Poniewa¿ coraz popularniejszy staje siê programik Shoddy Battle, który umo¿liwia znacznie szybsze stabilniejsze i wygodniejsze walki pokemon (Do HG/SS w³±cznie), a Kojot wyrwa³ siê ju¿ do zaprezentowania dzia³ania, mi zostaje tylko pokazanie jak to dzia³a i zachêciæ do u¿ytku. S± tu tylko najbardziej podstawowe metody, jak przetestowaæ programik - czy nam siê podoba czy nie.
1. ¦ci±ganie
Wchodzimy na google i wpisujemy shoddy battle:
Teraz widzimy wyniki, wchodzimy w 1:
Teraz klikamy download:
Ponownie download:
Budowa sk³adu
Klikamy w ¶ci±gniêty plik, wyskakuje nam:
A potem inne okno, klikamy build team i new team:
Polecam daæ tak:
Teraz robimy wg instrukcji w obrazku:
Gdy skoñczyli¶my dajemy File/Save:
Zapisujemy to jako¶:
Zamykamy okno w którym robili¶my team i zostaje nam okno, gdzie klikamy tym razem servers:
Teraz wchodzimy na jaki¶ serwer, polecam pokeonexpert, na smogonie muli i s± za dobzi ludzie
Klikamy register i siê rejestrujemy:
Logujemy siê tamtymi danymi:
Brawo jeste¶my na serwerze! Teraz albo prosimy na chacie o wyzwanie, albo je¿eli chcemy wyzywamy konkretnego go¶cia, albo jak ni¿ej radzi MG przez FIND/LADDER (patrz 3 posty w dó³)
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Ostatnio zmieniony przez Maron 9 Maj 10, 16:23, w ca³o¶ci zmieniany 16 razy
EDIT: nie bierz siê za co¶ czego nie kapujesz, Maron...
Cytat:
Nastêpnie dajemy na go¶cia, challange,load team, nasz plik, challange i walczymy...
^dobre, lol. Rób tak, a ka¿dy przeciêtny odrzuci twoje wyzwanie. Strasznie wkurzaj±ce jest dostawanie coraz to nowszych challangów od nieznanych go¶ci.
Walki siê tak nie szuka... _^_
Wchodzisz w FIND --> LADDER --> wybierasz tier --> find match! W ten sposób wygrywaj±c coraz to nowsze walki mo¿esz awansowaæ w rankingach poszczególnych serwerów (chcesz sprawdziæ swój rating - prawym na swój nick na li¶cie obecnych i "view record". W ten sposób znajdziesz mecz z kim¶ o teamie w twoim tierze, a nie przez losowe klikanie "CHALLANGE" walczyæ np. twój team LC OU a przeciwnika - Uber.
Tak wiêc, powtórzê siê - nie bierzmy siê za co¶, czego w³a¶ciwo¶ci nie znamy w 100%.
ludzie, je¶li to jest FAQ, to moja instrukcja do No$GBA to ksi±¿ka!
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Spokojnie panowie XD
To tylko po to ¿eby centrum pomocy nie zala³y znow dziêki Kojotowi pytania na temat shoddy. Wiêc emgie proszê ciê zrób to jak wg ciebie powinno to wygl±daæ. Nie mog³em skoñczyæ, bo by³a ju¿ 23:20, musia³em z³aziæ z kompa, a chcia³em ¿eby ju¿ by³o. XD
Maron napisa³/a:
S± tu tylko najbardziej podstawowe metody, jak przetestowaæ programik - czy nam siê podoba czy nie.
A do Domina: Tak twoje to jest ksi±¿ka.
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Wiek: 31 Do³±czy³: 10 Maj 2009 Posty: 4027 Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 27 Kwiecieñ 10, 14:38
No i co tutaj mamy?
@Edit:
Nic specjalnego... I tak nie mam na to czasu...
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.