1vs1
Z pocz±tku sêdziowie zaskoczeni byli nieu¿yciem przez ciebie seala, prze co punkt polecia³y. Mo¿e zdarzy siê jej odrobiæ. Z pokeballa Harry'ego wylecia³ piêkny Crobat. Jednak¿e zanim zd±¿y³ co¶ zrobiæ twój pokemon wykona³ manewr z Emberem, Flamethrowerem i Bite'm. Jednak¿e Crobat odpowiedzia³ Air Slashem, zacz±³ siê krêciæ nad nim pojawi³ siê Screech, przez co powsta³o torando, którym cie uderzy³. Sêdziom bardzo spodoba³ siê ten ruch, jednak¿e Growlithe, zrobi³ teraz co¶ piêknego. Tak to te odbicie po którym zacz±³ siê krêciæ i uderzaæ flamethrowerami, powsta³ przez to Flame Wheel, nie umia³ go jeszcze w 100%, ale jednak¿e zrobi³ co¶ w tym stylu, wszyscy oniemieli. Growlith krêci³ siê tak szybko, ¿e Crobat, nie mia³ szans na ucieczkê, jedyne co zrobi³ to Cross posion, jednak to nie przeszkodzi³o Growtlihowi, wrêcz pomog³o, gdy¿ ogieñ przybra³ kolor fioletu. Sêdziowie byli bardzo zaskoczeni, publiczno¶æ tak¿e. Niestety ogniste krêgi ju¿ siê nie uda³y tak dobrze, za to podkrêcony Flamethorower i owszem. Crobat zdo³a³ odpowiedzieæ tylko Confuse rayem, wzmocniony supersonicem, przez co powsta³ ogromne fale d¼wiêkowe. Twój pokemon niestety jest skonfudowany, jednak¿e Harry Osuo zaczyna siê denerwowaæ.
Punkty
VS
74 PKT 68
Growlithe jest skonfudowany
Do koñca pojedynku zosta³o 3.45 min.
* Bardzo fanie. Odjêli mi punkty za to, ¿e nie u¿y³em seala. Tylko, ¿e ja powinienem dostaæ je przy zapisaniu siê razem z kapsu³ami, na Balle. Mo¿e, dlatego ich nie dosta³em, poniewa¿ to nie jest normalny Contest. Zobaczymy mo¿e kolejnym razem dostaniemy te kapsu³y.* - Growlithe wspaniale ci idzie. Mamy przewagê punktow±, wiêc musimy siê postaraæ, aby tak zosta³o a wtedy wygramy. Dobra na pocz±tek zacznij od uderzenia go, Flamethrowerem którego postaraj siê podkrêciæ tak, aby wysz³a ognista spirala, która go otoczy. Wtedy ty z gracj± wyskocz do niego i rzuæ nim o ziemiê, po czym wyl±duj na nim i wystrzel mu prosto w twarz kilka serii Ember na zmianê, z Flamethrower. Staraj siê to zrobiæ z jak najwiêkszym wdziêkiem. Potem pogry¼ jego skrzyd³a Bite i powtórz atakowanie ognistym krêgiem, który ¶wietnie ci wychodzi³. Je¶li bêdzie chcia³ ciê atakowaæ to odrzucaj go i jego ataki przy pomocy jak najmocniejszych Flamethrower lub silnych ognistych krêgów. Je¶li bêdzie atakowaæ truj±cymi atakami wykorzystuj je i ³±cz je ze swoimi ognistymi atakami, po czym uderzaj w niego. To z pewno¶ci± pozbawi go wielu punktów.
Sorry, nie znam siê na konkursach, ale jak co pisz, nastêpne bêd± lepsze.
++++++++++++++
Na pocz±tku twój pokemon spiera³ siê z confuse, lecz szybko siê wyleczy³.
Ognista spirala, nie wypali³a. Twój Growtlihe to zaiste mocny pokemon, jednak¿e tak trudnego tricku, nie zrobi od razu. Prób wskoczenia i ugryzienia skrzyd³a tak¿e siê nie uda³a, co gorsza kiedy twój pokemon ugryz³ skrzyd³o on wtedy jakim¶ cudem u¿y³ air cuttera. Auuæ! Pojedynek kontestowy powoli przeradza³ siê w walkê, co nie podoba³o siê sêdziom. Krêgi nie oczarowa³y znowu tak sêdziów, jednak¿e nadal by³y bardzo efektowne, tymbardziej dlatego ¿e twój pokemon oprócz kuli ognia wytworzy³ tak¿e takie 4 strumienie, który wystrzeliwa³y z niej. Niestety ju¿ zafarbowanie siê nie uda³o, gdy¿ crobat to bardzo m±dry pokemon i tym razem tylko zacz±³ dmuchaæ skrzyd³ami, lecz nawet to wykorzysta³ twój pokemon. Ogieñ siê skierowa³ do ty³u, przez co wygl±da³o ¿e pokemon p³onie, mia³ d³ug± ognist± grzywê, a z ty³u ca³y p³on±³, piêkny widok, sêdziowie tak¿e to docenili.
VS
45 PKT 45
Do koñca pojedynku zosta³o 2.05 min.
Dobra bêdê pisaæ, ale jak ty masz jakie¶ pytania na temat Contestów to pisz do mnie, bo ja siê na tym znam
-----------------------------------------
- Growlithe mamy jeszcze dwie minuty a obaj macie po tyle samo punktów. Musimy siê na prawdê postaraæ ¿eby wygraæ to i przej¶æ dalej. Teraz radzisz sobie ¶wietnie wiec musimy u¿ywaæ tego, co ci najlepiej wychodzi tylko z ró¿nymi kombinacjami. Musimy u¿ywaæ Flamethrowera przez ca³y czas, bo to nam wspaniale wychodzi. Zacznij, wiêc ponownie atakowaæ krêgiem ognia kilkakrotnie uderzaj±c w przeciwnika. Zaraz po tym zacznij okr±¿aæ go tak, aby zamkn±æ go w ognistym wirze. Kiedy ci siê to uda ca³y czas siê krêc±c atakuj go Ember staraj siê je ³±czyæ, aby powstawa³y wiêksze kule ognia. Zaraz po tym uderz go tak ognistym krêgiem, aby wylecia³ z p³on±cego ko³a i r±bn±³ o ziemiê a ty w tym czasie szybko przestañ siê krêciæ i uderz jeszcze w ognisty okr±g Flamethrowerem tak, aby ten siê rozwali³ i ukaza³a twoje piêkno. Do tego, kiedy bêdziesz powoli spadaæ uderz, w Crobata potê¿nym, Flamethrower aby jeszcze mocniej go wgnie¶æ w posadzkê i za wszelk± cenê nie przestawaj atakowaæ. Zlatuj powoli coraz bardziej przybli¿aj±c siê do przeciwnika. Potem ca³y czas uderzaj go Krêgiem Ognia. Tym samym sposobem te¿ siê broñ.
Kiedy twój pokemon zacz±³ znowu atakowaæ krêgiem, komentator wykrzycza³ "Tak to Flame Wheel, na pewno siêdziowie podnios± punkty za nauczenie siê ataku podczas walki" i tak te¿ siê sta³o. Na razie jednak nie o tym, Crobat widz±c jak ¶wietnie idzie twojemu pokemonowi, trochê siê zniechêci³, jego trener tak¿e, widaæ by³o pewne zdenerwowanie. Kiedy twój pokemon zacz±³ okr±¿aæ Crobata, powsta³ piêkny ognisty okr±g, twój pokemon w pewnej chwili uskoczy³ i zza skoczenia uderzy³ crobata flame wheelem. Niestety próba rozwalenia krêgu siê nie uda³a. Przy okazji chcia³bym dodaæ, ¿e ten wir tak¿e nie uda³ siê, wiêc twój pokemon nie spada³. Jednak¿e zamiast wgniecenia w posadzkê, wgniót³ go w ¶cianê. Kolejne Flame wheel, ju¿ tylko pokazywa³y wygran± Growtlihe. Kiedy us³yszeli¶cie ostatnio gong, twój pokemon najpierw podskoczy³ z przera¿enia, a po tym podbieg³ do ciebie i cieszy³ siê z tob± z wygranej.
-To nies³ychane, murowany faworyt zosta³ wyeliminowany przez jakiego¶ nowicjusza, widaæ kroi nam siê nowy czarny koñ turnieju.-powiedzia³ komentator, nie wierz±c w to co siê wydarzy³o. Nie tylko on by³ zaskoczony, widzowie musieli szczêki zgarniaæ z pod³o¿a. Po chwili zosta³a¶ poproszony o opuszczenie sali, gdy¿ szykowa³a siê walka Belli z jakim¶ go¶ciem. Zrobi³e¶ to, a kiedy wszed³e¶ do pokoju graczy ka¿dy patrzy³ na ciebie z niedowierzaniem, Edward tak¿e wykrztusi³ tylko "Gratuluje", jednak¿e ju¿ po chwili wszyscy zwrócili uwagê na pojedynek. Bella wystawi³a Buizela, za to jej przeciwnik Pidqeya. Mia³e¶ trochê czasu dla siebie i pokemonów, gdy¿ zosta³o 15 pojedynków do stoczenia to oko³o 60 minut.
Na pocz±tku w ogóle nie dociera do mnie, ¿e wygra³em. Dopiero, kiedy minie d³u¿sza chwila w pomieszczeniu dla zawodników dociera to do mnie i zaczynam siê niesamowicie cieszyæ. Ja pocz±tkuj±cy koordynator pokona³em w mojej pierwszej walce pokazowej faworyta konkursu. To jest niesamowite. Wszystko dziêki Growlithe. Nale¿y mu siê odpoczynek, choæ nie wiadomo jeszcze czy nie bêdê musia³ u¿yæ go w kolejnej walce. Wszystko zale¿y od pokemonów mojego przeciwnika.
Ale nie ma, co teraz o tym my¶leæ. Jak na razie muszê ogl±daæ walkê mojej przyjació³ki.
Stajê, wiêc przed telewizorem i dok³adnie przygl±dam siê walce Belli. Kiedy walka siê skoñczy idê uleczyæ mojego Growlithe. Bo przecie¿ na ka¿dych pokazach jest punkt medyczny, w którym szybko lecz± pokemony, aby by³y gotowe do kolejnych walk.
Kiedy patrzy³e¶ na walkê Belli z jej przeciwnikiem, oniemia³e¶ robi³a z nim co chcia³a. Niefajno by by³o trafiæ na ni± podczas nastêpnego pojedynku. Pidqey przeciwnika nie mia³ nic do powiedzenia pad³ po 1 minucie. Widaæ buizel Belli by³ mocno wytrenowany, umia³ taki atak jak Hydropompa.
Bella ucieszona przesz³a ko³o ciebie, jak zawsze popisuj±c siê przed tob±. Zignorowa³e¶ to jednak i poszed³e¶ do punktu medycznego, gdzie to pare sióstr Joy leczy³o pokemony. Zauwa¿y³e¶ ko³o jednej sisotry Joy swojego przeciwnika, by³ bardzo zdenerwowany. Kiedy szed³ w stronê wyj¶cia popatrzy³ tylko na ciebie i powiedzia³ "Jeszcze siê policzymy" i wyszed³... Widaæ ¿e mu bardzo zale¿a³o, jednak¿e widaæ ¿e tobie bardziej siê to nale¿y. Przeszy³ ciê tylko dreszczyk, jednak ola³e¶ to. Odda³e¶ swojego pokemona jednej z sióstr Joy. Dosyæ szybko ci odda³a, bo po 10 minutach. Wróci³e¶ do sali w której znajduj± siê gracze i rozmawia³e¶ z Bell± i Edwardem o toczonych pojedynkach, nie by³y na wysokim poziome jednak niektóre ruchy by³y interesuj±ce. Kiedy skoñczy³a siê ostatnia walka, komentator og³osi³, ¿e zaraz nast±pi losowanie przeciwników po którym nast±pi krótka przerwa. Pojawi³y siê dwie grupy przeciwników. Po chwili ujawni³y siê pary szuka³e¶ przez parê chwil siebie i zobaczy³e¶ by³e¶ cz³onkiem 4 walki, a twoim przeciwnikiem by³ jaki¶ ch³opak, z poprzednich pojedynków rozpozna³e¶ ¿e u¿ywa³ Charmandera, jednak¿e teraz kiedy go zauwa¿y³e¶ trzyma³ ko³o siebie Rattate. Z poprzednim przeciwnikiem poradzi³ sobie dosyæ dobrze. Walka rozpocznie siê za 10+20 minut, czyli 30 minut. Mo¿esz siê teraz przygotowaæ.
Dobra odchodzê od niego, aby móc w spokoju przemy¶leæ taktykê na walkê. Skoro posiada on Charmandera i Rattate oraz zapewne bêdzie teraz u¿ywaæ tego drugiego to spokojnie mogê u¿yæ do tej walki Eevee. Jednak jak na razie wywo³ujê oba poki. Kiedy pojawi± siê przede mn± mówiê najpierw do Growlithe'a:
- Ma³y wspaniale siê spisa³e¶. Nauczy³e¶ siê nowego ataku podczas walki i do tego pokona³e¶ bardzo silnego przeciwnika. Dziêkujê ci za to. Teraz do tej walki najprawdopodobniej ciê nie u¿yjê. Chcê, aby Eevee teraz mia³ swoj± szansê i pokaza³, na co go staæ.- Mówiê i g³aszczê pieska po g³ówce.
Zaraz po tym zwracam siê do mojego liska:
- No to Eevee. Wiem, ¿e nie znasz tak dobrych ataków jak Growlithe chodzi mi o ataki na odleg³o¶æ. Ale nie przejmuj siê. To, co umiesz te¿ jest ¶wietne i powinni¶my sobie poradziæ. Musisz tylko pamiêtaæ ¿eby dawaæ z siebie 100% i okazywaæ przy wszystkim piêkno i klasê, ale zarazem wielka si³ê. Kiedy bêdê mia³ jaki¶ przyp³yw gotówki wtedy kupiê ci jaki¶ TM z atakiem na odleg³o¶æ, co przyda nam siê w kolejnych pokazach. Jednak jak na razie musimy u¿ywaæ tego, co mamy.- Mówiê do liska i równie¿ g³aszczê go po g³ówce.
Zaraz po tym zawracam ich do Balli i idê do sióstr Joy.
Kiedy bêdê przy nich pytam siê ich czy nie maj± mo¿e jaki¶ kapsu³ na Balle i Seali. Mo¿e poszczê¶ci mi siê i dostanê od nich to, co powinienem dostaæ na pocz±tku przy zapisach. Je¶li nie bêd± tego mia³y staram siê to po¿yczyæ, od Belli. Gdyby nie mog³a mi po¿yczyæ to leje na to i znów wyst±piê bez Seali. Ale ju¿ na nastêpnych pokazach, kiedy dostanê kartê koordynatora poproszê te¿ o pocz±tkowy zestaw kapsu³ i seali. Po wszystkim idê ogl±daæ walki.
Siostra Joy da³a ci parê Seali i kapsu³y na balle. Za³o¿y³e¶ je na swoje balle. Akurat kiedy za³o¿y³e¶ na ball swojego Eevee'go zosta³e¶ wywo³any by wyj¶æ na arenê.
-Tak oto przed wami pojawia siê tegoroczny niespodziewany faworyt tego turnieju WIKKAZ CULLEN. W pierwszej rundzie pokona³ wielkiego Harr'ego Osu'o, jednak¿e tym razem w odró¿nieniu od ostatniego wydaje siê wielkim faworytem tego pojedynku.-powiedzia³ komentator, w momencie kiedy siê pojawi³e¶ na arenie walki. Sêdzia standardowo, postanowi³ przypomnieæ wam zasady turnieju, a tak¿e ponownie przedstawione zosta³o grono szanownych jury. Czas teraz na walkê, sêdzie ponownie z³apa³ monetê z magikarpiem. Twój przeciwnik, który wyszed³ odrazu po tobie, jednak¿e zosta³ niezauwa¿ony przez kibiców, wybra³ reszkê, tobie wiêc zosta³ magikarp. Moneta wisia³a po chwili w powietrzu po czym opad³a. Zrzut z kamery na monetê i tak tym razem pierwszy jest przeciwnik Wikkaza, Grew. Wypu¶ci³ on ku twojemu zaskoczeniu znowu Charmandera. Piêkne by³o jego wej¶cie wy³oni³ siê z krêgu ognia, po czym wyl±dowa³ u¿ywaj±c piêknego embera. Piêknie uk³oni³ siê ca³ej publiczno¶ci i by³ gotowy do walki. Ca³a publiczno¶æ czujnie ¶ledzi³a ka¿de twoje zachowanie, czeka³a a¿ wystawisz jakiego¶ pokemona. Mieli chyba nadzieje ¿e zobacz± znowu popisy ol¶niewaj±cego Growlith'a.
I tu mnie za³atwi³e¶ ja spodziewa³em siê tej g³upiej Rattaty
-------------------
*Czy on my¶li, ¿e ja i mój Eevee przestraszymy siê tego jego Charmandera. Nie! Jeste¶my na tyle silni i sprytni, ¿e poradzimy sobie z ka¿dym przeciwnikiem nawet takim, który jest od nas silniejszy i ma przewagê typów. My nie jeste¶my s³abiakami. Wygramy to dziêki dobrym ruchom i dobrej taktyce. Ta jaszczurka nie ma z nami szans.*- My¶lê sobie, po czym z gracj± wyrzucam Ball z Eeveem do góry.
Kiedy mój podopieczny wyjdzie z kuli i bêdzie jeszcze w powietrzu krzyczê do niego:
- Eevee szybko zacznij robiæ fiko³ki i obracaj siê w oko³o w³asne osi tak, aby zamiast ciebie widoczna by³a ¶liczna br±zowa kulka. U¿ywaj te¿ przy tym Growl, aby pokazaæ wszystkim jak silny jest twój g³os.
Kiedy wej¶cie siê uda mówiê do mojego podopiecznego:
- Dobra Eevee twoim przeciwnikiem jest Charmander. Spodziewa³em siê, ¿e bêdzie to, Rattata ale i tak wierzê, ¿e dasz sobie z nim radê i szybko go rozwalisz. Pamiêtaj tylko, aby przy wykonywaniu ka¿dego ruchu okazywaæ gracjê i si³ê. Dziêki nim pozbawimy punktów przeciwnika.
Zacznij, wiêc od mocnego Quick Attack. Uderz go prosto w brzuch tak, aby wrêcz skuli³ siê z bólu. Kiedy to siê stanie przeskocz nad nim robi±c fiko³ki i uderz w przeciwnika od ty³u kilkoma Take Down i Tackle. Nastêpnie biegaj na oko³o niego z tak± szybko¶ci± ¿eby zakrêci³o mu siê w g³owie i od razu po tym uderz go kilkoma uderzeniami ogona. Wykonuj ten ruch skacz±c i krêc±c siê w kó³ko, co z pewno¶ci± wzmocni si³ê uderzenia. Zaraz po tym wyskocz w górê i zrób kilka fiko³ków, po czym jeszcze z powietrza uderz Quick Attack tak, aby bia³a po¶wiata tego ataku ci±gnê³a siê za tob± a¿ do miejsca uderzenia. Zaraz po tym okr±¿ bia³± po¶wiat± przeciwnika tak, aby powsta³ trójk±t i uderz go z ca³ych si³ Tackle i Take Down.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.