Nie pisz±c o samych polskich napisach powiem, ¿e patrz±c po podanej obsadzie to bêdzie do¶æ egzotyczny dubbingowo sezon :P I chyba z kolejnymi zmianami...
Dzisiaj o godzinie 9:00 zosta³ wyemitowany jeden z nowych odcinków Pokemon DP: Gwiazdy Ligi Sinnoh. Tych którzy widzieli, proszê o oceny, wypowiedzi i za¿alenia. Sam nie widzia³em ca³ego odcinka, a jedynie pierwsze 10 min, ale to wystarczy³o by oceniæ dubbing i wykonanie.
Doooobra... Opening oceniam na 6.5/10, bo jest... Taki sobie. Ale i tak du¿o wy¿ej ni¿ wcze¶niejsze. Najlepsze s± japañce, i tego nikt nie zmieni, a najlepszy opening, to [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dVW3GKCgE4A[/youtube], wiêc bêdzie ma³y problem ze zrobieniem innego, ale to szczegó³. Wam te¿ siê wydaje, ¿e Brocka gra 2 ró¿nych aktorów? Na pocz±tku ma taki dziwny g³os... A potem dawnobrockowy Odcinek z Magnezonem by³... Przynajmniej dziwny... Ale to te¿ nie wina polaków. A co sta³o siê z dawn± Jenny? Sam nie wiem, ale W KOÑCU G£OS JEST PERFEKCYJNIE ZSYNCHRONIZOWANY Z RUCHEM UST! Nie koñczy siê du¿o po zamkniêciu ust, ale te¿ jest ³adny podzia³ na wyrazy! Tadaaa, odcinek na 9/10, w koñcu. Dawno nie widzia³em tak dobrego odcinku!
Co do Pontka to on akurat czy moduluje g³os czy nie, zazwyczaj brzmi do¶æ podobnie i charakterystycznie.
Ale Twoje zdanie siê nie liczy przecie¿ z oczywistego powodu
Nexus DominLoL napisa³/a:
sam dubbing jest na moim zdaniem lepszym poziomie ni¿ poprzednie serie.
Diament i Per³a, Galaktyczne Bitwy, jak rozumiem.
Szczególnie zdziwi³ mnie ekran tytu³owy odcinka
A mnie nie.
byle tylko dawaæ to w normalnych porach, typu 13 lub 16.
Obawiam siê, ¿e to ostatnie Poki ( oprócz 13 kinówki która ju¿ wkrótce ) na DXD. Obecnie s± najgorsze godziny jak na "hit", a skoro gorszych ni ma...
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Co do Pontka to on akurat czy moduluje g³os czy nie, zazwyczaj brzmi do¶æ podobnie i charakterystycznie.
Ale Twoje zdanie siê nie liczy przecie¿ z oczywistego powodu
I ja chyba go znam :P
PokeMan napisa³/a:
sam dubbing jest na moim zdaniem lepszym poziomie ni¿ poprzednie serie.
Diament i Per³a, Galaktyczne Bitwy, jak rozumiem.
Sinnoh League Victors ----> GWIAZDY ligi Sinnoh.
Po tym mo¿na ju¿ stwierdziæ, ¿e raczej nie zobaczymy tego, co chcieli japoñce... Dopiero w BW siê zmienia :/
PokeMan napisa³/a:
Szczególnie zdziwi³ mnie ekran tytu³owy odcinka
A mnie nie.
O_O Mo¿e dlatego, ¿e walczy³e¶ o to logo? Bo mnie bardzo...
PokeMan napisa³/a:
byle tylko dawaæ to w normalnych porach, typu 13 lub 16.
Obawiam siê, ¿e to ostatnie Poki ( oprócz 13 kinówki która ju¿ wkrótce ) na DXD. Obecnie s± najgorsze godziny jak na "hit", a skoro gorszych ni ma...
COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO? To¿ to przemoc. To na czym bêd±? Polsat? TVP 1? O, akurat w bloku dla dzieci TVP1 jest ¶wietne Tymbardziej, ¿e odcinki z BW bêd± bardziej... Dziecinne. (Na pocz±tku.)
Sinnoh League Victors ----> GWIAZDY ligi Sinnoh.
Po tym mo¿na ju¿ stwierdziæ, ¿e raczej nie zobaczymy tego, co chcieli japoñce... Dopiero w BW siê zmienia :/
Ale o co kaman ?
Szymb napisa³/a:
Mo¿e dlatego, ¿e walczy³e¶ o to logo? Bo mnie bardzo...
PL napisy i oprawy s± tworzone do wielu seriali i programów na zlecenie producenta z zagranicy, który my¶li, ¿e u nas w tv jest cywilizacja - dubbing i lokalizacja napisów ekranowych. Przyk³adowo zobaczcie sobie zagraniczny program £abêdziem byæ na Polsacie - pl oprawa i logo, chyba producent programu wymusi³ aby u¿yto pl ta¶m, zamiast ang. GB te¿ mia³y pl oprawkê, tylko nie posz³a w TV. Co do SLV o nic nie trzeba by³o walczyæ. Potrzebne by³o minimum dobrej woli nakazuj±ce u¿yæ pl ta¶mê.
Szymb napisa³/a:
To¿ to przemoc. To na czym bêd±? Polsat? TVP 1?
Przemoc nawet oczekiwana. Pokefanom siê w pupcia poprzewraca³o, jest sta³a emisja, spad³a normalna aktywno¶æ na pokeforach, bo wiêkszo¶æ siê bawi w jakie¶ forumciowe zabawy/nikt nie zak³ada stron, nawet tych beznadziejnych o grach itp. pierdo³ach. Skoñczy siê emisja, lud znów znormalnieje/zatêskni/upadnie.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.