Taak, dzia³ trochê siê zakurzy³, ale zamierzam go odkurzyæ, ok, czas na prolog mojego ficka, nazwa uka¿e siê w momencie w podanym w mojej sygnie.
Ok, jazda:
Prolog
Na pocz±tku nie by³o nic, by³ mrok, lecz z biegiem czasu, powsta³o ¿ycie, Giratina, pokemon który kontrolowa³ czas i przestrzeñ, lecz nied³ugo potem, pojawi³a siê druga istota, Arceus.
Giratina chci³a pozbyæ siê intruza, rozgorza³a walka, ale ostatecznie, poleg³a i zosta³a uwiê¼iona w swoim ¶wiecie.
Po pozbyciu siê intruza, Arceus stworzy³ nowy ¶wiat, lecz nie mia³ si³ nad nim panowaæ, wiêc stowrzy³ legendarne pokemony,które zacze³y kreowaæ ¶wiat który dzisiaj znamy.
Ale same legendarne pokemony z Arceus'em na czele, nie czu³y siê dobrze maj±c wokó³ soebie nich samych, dlatego stworzy³ nowe pokeomony, poonad 400 gatunków.
Stworzy³ te¿ 5 pokemonów, dziel±c Giratinê na 5 czê¶æi.
W ten spsób stworzy³ Palkie i Dialgiê, smoki które pilnowa³y porz±dku i panowa³y nad czasem i przesztrzeni±, stworzy³ te¿ 3 ma³e duszki, Uxie, Mespirit'a i Azlef'a, byli oni pocz±tkami wiedzy, waleczno¶ci i emocji, po tym wszystkim Arceus postanowi³ zasn±c na tysi±c lat.
Po dzi¶ dzieñ, te dwa pokemony czekaj±, a¿ ¶wiatu zowu zacznie groziæ niebezpieczeñstwo.
TwinLeaf Town
Obrze¿a miasta
Region: Shinoh
Czas:
XX:XX
Na polanie le¿y ch³opak, ma 10 lat, niebieskie oczy i d³ugie niebieskie w³osy, które spada³y w dó³ towrz±c literê V, ma na g³owie czerwono-bia³± czapkê, czarne jeansy i czarn± bluzê z czerwon± kamizelk±.
"To co siê zdarzy³o, nie mogê w to uwierzyæ, wszsytko zacze³o siê tydzieñ temu, kiedy podczas spaceru zuwa¿y³em te ruiny.
Mimo tego, i¿ znam miasto jak w³asn± kieszeñ, nigdy ich nie widzia³êm, los mnie podkusi³ ¿eby je zbadaæ, wesz³em do tych ruin.
S±dz±æ po znakach jakie zdobi³y scianê, opowiada³y one o pocz±tkach ¶wiata i walce dwóch pokemonów, lecz znaki siê w pewnym momenice urwa³y, ale zauwa¿y³em co¶ innego, co¶ co mnie zaniepokoi³o"
"Poszed³em dalej, wygl±da³o mi to na ¶wi±tyniê, po¶rodku sta³ pos±g olbrzymiego pokemon'a, przera¿a³ mnie, jego oczy przeszywa³y nie na wylot, wtedy us³ysza³em tupot stóp.
Pojawili, jacy¶ ludzie, dziwnie ubrani, zaatakowali mnie, straci³em przytomno¶æ, ale kiedy siê ockn±³em, by³em ju¿ niedaleko miasteczka i mia³em na lewym ramienu dziwny tatua¿, jakby niepe³ne ko³o z kolcami"
"Dalej nie wiem co siê sta³o, ale je¿eli jestem blisko ruin, to odczuwam straszny ból, próbowa³em do nich wej¶æ, ale bó³ móg³by mnie wykoñczyæ, gdy by³em ju¿ przy wej¶cu, my¶laê³m ¿e zabraknie mi tchu, od tamtego czasu, te ruiny mnie kusz±, ale.....kim byli ci ludzie.......i czego tam szukali?
Tego nie wiem, ale byæ mo¿e, kiedy¶ znowu wejdê do tego miejsca, gdzie siê zacze³a ca³a ta afera..."
Na razie tyle, mam nadziejê, ¿e nie ma ¿adnych ra¿±cych b³êdów
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 17 Lipiec 09, 12:34, w ca³o¶ci zmieniany 11 razy
Mam nadziejê, ¿e nie ma ¿adnych ra¿±cych b³êdów.
No jak to nie ma!! "wesz³êm" ??????? Popraw literówki i to na "wszed³em".
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
ej, spokojnie, chodzi³o mi o "RA¯¡CE" czyi take naprawdê widoczne na pierwszy rzut oka, a to ¿e czsami wychodzi mi ê zamiast e jest normalne bo mam do¶æ du¿e d³onie i przypadkiem nacisnê tego alta, ale czyta siê (chyba) mi³o, mimo tych ê
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
V genak? pfff, marzenia, 4 genka i na tym koniec......chyba..nowej generacji narazie nie bêdzie, mo¿e pó¼niej
Sygnatura użytkownika
"Czy mój chcesz ¿eby do mojego ficka dodawa³ download muzyki, gier, filmów itp
Nie powinno to tak brzmieæ? Czy chcesz abym do mojego fanficka dodawa³ download muzyki, gier, filmow itp?
Jednak traci to sens to co napisa³e¶ odkiedy w FF daje siê download
ankieta niewa¿na, bo powiedzmy rozkojarzony by³em i g³upstwa napisa³em
po 4 rodziale pojawi siê inna ankieta
Sygnatura użytkownika
No có¿ - Je¶li nie widaæ ró¿nicy to po co przep³acaæ ? Domy¶l siê !
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Zaczyna siê nowy dzieñ, ¶wiat wstaje do ¿ycia, bez wyj±tków, z jednego z domów w Twinleaf wybiega ch³opak, a za nim ma³y Riolu z niebiesk± apaszk±.
Ch³opak ma na sobie czarn± bluzê z czerwon± krótk± kamizelk± z krótkimi rêkawkami i kieszeniami i czarno-pomarañczowy plecak.
Czarne jeansy, b³êkitne oczy, i d³ugie granatowe w³osy, które spadaj±c w dó³ tworzy³y kszta³tem d³ug±, ostro zakoñczon± liniê, czerwono-niebiesk± czapkê i szaro-bia³ê adidasy.
-Aaah, czemu akurat dzi¶ musia³ siê budzik zepsuæ, nie zd±¿ê!- powiedzia³ ch³opak sam do siebie.
Ten m³ody cz³owiek to Max Rivals, który mia³ siê dzisiaj stawiæ o 8:30 w Sandgem Town, u prof.Rowan'a, marzeniem ch³opca jest wyruszyæ w ten wspania³y, pe³en przygód i tajemnic ¶wiat.
Sandgem Town
Godzina: 08:35
Prze laboratorium prof.Rowan'a sta³a dziewczyna, mniej wiêcej w wieku naszego bohatera.
Mia³a na sobie niebieskie jeansy, czerwon± bluzkê na krótki rêkawy i czarn± kamizelkê, mia³a br±zowe w³osy, które uk³ada³y siê w kszta³cie takim kszta³cie / \, niebieskie oczy i kremowy plecak,
- Gdzie on jest, powinien ju¿ dawno tutaj byæ ? powiedzia³a dziewczyna zirytowanym tonem.
W oddali widaæ by³y dwie biegn±ce sylwetki.
Po chwili by³y one ju¿ pod laboratorium, stanê³y ³api±c oddech.
-Nareszcie, masz 5 min spó¼nienia ? powiedzia³a dziewczyna.
-Przepraszam....ale....budzik.....mi siê......zepsu³. - odpowiedzia³ Max ³api±c oddech.
-Hmp, có¿, niewa¿ne, dobrze ¿e chocia¿ ty jeste¶, bo prof.Rowan'a jeszcze nie ma, a tak w ogóle, jestem May, mi³o mi. - odpowiedzia³a dziewczyna podaj±c mu rêkê.
-Max Rivals, wzajemnie- odpowiedzia³ ch³opiec podaj±c rêkê.
Jakie¶ 10-15 min pó¼niej.
Sandgem Town
Godzina: 08:55
Max usiad³ pod drzewem, spuszczaj±c daszek swojej czapki na oczy.
Riolu usiad³ ko³o niego i te¿ zamkn±³ oczy, May za¶ chodzi³o w t± i z powrotem, nerwowo mówi±c do siebie.
-May, uspokój siê, ka¿dy ma prawo siê spó¼niæ ? powiedzia³ Max ze stoickim spokojem.
-Tak, ale prof.Rowan nigdy siê jeszcze nie spó¼ni³, nigdy! Rozumiesz?-odpowiedzia³a znerwicowana May-Co roku, profesor by³ punktualnie o wyznaczonej godzinie, wiem bo mieszkam naprzeciw laboratorium, ze swojego pokoju co roku obserwowa³am nowych trenerów pokemon, którzy wyruszali ze swoimi partnerami w ¶wiat, ale dzisiaj najwyra¼niej profesor zapomnia³o nas.
Po chwili pod laboratorium podjecha³ samochód, z którego wysiad³ cz³owiek z bia³ymi w³osami i w±sami.
-O, ju¿ jeste¶cie, chod¼cie, zapraszam do laboratorium.
C.D.N
Wiem ¿e d³ugi ale nie mia³em pomys³u
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.