POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
24 Maj 12, 16:33
Clush "Liquid" vs reszta ¶wiata!
Autor Wiadomo¶æ
Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 29 Maj 10, 21:23   Clush "Liquid" vs reszta ¶wiata!

Mia¿d¿ace ¶wiat³o poranka uderzy³o w Twe biedne oczêta, które od razu zaczê³y ociekaæ zmêczeniem, zaspaniem i ostrym protestem. Przeciw wstawaniu o morderczej godzinie, o ósmej rano. Kurka wodna, przecie¿ to jest jeszcze ¶rodek nocy... Niee, jeszcze dwie minuty. Trzy, no góra godzina. Jeszcze chwilê snu o piorunuj±copiê¶ciowych Remoraidach, o elfach, o atakach ruskich...

Niet. Koniec. Przysz³a Twa przyrodnia matka, brutalnie wykopsa³a Ciê z ³ó¿ka. No nie... w wakacje?! Zgroza. Jedyne pocieszenie jest takie, ¿e przynios³a Ci puszkê Pepsi. Mniam... To siê nazywa motywacja do wstawania. Teraz wybór: mózg, czy ¿o³±dek? Spaæ, czy chlaæ? Hmm...

*¿³opu ¿³opu*

*beeeeeek beeeeeeek*

£u, mocna. Chyba kto¶ tu kiedy¶ dorzuci³ trochê tlenu, bo mocno wstrz±¶niêta jest. Przynajmniej do takiego wniosku doszed³e¶, bo bekanie s³ychaæ by³o najprawdopodobniej w Shinnoh. Dobra, czas ruszyæ ten leniwy organizm, bo prze¶pisz ca³y dzieñ. Pierwsze kroki - jak po pijaku. Ciekawe ile to Pepsi mia³o procentów...

Koniec. Umyte zêby, fryzura gotowa. Ciuchy za³o¿one (finalnie), pozosta³o tylko nieco siê rozruszaæ. Z tej okazji postanowi³e¶ zacz±æ niecodzienny maraton: z ³azienki na parter (¶niadanko ^o^), a nastêpnie do swojego pokoju. Zszed³e¶ wiêc na dó³, nastêpnie wy³udzi³e¶ trzy pyszne kanapki. Jedna by³a z nutell±, dwie pozosta³e z "kanapkowym" i rzodkiewk±. Dietetyczne, smaczne i po¿ywne.

Siedzisz ju¿ wygodnie na krze¶le obrotowym, w czternastometrowym pokoiku. Pyszne po¿ywne jedzonko, pepsi...
- James, gdzie ty jeste¶?! Czekam ju¿ piêtna¶cie minut. Chyba, ¿e nie chcesz i¶æ na ten spacer. - Rykn±³ kto¶ sprzed domu. W tym samym momencie wyplu³e¶ trochê Pepsi na monitor. Ups... - Masz piêæ minut. Bo jak nie, to sama idê z Zigim. A szkoda, mieli¶my i¶æ z nim nad jeziorko... - Doda³a, wyra¼nie z³a. Spojrza³e¶ przez okno. Ruchy... Trzeba spakowaæ rzeczy, za³o¿yæ buty i tym podobne sprawy. Masz jakie¶ 300 sekund.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 30 Maj 10, 15:02   

Dziêki za poprawienie humoru.
- Fag! - krzyczê szeptem - To Lydia! Lepszego momentu wybraæ sobie nie mog³a... Wcinam sobie spokojnie pyszne i po¿ywne ¶niadanko, a tutaj... Jak grom przez ciemne niebo! Ta metafora do¶æ dobrze wyja¶nia to, jak zaczê³a siê wrzynaæ w mój spokojny, wrêcz sielankowy poranek. Ale có¿... Kocham j±, wiêc trzeba siê ruszyæ w jej stronê; szkoda zmarnowaæ tak± okazjê...
300 sekund, tak? 5 minut powinno mi wystarczyæ. Wpycham w siebie resztki ¶niadania, poniewa¿ szkoda marnowaæ jedzenie. Nastêpnie podnoszê mój leniwy, a nawet bardzo leniwy zadek i wrzucam jakie¶ potrzebne manele do plecaka. Teraz trzeba za³atwiæ te sprawy, o których matka zawsze przypomina³a, gdy by³em ma³y...
*szzzzuuuuuuuuu*
Tak, kocham d¼wiêk wody wiruj±cej w muszli... System czysty, czas za³o¿yæ moje kochane buciorki. Staram siê zrobiæ to z ogromn± wpraw± i rzucaj±c szybkie po¿egnanie w nieokre¶lon± czê¶æ domu, opuszczam wcze¶niej wymieniony budynek, aby udaæ siê na "spotkanie z moj± lub±". (Podziêkowania dla Xillora)

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 31 Maj 10, 17:08   

No tak... Szybko¶æ - ona siê liczy priorytetowo. Pierwsza sprawa: dokonanie konsumpcji resztek z dzisiejszego ¶niadania. Sprawa dosyæ prosta, bowiem zjad³e¶ ostatnie pó³ kanapki z Nutell± do¶æ szybko. Ca³o¶æ akcji numer #1 zajê³a tak ma³o czasu, ¿e pozosta³o 235 sekund. Czas na misjê priorytetow±, mianowicie wizytê w wybawicielu ca³odobowym zwanym te¿ jako "kibel", pozosta³o go jeszcze mniej. W sumie 160 sekund. A do tego dalej jeste¶ masakrycznie ¶pi±cy. Ach, to ci¶nienie... :Zz:

Stop klatka! Koniec marudzenia :jush: ! Musisz dzia³aæ. Po pierwsze: klamoty. Spakowa³e¶ to, co najbardziej zbêdne. W twym plecaku znalaz³y siê takie pierdo³y jak: przeterminowany karnet na basen, scyzoryk z siedmioma ostrzami, d³ugopis, o³ówek 4B, o³ówek HB i podstawka na kartki (A4 te¿ : )), czyli podstawowy zestaw rysownika. Na tego wszystkiego dwie wody mineralne, a na koniec dwie paczki ¿arcia dla Zigzagoona (na wypadek, gdyby chcia³ Ci pogoniæ Meowtha). Za³o¿y³e¶ buty (para niebieskich z czerwonym paskiem, barwy narodowe, marka: McArthur). Spojrza³e¶ na zegarek. Masz 120 sekund na minusie.

No nie...
- bip*! - Pomy¶la³e¶, po czym szybko wybieg³e¶ ze sprzêtem na zewn±trz. Lydia... dalej czeka³a O _ O. Ba, nawet nie by³a z³a.
- Spó¼ni³e¶ siê tylko o trzy minuty. Jak na Ciebie, to rekord. - Rzek³a, u¶miechaj±c siê. Zigu¶ mia³ nieco gorszy nastrój... Widaæ by³o dwa uczucia: zaspanie, oraz g³ód.

* ze wzglêdu na ¶redni± wieku u¿ytkownika pc, autor zast±pi³ wszystkie brzydkie s³owa bipami.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 31 Maj 10, 17:19   

- Có¿... Chyba uda mi siê to podsumowaæ jednym s³owem.. Chocia¿ nie wiem, czy i ono bêdzie tutaj tak bardzo adekwatne. Otó¿... Dziêkujê. W sumie, je¶li to rekord, no to mo¿e tutaj siê wpasuje... Ale w³a¶ciwie, to zale¿y to od poczucia humoru, które mam do¶æ specyficzne, poniewa¿ nikt go nie rozumie... - mówiê z lekko zdziwion± min±.
- Ta... 3 minuty... Rekord... Jednak zamiarem by³o siê nie spó¼niæ... Czyli ten rekord, to jakby takie Pyrrusowe zwyciêstwo... Spó¼ni³em siê, ale w najkrótszym czasie w mojej 15-letniej karierze. Czy naprawdê jestem a¿ tak ¿a³osny? - rozmy¶lam - Wa¿ne, ¿e siê nie wkurzy³a i dalej na mnie czeka... To chyba o czym¶ ¶wiadczy... James, wracaj na ziemiê! Nienadinterpretujmy sytuacji...

Poniewa¿ natura cz³owieka zezwala mu na my¶lenie i czynno¶ci fizyczne, podczas powy¿szych kilku linijek schylam siê do Zigzagoona i g³aszczê jego zygzakowate futro. Nastêpnie, nawet je¶li zakaz padnie, siêgam do plecaka, aby nakarmiæ tego bidaczka, co widocznie nie zd±¿y³ siê naje¶æ z rana... Ach, to jest rzeczywi¶cie przyjemne... Dobrze, ¿e siê na to zdecydowa³em...

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!
Ostatnio zmieniony przez Nenloth 31 Maj 10, 19:06, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 31 Maj 10, 18:54   

My¶li normaln± od pauzy, okej?

- Co¶ mówi³e¶? Znowu rozmy¶lasz na g³os my¶l±c, ¿e nikt tego nie s³yszy... Szkoda. My¶la³am, ¿e chocia¿ siê przywitasz... A tu nic, wchodzisz i rzucasz osch³e teksty. James, ja rozumiem niskie ci¶nienie. Ale ¿e a¿ tak? ; ( - Odrzek³a Lydia, s³ysz±c Twe dialogi, które mia³y byæ monologami. Niestety, nie wysz³o : d. Mimo wszystko, k±tem ust siê u¶miechnê³a.

Czas na akcjê. Szop dalej patrzy³ na ciebie wilkiem, ale gdy zobaczy³ saszetkê "Dogfóda", zmiêk³. Stan±³ na tylnych ³apkach, czeka³ na pokarm. Lydia jednak odtr±ci³a go.
- Jak ju¿ dojdziemy. Najedzony nie bêdzie chcia³ i¶æ. Zawsze tak jest: najpierw prosi o ¿arcie, a potem ¶pi dziesiêæ godzin. - Doda³a, poci±gaj±c lekko zwierzaka za smycz. Zigzagoon zez³o¶ci³ siê. Jego mina wobec Ciebie znowu zmieni³a siê. Tym razem patrzy z b³agaln± nadziej±. Ciekawe na co.

Powoli idziecie w stronê ma³ego jeziorka. Mo¿na powiedzieæ, ¿e ¶limaczyli¶cie siê tempem Slugmy. Zigu¶ strasznie siê wnerwia³, bo ka¿dy krok przybli¿a³ go do upragnionego jedzonka. Ale droga by³a d³uga i krêta, a przynajmniej tak siê zdawa³a. Zaraz zaraz... Podobno w mi³ym towarzystwie czas szybciej leci, tak? Wiêc chyba trzeba umiliæ ten czas... konwersacj± s³own±?

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 31 Maj 10, 19:33   

- James, jak zwykle... OPANUJ SIÊ! Zawsze tracisz g³owê przy tej dziewczynie... We¼ g³êboki oddech - biorê g³êboki oddech - I musisz zacz±æ jako¶ rozmowê. Bo jak mamy i¶æ tak w ciszy, to chyba bêdzie wygl±daæ do¶æ dziwnie.. No i mo¿e uda siê j± troszkê poznaæ, co mo¿e spowoduje posuniêcie naszych relacji... Ale ciê¿ko co¶ wymy¶liæ... Mo¿e walnê co¶ g³upiego, ¿eby zaczê³a siê ¶miaæ... Nie, to bez sensu...
- S³uchaj, jak ty jeste¶ w stanie prze¿yæ to ci¶nienie... Wygl±dasz wspaniale - Zreszt± jak zwykle - Wiêc jako¶ musisz to wytrzymywaæ. Jedziesz na czym¶? Oczywi¶cie niczego nie sugerujê, ale Zigzagoon wygl±da troszkê kiepskawo, wiêc mnie wziê³o, jego wziê³o, a ciebie nie.
- Piêknie... Uwielbiam moje naprawdê zrêczne zaczynanie rozmowy... Pewnie uzna, ¿e to do¶æ dziwne pytanie i zmieni temat albo przestanie siê do mnie odzywaæ... Tak, jestem ¿a³osny...

Tak oto posuwam siê dalej w tempie ¿ó³wia/¶limaka, co w sumie jest do¶æ przyjemne... Spêdzam wiêcej czasu w dobrym towarzystwie, co mo¿e jest dobre... Niet, definitywnie dobre.

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 2 Czerwiec 10, 18:43   

Nie obra¼ siê,je¶li bêdzie krótko i nudno : [. Muszê okie³znaæ now± klawiaturê, tote¿ nie ma ma szans na d³ugi odpis : (.

Rozmy¶laj±c nad swoj± durnot±, nieumiejêtno¶ciami konwersacji z dziewczynami (a szczególnie jedn± tak± stoj±c± nieco obok), zdo³a³e¶ wykrztusiæ to pytanie. Powiedzia³e¶ je na jednym tchu, co wygl±da³o co najmniej komicznie. Jednak¿e, Lydia nie by³a z³a. Grzecznie odpowiedzia³a, wyra¼nie zainteresowana tematem.
- No có¿, ja tego nie odczuwam... Rano pijê kubek gor±cej czekolady z mlekiem, to naprawdê pomaga. Rozgrzewa, smakuje i bardzo podnosi na duchu. Mówiê powa¿nie. Dziêki za komplement. - Na te s³owa Zigu¶ ponownie obliza³ siê. Wygl±da na to, ¿e nie tylko jego w³a¶cicielka jest maniaczk± czekolady : ).

TAAAK! Nareszcie... Wreszcie... Finalnie... W koñcu... Koñcem si³... Po dwóch potkniêciach o kamienie, doszli¶cie do jeziorka. Ale... ma³e jakie¶. No dobra, nie obra¿ajmy s³owa "jeziorko". Nazwijmy je stawem, o. A wiêc, doszli¶cie do stawiku. Zigu¶ od razu polecia³ za¿yæ orze¼wiaj±cej k±pieli (Lydia nie trzyma³a go mocno za smycz). Wygl±da na to, ¿e chwilowo zapomnia³ o ¿arciu. Teraz musisz siê zdecydowaæ, czy przypominaæ mu o nim, czy te¿ nie. Mo¿e sam siê upomni?

- £a³, piêknie tu... Czysta woda, bez zanieczyszczeñ... W sam raz na trening p³ywania, ale nie wziê³am stroju k±pielowego. Szkoda... - Mruknê³a Lydia, rozk³adaj±c rêce, oddycha³a czystym powietrzem. W sumie, to pasuje chwilê tu posiedzieæ. - Idê poszukaæ jagód, mo¿e znajdê tu jakie¶ rzadkie okazy. Pomo¿esz mi? - Zapyta³a dziewczyna u¶miechaj±c siê lekko widz±c, ¿e nie masz zbyt du¿o powa¿nych planów na nastêpne 5 minut.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 2 Czerwiec 10, 18:57   

Wybacz, ale to wcale nie jest krótko...

- Ta, fajny komplement. Tak powiedziany, ¿e ciê¿ko okre¶liæ to jakimkolwiek wyra¿eniem emocji. Ale je¶li zadzia³a³o, to baaardzo dobrze... Zdobywasz plusy u tej laski, James... A to jest wa¿ne.
A je¶li chodzi o czekoladê, to muszê spróbowaæ tego bajeru... Mo¿e siê przydaæ. Chocia¿ w domu raczej takiego czego¶ nie mam. Tak¿e trzeba bêdzie zakupiæ. Zabra³em jak±¶ kasê?

Wiêc gor±czkowo sprawdzam czy mam w spodniach jakie¶ drobniaki, a mo¿e co¶ zosta³o w plecaku? Przy okazji otwieram butelkê wody i ci±gnê solidny ³yk. Ale gdzie moje maniery... Proponujê Lydii, aby obali³a flaszkê ze mn±.
- Wiesz, je¶li chodzi o szukanie jagód, to zawsze mo¿e siê przydaæ. Kto wie, czy nie znajdziemy te¿ jakich¶ Pokemonów. Dlatego przyda siê nam Zigzagoon, chocia¿... Je¶li siê bawi, to mu nie przeszkadzajmy. Wrócimy po niego pó¼niej. Let's go!

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 3 Czerwiec 10, 10:34   

Tak mi siê wydawa³o, ciekawe ile to by zajê³o linijek na Poplu : D. Bo tu s± pó³ razy wiêksze.

Czekoladka... Ale za co¶ trzeba j± mieæ. Koniecznym bêdzie zatem zarobienie kaski... Przeszuka³e¶ plecak, w którym znalaz³e¶ pewn± kwotê. Nie dowierza³e¶ ¿e jest tego a¿ tyle. Przeliczy³e¶ raz, drugi i trzeci. Za ka¿dym razem kwota by³a taka sama: 12 dolców, wziête na szybkiego. Drugim celem sta³a siê prawa kieszeñ. W niej znalaz³e¶... Piêæ monet. Jedna mia³a wielko¶æ dwóch innych, które by³y piêæ razy mniejsze od czwartej, która by³a dwa razy wiêksza od pi±tej, o warto¶ci 5$. Przelicz sam, ile to wychodzi :D . Pod trzeci obstrza³ trafi³a lewa kieszeñ, a w niej... Dwa banknoty! Ka¿dy z nich mia³ warto¶æ nominaln±... Wooha! 100$!

Zigu¶ k±tem swego szopiego ucha us³ysza³ o jagodach, ale mimo wszystko wola³ zostaæ i bawiæ siê. Szkoda, bo jego gatunek ma bardzo dobry wêch. No ale có¿... Musicie i¶æ zatem sami. Tak na Twój rozum, to... Taka opcja nawet bardziej Ci siê podoba. W towarzystwie Zigusia poderwanie Lydii by³oby co najmniej... awykonalne? : P

Nie minê³y dwa momenty (moment = 1,82 chwili), jak znale¼li¶cie siê ju¿ w krzewisto-le¶nym otoczeniu. Lydia, ca³a zadowolona szuka³a owoców. Niestety, chyba nic tutaj nie znalaz³a, bo postanowi³a i¶æ dalej.
- James, dalej mo¿e byæ niebezpiecznie. Idziesz ze mn± w g³±b "lasku"? Tam na pewno znajdziemy mnóstwo jagód, pomo¿esz mi? - Dziewczyna nie¶mia³o zapyta³a, na jej twarzy pojawi³o siê mieszane uczucie strachu. I¶æ, czynie? Oto jest pytanie...

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 3 Czerwiec 10, 14:58   

Rotfl... To tam musz± nie¼le cisn±æ...

Skrupulatnie przeliczaj±c moneciaki i nie mog±c doj¶æ do wniosku, jak± sumê one zawieraj±, stwierdzam do¶æ szybko i nieodpowiedzialnie:
- A w sumie, to po co mi to wiedzieæ? Przecie¿ to jest zadanie kasjerki, aby przeliczaæ forsê, a nie moje. Dam jej wszystkie i bêdzie po sprawie. Chocia¿ nie wiem, czy te drobne bêd± potrzebne, bo 2 stóweczki w kieszeni raczej wyratuj± sytuacjê. Zaraz... Przecie¿ nie bêdê kupowa³ czekolady za 200 dolarów! Chyba stuknie na jaki¶ maluteñki upominek dla Lydii. Raczej nie powinna siê obraziæ; dziewczyny lubi± takie niespodzianki... Tylko czy nie bêdzie to zbyt nachalne? Niewa¿ne, i tak jej to kupiê.
Dobrze, ¿e ten bipniêty Zigzagoon nie us³ysza³ tego, ¿e wybieramy siê do lasu bez niego. I to na jagody! Jego obecno¶æ w tak "intymnej" chwili by³aby bardzo niestosowna... Chyba by tylko przeszkadza³, chocia¿ gdyby siê na¿ar³ na samym pocz±tku to tylko by spa³. Ale kto¶ musia³by go nie¶æ...

Tak oto rozmy¶lam, czasem przerywaj±c to u¶miechem, czasem pstrykniêciami, a czasem gestami, które same w sobie raczej nic nie znacz±. Wiêc powinno wygl±daæ to do¶æ dziwnie, co nie wró¿y dobrze.

- Chcesz i¶æ dalej, w ciemny las... I mo¿e byæ niebezpiecznie... Czy ty wiesz, komu zada³a¶ to pytanie? Masz przed sob± cz³owieka, który opanowa³ podstawowe zdolno¶ci harcerskie, wiêc taka wyprawa nie jest ¿adnym problemem. Jakby co, mam w plecaku scyzoryk, wiêc ewentualny atak jakiego¶ dzikiego zwierza nie powinien byæ problemem.

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: