Witam! Serdecznie zapraszam na www.pokexgames.pl. Jest to serwer oparty na silniku tibii. Oferujemy :
-Pokemony Johto oraz Kanto
-System shiny pokemonów
-Darmowe premium
-Ciekawe questy
-Du¿o expowisk
-Efekty graficzne
-TV system
-Wszystkie dzia³aj±ce systemy jak latanie itp.
oraz o wiele wiêcej.
Nie sposób tego wszystkiego wymieniæ - wejd¼ ju¿ teraz na www.pokexgames.pl i baw siê z nami!
Ostatnio zmieniony przez Hmmmm 16 Lipiec 14, 22:01, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Okej ludzie. Wyt³umaczcie mi czemu powstaje pierdyliard gier z pokemonami opartych na silniku Tibii? Nie rozumiem tego fenomenu? Czy te gry czymkolwiek siê od siebie ró¿ni±? Dlaczego ktokolwiek mia³by chcieæ w to graæ(skoro g³upie UnovaRPG jest bardziej zbli¿one do Pokemonów ni¿ te twory). Przyznam ¿e próbowa³em. Ca³e piêæ minut ale próbowa³em. Nie wiem czy akurat t± ale jedn± z pierdyliarda.
Jest tyle dobrych gier które mog± siê spodobaæ. Maj± one system zbli¿ony do tych z DS(Pokemon World Online Dawn of Darkness czy tam od biedy PokeMMO). Dlaczego? Dlaczego wiêc ludzie graj± w takie cosie? Ja wiem ¿e mo¿e znale¼æ siê jedna, no góra trzy osoby którym mo¿e siê to to podobaæ. Ale ¿eby powstawa³o tyle gier jak to(czy te¿ o zgrozo gier rodzaju PokeBitew).
Jak w czasach warunkowanych przez Skyrimy/(ponownie o zgrozo)LoLe/Pokemony nowych generacji/GTA/cokolwiek co wychodzi teraz i da siê w to graæ nowych genercji takie cosie mog± przechodziæ? Nie wiem? £atwo wzi±æ sobie silnik Tibii i wgraæ doñ sprity Pokemonów(zapewne utworzone przez kogo¶ sto lat temu, jedne i te same?).
Dlaczego? Dlaczego scena PBFów umar³a dla takiego syfu(za przeproszeniem).
¯eby nie by³o. Rozumiem fenomen Tibii. Mo¿liwo¶æ gry w tryliard osób i wy¶cig po jedn± katanê mo¿e jaraæ. Ale trzeba i¶æ do przodu. Dlaczego sami siê ograniczacie? Dlaczego stoicie w miejscu? Co innego w przypadku niektórych gier singlowych(Gothici pierwsze) które na prawdê daj± radê i dzi¶. Ale dlaczego wci±¿ Te Smieszne Kwadraciki? Skoro byle jakie inne MMO jest lepsze. Dlatego bo da siê to to odpaliæ nawet na tosterze? Serio wszyscy u¿ywaj± mikrofalówek do grania? To ju¿ wola³bym kupiæ sobie paletkê do ping-ponga i zabawiæ siê w Foresta Gumpa :/
Ja rozumiem. Lubicie. Grajcie. Ale niech mi kto¶ wyt³umaczy. Czy was serio to jara? Dlaczego skoro s± zamienniki daj±ce pe³niê rado¶ci z gdy na konsoli(aka IVy i EVy).
bo mój drogi kowalcie, Pokemony to silna marka a je¶li marka dobrze siê sprzedaje, znajd± siê setki osób chc±ce na tym zarobiæ
prawda jest taka ¿e te gry powstaj± i s± czêsto reklamowane bo my¶l± ¿e polaczki to naród biedny którego nie staæ na import towarów nintendo i nie wiemy o tym ¿e s± gry z pokemonami wiêc chc± nam daæ namiastkê tego co daje nin reszcie ¶wiata tworz±c... to co¶.
a czemu Te Smieszne Kwadraciki? bo jakby¶ nie zwróci³ uwagi, ta durnota od kilkunastu lat WCI¡¯ SIÊ TRZYMA, mocniej lub s³abiej ale wci±¿ siê trzyma a dla kowalskiego ze wsi który nie wie nic o grach na ds'a ( ba ¿e w ogóle istniej± ) popatrzy i pomy¶li sobie
"WOWO! SUPER! PRAWDZIWA GRA Z POKEMONAMI!".
Prawda jest taka ¿e takich osób w polsce ( jak i na ¶wiecie ) jest trochê ( chcia³em napisaæ du¿o ale bez przesady ) i to na nich jest to celowane a czemu ich tyle jest? Podejrzewam ¿e jeden producent robi po kilkana¶cie takich tworów, gdy jeden mu padnie powstaje natychmiastowo kolejny lub tworzy kilkana¶cie naraz, tak jak chiñczyki, zamiast w jako¶æ to w ilo¶æ.
niestety, przygotowywanie na sprzedawcê nauczy³o mnie kilku rzeczy, jedna z nich to:
Pieni±dz rz±dzi ¶wiatem. I tak d³ugo jak ten pieni±dz idzie zarobiæ, niewa¿ne czy du¿y czy ma³y, powstan± takie potwory i g***a jak to.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
bo mój drogi kowalcie, Pokemony to silna marka a je¶li marka dobrze siê sprzedaje, znajd± siê setki osób chc±ce na tym zarobiæ
Prawda prawdziwa. Jednak jest jeszcze inna. Pini±dz robi pini±dz. Czyli by zarobiæ trzeba najpierw co¶ w³o¿yæ. Kto ¶wiadomy warto¶ci pieni±dza wk³ada³by go w takie co¶? Zw³aszcza wiedz±c ¿e móg³by stworzyæ co¶ o wiele lepszego. O zgrozo. Pokelajfy maj± wiêkszy sens ni¿li powtarzanie jednego i tego samego schematu po rac mildiardowy.
DominLoL napisa³/a:
prawda jest taka ¿e te gry powstaj± i s± czêsto reklamowane bo my¶l± ¿e polaczki to naród biedny którego nie staæ na import towarów nintendo i nie wiemy o tym ¿e s± gry z pokemonami wiêc chc± nam daæ namiastkê tego co daje nin reszcie ¶wiata tworz±c... to co¶.
Je¶li cz³owiek chce zarobiæ na mnie uwa¿aj±c mnie za idiotê to nie wiem jak ktokolwiek daje siê na to nabraæ.
DominLoL napisa³/a:
a czemu Te Smieszne Kwadraciki? bo jakby¶ nie zwróci³ uwagi, ta durnota od kilkunastu lat WCI¡¯ SIÊ TRZYMA, mocniej lub s³abiej ale wci±¿ siê trzyma a dla kowalskiego ze wsi który nie wie nic o grach na ds'a ( ba ¿e w ogóle istniej± ) popatrzy i pomy¶li sobie
"WOWO! SUPER! PRAWDZIWA GRA Z POKEMONAMI!".
A tego nie rozumiem. Ka¿dy maj±cy internet szanuj±cy siê pokemaniak musi wiedzieæ o grach. Jak nie na DSa to chocia¿by na gejboja. Dlaczego wiêc wiedz±c ¿e takie twory istniej± to graj± w to?
DominLoL napisa³/a:
Prawda jest taka ¿e takich osób w polsce ( jak i na ¶wiecie ) jest trochê ( chcia³em napisaæ du¿o ale bez przesady ) i to na nich jest to celowane a czemu ich tyle jest? Podejrzewam ¿e jeden producent robi po kilkana¶cie takich tworów, gdy jeden mu padnie powstaje natychmiastowo kolejny lub tworzy kilkana¶cie naraz, tak jak chiñczyki, zamiast w jako¶æ to w ilo¶æ.
I na ka¿dy kolejny ³o¿y pieni±dz? Skoro jest tyle osób zainteresowanych tak± szmir± to dlaczego te cosie upadaj±? Nie wiem. Studiuje informatykê. Elementy logiki wiêc mam. Je¶li co¶ upada co i rusz to znaczy ¿e jest to kiepskie i nieop³acalne. Dlaczego kto¶ ¶wiadomy tego ¿e robi jaki¶ tam biznes nie stworzy jednej gry a dobrej? Przyci±gnie ona o wiele wiêcej osób chêtnych wydaæ pieni±dz. Przyk³adem WoW(nigdy nie gra³em) który utrzymuje siê przez tyle lat z masakrycznie wielk± liczb± u¿ytkowników. Czyli bardziej siê op³aca zrobiæ co¶ raz a dobrze.
DominLoL napisa³/a:
niestety, przygotowywanie na sprzedawcê nauczy³o mnie kilku rzeczy, jedna z nich to:
Pieni±dz rz±dzi ¶wiatem. I tak d³ugo jak ten pieni±dz idzie zarobiæ, niewa¿ne czy du¿y czy ma³y, powstan± takie potwory i g***a jak to.
To nie pieni±dz a ludzie którzy nie s± ¶wiadomi tego ¿e mog± mieæ dobre/lepsze gry a nie co¶ co równie dobrze da³oby siê uruchomiæ na kalkulatorze.
Nie wiem. Przyprowad¼cie mi tych ludzi. Mogê im pokazaæ inne gry. To nie jest wcale trudne. Wystarcz± google. Od dawna chcia³em siê przyjrzeæ onlajnowych grom z Pokemonami. Jednak ¶wiadomo¶æ ¿e wypada³oby wspomnieæ i spróbowaæ zagraæ w takie dzikie cosie zniechêca.
Btw. Tam wy¿ej jest napisane i¿ "darmowe premium". Skoro to jest darmowe to na czym tu zarabiaæ?
To nie pieni±dz jest winny a ludzie którzy godz± siê na takie gry. Gdyby¶my nie wymagali coraz wiêcej to wci±¿ ¿yliby¶my w czasach Ponga :/ Skoro ¶wiat gamingowy dorasta to dlaczego tutaj nic siê nigdy nie zmieni?
Oh dajcie spokój... Mo¿e to jest dzie³o jakiego¶ fana Pokemonów, który WIE o istnieniu gier Nintendo, i robi to dla innych fanów, w tym tak¿e nas... Nie dla kasy, po prostu tak... Nie no, ja tak ze dwa tygodnie po skoñczeniu Fallouta (moja mi³o¶æ najwiêksza) zacze³am szukaæ czego¶ fanowskiego, choæby flashowej ubieranki z Och³apem. Czyli - po prostu - dla tych, którzy chc± siê jeszcze pobawiæ Pokemonami. A czemu na tym silniku? Bo na tak± amatorsk± gierkê wystarczy no i ³atwo j± zrobiæ. Nie gra³am w to i chyba nie mam ochoty, ale jeste¶cie zbyt surowi.
Sygnatura użytkownika
-I will have my revenge. But I will not kill Sub-Zero. -Will not? Or 'can' not?
Wiesz. Uwa¿am ¿e ¶wiat idzie do przodu. Takie twory(identyczne) powstawa³y gdy zaczyna³em parê lat temu. Dlaczego ca³a scena rusza a to jedno stoi w miejscu.
Tu masz dwie raczej najpopularniejsze gry o stworkach(anglojêzyczne):
Gdzie¶ tam widzia³em Pokemon 3D czyli Crystale czy tam Goldy ale w trójwymiarze. Graficznie wygl±da³o to tak jakby¶ zacz±³ ca³y ¶wiat z Crystala widzia³ z oczu bohatera. Wiêc wszystko by³o klimatycznie pikselowate. I tak± nostalgiê rozumiem. To jest bodaj to:
http://www.indiedb.com/games/pokmon-3d/downloads
Jeszcze inny projekt gdzie po wyrzuceniu balla kierowa³e¶ stworkiem i walczy³e¶ w pe³ni zrêcznosciowo(tu brak linku).
Rzeczywi¶cie jestem surowy dla takich rzeczy. Ale to mój brak zrozumienia dla takich tworów skoro jest masa innych lepszych. Lubiê czasem wróciæ do Gothica II i powspominaæ jak to by³o dawniej. Ale zaraz po tym odpalam Skyrima i widzê zmiany jakie nast±pi³y w grach.
A granie od 17 lat w jedno i to samo jest bez sensu. No dobra. Jakie¶ 10 lat temu kto¶ zaimplementowa³ w to co¶ Pokemony. Ale na tym skoñczy³ siê rozwój. Tak samo jak wszystkie pokebitwy. Kto¶ stworzy³ silnik, kto inny w³o¿y³ doñ Pokemony a teraz polaczki zaczynaj± tworzyæ w tym masê identycznych tworów. Z identyczn± mechanik± i za³o¿eniami. Mapy s± inne. Dziêki Bogu.
Nie mówiê. Grajcie sobie. Nie wiem po co ale grajcie. Dla mnie to w jakim¶ stopniu samoograniczanie siê. To tak jakby czytaæ w kó³ko te same ksi±¿ki czy ogl±daæ tylko te same seriale. Odgrzewane Kotlety(nie licz±c mielonych) nie s± okej.
Niestety gierki online'owe o Pokemonach popsu³y nam PPS. Przez nie nowi nie id± na fora, chocia¿by pograæ w mniej szkodliwym PBFie, tylko na dosyæ bezproduktywne online'owe molochy i ich klony.
Niestety gierki online'owe o Pokemonach popsu³y nam PPS. Przez nie nowi nie id± na fora, chocia¿by pograæ w mniej szkodliwym PBFie, tylko na dosyæ bezproduktywne online'owe molochy i ich klony.
bo cz³owiek siê robi leniwy i zamiast wymy¶laæ co¶ i pisaæ woli kliknaæ trzy razy i mieæ wszystko na odwal
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
A ja bym raczej postawi³ na tezê... "Cz³owiek jest "zra¿ony" do czytania i pisania.". Pbf to fajna sprawa, ale ludzie gubi± siê w tek¶cie... poza tym trzeba tez pisaæ, a nie ka¿dy pisze... skladnie-ladnie. To nadal nie jest to samo co sesja RPG... ani gra komputerowa... do tego trzeba siê przekonaæ i znale¼æ swój "rytm" by to lubiæ.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
bo cz³owiek siê robi leniwy i zamiast wymy¶laæ co¶ i pisaæ woli kliknaæ trzy razy i mieæ wszystko na odwal
Bo wiêcej jest g³upich ni¿ m±drych i leniwych ni¿ pracowitych.
Afil napisa³/a:
A ja bym raczej postawi³ na tezê... "Cz³owiek jest "zra¿ony" do czytania i pisania.". Pbf to fajna sprawa
PBF to ¶rednia sprawa. Na pewno jest mniej szkodliwy ni¿, tfu, online'ówki, ale nie jest te¿ kwintesencj± tego, co na forum o Pokemonach powinno byæ. Przynajmniej przyci±ga(³) na fora i to jest jego plus.
Afil napisa³/a:
ale ludzie gubi± siê w tek¶cie... poza tym trzeba tez pisaæ, a nie ka¿dy pisze... skladnie-ladnie.
Có¿. Uwa¿am, ¿e piszê sk³adne i w miarê ³adnie, ale to nie oznacza samo z siebie, ¿e nadajê siê do PBFa. Tam trzeba mieæ jak±¶ tak± fantazjê do pisania bez zahamowañ. Mi tego brak, zw³aszcza je¶li chodzi o tworzenie fikcji literackiej. Poza tym PBF jest PBFem, ale czy gdzie¶ na PPSie mamy dok³adnie opisane czym jest PBF i na czym polega? W to w±tpiê. Mamy poradniki Legendsa, które s± przydantne do wybranych czynno¶ci, ale nie powsta³o co¶ ogólnego, co pozwoli³oby wyja¶niæ nowym, po co to, sk±d siê wziê³o i jak dobrze graæ.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.