PokeMan, zrozum, ¿e dzieci w wieku lat 6-10 nie interesuje za bardzo kiedy by³a pierwsza seria poków i jaki by³ re¿yser dubingu. nie widze problemu by to mog³o tam byæ
Vabigoon napisa³/a:
Domin powiedz wprost ¿e nie interesuje to prawie nikogo i wiek nie ma tu nic do rzeczy.
Co kto lubi, mo¿na jeszcze porobiæ skany starych gazetek, spisaæ teksty PL piosenek i daæ playerki z wrzuty/YT, o dubbing mi nie chodzi, mi chodzi o Cokolwiek Polskiego. Niech to nawet bêd± skany starych reklam prasowych Base Setu i innych pierwszych decków. Niech to bêd± reklamy sprowadzanych Redów niemieckich z Super Expresu. A je¶li kto¶ nie lubi staroci, to niech zrobi jaki¶ artykulik o deckach z DP które s± po polsku, czy zacznie robiæ spisy emisji najnowszych sezonów z DXD. Dubbing to piko, i tak ju¿ jest zawalony i siê go nie uratuje. Ale inne rzeczy mo¿na. Z tym, ¿e ja wiele te¿ ni mogê, bo cytuj±c AtoMana : "Znam takich brzydali co to maj± Power rangers itp. nagrane z starego Polsatu, ale nie dadz±" taka sama sytuacja z np. Pokemon Klub Fana wydawanego przez ca³y 2001 r. Wiem, ¿e pewne 2 osoby maj± komplet, ale ni dadz± fandomowi, bo nie.
Nexus DominLoL napisa³/a:
ale te¿ nie widzê niczego przeciw, by PS nie zosta³ reaktywowany.
A ja widzê. Decyzjê i argumentacjê Raika. To mi wystarczy, poza tym, + dla niego, teraz doszed³em do wniosku, ¿e close PS by³o lepsze ni¿ zwodzenie chêtnych do pomocy redaktorów.
Vabigoon napisa³/a:
Pokeserwis by³ wy¿ej od Valhalli, by³ lepszy i pod wzglêdem wizualnym, i pod wzglêdem merytorycznym. Przynajmniej dla mnie.
Fu, owszem w wynikach Googla by³ na 2 podstronie, gdy ( zdepozycjonowana przez stare forum - PoPL ) Vall by³a i jest na 8 ( w najlepszym wypadku ), ale wej¶æ by³o 2x mniej ni¿ Vall, wizualnie mo¿e, merytoryka ? Sprawa dyskusyjna. Nic siê nie dowiedzia³e¶, ¿e w ogóle Poki s± gdzie¶ emitowane, kiedy itp. za to by³o pisanie o abstrakcjach w stylu 5 gen. co wielu siê podoba.
Vabigoon napisa³/a:
A co kogo obchodzi wasze zdanie?
Z tym jednym zdaniem, mogê siê z Tob± zgodziæ.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Fu, owszem w wynikach Googla by³ na 2 podstronie, gdy ( zdepozycjonowana przez stare forum - PoPL ) Vall by³a i jest na 8 ( w najlepszym wypadku ), ale wej¶æ by³o 2x mniej ni¿ Vall, wizualnie mo¿e, merytoryka ? Sprawa dyskusyjna. Nic siê nie dowiedzia³e¶, ¿e w ogóle Poki s± gdzie¶ emitowane, kiedy itp. za to by³o pisanie o abstrakcjach w stylu 5 gen.
O wy¿szo¶ci strony nie ¶wiadczy jej licznik.
No Poke, dobra ale wiesz, ¿e dla mnie merytoryka to by³ tcg dex, pokedex, wszystko dotycz±ce gier + ostatecznie spis odcinków anime, wiêc po prostu arty, a newsy by³y swego czasu czê¶ciej ni¿ na Valhalli. W porównaniu do tego co jest teraz na pokemony.com to chyba prawie zawsze.
Propozycjê mam. Otwieramy now± stronê do po³±czenia z Collectem. Mam nawet miejsce na serwerze, mogê na spokojnie wam daæ dostêp. Mo¿emy za zgod± Raika skopiowaæ artyku³y itp.
Propozycjê mam. Otwieramy now± stronê do po³±czenia z Collectem. Mam nawet miejsce na serwerze, mogê na spokojnie wam daæ dostêp. Mo¿emy za zgod± Raika skopiowaæ artyku³y itp.
+2000 do pomys³owo¶ci ;)
Tylko jak to powiedzia³e¶ "Za zgod± Raika". Je¿eli siê nie zgodzi to mo¿emy sami POWOLI daæ sobie ze wszystkim radê ale to bêdzie trwa³o...
Pokeserwis by³ wy¿ej od Valhalli, by³ lepszy i pod wzglêdem wizualnym, i pod wzglêdem merytorycznym. Przynajmniej dla mnie.
Tylko dla Ciebie, otó¿ - Pokemon Valhalla (strona) jest gigantem na stronach o Pokemonach - by³a, jest i prawdopodobnie bêdzie. Bo widzisz, tutaj Raik zrezygnowa³ - Daru ma za to kompetentny zespó³ któremu gotów jest zaufaæ - zaczynaj±c od Nid, AtoMana, pó¼niej redaktorów, a na koñcu loteriada/zamkniêcie. A PokeSerwis opiera³ siê tylko na barkach Raika... koniec.
Nie wspominaj±c o PoPLu, bo ono przebija (jako forum) i Collect, i PVF, i Revivala, itd.
Na co komu zespó³ skoro newsy s± wrzucane raz na miesi±c praktycznie :X na dodatek, wiêcej nowo¶ci o pokemonach dowiadujê siê z pewnego nowego portalu o tematyce nintendo ni¿ z Valhalli.
Cytat:
Tylko dla Ciebie
Nie pyskuj... Nie jeste¶ wszystkimi innymi ¿eby wiedzieæ czy tylko i wy³±cznie dla mnie.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.