7 lipca 2010 r.
<BUM>
- Co siê dzieje?
- Niiiie mam pojêcia.
Wychodzê zza progu drzwi.
- O cholera.
- Co jest?
- Patrz!
Wskazujê palcem na 3 ptaki walcz±ce ze sob±.
- Czy¿by to by³...
- Zapdos, Moltres i Articuno?
- Chyba tak.
- Muszê je powstrzymaæ zanim wyrz±dz± szkodê miastu.
- Metagross, Flygon, Charizard wychod¼cie!
Metagross, u¿yj Psychica na Zapdosie. Flygon je¶li tylko to mo¿liwe atakuj Moltresa. Ty Charizard atakuj Articuno.
- OOooooooo..!
- Lugia?
Rozdzia³ 1.
To by³o ostatnie nagranie z Komendy Policji w wiosce Azarad. Wioska praktycznie powoli siê odbudowa³a od tamtego wydarzenia. Nie wiele osób pamiêta to wydarzenie, jednak mój Tata pamiêta je dok³adnie. Wkoñcu mia³ wtedy Patrol w okolicy Azarad.
- Tatku opowiesz mi o tym wydarzeniu?
- Nie, synu to bardzo krwawe by³o wydarzenie.
- Proszê...
- No dobrze.
-----
- Czy Winter Ninetales'owi uda siê zamroziæ Legendy?
- Co siê stanie z Moltresem, Articuno i Zapdosem?
Tego dowiecie siê w nastêpny Rozdziale moi Drodzy.
i jeszcze Userbar :O
Narazie taki jest, bo Gimpa nie mam musia³em Usun±æ bo siê zdebugowa³ (po wej¶ciu w Czcionki "zamyka³ siê", wiêc jutro mo¿e pojutrze bêdzie ju¿ porz±dna Sygnatura.
---
Nazwa PRZYPADKOWA. Wpadaj±c na nazwê, nie sugerowa³em siê gr± Pokemon Elements, czy FF Blue (Pokemon Power of Shadows).
Inaczej mówi±c - zbie¿no¶æ nazwy FF jest przypadkowa.
Zastrzegam sobie prawo do kopiowania / umieszczania tego rozdzia³u jak i nastêpnych bez mojej zgody.
Ostatnio zmieniony przez Kojot 18 Sierpieñ 10, 22:34, w ca³o¶ci zmieniany 7 razy
Nie no.... git, ale jak dla mnie troskê za ma³o i mo¿na zauwa¿yæ kilka b³êdów. Ja dopatrzy³em siê 3 xP Poza tym... czy to nie jest trochê za szybko ? Co ty bêdziesz pisaæ przez te pozosta³e 34 tomy ?
Daje 7/10
P.S.
Mam zamiar wróciæ do swojego opowiadania, czy ty te¿ bêdziesz go czytaæ ? xP
Ale nie o to tu chodzi, bo te¿ mia³em zamiar pisaæ je w tzw. ,,Wspominkach''
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
to chyba ma byæ liczba rozdzia³ów.
nie oceniê bo:
1.I rozdzia³
2.Za ma³o siê dzieje
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
To jest jakby wprowadzenie do "Historii".
Tak Afil bêde czyta³ ;D
@
Zdradzê, ¿e w nastêpnych rodzia³ach zaczn± siê pojawiaæ Czarne Charaktery, przedstawiê Bohatera 1 planowego, no i kilka nowych "poczków" typu Winter Vulpix
po zachowaniu autora i przeanalizowaniu mam kilka zastrze¿eñ:
1.Prolog siê daje najpierw a nie potem.
2.Z sygn± i maskotk± poczekaj, nie startuj z wszystkim naraz, najpierw ¿e tak powiem"Niech kto¶ to czyta"
3.Winter Vulpix/Ninetalis? To tak jakby daæ Ground Pikachu, trochê bez polotu, ale idzie strawiæ...
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
Winter Ninetales wzi±³ g³êboki wdech, i u¿y³ zamieci ¶nie¿nej. Reakcja legend by³a do przewidzenia. Moltres uderzy³ Miotaczem P³omieni. W porê Charizard zablokowa³ Ognistym Krêgiem.Zapdos u¿y³ Pioruna. Ca³± si³ê Pioruna poch³on±³ Flygon, i kontratakowa³ Hiper Promieniem. Articuno skumulowa³ ma³± kulê i pos³a³ lodowy Promieñ prosto w Winter Ninetales'a. Metagross zas³oni³ Ninetales'a. Nie wygl±da³o to dobrze, bo zamrozi³ go.
- Summer Mamoswine wychod¼! Ognisty Kr±g! - zakrzycza³ kto¶.
Summer Mamoswine nie celowa³ w Articuno - Celowa³ w Winter Ninetales'a.
- Slime Magcargo wychod¼! Trujac± Bomba!
Te dwa ataki uderzy³y w siebie i wybuch³y. Dziwnka osóbka, skinê³a rêkê na znak by nie atakowa³.
- Widzê, ¿e z³apa³e¶ nowego Poka Neevey. No có¿, muszê Ciebie rozczarowaæ. Te¿ posiadam nowego.
- Kim jeste¶ i sk±d mnie znasz?
- Carl Den, Szef Teamu Darkness...
- Pierwszy raz s³yszê o takim zespole.
- Spotkanie ze mn±, mo¿esz potraktowaæ jako ostatnie. - Shadow Charizard wychod¼! Poka¿ swoj± moc, któr± Ci da³em - Fala Ciemno¶ci!
Z pod nóg Shadow Charizarda, wylecia³a dziwna Ciemno - Fioletowa po¶wiata. Wielki podmuch uderzy³ we mnie. W porê Flygon mnie z³apa³ bo by³bym spad³.
- A wiêc, zajmujesz siê tym, czego dr. Fuji nie zd±¿y³ skoñczyæ - tworzeniem Shadow Pokemonów?
- Bystry jeste¶. Tylko ¿e jak widzisz, do stworzenia Shadow Pokemona, potrzebujê bardzo rzadkiego kamienia - Szmaragdu ¯ywio³u. Jeden z kamieni, znalaz³em prowadz±c pracê wykopaliskow±. Po udaniu siê do spalonego ju¿ laboratorium dr. Fujiego, znalaz³em notkê, jak stworzyæ Aurê Ciemno¶ci. Nape³nienie Pokemona Aur± Ciemno¶ci, nie daje trwa³± moc. Z czasem, Pokemon j± traci. Natomiast nape³niaj±c Szmaragd ¯ywio³u Aur± Ciemno¶ci i podaj±c go Pokemonowi, pozwala na u¿ywanie mocy Ciemno¶ci Trwale. Tego dr. Fuji nie umia³ rozwik³aæ. I jak widzisz jest to potê¿na moc. I jedna z Legend pomo¿e mi znale¼æ pozosta³e Szmaragdy.
Obydwa Pokemony ruszy³y na siebie. Mój Charizard, bardzo mocno dosta³ Pazurem Ciemno¶ci. Jednak nie by³ d³u¿ny i zatopi³ swoje k³y w Fioletowo - Czarnym Rameniu Shadow Charizarda. Ten zarycza³ i odlecia³.
- Shadow Charizard co jest z Tob±? - Miotacz P³omieni!
- Charizard - Uderzenie Skrzyd³em!
Miotacz P³omieni Shadow Charizarda by³ tak s³aby, ¿e ledwo dolecia³ do mojego Pokemona. Natomiast mój Charizard uderzy³ ca³± si³± w niego.
- Teraz z³ap go i Rzut Sejsmiczny!
Z³apa³ go i polecia³ w górê. Shadow Charizard rycza³ jak opêtany, próbowa³ siê uwolniæ. Po czym, run±³ z ca³ej si³y na ziemiê. Shadow Charizard zemdla³. Mój Charizard ledwo trzyma³ siê na nogach, i mia³ pe³no zadrapañ.
- Wystarczy Charizard, dobra robota. Wracaj!. Id¼ Snag Ball!
- Zielony Pokeball uderzy³ w Shadow Charizarda i wci±gn±³ do ¦rodka. W tym samym Czasie Carl wykorzysta³ moj± Chwilê nieuwagi, i polecia³ na swoim Salamencie. Z³apa³ jedn± bry³kê, lodu i uciek³. Jak siê pó¼niej okaza³o by³ to Zapdos. Pozosta³e legendy, trafi³y do Poke-Center. Nasza baza zosta³a tymczasowo Przeniesiona do Scythe.
Kilka tygodni pó¼niej, przedstawi³em swój opis wydarzeñ z Dziwnym Carlem Komendantowi.
- Bardzo ¼le siê sta³o, ¿e porwa³ Zapdosa. S±dzi³em ¿e tylko ja znam tajemnicê Szmaragdów ¯ywio³u. Ale jak widaæ ¼le post±pi³em.
- Jak to?
- Widzisz, jest to legenda. Ka¿dy Pokemon, mo¿e w³adaæ ¿ywio³em odpowiednim dla niego. Charizard ogniem, Lapras Wod±, Glalie Lodem, Umbreon Mrokiem itd. Ciê¿ko zraniony Pokemon, mo¿e w pewnym momencie utraciæ swoj± moc. Szmaragdy s³u¿y³y, przede wszystkim do tego aby odnowiæ moc Pokemon'a. Tak czy siak, by³o wiadome ¿e kto¶ mo¿e u¿yæ tego do niecnych planów. Carl jeszcze nie posiad³ takiej wiedzy na ich temat, dlatego nie umia³ doskonale zakl±æ Ciemno¶ci w tym Szmaragdzie. Prócz tego, z najnowszych badañ twojego Ojca Nicolasa Neevey'a, dowiedzieli¶my siê ¿e Szmaragdy mog± równie¿, poch³on±æ moc Pokemona. - Bardzo dobrze ¿e z³apa³e¶ tego Shadow Charizarda - dowiemy siê wiêcej podczas badañ nad nim. Tymczasem jeste¶ ju¿ wolny.
- Jak narazie ucich³y pog³oski, o Teamie Darkness. Wiele nieodkryli¶my, za to uda³o siê nam odratowaæ ten Szmaragd - i znowu ma moc ognia. Jako ¿e to s± twoje 9 urodziny, pasuje aby¶ trenowa³ ju¿ swoimi Pokemonami. Tutaj s± 3 Pokeballe. Pierwszy od lewej, od twojej Ciotki Muriel z Oldforth. Drugi jest ode mnie, a trzeci od twojego dziadka - Nicolasa. Sprawd¼ jakie Pokemony s± w nich.
- Wyjd¼cie!
Pojawi³y siê 3 czerwone Cienie, które zgas³y. Jak siê okaza³o od Muriel dosta³em Shiny Eevee. Od Taty, Winter Vulpixa. Od Dziadka Nicolasa Shiny Belduma.
- Cze¶æ, od dzisiaj bêdziecie ze mn± wspó³pracowaæ.
Vulpix i Eevee rado¶nie machneli ogonkiem. Beldum wyda³ odg³osy w rodzaju " Beeeee lll duuuu m m m ".
----------
Tyle :P
No to czytajcie ;)
Ostatnio zmieniony przez Kojot 14 Lipiec 10, 18:40, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
1.Polskie nazwy ataków to jedyne co mi m±ci w tym wszystkim ale wychodzi platinum PL i FR PL te¿ jest, anime, ogólnie siê nie czepiam bo anglika znam, ale co poniektórzy m³odsi userzy mog± mieæ problemy który atak to który, a tak jest git.
2.Jak dla mnie to koniec by³ rodem z normalnie anime , go¶ciu dostaje 3 poki za nic? i to jeszcze takie? no nie, jak dla mnie lekka przeginka
3.B³êdów brak
7/10 niezbyt wci±gaj±ca ta walka jak dla mnie
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 19 Sierpieñ 10, 08:26, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.