Witajcie drodzy u¿ytkownicy PokeCollect! Ostatnio bardzo siê zaanga¿owa³em w obronê PokeMana w kilku w±tkach. Ostatnio mia³em okazjê siê trochê zapoznaæ z jego przesz³o¶ci± za spraw± pewnego innego u¿ytkownika. Chcê jednak zrezygnowaæ z prowadzenia wojny, a jedynie wystosowaæ taki ma³y post do zgromadzonych tutaj ludzi.
Ka¿dy z nas ma jakie¶ wady i s³abo¶ci - wrodzone, albo nabyte z biegiem czasu. Dotyczy to równie¿ naszego charakteru i sposobu zachowania, czy pogl±dów. Mo¿emy sobie pozwoliæ na ich ujawnienie, ale nie mamy obowi±zku tego robiæ.
Niektóre z nich s± niedopuszczalne i wymagaj± zmiany (np: sk³onno¶æ do pope³niania przestêpstw, nie respektowanie obyczajów, doktryny totalitarne itd.) i nie powinny byæ tolerowane, ale generalnie im bardziej jeste¶my zró¿nicowani pod tym wzglêdem tym lepiej dla naszej spo³eczno¶ci. Tote¿ ogólnie powinna panowaæ tolerancja. Jest jednak istotny haczyk w tym wszystkim. Nie mo¿e byæ tolerancji wobec nietolerancji. To spowoduje, ¿e nasze piêkne s³ówko stanie siê jedynie utopijnym marzeniem.
Teraz we¼my pod uwagê postawê PokeMana wobec jego przeciwników na PokeCollect. Ów administrator chocia¿ operuje argumentami, to na pierwszy rzut oka zupe³nie nie s³ucha siê swoich krytyków. Odpiera ich zarzuty i pozwala sobie na atakowanie ich pogl±dów. Trudno mi mu siê dziwiæ. Sam je¿eli kto¶ mi co¶ wytyka lub mnie krytykuje, to wytr±ca mnie z równowagi i powoduje, ¿e ca³y skupiam siê na pomys³ach, jak odeprzeæ atak i na pewien moment to staje siê dla mnie ca³ym ¶wiatem.
Z drugiej strony warto doceniæ, ¿e nie jest on tak zaciek³ym ich przeciwnikiem, jak mog³oby to siê wydawaæ. Po pierwsze wykazuje pewne zmiany w rozumowaniu, gdy¿ z czasem uzna³ ShoutBox za dobry pomys³ i postanowi³ go jeszcze udoskonaliæ. Po drugie, mimo manifestowania swoich pogl±dów nie zdecydowa³ siê na ¿aden drastyczny krok w rodzaju usuniêcia dzia³ów o grach, czy co¶ takiego.
Warto jeszcze zauwa¿yæ, ¿e mimo wszystko funkcjonowanie w otoczeniu, gdzie ma siê wokó³ siebie niemal wy³±cznie swoich wrogów, nie jest ³atwe. Byæ mo¿e przy bardziej przychylnej atmosferze PokeMan móg³by zdzia³aæ wiêcej. Lecz mu siê to uniemo¿liwia. Sprzeczki nic tutaj nie zdzia³aj±. Pamiêtacie polsk± szlachtê, która wyst±pi³a przeciw konstytucji, albo niezorganizowanych rodaków w Wie¿y Paryskiej Prusa?
Nale¿y z tolerancj± pomy¶leæ o tym, co wyg³asza inna osoba. Nawet je¿eli pocz±tkowo bêdzie to trudne, trzeba zrezygnowaæ z wszczynania sporów, albo kiedy ju¿ one wybuchn±, d±¿yæ do ugody. Na w³asnym przyk³adzie mogê podaæ spór z tematu o moim tek¶cie, gdzie koñcowo ust±pi³em Jabukowi, czy ma³± wspó³pracê z Glossym w 2012 roku w tworzeniu dzia³u mojej gry na upad³ym ju¿ MPoke, pomimo mojej negatywnej opinii co do niego.
Nie piszê tego po to, by obarczaæ krytyków PokeMana win±, ale po to by pomóc jako¶ tej spo³eczno¶ci PokeCollect. By lepiej nam siê ¿y³o na tym forum. Mnie PokeMan zd±¿y³ ju¿ sporo wesprzeæ radami co do prowadzenia strony, chocia¿ pamiêtam jak jeszcze dwa lata temu do¶æ przypadkowo droczy³em siê z nim o tekst piosenki do s13 na Valhalli. ¯yczê i wam jak najbardziej owocnego wspó³istnienia z nim w tej spo³eczno¶ci.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Shadi 6 Styczeñ 14, 13:18, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Witajcie drodzy u¿ytkownicy PokeCollect! Ostatnio bardzo siê zaanga¿owa³em w obronê PokeMana w kilku w±tkach. Ostatnio mia³em okazjê siê trochê zapoznaæ z jego przesz³o¶ci± za spraw± pewnego innego u¿ytkownika. Chcê jednak zrezygnowaæ z prowadzenia wojny, a jedynie wystosowaæ taki ma³y post do zgromadzonych tutaj ludzi.
Ka¿dy z nas ma jakie¶ wady i s³abo¶ci - wrodzone, albo nabyte z biegiem czasu. Dotyczy to równie¿ naszego charakteru i sposobu zachowania, czy pogl±dów. Mo¿emy sobie pozwoliæ na ich ujawnienie, ale nie mamy obowi±zku tego robiæ.
Niektóre z nich s± niedopuszczalne i wymagaj± zmiany (np: sk³onno¶æ do pope³niania przestêpstw, nie respektowanie obyczajów, doktryny totalitarne itd.) i nie powinny byæ tolerowane, ale generalnie im bardziej jeste¶my zró¿nicowani pod tym wzglêdem tym lepiej dla naszej spo³eczno¶ci. Tote¿ ogólnie powinna panowaæ tolerancja. Jest jednak istotny haczyk w tym wszystkim. Nie mo¿e byæ tolerancji wobec nietolerancji. To spowoduje, ¿e nasze piêkne s³ówko stanie siê jedynie utopijnym marzeniem.
póki co jest git
Shadi napisa³/a:
Teraz we¼my pod uwagê postawê PokeMana wobec jego przeciwników na PokeCollect
powinno byæ tak:
Shadi napisa³/a:
Teraz we¼my pod uwagê postawê PokeMana wobec PokeCollect
Shadi napisa³/a:
Po pierwsze wykazuje pewne zmiany w rozumowaniu, gdy¿ z czasem uzna³ ShoutBox za dobry pomys³
nie uzna³, poprostu mia³ do¶æ naszego biadolenia
Shadi napisa³/a:
postanowi³ go jeszcze udoskonaliæ
tak bardzo owsiak :] ( bo akurat taki okres to waln±³em owsiaka )
Shadi napisa³/a:
Po drugie, mimo manifestowania swoich pogl±dów nie zdecydowa³ siê na ¿aden drastyczny krok
Shadi napisa³/a:
Warto jeszcze zauwa¿yæ, ¿e mimo wszystko funkcjonowanie w otoczeniu, gdzie ma siê wokó³ siebie niemal wy³±cznie swoich wrogów, nie jest ³atwe. Byæ mo¿e przy bardziej przychylnej atmosferze PokeMan móg³by zdzia³aæ wiêcej. Lecz mu siê to uniemo¿liwia. Sprzeczki nic tutaj nie zdzia³aj±. Pamiêtacie polsk± szlachtê, która wyst±pi³a przeciw konstytucji, albo niezorganizowanych rodaków w Wie¿y Paryskiej Prusa?
Nale¿y z tolerancj± pomy¶leæ o tym, co wyg³asza inna osoba. Nawet je¿eli pocz±tkowo bêdzie to trudne, trzeba zrezygnowaæ z wszczynania sporów, albo kiedy ju¿ one wybuchn±, d±¿yæ do ugody. Na w³asnym przyk³adzie mogê podaæ spór z tematu o moim tek¶cie, gdzie koñcowo ust±pi³em Jabukowi, czy ma³± wspó³pracê z Glossym w 2012 roku w tworzeniu dzia³u mojej gry na upad³ym ju¿ MPoke, pomimo mojej negatywnej opinii co do niego.
go¶ciu, ty serio nie widzia³e¶ co tu siê dzia³o i dalej nie masz pojêcia o tym ca³ym konflikcie, nie masz o tym bladego pojêcia i znowu pokazujesz pokemana jako biednego ch³opczyka a nas jako tych z³ych. no sorry ale jak admin grozi wy³±czeniem forum je¶li nie bêdzie tak jak on chce, mimo ¿e ka¿dy uwa¿a to za poroniony pomys³ to sorry
Shadi napisa³/a:
Nie piszê tego po to, by obarczaæ krytyków PokeMana win±, ale po to by pomóc jako¶ tej spo³eczno¶ci PokeCollect.
pomó¿ nam przemówiæ do rozs±dku i oduczyæ go odkopów, to bêdzie najlepsza pomoc
Shadi napisa³/a:
¯yczê i wam jak najbardziej owocnego wspó³istnienia z nim w tej spo³eczno¶ci.
to chyba w równoleg³ym wszech¶wiecie XD
co¶ ci powiem, ja swojego czasu te¿ uwa¿a³em pokemana za wielk± wyroczniê, mêrdca i ogólnie naj mi kto¶ nie otworzy³ oczu i pokaza³ jaki on jest. Tak jak wszyscy, przejedziesz siê na tym prêdzej czy pó¼niej, gwarantujê ci to.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 6 Styczeñ 14, 15:22, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy
pomó¿ nam przemówiæ do rozs±dku i oduczyæ go odkopów, to bêdzie najlepsza pomoc
Czy odkopywaniem ³amiê reg. ? Nie. Wiêc w czym problem ?
Parafraza:
Lepiej przemówiæ wam do rozsadku i oduczyæ krytykowania Anime i wrzucania memów.
Jest to tak samo bez sensu, jak to, ¿e Ty chcesz oduczyæ mnie odkopywania. I co, krzywda Ci siê dzieje jak napiszê posta ? CZEMU DO JASNEJ #$%^& chcesz mnie oduczyæ PISANIA POSTÓW ? HÊ ?
DominLoL napisa³/a:
co¶ ci powiem, ja swojego czasu te¿ uwa¿a³em pokemana za wielk± wyroczniê, mêrdca i ogólnie naj mi kto¶ nie otworzy³ oczu i pokaza³ jaki on jest. Tak jak wszyscy, przejedziesz siê na tym prêdzej czy pó¼niej, gwarantujê ci to.
No jaki jestem ? Ach taaaak....pomarañczoooooowy.
Pozwól ¿e zacytujê kogo¶ m±drego eMa:
Cytat:
» Bonku - 06-01-11:22 -- _M_ brawo!
» Desmond - 06-01-11:22 -- no w³a¶nie
» Nekuro - 06-01-11:22 -- tl;dr
» _M_ - 06-01-11:22 -- a najlepiej jak po przeczytanie zdajesz sobie sprawê z tego ¿e to same bana³y i o wszystkim wiedzia³e¶ od dawna :C
» Desmond - 06-01-11:21 -- tyle tekstu
» Desmond - 06-01-11:20 -- ten moment kiedy widze tyle teksty i se mysle "gimby tego nie przeczytajo" a potem zaczynam czytac ;-;
» _M_ - 06-01-11:19 -- czasem my¶lê ¿e mam w sobie za du¿o wsp³czucia i za ma³o negatywnych emocji :C
» _M_ - 06-01-11:18 -- to samo w kwestii nowych adminów, modów, blach blach. Jak z PiS i PO. PO jest przy w³adzy, to nienawidzimy PO, a PiS obiecuje nam gruszki na wierzbie. Dorw± siê do w³adzy, to siê chwilê postaraj±, a¿ do momentu kiedy pupcia siê ju¿ tak do tronu przyklei ¿e siê jej oderwaæ nie da i wtedy uznaj± ¿e nie da rady zrobiæ wszystkiego. Jestem praktycznie pewien ¿e nowy administrato, kim by nie by³, po jakim¶ czasie te¿ straci zapa³, szczególnie ¿e nie mamy 15 lat i w ¿yciu ka¿dego z nas pojawiaj± siê obowi±zki, nieco istotniejsze ni¿ zabawa w tworzenie forum dla fanów Pokemon. Warto te¿ dodaæ ¿e jak na cebulaki przysta³o, my po prostu kochamy hejtowaæ w³adzê i nigdy nie bêdzie nam pasowa³a jak kto¶ rz±dzi itp itd. Dlatego nie chcia³bym ¿eby dajmy na to taki Nilson, czy Gonzo zosta³ modem. Za du¿o mam szacunku do tych ludzi nie chcia³bym ¿eby dostawali hejtem po buziach tylko dlatego ¿e chcieli dobrze. Bull dupy mode off
DominLoL napisa³/a:
ale jak admin grozi wy³±czeniem forum je¶li nie bêdzie tak jak on chce, mimo ¿e ka¿dy uwa¿a to za poroniony pomys³ to sorry
Pics or It Didn't Happen
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 6 Styczeñ 14, 15:35, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
DominLoL napisa³/a:
ale jak admin grozi wy³±czeniem forum je¶li nie bêdzie tak jak on chce, mimo ¿e ka¿dy uwa¿a to za poroniony pomys³ to sorry
Pics or It Didn't Happen
wszyscy to jako¶ pamiêtamy tylko ofc sam prowokator zawsze niewinny i wielce niewiedz±cy
PokeMan napisa³/a:
zy odkopywaniem ³amiê reg. ? Nie. Wiêc w czym problem ?
Parafraza:
Lepiej przemówiæ wam do rozsadku i oduczyæ krytykowania Anime i wrzucania memów.
Jest to tak samo bez sensu, jak to, ¿e Ty chcesz oduczyæ mnie odkopywania. I co, krzywda Ci siê dzieje jak napiszê posta ? CZEMU DO JASNEJ #$%^& chcesz mnie oduczyæ PISANIA POSTÓW ? HÊ ?
jakby¶ niezauwa¿y³, wszêdzie ci powiedz± ( przywo³ujê TT na przyk³ad ) ¿e odkopy to zuo, naucz siê ¿yæ w spo³eczeñstwie a nie swoim w³asnym ¶wiecie.
nasza wina ¿e nie umiesz pisaæ postów na tematy obecne tylko przedawnione?
krytyka to rodzaj opinii, czyli wyra¿ania zdania a to w internecie nazywa siê postem, ¿e nam siê nie podoba to piszemy, a ¿e ciê boli, well, life is brutal, buthurt :]
jako autor opowiadañ jestem przyzwyczajony do krytyki zarówno pozytywnej i negatywnej, skoro nie potafisz przyj±æ krytyki, jeste¶ s³aby i tyle.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Dlaczego mam przestaæ krytykowaæ co¶, co jest z³e? Anime ssie i to bardzo mocno, nie wiem jak bardzo musisz byæ za¶lepiony, ¿e tego nie dostrzegasz.
Jaranie siê dziesiêcioletnim ch³opcem nie jest ciekawe, w szczególno¶ci, ¿e nie rozwija siê w najmniejszym stopniu. Wszêdzie ci±gnie za sob± swojego ¿ó³tego szczura, nie wykazuje ¿adnych g³êbszych uczuæ, krzyczy jak dziecko ci±gle to samo - chcê zostaæ mistrzem! Tak, bêdê to krytykowaæ.
Co do memów kilka s³ów. Czy jest zakaz ich wstawiania? Czemu je¶li mo¿na robiæ odkopy, to nie mo¿na wstawiæ mema? Czy w regulaminie jest jaki¶ punkt zakazuj±cy tego?
wszyscy to jako¶ pamiêtamy tylko ofc sam prowokator zawsze niewinny i wielce niewiedz±cy
Och, jakie¶ k³amstwo wiecznie powtarzacie i staje siê prawd± ? Poka¿ DOWÓD. Post, w którym napisa³em DOK£ADNIE to co mi zarzucasz.
I jakie wszyscy ? Ja nie pamiêtam, Shadi te¿ nie, a jest tu od kilku lat, helo³.
DominLoL napisa³/a:
jakby¶ niezauwa¿y³, wszêdzie ci powiedz± ( przywo³ujê TT na przyk³ad ) ¿e odkopy to zuo, naucz siê ¿yæ w spo³eczeñstwie a nie swoim w³asnym ¶wiecie.
Zobacz jak wygl±da TT, a jak PC. Na TT NIE S¡ potrzebne odkopy. Na PC s±.
Pamiêtasz Utopijn± Wyspê...buehahahaha, przez tyd. pozak³adali¶cie ile¶ tam tematów, a potem nikt nie odpisywa³. Bo by³by odkop 3 tygodniowy ?
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 6 Styczeñ 14, 15:55, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Ja [ciach], jakim przegrywem PokeMan musi byæ, ¿e na swoj± obronê odkopywania wpisuje "odkop postów" w Google i wkleja nam linki z:
- badziewiarskiego forum o kulturystyce i sterydach
- syfiastego forum o XLive, który to dawno umar³ i nikt tam nie wchodzi, do tego szablon strasznie po chooyu
- darmowego i kijowego forum o 12-letnich fanach astronomii
TAK BARDZO NA TEMAT POKEMONÓW, TAK BARDZO NA TEMAT CZEGOKOLWIEK
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.