGO na DSie i Makale ;) )

Zastanawiam siê czy ma³± popularno¶æ poków nie jest spowodowana ma³± popularno¶ci± anime. Jak ja mia³em dwana¶cie lat to traktowa³em poki jeszcze jak bajkê. I nie zna³em jeszcze wtedy gier. Tak samo dzisiaj dzieciaki mog± traktowaæ np. Beyblady. Dla nich to bajka. I do tego popularna dopóki leci w TV. Potem wejdzie co¶ innego i to bêdzie popularne.

To nie jest problem tylko anime i seriali. Tak samo jest z muzyk±. Zobacz ¿e w podstawówce ju¿ nie s³ucha siê hip-hopu. Teraz przewa¿a(no znowu muszê strzelaæ) D¿astin i inne disneyowskie gwiazdki. A przynajmniej w¶ród dziewcz±t. Oczywi¶cie s± tacy którzy lubi± hip-hop. Ale ju¿ np. znajd¼ mi dzieciaka z podstawówki s³uchaj±cego Strachów(zapraszam w sobotê na Juwenalia w Warszawie. Strachy graj±!) czy innych bardziej popularnych zagranicznych rockowych zespo³ów.
Nasi bracia i siostry siê nie licz±. Nie poznali by tego gdyby nie my!

Mia³em siê uczyæ do matury. Ustnej z Polaka. Wkomisji mam kobietê która w poprzednim roku wiêcej osób (¿e siê wyra¿ê) udupi³a ni¿ przepu¶ci³a.

Pewnie siê napisa³em a i tak ca³o¶æ jest nie do zrozumienia. Jak zawsze. Nie potrafiê budowaæ d³ugiej wypowiedzi.

Dosz³y dwa posty kiedy to pisa³em.

Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez kowalt 22 Maj 12, 18:07, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 18:16   

34

Prawda jest taka ¿e ci±gle co¶ nowego bêdzie wypieraæ co¶ starego, przyk³ad:
Kiedy¶ najlepszym i jedynym anime o pi³ce no¿nej by³ KAPITAN TSUBASA ( kurde, ale to by³o anime). Teraz mamy jakie¶ chore Inazuma Eleven, które bêdzie mia³o u nas premierê na cartoonie ( kto te¿ zauwa¿y³ ¿e cartoon anime lubi dodawaæ? nawet amerykañski ), a anime jest tak pogrzane jak cholera.

Albo inny przyk³ad, Rycerze Zodiaku, klasyk jakich ma³o na tym ¶wiecie, wrócili w nowej formie, pod t± sam± ( prawie) nazw±, ale co? : starzy fani ( nawet najabrdziej zagorzali olali to, bo nie mia³o ani starego klimatu ani ¿adnego zwi±zku z pierwowzorem, nie licz±c podstaw

pomys³y siê bêd± powtarzaæ prêdzej czy pó¼niej, jedynie ró¿niæ siê bêdzie forma i wykonanie, sposób w jaki nam siê to poda decyduje czy chce siê ogl±daæ czy obejrzeæ o niebo ciekawe wiadomo¶ci na TVN24 : O

taka prawda

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: