POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: tt22
1 Sierpieñ 13, 22:16
Angelic history
Autor Wiadomo¶æ
Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 2 Marzec 10, 19:58   

Nie, niby czemu ?
Kojot gada bardzo sensownie, nawet ja uwa¿am, ¿e jest drêtwe, ale w porównaniu z pierwsz± wersj±..... xP

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 3 Marzec 10, 10:46   

Afil... nie wiem co powiedzieæ. Ten FF bardzo mi siê podoba i zapowiada siê fajnie :D

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 8 Marzec 10, 19:51   

Rozdzia³ I

By³ pierwszy dzieñ szko³y i jak na z³o¶æ, by³ to dzieñ strasznie gor±cy, parny i s³oneczny. Wiêkszo¶æ uczniów uda³a siê na rozpoczêcie, ale oczywi¶cie kilku jeszcze nie wsta³o, b±d¼ mia³o co¶ innego do roboty. Jednym z takich uczniów by³ Joseph, lub Joey, bo tak nazywali go jego znajomi. Le¿a³ teraz w ³ó¿ku ziewaj±c, a le¿a³ tak ju¿ od dobrych dwóch godzin i nie poruszaj±c siê marzy³ o niesamowitych przygodach.
W tych przygodach by³ supermen-em, który jako jedyny z wszystkich super bohaterów pokona³ Szatana i ca³± jego armiê, co w realnym ¶wiecie nie by³o zbyt mo¿liwe. Gdy ju¿ napawa³ siê widokiem martwego Szatana, odwróci³ siê plecami do niego, by pokazaæ t³umom, ¿e zwyciê¿y³. To w³a¶nie wiadomi sprowadzi³o na niego ¶mieræ, gdy¿ ten martwy Diabe³ udawa³ martwego, by tylko wbiæ przeciwnikowi sztylet w plecy.

- £A ! - Wrzasn±³ Joey otwieraj±c zaspane oczy. - To by³o straszne....bardzo straszne... - Powiedziawszy przetar³ oczy i spojrza³ siê na zegarek, który wskazywa³ ju¿ 10:21. - ZNOWU !? - Powiedzia³ zrywaj±c siê z ³ó¿ka, zapl±ta³ siê w ko³drê i zary³ twarz± o pod³ogê wykrzykuj±c dziwny odg³os bólu.
Zebra³ siê dopiero po jaki¶ 15 min. i czym prêdzej pobieg³ siê ubraæ, wymyæ i ulizaæ na rozpoczêcie roku szkolnego, które jak na z³o¶æ zaczê³o siê 6 min. temu. Pomimo tego nadal siê spieszy³, i jakim¶ cudem wybieg³ z swojego mieszkania 10 min. po rozpoczêciu.
- Zd±¿ê ! Zd±¿ê ! Zd±¿ê ! - Powtarza³ wybiegaj±c z obszaru ,,internatu''. Skrêci³ w prawo po czym przyspieszy³, bo czeka³a przed nim d³uga prosta. Min±³ wiele przechodniów i na ostatnim skrêcie w prawo nie wyrobi³ uderzaj±c w drzewo.
- Co jest !? - Us³ysza³ Joey podnosz±c siê i otrzepuj±c spodnie i kamizelkê.
- Kto mówi ? - Zapyta³ kompletnie sko³owany, rozgl±daj±c siê na boki.
- A mo¿e spojrza³by¶ siê za siebie ? - Zapyta³ g³os
- Ale za mn± jest drze..... wo - Powiedzia³ u¶wiadamiaj±c sobie swój b³±d. - Przepraszam Panie Encie ! - Zawo³a³ odwracaj±c siê i k³aniaj±c siê drzewu.
- Nie ma za co ma³y..... eee.... dziwny ch³opcze.. - Powiedzia³ Ent patrz±c siê na co¶... czego nie rozumia³. - A teraz zmykaj...
- Ju¿ ! Ju¿ ! - Krzykn±³ znikaj±c za bram± szko³y.

Wybaczcie, ¿e napisa³em tak, ale musia³em siê spieszyæ i pierwszy rozdzia³ zostanie ukazany w dwóch czê¶ciach.... czyli to jest pierwszy, a drugi za tydzieñ ;P

Sygnatura użytkownika

Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 9 Marzec 10, 14:56   

xD Bardzo siê cieszê ¿e wprowadzi³e¶ tutaj rasê Entów. Lord of Rings siê k³ania :blush:

Rozdzia³ w miarê ciekawy jak na pierwszy tylko trochê króciutki. Mo¿e wiêcej opisów otoczenia?? Bardzo dobry dajê 8,5/10

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 16 Marzec 10, 20:38   

Jako i¿ mój ojciec stworzy³ now± partycjê na komputerze dla gry Ogame i jednocze¶nie zablokowa³ dostêp do mojej partycji, nie mam dostêpu do dalszej czê¶ci opowiadania. Wiêc proszê o wybaczenie i wyrozumia³o¶æ, gdy¿ muszê znale¼æ sposób na dostêp do informacji na mojej ,,stronie''.

Przepraszam, naprawdê przepraszam.

Sygnatura użytkownika

Xillor 
Bug Catcher
Master of Disaster

Do³±czy³: 25 Sty 2010
Sk±d: Sprzed monitora...
Wys³any: 16 Marzec 10, 21:27   

Nie ma za co Afil. Z chêci± poczekam na dalszy ci±g opowiadania, chocia¿by dlatego, ¿e mnie zaciekawi³o.

Blue, ja te¿ czujê raki lekki powiew klimatu z LotR'a.

Na zachêtê dam 9/10

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 20 Marzec 10, 23:18   

Rozdzia³ 1 Cz. 2

- Teraz tylko prosto... potem skrêcam w prawo i ju¿ ! - My¶la³ Joey lekko przyspieszaj±c kroku. W tej w³a¶nie chwili nic go nie rozprasza³o, nawet s³oñce, które swoimi promieniami prawie pozbawia³a go mo¿liwo¶ci widzenia, ani chwilowe ,,ataki'' wiatru pojawiaj±ce siê znik±d. Teraz najwa¿niejsze dla niego by³o dobiegniêcie do szkolnego boiska.
- Ju¿ jeste... - Zawo³a³ ³api±c za chude drzewko obok ¶ciany. £adnie wyrobi³ i z ¶lizgiem wy³oni³ siê zza tej samej ¶ciany, lecz nikt tego nie widzia³.
- Heeee !? Nikogo nie ma ? - Zapyta³ sam siebie wielce zdziwiony, po czym szybko spojrza³ na zegarek.
- Przecie¿ jest..... 10:58 - Powiedzia³ za¿enowany, ¿e jego bardzo szybki bieg, tyle mu zaj±³. Sta³ tam chwilê zamurowany, wszelkie zwierzêta go omija³y, a jego otoczenie wygl±da³o, jakby by³ cz³owiekiem nawiedzonym przez duchy i z³e demony.
- Czemu.... to zawsze ja... - Pomy¶la³ i odwróciwszy siê poszed³ w stronê internatu, z którego niedawno wybieg³

- Hej ! M³odzieñcze ! - Zawo³a³ Ent widz±c jego zdo³owan± postawê id±c± w stronê furtki. - Có¿ to siê sta³o ? - Ponownie zacz±³, lecz zauwa¿y³, ¿e nie ma co liczyæ na dalsz± rozmowê.
- Mam pecha... - Powiedzia³ ch³opak nie czekaj±c na dalszy rozwój zdarzeñ. Tylko odwróciwszy siê plecami do Enta poszed³ do internatu.
- Hmm... naprawdê dziwna z niego osobisto¶æ... - Pomy¶la³ Ent potrz±saj±c swoimi ga³êziami, ale nie z politowania, czy zak³opotania, ale z powodu pewnego problemu zaistnia³ego w tym w³a¶nie miejscu..
- A ty chyba powiniene¶ zej¶æ... w koñcu.. chyba tam nie zamieszkasz... - Powiedzia³, lecz tym razem zwróci³ siê do tego problemu, problemu, który by³ istot± duszn±*
- ... - Nie odpowiedzia³ tylko zeskoczy³ na dó³. Spojrza³ na zdo³owanego ch³opaka, na Enta, na niebo i wskoczy³ na najbli¿szy budynek. Nastêpnie znik³, ale to tylko z³udzenie, bo tak naprawdê odskoczy³ odbijaj±c siê od komina znajduj±cego siê jaki¶ metr on niego.
- Czemu otaczaj± mnie sami dziwacy... - Pomy¶la³ Ent drapi±c siê swoj± drewnian± rêk± po okolicach oczu (Powy¿ej oczu).

A tym czasem u Joey-a.

- Dom... w koñcu dom... - Pomy¶la³ otwieraj±c drzwi od mieszkania po czym wpe³z³ do ¶rodka i nawet nie zamykaj±c drzwi zasn±³ na samym ¶rodku pokoju.

- Eeee... proszê pana... - Us³ysza³ przez sen przez co siê obudzi³. - Proszê Pana - Powtórzy³ g³os szturchaj±c ,,martw± kuk³ê''.
- Czego ? - Zapyta³ od niechcenia Joey
- Wie pan, ¿e nie zamkn±³ pan drzwi od swojego mieszkania ? - Zapyta³ kto¶.
- Eeeee.... tak, no i co z tego ? - Zapyta³ zak³opotany, bo przecie¿ nie pamiêta³, czy wykona³ t± czynno¶æ czy nie.
- Bo wie pan... w³a¶nie jaki¶ 2 ludzi wyprowadza pañskie wyposa¿enie mieszkania... - Spokojnie powiedzia³a osoba u¶miechaj±c siê szczerze i dziwnie, po czym siê ju¿ nie odzywa³a.
- ¯E CO ?! - Zerwa³ siê Joseph, rozgl±daj±c siê po mieszkaniu.
I rzeczywi¶cie, po mieszkaniu buszowali dwaj o wiele starsi ch³opacy. Jeden masywny z tatua¿em na ca³ej twarzy, a drogi chudy jak patyk z papierosem w ustach. Ale jednego zabrak³o... zabrak³o tego kogo¶, kto obudzi³ ,,¶pi±ca królewnê''.
- Co wy tu robicie ? - Zapyta³ siê nieznajomych, którzy wtargnêli do jego mieszkania.
- A ciebie to ***** obchodzi - Powiedzia³ jeden, który widocznie by³ chamem.
- Zabieramy twoje rzeczy dla szefa - Szczerze powiedzia³ drugi, który by³ kontrastem drugiego. Po czym oberwa³ od tego ,,chama'' po g³owie, bo przecie¿ wyda³ ich plan.
- Taaaa.... jaka zgodno¶æ w zeznaniach.. - Powiedzia³ Joey wstaj±c i podbiegaj±c do ³ó¿ka. Zacz±³ uderzaæ w pod³ogê, co zaciekawi³o napastników i wymusi³o atak, gdy¿ to zachowanie ich wkurza³o. No, a przynajmniej jednego.
- No dalej ! - Wola³ w my¶lach nadal wal±c w pod³ogê, jakby od tego zale¿a³o... stop tak, ¿e jego ¿ycie od tego zale¿y. W koñcu uderzy³ w pod³ogê z pewn± si³± i przebi³ siê do ,,schowka''. Wyj±³ jak±¶ rzecz, zawiniêt± w szmatê i gdy j± rozwin±³, przeciwnicy byli ju¿ obok.
- Hej ! Co tam masz ch³optasiu ? - Powiedzia³ ten chudszy i bardziej wulgarny - ,,Cham''.
- Nic, co by wam pomog³o prze¿yæ. - Zastraszy³ ich i obracaj±c siê powali³ ich pochw± do samurajskiego miecza. Polecieli prosto do drzwi, a nasz bohater spokojnie opu¶ci³ pochwê, któr± jeszcze niedawno prawie bezb³êdnie uderzy³ przeciwników obydwoma koñcami, tak, ¿e chyba st³uk³ im podbródki. - Wiecie... - Zacz±³ Joey, próbuj±c wymusiæ fajny efekt. - ... ale okradaj±c mnie... pope³nili¶cie b³±d... - Powiedzia³ jak tani aktorzyna w filmie akcji.

C.D.N.
Napisana niedawno, bo uzna³em, ¿e ju¿ nie warto czekaæ i napisa³em jeszcze raz, a nawet lepiej xP

Sygnatura użytkownika

NineTailes 
Powoli siê wkrêca
Murzyñski Rycerz

Do³±czy³: 08 Sie 2009
Sk±d: yy..ee.. nie wiem?
Kontakt:
Wys³any: 23 Marzec 10, 14:00   

moda na FF'y? mnie nie ogarnê³a :p

Wy¶wietl posty z ostatnich: