POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Pokemon Power of Shadows
Autor Wiadomo¶æ
Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 26 Styczeñ 10, 22:01   Pokemon Power of Shadows

Postanowi³am ¿e zacznê jeszcze raz pisaæ ficki ale tym razem w innej ods³onie.
Nie wiem czy jest sens robiæ ankietê niech mi kto¶ poradzi. Oceniajcie, zniosê wszystko :(

Pokemon Power of Shadows

Prolog

"Czasami cz³owiek mysli, ¿e jest w stanie zrobiæ wszystko. To uczucie koñczy siê gdy tracimy co¶ dla nas wa¿nego, co¶ na czym nam zale¿y.
Niektórzy mówi±: Ech, rodzice wtr±caj± siê we wszystkie sprawy które ich nie dotycz±. S± nadopiekuñczy i martwi± siê o nas na ka¿dym kroku.
Co innego kiedy ma siê ¶wiadomo¶æ, ¿e ¿ycie tych ludzi wisi na w³osku i my jeste¶my jedynymi którzy mog± ich uratowaæ."

Hearthome City, godz. 20:04.
Baza Police Elite Detective
- Zebranie Komisji Detektywistycznej i Policyjnej

-I co o tym my¶licie?- zapyta³ Pu³kownik Raven pokazuj±c reszcie zebranych jakie¶ wykresy, mapy i hologramy z Literami "TC" na ¶rodku.
-I co to przedstawia, Raven?- powiedzia³ ironicznie jeden z Detektywów.
-Dobrze wiecie moi drodzy, ¿e grupa przestêpcza pod nazw± Team Galactic ma Kwaterê G³ówn± w tym mie¶cie.-
Po sali rozbieg³ siê zaniepokojony szmer zdumionych g³osów.
-I jak wiecie, ¿aden z nas nie mo¿e tam tak po prostu wej¶æ i oznajmiæ ¿e jeste¶my z Policji Detektywistycznej.- doda³ Raven
-Wiêc co mamy zrobiæ aby nie zostaæ wykrytymi?- zapyta³ jaki¶ gruby Policjant
-Znale¼æ kogo¶ kto jest neutralny, z ambitnym charakterem i nie z³aman± postaw±. I chyba mam kogo¶ takiego- rzek³ Raven, szarmancko siê u¶miechaj±c. Stan±³ w blasku lampy która doskonale ujawni³a szpec±ce go trzy blizny na g³owie.

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*
Ostatnio zmieniony przez Blue 27 Styczeñ 10, 11:05, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 27 Styczeñ 10, 08:20   

Ty, to jest..ZAJEFAJNE!
B³êdów ¿adnych nie zauwa¿y³em, normalnie zajefajne 9.5/10

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 27 Styczeñ 10, 15:18   

Tjaaak, Domin powiedzia³ to co do twego prologu pasuje xD
Tylko jest parê makamentów xD np. mog³a¶ wprowadziæ g³ówn± postaæ itp.

Ocena prosta - 9/10

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Blue 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 27 Styczeñ 10, 15:58   

Rozdzia³ I

W mie¶cie Hearthome wsta³o w³a¶nie piêkne s³oñce budz±c ka¿d± istotê do ¿ycia. Ju¿ po godzinie od wschodu, s³ychaæ by³o ryk silników samochodowych, uruchamianych przez zaspanych ludzi, którzy zaczynaj± pracê najwcze¶niej. Wciskaj±ce siê w szpary pomiêdzy blokami, promienie s³oneczne nios³y ze sob± ró¿ne d¼wiêki.
Zrazu by³y to krzykliwe skrzeki Staraptorów i Staravii a innym razem delikatne szepty Budew oraz Roselii.
Miasteczko spokojnie rozpoczyna³o nudn± codzienno¶æ.

Hearthome City, godz. 8:06.
Wild Clouds Street 18.
Pokój Belli Vasquez.

-Aaaaaa!- ziewnê³am zci±gaj±c siê z ³ó¿ka.
-Pipipik! Pipipik!- co¶ zapika³o w mojej szafce.
To by³ Shadow NV. Dosta³am go na moje poprzednie urodziny. Jest to po³±czenie wszystkiego co ma trener pokemon.. i parê dodatków.
Niestety, poza ¿yciem zwi±zanym z pokemonami mam te¿ SZKO£Ê. Chodzê do Hearthome Sky High. Tam normalnie uczê sie najró¿niejszych przedmiotów.
Ubra³am siê, umy³am zêby i wstawi³am tosty. W sumie wisia³o mi czy jestem spó¼niona do szko³y czy nie. Zreszt± od pewnego czasu nic mnie nie obchodzi.
Nagle Pachirisu wskoczy³ na blat kuchenny i ¶miertelnie mnie wystraszy³.
-Pachirisu! Na boga!- wydysza³am ³api±c siê za serce.
-Pachiii.. rii!- ma³y wiewiór tarza³ sie ze ¶miechu.
Po³knê³am ¶niadanie, wziê³am plecak i rozejrza³am siê po domu. Moi rodzice zawsze jeszcze o tej porze s± tutaj i krz±taj± siê przygotowuj±c ¶niadanie lub szykuj± siê do pracy.
Teraz by³a pustka. Nie chcia³am tego przyznaæ ale wiedzia³am ¿e jestem po prostu samotna. Czu³am siê jak opuszczona dziewczynka bez ¿adnego wsparcia
czy pocieszenia.
Wzdychaj±c zamknê³am dom i razem z Pachirisu siedz±cym mi na ramieniu, ruszy³am ¿wawym krokiem ku blisko po³o¿nonej szkole.

Nagle mój Shadow NV wyda³ z siebie wiruj±cy d¼wiêk. Kto¶ do mnie dzwoni³. Na ekraniku Shadowa ukaza³a siê twarz pewnego muskularnego cz³owieka.
Zna³am go jako Pu³kownika Raven. Jest on szefem moich rodziców. Oboje pracuj± w Police Elite Detective.
-Tak? Tu Bella Vasquez.- powiedzia³am
-Witaj Isabelo. Jak mniemam jeste¶ w drodze do szko³y?- zapyta³ podejrzliwie
-Eee.. tak jestem za zakrêtem szkolnym.. ee.. a w jakiej sprawie pan dzwoni?- spyta³am nie¶mia³o
To dziwne bo ten facet nigdy wcze¶niej do mnie nie dzwoni³..
-Wydaje mi siê, ¿e twoje dzisiejsze zajêcia szkolne bêd± musia³y zostaæ odwo³ane.- rzek³ powa¿nie ale w jego g³osie by³o s³ychaæ zmiêkczenie ¶miechem.
-Dlaczego?!- zapyta³am bêd±c na skraju "niebiañskiej radochy".
-Dowiesz siê niebawem. A teraz proszê ciê by¶ uda³a siê do pracy twoich rodziców.. bêdê tam czekaæ na ciebie.. Do zobaczenia.- zakoñczy³.
By³am w siódmym niebie, zreszt± podobnie jak mój Pachirek.

W Bazie Elite.. (Police Elite Detective)
Chwilê po zakoñczeniu rozmowy z Isabel± Vasquez..
Rozmowa Aiko Pixie z Ravenem.

-Wiesz Raven, nie wiem czy ona siê zgodzi na co¶ takiego.. nawet tu nie pracuje. Najpierw musi przej¶æ szkolenie, zdaæ egzamin i skoñczyæ studia ¿eby tu pracowaæ.
Zreszt± ona nie jest nawet pe³noletnia!- powiedzia³a Aiko Pixie, Komandorka Elite. To ona by³a na najwy¿szym stopniu w tej bran¿y.
-Ale tylko ona mo¿e to zrobiæ.. ma tyle gniewu w sobie.. jest silna.. poradzi sobie z opryszczkami Teamu Galactic.- powiedzia³ Raven wierny swej idei.
-Zobaczymy Rav. Wiesz ¿e jak co¶ jej siê stanie wylatujesz.. Nie bêdê za to odpowiada³a..- rzek³a zalotnie wychodz±c.
Pu³kownik Raven spojrza³ jeszcze raz na kilka zdjêæ robionych przez G³ównych Detektywów. Bella nie mia³a o nich pojêcia.

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 27 Styczeñ 10, 16:03   

Niestety - po tym jak to szybko przeczyta³am, wydaje mi siê, ¿e ten rozdzia³ jest krótszy od mojego prologu, a mo¿e to z³udzenie? Tak czy siak - rozdzia³ fajny xD Fajnie siê go czyta, a b³êdów nie widzê (Och, zapomnia³am, ¿e s³abo widzê xD ) Ocena - 9,(9)/10 - mog³a¶ bardziej rozwin±æ rozdzia³.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:

Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 27 Styczeñ 10, 19:07   

Kurcze! Dopiero co przeczyta³em prolog, a tu ju¿ rozdzia³! Ale Ficku¶ jest beznadziejny! Dajê 1/10!

Mam dzisiaj dzieñ na opak! Wiêc to co napisa³em, jest w rzeczywisto¶ci odwrotne!

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Blue 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 27 Styczeñ 10, 20:17   

Rozdzia³ II

Gdy by³am ju¿ przy budynku bazy, zauwa¿y³am dziwnego go¶cia ubranego w ciemny p³aszcz, kapelusz oraz czarne rêkawiczki. Nie widzia³am jego twarzy ale Pachirisu od razu siê na niego naje¿y³. Tajemniczy osobnik nagle mnie dostrzeg³ i zacz±³ i¶æ ku mnie szybkim ale zdecydowanym krokiem. Zapar³o mi dech w piersiach i moje nogi wbi³y siê w ziemiê. Gdy zbli¿y³ sie do mnie dostatecznie blisko, pochwyci³ mnie za rêkê i jedyne co ujrza³am to stalowy blask no¿a. Pachirisu zas³oni³ mnie ale on tak¿e zaraz zginie..
Us³ysza³am jakie¶ krzyki, odg³os Umbreona i suchy trzask.
Otworzy³am oczy. Sta³ przede mn± Pu³kownik Raven, a przy jego boku ³asi³ siê Umbreon. Pachirisu siedzia³ obok mnie obejmuj±c ³apkami moj± twarz.
-Bella! Nic ci nie jest?! Zrobi³ ci co¶ ten drañ?- podbieg³ do mnie Raven i chwyci³ gwa³townie ustawiaj±c do pionu. Wyrwa³am siê z jego u¶cisku zak³opotana.
-Nie nic mi nie jest. Pachirisu, a z tob± OK? Czego chcia³ ten cz³owiek? I czemu rzuci³ sie na mnie z no¿em?- zasypa³am go pytaniami widz±c jak rozgl±da siê po blokach.
-Patrol ju¿ za nim pojecha³. Znikn±³ dziêki u¿yciu Smoke Ball. Nie wiem czego chcia³. Dobrze ¿e by³em w pobli¿u.. a teraz choæ ze mn±, s± pewne sprawy które musimy omówiæ..-powiedzia³ powracaj±c do swojego szarmanckiego g³osu i policyjnej postawy. W duchu chcia³o mi siê z niego ¶miaæ *hihihi* bo w jednej chwili z postawy zaszokowanego cz³owieka móg³ przeistoczyæ siê w postaæ Jamesa Bonda.
Umbreon przypatrywa³ siê Pachirkowi w bardzo dziwny sposób wiêc postanowi³am ¿e schowam wiewióra do Pokeballa.

Jak wesz³am do ¶rodka Bazy Elite moje usta niekontrolowanie otworzy³y siê ze zdumienia. By³ to ogromny hol a wokól niego pó³blaty ze stoj±cymi za nimi sekretarkami i innymi kobietami. Z holu rozci±ga³y siê ró¿ne korytarze i kiedy sz³am za Ravenem, w g³êbi jednego z korytarzy spostrzeg³am jakiego¶ wielkiego pokemona.
Nastepne pomieszczenie by³o trochê mniejsze i wygl±da³o jak zawalone papierami biuro. Za biurkiem siedzia³a m³odziutka panienka.
-Lucy, powiedz Aiko ¿e ju¿ jestem i mam ze sob± m³odego wilka.- zarechota³ do panienki.-
Lucy skinê³a g³ow±, zasepleni³a co¶ do s³uchawki telefonu i pokaza³a kolejne drzwi.
-Dobra jedziemy wind± i bêdziemy w moim biurze.- rzek³ Raven.
Winda jecha³a i jecha³a a¿ wreszcie zatrzyma³a siê tak gwa³townie ¿e Raven straci³ równowagê i z³apa³ siê mojego ramienia.
-Och, wybacz Bello. Te g³upie windy.. cz³owiek mo¿e dostaæ od nich zawa³u. A potem raz na szpitalny stó³! HEHEHE!- zarechota³ Raven ale ucich³ gdy zobaczy³ moje wymowne spojrzenie. Umbreon zatrz±s³ siê ze ¶miechu.

Winda stanê³a.
-No to jeste¶my. Ma siê swój k±t nie? Ciasny ale w³asny!- znów zarechota³ z w³asnego dowcipu.
Je¿eli to BIURO mo¿na nazwaæ "ciasnym" to mnie tu nie ma. A tak poza tym to w skórzanym fotelu Pu³kownika juz kto¶ siedzia³..

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Ostatnio zmieniony przez Blue 27 Styczeñ 10, 20:25, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 27 Styczeñ 10, 20:19   

Nom, rozdzia³ ³adny, dobrze napisany... O, widzê, ¿e zostawi³a¶ nutê tajemnicy na koñcu 10/10

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 27 Styczeñ 10, 20:23   

Super! Kilka b³êdów, ale jest ¶wietnie! Wróci³em do normalno¶ci i dajê 10/10! :D

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 28 Styczeñ 10, 18:19   

fanie napisane, ten Raven to niez³y kawalarz :D
b³êdów nie widzê, co jest plusem, fajnie siê czyta ale jak na mój gust ciutek krótkie, ale to nawet dobrze, bo trzymasz czytelnika w napiêciu, dobre zastosowanie suspensu

10/10

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: