POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Rozwa¿ania o PokeManie i forumowiczach
Autor Wiadomo¶æ
4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 6 Styczeñ 14, 22:23   

Cytat:
btw, czy OP to przypadkiem nie ten gro¼ny hakier, co grozi³ mi na PVF, ¿e mnie wystalkuje, kiedy bêdê przegl±da³ sobie pokefora z tora? xDDddd

BUMP, bo beka je¶li tak xD

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 12 Luty 14, 08:36   

lexsiso napisa³/a:

PokeMan napisa³/a:
Nigdy nie wiadomo kto jest na PC i siedzi cicho, albo kto przyjdzie.

No tak, ale:
1) Pewnie nie szuka tematów sprzed 5 lat.
2) Nie wiadomo kto przyjdzie, czyli nowy u¿ytkownik - jak s±dzisz, bardziej go zainteresuj± upad³e fora, ni¿ info o aktualnym anime/grach/cokolwiek?

meh, zaczyna siê tl;dr
a nie, jednak nie

Masz trochê racji, ale:
http://d-serious.pl/czyte...o-pokescenowca/
Jak widzisz komentarze, ludzi którzy robili PPS 10 lat temu, wklepuj± co jaki¶ czas swój nick i trafili na ten artyku³. Zainteresowa³o ich to, nie tylko ich, bo zwykli czytelnicy te¿ siê zainteresowali przesz³o¶ci± PPS, niestety do¶æ zak³aman± w tym arcie z nieprawdziwie postawiona tez±.

Poza tym, jest taka opcja moderatorska która pokazuje kto czyta³ jaki temat kiedy i uwierz, ¿e wiele osób z niedu¿ym sta¿em, czyta te tematy.

lexsiso napisa³/a:

PokeMan napisa³/a:
Nie lubiê pisaæ o rzeczach aktualnych, i robiê to na si³ê vide ten temat który za³o¿y³em o nowych postaciach. Ja nie narzucam NIKOMU aby te¿ pisa³ o tym, o czym ja. Dlaczego wiêc mi siê narzuca ?

Nie chcê byæ niemi³a, serio, ale do jasnej cholery, jeste¶ administratorem, tak czy nie? Ja te¿ wiele rzeczy nie lubiê, ale muszê je robiæ. Ty masz na sobie tê odpowiedzialno¶æ, ¿e musisz dbaæ o rozwój forum, a skoro chcesz to robiæ, to rób to jak najlepiej potrafisz! Serio, a¿ takie mêcz±ce jest napisanie kilku postów na temat anime (które PODOBNO lubisz i denerwujesz siê, gdy kto¶ je krytykuje). Dlaczego nie wyrazisz w³asnej opinii w odpowiednim dziale, tylko musimy rozmawiaæ o tym tutaj? Nikt Ci nie zabrania pisaæ o tym, co lubisz, tylko pisz te¿ o innych rzeczach, które interesuj± nie tylko Ciebie.

Jako admin MUSISZ dostosowywaæ siê do u¿ytkowników, a jak tego nie chcesz to za³ó¿ inne forum i sied¼ na nim sam.

1. Dbam o rozwój forum, ale to nie jest równoznaczne z konieczno¶ci± pisania o nowo¶ciach. S± inne wa¿niejsze kwestie. Np. teraz pracujê nad naprawieniem b³êdów oraz czym¶ niepostowym, co ucieszy wielu, a bêdzie jeszcze w tym miesi±cu.
2. Dostosowaæ... ja to widzê tak, ¿e wychodzê z ofert±. W³asnego pomys³u i nie bêdê go modyfikowa³ a¿ tak bardzo dok³adnie pod gust userów. Jak komu¶ oferta siê nie podoba, to nie zmuszam do korzystania. Przecie¿ s± inne pokefora.

lexsiso napisa³/a:

PokeMan napisa³/a:
Chcê ocaliæ od zapomnienia pewne rzeczy. Akurat to nie s± seriale, ale inna kategoria.

Ja to rozumiem i nie mam nic przeciwko. Ale dlaczego nie chcesz ocaliæ i wspominaæ o tych rzeczach warto¶ciowych, tylko o tych, które kilka lat temu nie wypali³y i nie ma po co o nich pamiêtaæ? My¶lisz, ¿e jakie¶ randomowa strona, która po miesi±cu upad³a kogo¶ zainteresuje?

Jak tak bardzo Ciê to krêci, to za³ó¿ jaki¶ blog, stronê, cokolwiek innego. Tutaj nie piszê tego, co tak bardzo lubisz przytaczaæ, ¿e "nie masz prawa pisaæ postów na ten temat" - owszem masz, ale skoro wiesz, ¿e to nikogo nie zainteresuje, to serio za³ó¿ jak±¶ stronkê i oceniaj te wszystkie niewypa³y. Wilk syty i owca ca³a.

Jak ju¿ mówi³am, co najwyra¼niej tak bardzo nie przypad³o Ci do gustu - zachowaj równowagê w pisaniu o tym co by³o kiedy¶ i tym co jest teraz.

Nie opisujê tylko niewypa³ów, ale i dawne "hity" o których ³atwo siê zapomnia³o.

Dlaczego mam zak³adaæ oddzielny twór, na co¶, co mogê napisaæ na forum ? Ba, w dziale do tego przeznaczonym, a niejednokrotnie w ju¿ istniej±cym temacie który przed laty reklamowa³ co¶, co dzi¶ jest ju¿ tylko w podgl±dzie na WA.
Poza tym, zawsze znajdzie siê kto¶, kogo to zainteresuje. Liczba aktywnych userów obecnie nie jest osza³amiaj±ca, ale spotka³em siê z pozytywnym odzewem np. kowalta.

My¶lê, ¿e akurat ostatnio zachowujê tê równowagê. Przyznam uczciwie, ¿e np. pod koniec 2012 r. tej równowagi nie by³o.

Wybacz, ¿e tak pó¼no odpisa³em, jak widzisz, skoro odpisujê ponad miesi±c na jaki¶ wa¿ny post, to chyba nie dziwota, ¿e naprawdê czasem przez rok lub dwa trwa odpisanie w niektórych tematach.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 12 Luty 14, 08:40, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 12 Luty 14, 10:02   

Cytat:

1. Dbam o rozwój forum, ale to nie jest równoznaczne z konieczno¶ci± pisania o nowo¶ciach. S± inne wa¿niejsze kwestie. Np. teraz pracujê nad naprawieniem b³êdów oraz czym¶ niepostowym, co ucieszy wielu, a bêdzie jeszcze w tym miesi±cu.

taktyka Daru - "zrobie, ale nie zrobiê"
RC to kwestia 5 minut, a ty potrafisz to zrobiæ w ca³y miesi±c? Mo¿e przyda³a by ci siê jaka¶ szko³a informatyczna albo spec od spraw techniczncyh?
Albo masz ¿ycie... co w prze³omie ostatniego tygodnia, raczej odpada.
Cytat:
2. Dostosowaæ... ja to widzê tak, ¿e wychodzê z ofert±. W³asnego pomys³u i nie bêdê go modyfikowa³ a¿ tak bardzo dok³adnie pod gust userów. Jak komu¶ oferta siê nie podoba, to nie zmuszam do korzystania. Przecie¿ s± inne pokefora.

DOK£ADNIE! S± inne pokefora =D
tylko pamiêtajcie, ostatni gasi ¶wiat³o
Cytat:
Wybacz, ¿e tak pó¼no odpisa³em, jak widzisz, skoro odpisujê ponad miesi±c na jaki¶ wa¿ny post, to chyba nie dziwota, ¿e naprawdê czasem przez rok lub dwa trwa odpisanie w niektórych tematach.

albo twój fetysz zabrania tobie pisaæ aktualne odpowiedzi do aktualnych problemów, a rozporek zapinasz dopiero, jak powazna gównoburza i mozesz skrobn±æ pare krzaczków na temat, jaka to pokescena beee a ty ¶wiêty.

znane s± twoje zagrywki, nie zmienii³y siê od lat xD
Ostatnio zmieniony przez 4xI 12 Luty 14, 10:03, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Hyu 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 23 Wrz 2012
Kontakt:
Wys³any: 12 Luty 14, 22:48   

#nikogo
PC ju¿ nie wstanie. Wyjebcie tego 2 mana
Ostatnio zmieniony przez Hyu 13 Luty 14, 01:22, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów