Jak Red by³ w originalach, to w re-makeach te¿ powinnien byæ.
Co do Soul, s±dzê ¿e bêdzie ona kim¶ w stylu Dawn z platinum, czli pomaga nam w pdró¿y i daje pomcone itemki.
A ja s±dzê ¿e siê nie uda... Dobrze gra powstanie..
Ale to nie ten sam klimat.. To nie to samo. Co prawda nowa oprawa graficzna, ale mimo i¿ GBC mia³ ma³o kolorów wygl±da³o to smêtnie by³o ciekawe. Teraz ka¿da gra pokemon jest nafaszerowana efektami co niektórych wkurza...
Wiêkszo¶æ nowych fanów nie dozna tego co my¶my doznali.
No ale có¿
Jak Red by³ w originalach, to w re-makeach te¿ powinnien byæ.
Co do Soul, s±dzê ¿e bêdzie ona kim¶ w stylu Dawn z platinum, czli pomaga nam w pdró¿y i daje pomcone itemki.
(wci¶nijcie screen: Gold meets the Female Trainer and her Marill).
Jak na mnie ten Screen nic nie udowadnia. Poprostu siê spotkali i zaczeli gadaæ. Na tym screenie mo¿e jak i nam co¶ daæ albo mo¿e doprowadziæ do walki. Byæ mo¿e zakoñczy siê rozmow±. No chyba ¿e rozumiesz te znaczki. Wtedy przyznam Ci racje i zwrócê honor.
Kojot napisa³/a:
A ja s±dzê ¿e siê nie uda... Dobrze gra powstanie..
Ale to nie ten sam klimat.. To nie to samo. Co prawda nowa oprawa graficzna, ale mimo i¿ GBC mia³ ma³o kolorów wygl±da³o to smêtnie by³o ciekawe. Teraz ka¿da gra pokemon jest nafaszerowana efektami co niektórych wkurza...
Wiêkszo¶æ nowych fanów nie dozna tego co my¶my doznali.
No ale có¿
Nawet je¶li gra nie bêdzie grywalna to bêdzie mia³a od groma nabywców.
I tych którzy nie grali w orygina³ki jak i graczy. To na sobie zarobi.
Crystale i s-ka trzyma³y najwiêkszy klimat pokemona. Potem by³o trochê gorzej ale te¿ dobrze.
Ja wierzê w t± grê. Niby wprowadzaj± tam jakie¶ minigierki i jakie¶ inne rzeczy ale uwa¿am ¿e bêdzie dobrze. Czy lepiej ni¿ w platynie? Zobaczymy.
Kowalt...niestety ne potrafiê odczytaæ krzaczków ale mo¿na siê domy¶leæ, ¿e Soul (je¶li ona tak bêdzie siê nazywa³a...chocia¿ w±tpie ) bêdzie pe³niæ rolê pomocnika profesora Elma, a poniewa¿ spotykamy j± w grze tak jak w:
-Pokemon Ruby/Sapphire/Emerald...od tego wszystko siê zaczê³o...May/Brendan by³/a synem/córk± profesora Birch, a za razem jego pomocnikiem (wg. anime brendan powinien byæ synem Bircha, poniewa¿ May jest córk± Normana lidera sali w Petalburgu...chyba w Petalburgu )
-Pokemon Diamond/Pearl/Platinum...Dawn/Lucas by³/a pomocnikiem profesora Rowana (wg. anime to Lucas powinien byæ jego pomocnikiem, poniewa¿ Dawn mieszka w Twinleaf Town).
Nastêpnym argumentewm jest to, ¿e w grach Crystal/Fire Red/Leaf Green dziewczyny (Crystal i Blue) nie mo¿na by³o spotkaæ w grze, co oznacza³o, ¿e profesor Oak/Elm (beznadziejne imiona D±b i Wi±z ) nie mieli asystenów (no raczej gary nim nie by³).
Kolejnym argumentem na potwierdzenie tezy (chyba napisze rozprawkê pt.Czy Soul jest asystentk± profesora Wi±za ) jest:
Soul spotykamy w New Bark Town wiêc pewnie jest córk± Elma (to s± tylko moje przypuszczzenia ).
Koniec
No wiêc zacznijmy od tego ¿e gry s± pierwowzorem mangi. Wtedy bêdzie nam siê uk³ada³o lepiej.
Dalej wszyscy profesorowie maj± imiona od drzew.
Birch: Brzoza
Rowan: Jarzêbina
Obydwa drzewa w naszym jêzyku wystêpuj± w rodzaju ¿eñskim ;))
Ka¿dy profesor mia³ asystentów. Akurat dwóch których podajesz mia³o asystentów bezimiennych którzy przekazywali nam ró¿ne itemy podczas podró¿y(w everstone, itemfinder itp.). No i nie wiem czy dobrze pamiêtam ale Oakowi asystowa³a chyba siostra Garego/Greena.
No i pamiêtaj ¿e May/Sapphire równie¿ pocz±tkowo wystêpowa³a w roli rywalki.
I w³a¶nie tego siê spodziewam po Soul(bo tak siê bêdzie jednak nazywa³a).
No i w±tpiê aby Elm mia³ potomstwo. Poznaliby¶my je w anime, mandze lub poprzednich czê¶ciach.
Nowe screeny pokaza³y wiele ciekawych rzeczy.
Walkê i ³apanie na pokewalkerze. Przez to urz±dzenie chyba kupiê t± grê jak wyjdzie w europie. Boje siê ¿e aby przej¶æ grê bêdzie trzeba pod³±czyæ siê z tym. Np. podczas rozmowy z Soul/Goldem (zale¿nie od p³ci) ona zaproponuje ¿e poka¿ê nam jak siê ³±czy z pokewalkerem i do tego bêdzie trzeba go u¿yæ.
KOWALT, NA ODWRÓT:
Mangi s± pierwozorem gry, patrz przyk³±d saga R/B/G/Y, najpierw w mandze by³y R/B/G/Y a pod koniec tej sagi autor pisa³ ¿e ju¿ s± u nich gold i silver i ¿e dobrze siê sprzedaj±, wiêc jak wyja¶nisz ¿e gry s± pierwowzorem mangi?
Pozatym, co do Soul, to nigdzie nie by³o powiedziane ¿e poznamy j± w mandze, grach czy w anime, poniewa¿ od sagi Jhoto do czasu obecnego mine³o kilka lat, re-make to re-make, ale nie jest powiedziane ¿e nie mo¿e byæ ma³ych naciniêæ z pierwowzoru.
Tak samo w R/B/G/Y i FR/LG, w oryginale nie by³o Sevi islands, a w re-maekach s±, wszystko mo¿liwe.
EDIT:
Tu artworki z HG/SS
je¿eli uwa¿nie siê przyjrzycie, to obok Esuine'a zobaczycie Soul.
a tu Arceus, Gold i Soul, podczas kreowania jajka z jeden± z legend Shinoh (Dialgi/Palki/Girartiny)
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Masz racje ale tylko troszeczkê.
Rzeczywi¶cie w 5 tomie autor umie¶ci³ informacje o powstaniu gier.I mówi³ tu o r/b/g/y. Ale teraz zobacz sobie notkê autora w szóstym tomie. Tam s± jeszcze przygody yellow a on ju¿ mówi o goldzie i silverze. I od tamtejk pory gry uprzedza³y mangê.
Co do artworków. Ten z Arceusem jest nawet nawet.
Troche masz racjê kowalt ale zauwa¿, ¿e D/P/P to Barry by³ twoim rywalem, a Dawn/Lucas (Da³n ) ci pomaga³/a i by³/a pomocniczk±/kiem profesora Rowana (pomaga³/a wype³niaæ Pokedex...tak samo jak May/Brendan, chocia¿ on/a by³/a rywalem i pomocnikiem Bircha w jednym, bo nie dodali trzeciej postaci...), a co do HG/SS bêdzie podobnie:
rywalem jest Silver, a Soul/Gold bêdzie pomagaæ Elmowi w wype³nianiu Pokedexu oraz bêdzie pomagaæ tak¿e nam...
A je¶li chodzi ci o asystentów to u¿y³em z³ego s³owa i siê nie czepiaj...asystentów mia³ ka¿dy profesor, a pomocników nie (je¶li chodzi ci o siostrê Gary'ego to nie by³o uwzglêdnione w grze, ¿e jest POMOCNICZK¡ profesora Oak'a...asystenci spe³niali t± rolê...)!!!!
No w³a¶nie. A ty do tego podchodzisz jak pod k±tem anime. A gry maj± siê bardziej do mangi ni¿ od animca.
Zauwa¿ ¿e jako t± trzeci± postaæ serii Ruby/SApphire mo¿emy potraktowaæ Emeralda.
Mo¿e byæ tak jak mówisz ale Soul/Gold mo¿e byæ nasz± drug± rywalk±. Moim zdaniem bêdzie czym¶ w rodzaju May/Sapphire.
No i skoro spotkamy w grze Eusina to podejrzewam ¿e i dla Crystal znajdzie siê miejsce. A jak wiemy to ona wype³ni³a pokedex jako pierwsza. Mo¿e z ni± te¿ bêdziemy siê mierzyæ. Mi na pocz±tku tylko o to chodzi³o.
Po prostu spekuluje ¿e spotkamy w grze Crystal jako legendarnego trenera typu Red.
Po prostu staram siê zastanowiæ czym jest spowodowana zmiana bohaterki. Czemu zamiast tylko designu zmienili równie¿ jej imiê?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.