ale mi³o by by³o obejrzeæ Beyblade G-Revolution, bo to jest tak:
1 seria (zwyk³a nazwa) skoñczona, by³ tam lektor (fuuu)
V-force by³ dubbing trochê kiepski (i t³umaczenie openingu GOD DAMN IT!) i by³o z 15 odc raptem
G-Revolution (fanowskie dubbingi tylko i wy³±cznie, ale wiêkszo¶æ kiepska)
i teraz puszczaj± to Metal Fusion (po co zmieniali nazwê ? angielska nie jest fajna?) [Metal Masters]
ca³e G-Revolution to raptem 50 odcinków... tyle ile 1 sezon w Pokemonach.
emm...wci±¿ jeste¶ niedoinformowany : O
G-Revolution ma 50 odcnków, ale to s± 2 sezony poków, a nie jeden, chyba ¿e chodzi³o ci ogólnie o sezon pierwszy, wtedy ok.
co do Beybladów...Metal Master to seria pierwsza sagi Metal, a Metal Fusion to seria druga....albo na odwrót....tak czy siak, s± to oddzielne serie, a nie zmiana nazwy :/
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
metal fusion to 1 sezon, metal masters to 2.
i fakt by³em w b³êdzie.. ale kto do licha robi sezony w beyblade ;d nigdy nie by³o ¿adnych takich podzia³ów by³a 1 seria koñczy³± siê w danym mie¶cie przygoda, rozpoczyna³a siê 2 seria... a teraz kombinuj±z jakimi¶ sezonami co mnie zmyli³o. (jeszcze to ¿e same dyski nazywaj± siê Metal Fusion...)
fakt nie interesuje siê IV seri± bo z IV seri± Beyblade jest jak z pokemonami b/w - tylko wywalcie jeszcze Asha i masz ca³± IV seriê beyblade.
Ostatnio zmieniony przez Kojot 25 Lipiec 12, 22:07, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Ponowna szansa na Pokemony w Puls 2! (m³odszym bracie Pulsu )
Oto tre¶æ posta Pulsu 2 napisanego przez niego na Facebooku:
Puls 2 napisa³/a:
A mo¿e Anime w PULS 2?
Macie pomys³y na fajne produkcje Anime które chcecie zobaczyæ w TV? Je¶li tak, to dodajcie swoje propozycje w komentarzach. Zawo³ajcie te¿ swoich znajomych którzy s± fanami tego typu produkcji, aby wpisali swoje propozycje.
Mamy do Was pytanie: które programy z oferty Pulsu 2 podobaj± Wam siê najbardziej i najchêtniej je ogl±dacie, a jakich programów (filmów, seriali, dokumentów) brakuje Wam w naszej stacji najbardziej?
Wiêc wiecie co robiæ . Piszemy ! O Pokemony oczywi¶cie.
DominLoL napisa³/a:
powiem tyle : z Teknomana bym siê ucieszy³, jakby zaczêli One Piece jeszcze bardziej, ale moim zdaniem, jest to tylko i jedynie zajawka :/ )
One Piecie niemo¿liwe, nikt tego dot±d nie zdubowa³ (w sensie, ¿e CN, Disney,Nick itd.) a Puls bierze animowane rzeczy TYLKO z gotowym dubem. Dlatego z kolei emisja Teknomana jest mo¿liwa choæ szalenie ma³o prawdopodobna.
Kojot napisa³/a:
ja bym siê bardzo ucieszy³ jakby zdubbingowali resztê Yu-Gi-Oh(dubbing siê urwa³ gdzie¶ ko³o 100 odcinka, nie orientuje siê dok³adnie) a by³bym szczê¶liwy gdyby pu¶cili Beyblade G-Revolution <3
Puls nie zleca dubbingów. YGO urwa³o siê na 48. odcinku, gratulujê jak zwykle typowej dla mangozjeba bezwiedzy - newsy z zagranicy umiej± recytowaæ z pamiêci, podstaw co, gdzie, kiedy i w jakiej ilo¶ci by³o w Polsce ? Nie panimaju...
Beyblade G-R nie ma PL dubu, wiêc niemo¿liwa emisja.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 22 Sierpieñ 13, 12:52, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Ponowna szansa na Pokemony w Puls 2! (m³odszym bracie Pulsu )
Oto tre¶æ posta Pulsu 2 napisanego przez niego na Facebooku:
Puls 2 napisa³/a:
A mo¿e Anime w PULS 2?
Macie pomys³y na fajne produkcje Anime które chcecie zobaczyæ w TV? Je¶li tak, to dodajcie swoje propozycje w komentarzach. Zawo³ajcie te¿ swoich znajomych którzy s± fanami tego typu produkcji, aby wpisali swoje propozycje.
Mamy do Was pytanie: które programy z oferty Pulsu 2 podobaj± Wam siê najbardziej i najchêtniej je ogl±dacie, a jakich programów (filmów, seriali, dokumentów) brakuje Wam w naszej stacji najbardziej?
Wiêc wiecie co robiæ . Piszemy ! O Pokemony oczywi¶cie.
Nie powtórka, bo wtedy pytano nas konkretnie o anime, a tym razem to takie ogólnikowe pytanie, z którego pewnie nic nie wyniknie, ale spróbowaæ siê wypowiedzieæ nigdy nie zaszkodzi.
One Piecie niemo¿liwe, nikt tego dot±d nie zdubowa³ (w sensie, ¿e CN, Disney,Nick itd.) a Puls bierze animowane rzeczy TYLKO z gotowym dubem.
Niestety czasem z gotowym lektorem. Ale fakt, od przejêcia rz±dów przez pana Jacka chyba Puls nie puszcza³ ¿adnej kreskówki, do której nie by³oby gotowej polonizacji, wiêc nie wiadomo jakby to by³o gdyby zechcieli, ale mo¿na siê domy¶laæ...
Also sam gówno wiesz o dubach do ró¿nych serii YGO, bo one w innym formacie wychodzi³y w Polsce..
Co ty pleciesz ? W Polsce oficjalnie istniej± tylko 2 duby do YGO - do serialu i do filmu wydanego na DVD, z now±, guciow± PL obsad±, bo jak zwykle Start nie zachowuje...
Conquest napisa³/a:
Nie powtórka, bo wtedy pytano nas konkretnie o anime, a tym razem to takie ogólnikowe pytanie, z którego pewnie nic nie wyniknie, ale spróbowaæ siê wypowiedzieæ nigdy nie zaszkodzi.
Nie zaszkodzi³o, bo CO¦ wynik³o:
"Postarali¶my siê o podsumowanie Waszych wpisów. I oto co nam wysz³o: - „Dru¿yna A” – to chyba najbardziej po¿±dany tytu³ w¶ród seriali (...)Anime: w komentarzach przewijaj± siê takie tytu³y, jak „Dragon Ball”, „Yu-Gi-Oh”, „Beyblade”, „Pi³ka w grze” czy „Pokemon”. Widaæ, ¿e tego typu produkcje maj± wiernych fanów w grupie docelowej PULS 2"
Screen by Twister na PVF
Policzy³em, najczê¶ciej wymieniano Pokemona naszego - 4 razy, 3x DB, te¿ 3x YGO, 2x Beyblade, 1x Pi³ka w grze. Wymieniano te¿ inne anime, o których Puls2 nie wspomnia³ w o¶wiadczeniu - byli to Rycerze z Zodiaku, Digimon, Król Szamanów...
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 27 Sierpieñ 13, 17:54, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
+ niech jeszcze puszczaj± to o ludzkich porach, a nie 8 rano w tygodniu, jak ludzie s± ju¿ co poniektózy w szko³ach/pracy.
najlepiej weekendy.
Ale miodem dla mnie jest Boston Public, McGyver, Stra¿nik Teksasu i A-Team. Klasyka *_* je¶li by to pu¶cili to chyba a¿ bym wp³aci³ na radio ojca dyrektora
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 27 Sierpieñ 13, 18:39, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
puls 2 jest takim nowym polsatem? Zauwa¿y³em, ¿e w sieci telewizji cyfrowej wchodzi w ramówkê ogólnodostêpnej telewizji
no có¿, teoretycznie nawet gdyby siê uda³o, powtórki pokemonów zapewne bêd± od pocz±tku (chocia¿ nie wiem, zazwyczaj ludzie s± ca³kowicie zieloni w wyborze sezonów, wiêc równie dobrze mogliby pu¶ciæ co¶ ze ¶rodka, albo nawet pu¶ciæ - O NIE - serie DP =_=) i w formie ³atwo dostêpnej... widzê, ¿e wiêkszo¶æ kablówek równie¿ ma ten program. Ale i tak nie powinni¶my siê cieszyæ, ¿e jaka¶ stacja, która puszcza odgrzewane kotlety i telenowele i seriale stare jak ¶wiat, zgodzi³a siê pój¶æ fanom pokemon na rêkê...
to tak, jakby siê cieszyæ, ¿e jaka¶ tania jad³odajnia na jakim¶ zadupiu dodaje do swojego menu Risotto...
nie mam takiego samego entuzjazmu jak inni... mo¿e dlatego, bo ja ju¿ od 4 lat nie ogl±dam telewizji? xP
Ostatnio zmieniony przez 4xI 27 Sierpieñ 13, 19:27, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.