Chyba jeszcze pamiêtacie stare, dawne czasy... Kiedy¶, na pokescenie siedzia³ sobie spokojnie bardzo dobry materia³ na przysz³ego mistrza - Island of Glory. Strona z niesamowitym klimatem, a¿ zachêcaj±ca ¿eby tam wej¶æ. Nawet dla nowicjuszy ;).
Posiada³a te¿ swój w³asny PBF, mianowicie Gildiê Wysp. I nie by³ to zwyk³y "nupski gotowcodarmowiec" ¶mierdz±cy jednos³ownymi odpisami na kilometr. Mia³ swoj± klasê, klimaty, tradycje...
Island of Glory nie odrodzi³o siê, ale powsta³a koncepcja drugiej GW, która trwa³a krótko. ZA krótko...
Projekt upad³, ale i tak pozosta³ w naszej pamiêci.
Pozosta³ tak¿e w pamiêci pewnego osobnika, którego kilka ludzi z was pewnie zna. Jego nick przedstawia³ popularnego, futrzastego kuzyna fretki. Ów cz³owiek nazywa³ siê szynszyl. PEwnego s³onecznego dnia wakacyjnego (nie pada³ ¶nieg raczej), wpad³ na pomys³ stworzenia Island of Glory - ale z nowo¶ciami.
Prace trwa³y wre, a¿ klawiatury piszcza³y od nadmiernego klikania. Szynszyl zebra³ kilku s³ynnych ludzi (pozdro vapcio!), oraz tych mniej kojarzonych. W ka¿dym razie stworzy³ ekipê ludzi, którzy ju¿ mieli kontakt z PBFem.
I tak oto odrodzi³a siê Gildia Wysp, wraz z IoGiem. Szynszyl (pozdro!) zaznaczy³, ¿e nie chce, aby forum dzia³a³o tylko jako PBF. Dlatego do dyspozycji zosta³y oddane dzia³y, w których udzielaæ siê mog± tak¿e osoby niezainteresowane graniem na GW.
Nie pamiêtam, ¿eby kto¶ kiedy¶ wpad³ na pomys³, który znalaz³ dzienne zastosowanie na IoG. Mowa tu o PBFie pokemon-fantasy. Nie bêdê tutaj wymieniaæ jaki cudny i super jest IoG, bo ka¿dy z was mo¿e mieæ odmienne zdanie. Dodam tylko, ¿e na dziennym porz±dku jest tu magia, hektolitry krwi, a nie ma "pokedexa który wie wszystko". Obserwacje natury i kontakty z pokiem to podstawa.
FAQ
Q: Co to za badziew!?
A: Jest to IoG, forum z PBFem GW.
Q: Ale powalone logo !!!!!!!!
A: Kwestia gustu. Jedni lubi± loga tego stylu, drudzy wol± szare loga reva. My wolimy mocne kolory.
Q: Ale badziewny styl!
A: Dziêkujemy, nam te¿ siê podoba.
Q: Jak nie umiem nakrêciæ lepszego filmu to mam nie krytykowaæ?
A: Id¼ do Hollywood nauczyæ siê krêciæ lepsze filmy, albo zamów podrêcznik "forum w 10 minut".
Q: Padniecie jak muchy.
A: A zak³ad?
Q: Ide, bo a¿ ¿al na to patrzeæ.
A: Arivederci, nikt Ciê nie zmusza! ^-^
(kozaczy revoviec)
Q: Szynszyl to nup.
A: A wy macie Vulpa, jest po równo.
Q: Nie umia³em przestaæ siê ¶miaæ z tego!
A: Proszê bardzo, ¶miech to zdrowie! Chcesz jeszcze komiksa na dok³adkê?
Ostatnio zmieniony przez Legends 18 Luty 10, 16:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nikt oprócz paru archeologów którzy czê¶ciej odwiedzaj± pokestrony z web.archive/czytaj± ich opisy na WN ni¿ aktualne 'pokestrony' ( jedna niby najwiêksza od ilu¶ tam miesiêcy ma "zepsuty dzia³ Program TV" a druga ma ³adny lay i niewiele wiêcej ).
Legends napisa³/a:
Kiedy¶, na pokescenie siedzia³ sobie spokojnie bardzo dobry materia³ na przysz³ego mistrza - Island of Glory. Strona z niesamowitym klimatem, a¿ zachêcaj±ca ¿eby tam wej¶æ. Nawet dla nowicjuszy ;).
Posiada³a te¿ swój w³asny PBF, mianowicie Gildiê Wysp. I nie by³ to zwyk³y "nupski gotowcodarmowiec" ¶mierdz±cy jednos³ownymi odpisami na kilometr. Mia³ swoj± klasê, klimaty, tradycje...
Island of Glory nie odrodzi³o siê, ale powsta³a koncepcja drugiej GW, która trwa³a krótko. ZA krótko...
W³a¶nie, STRONA a nie forum, i to by³oby ciekawe,a nie multum for. A JEST o czym pisaæ, tylko nikomu siê nie chce.
Legends napisa³/a:
Q: Padniecie jak muchy.
A: A zak³ad?
Dajê wam góra 2 miesi±ce
Ogólnie rzecz bior±c, nie lubiê gdy powstaje Nowe forum/strona cokolwiek. Ciekawiej by by³o, gdyby znale¼æ oryginalnych twórców i uzyskaæ od nich star± bazê itd.
Bo jedn± z najg³upszych rzeczy wg. mnie jest robienie czego¶ nowego "od zera".
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ech... A ja idê o zak³ad ¿e IoG wytrzyma d³u¿ej ni¿ Twój PokeRang.
Dlaczego ?? ¦wietna obsada, ¶wietny pomys³, nieco gorsza realizacja, ale wszystko siê poprawi.
Wspomnisz kiedy¶ s³owa Bjerna...
Wiêc powodzenia dla was, IoGowcy.
Ech... A ja idê o zak³ad ¿e IoG wytrzyma d³u¿ej ni¿ Twój PokeRang.
Zobaczymy.
Bjern napisa³/a:
¦wietna obsada
Mo¿liwe...
Bjern napisa³/a:
¶wietny pomys³
Jaki pomys³ ? Zwyczajny PBF jakich wiele, nic rewolucyjnego.
Bjern napisa³/a:
nieco gorsza realizacja
w³a¶nie chyba dobra...kurcze na PokeScenie co¶ du¿o ludków które umiej± ³adnie opakowaæ PBF/pokopiowane z Vall niusy i odnie¶æ sukces, tym samym grzebi±c innych którzy przez to trac± nadziejê na zmianê PPS do tego co by³o kiedy¶, a ostatnim reprezentantem "tego fajnego" by³ PokeRulz.
A propo IOG-a, to ju¿ siê tam zaczynaj± drzeæ o jednego warna dla GlossyGema a i na ich shoucie pisz± ¿e forum siê sypie:
Cytat:
Potwierdzam, forum siê sypie w podstawach
BeenHakier
¦r lut 24, 2010 9:22 pm
Cytat:
ee... co¶ jest wybitnie spieprzone, bo nie mogê wej¶æ w ¿aden dzia³ - od razu mnie wylogowuje, jak siê zalogujê ponownie to to samo :O
spoconyzenek
¦r lut 24, 2010 3:48 pm
Cytat:
mimo to nie wiem jak sobie z tym poradziæ tym bardziej ¿e jak by³ stary adres to wszystko dzia³a³o
emachel
Cz lut 25, 2010 7:06 pm
Ech, mo¿e okrojone phpBB na fora.pl jednak jest mniej problematyczne ?
Sygnatura użytkownika
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Okej, pora, ¿eby admin IoGa przyszed³ i narobi³ trochê szumu
Jaki zwyczajny PBF jakich wiele? Poke? Gdzie Ty widzia³e¶ taki PBF? Oprócz tego, ¿e na starej GW to chyba nigdzie
K³ótnia o warna dla Glossygema by³a do¶æ krótka i skoñczy³a siê tym, ¿e Ci, którzy byli temu przeciwni zaczêli traciæ swoje argumenty i nic ju¿ nie mówili. Flejmu wiêc nie by³o.
Sypanie siê forum w podstawach? Linki w opisach zaczynaj± osobn± sesjê i jest to zwi±zane chyba z zaparkowaniem domeny, bo z t± star± i ju¿ nieaktualn± by³o wszystko okej. W ka¿dym razie pracujemy nad tym b³êdem (i nad wieloma innymi sprawami), by forum stawa³o siê lepsze i dalej siê rozwija³o.
Ponownie zapraszam wiêc do rejestrowania siê i pisania postów, bo to forum potrzebuje przede wszystkim WAS, czyli u¿ytkowników, by móc funkcjonowaæ i siê rozwijaæ ;)
Jaki zwyczajny PBF jakich wiele? Poke? Gdzie Ty widzia³e¶ taki PBF? Oprócz tego, ¿e na starej GW to chyba nigdzie
Nie wiem za bardzo, bo dla mnie PBFy to czarna magia, nuda i wszêdzie to samo, za to s³ysza³em, ¿e rzeczywi¶cie macie jaki¶ specyficzny PBF z magi± i czym¶ tam.
emachel napisa³/a:
Flejmu wiêc nie by³o.
Buu
Hmm...widzê, ¿e jednak czas na reaktywacjê PR.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.