Jest to mój pierwszy FanFick. Mog± pojawiæ siê b³êdy pisa³em go w czasie gor±czki. (U mnie choroba to nic nowego)
Prolog
By³ ciemny poranek, mg³a spowi³a ca³e miasto oraz okoliczne obszary. Nad Lasem Viridian przelatywa³y dwa legendarne pokemon’y: Ho-Oh i Lugia. Ich przylot nigdy nie wró¿y³ nic dobrego. Nad Pallet Town zawis³y czarne chmury, które sprowadzi³y okropny deszcz oraz z³ote b³yskawice. Te zjawisko pogodowe sprowadzi³o na ten teren powód¼.
-Szybko Onix, Steelix do roboty. Zawo³a³ profesor Samuel Oak.
-To nic nie daje. Geodude, Chimchar, Dugtrio, atakujcie Dig. Spróbujcie zrobiæ rów wokó³ miasta.Zawo³a³ Gary.
-Gdzie jest ten Ash … nigdy go nie ma gdy jest potrzebny.Zawo³a³a Dalia Ketchum.
W tym samym czasie nad lasem Viridian przelatywa³y kolejne pokeptaki:, Pidgeot i Fearow.
Na nich siedzieli znani nam ju¿ bohaterowie Ash i Brock.
-Ash, co tutaj siê dzieje, takie sytuacje meteorologiczne w tym rejonie? To niespotykane. Nigdzie indziej nie padaPyta³ siê zdziwiony Brock swojego d³ugo letniego przyjaciela Ash’a.
-Nie potrafiê tego wyja¶niæ.Odpowiedzia³ mu Ash
W Pallet Town by³o coraz gorzej, woda zala³a wszystkie domu, sprzêty w laboratorium ba ca³e laboratorium zosta³o zniszczone.
-Dziadku, co teraz? Zapyta³a siostra Gary’ego przywo³uj±c pokemon’y.
-Musimy kopaæ rêcznie.Powiedzia³ Samuel rzucaj±c kolejno ³opaty.
W tym samym momencie z nieba spad³ Rhydon, Charizard oraz Toxicroak
-Ash.Stwierdzi³a jego matka.
Po jego przybyciu, jego i Brock’a wodny problem zosta³ rozwi±zany w oko³o 30 minut.
Ju¿ tylko w jednym miejscu by³a woda, tam w³a¶nie podszed³ profesor Samuel Oak by zrobiæ do³ek, który by usun±³ H2O. Nagle deszcz przesta³ padaæ, lecz dalej grzmia³o. Dziadek Gary-ego ju¿ odchodzi³, gdy uderzy³ piorun. Trafi³ on prosto w profesora.
-DZIADKU.Krzykn±³ Gary rw±c siê w jego kierunku.
Cia³o Samuel’a zosta³o z³apane przez jego wnuka w ostatnim momencie nim uderzy³o o ziemiê.
-Dziadku trzymaj siê.Powiedzia³ Gary.
-Nie Gary, s³uchaj … o…o… opiekuj s…s…siê laboratorium i k…k…kontynuuj to, co ja z…z… zacz±³em.Powiedzia³ ostatnim tchem ¿ycia Samuel Oak.*
-Obiecujê.Powiedzia³ Gary ze ³zami w oczach.
-Przykro mi.Powiedzia³ smêtnie Ash …
-Gdybym przyby³ prêdzej…Ci±gn±³, lecz jego dawny rywal mu przerwa³.
-Nic siê nie sta³o.Powiedzia³ Gary p³acz±c na jego ramieniu.
My¶la³em ¿e bêdzie d³u¿szy.
*Nie mam nic do Oak’a ale tek jako¶ wysz³o
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.