POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Pokemon Dark Tales of Reality
Autor Wiadomo¶æ
spiritomb 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 31 Sie 2009
Sk±d: Veilstone City
Kontakt:
Wys³any: 26 Maj 11, 20:42   

mi siê podoba, mo¿e byæ nawet fajne, ale jak na razie trochê za ma³o akcji
poæwicz jeszcze nad interpunkcj±, bo bez nie trochê ¼le siê czyta
ale ogólnie jest fajnie

Sygnatura użytkownika

Klikajcie w jajka:)
W poki te¿:D

Platinum is the best!!!

Moje sk³ady:
Pokemon Platinum:
Dusknoir lv.100
Floatzel lv.100
Infernape lv.88
Magmortar lv.90
Eelctrivire lv.90
Rhyperior lv.91
Togekiss lv.86
Lucario lv.79
Weavile lv.78
Zapdos lv.71
Articuno lv.71
Inna Platyna:
Regigigas lv.71
Giratina lv.71
Dialga lv.71
Palkia lv.71
Gallade lv.68
Gliscor lv.68
Froslass lv.67
Porygon-Z lv.64

PokeSkate 
Bug Catcher
Hurr derp durr

Do³±czy³: 29 Sie 2010
Sk±d: Accumula Town
Kontakt:
Wys³any: 28 Maj 11, 23:10   

Wiem ¿e to s³abe jest... ale muszê daæ upust mojej g³upiej wyobra¼ni.

Rozdzia³ I

Minê³y dwa lata od przygarniêcia Ryana. Ch³opiec przechodzi³ chwile lepsze i gorsze. W bardzo krótkim czasie wyrós³ z ma³ego ch³opca w m³odzieñca, który mimo m³odego wieku zachowywa³ siê rozwa¿nie i nadzwyczaj grzecznie. Pod opiek± profesora wyrós³ na m±drego ch³opca który prze¶cign±³ swoich rówie¶ników. Ka¿dy z nich unika³ go jak ognia, mimo to jako¶ to mu nie przeszkadza³o.
W³a¶nie wraca³ z drogi pierwszej, nios±c paczkê z Viridian City zawieraj±c± nieznan± mu zawarto¶æ. W okolicy by³o pe³no fioletowych szczurków i ma³ych ptaków.
- Rattata i Pidgey, najczêstsze pokemony m³odszych trenerów – pomy¶la³.
Lecz Ryan nie by³ ju¿ w wieku ¿eby dostaæ na startera Rattate lub Pidgeya. Wszystkie startery od profesora zosta³y zabrane sze¶æ lat temu. Nawet startery z regionów takich jak: Johto, Hoenn i Sinnoh.
- No ale to by³o lata temu, wtedy jeszcze istnia³y PokeDexy. – pomy¶la³ na g³os.
Przy okazji spojrza³ na niebo, które wydawa³o mu siê mniej przyjazne ni¿ zwykle… Chmury przybra³y ciemnego koloru, a niebo zrobi³o siê dziwnie szare. Przebiegaj±c przez drogê apokalipsy napotka³ grupkê dzieciaków.
- Tylko nie to… - pomy¶la³ Ryan.
- Patrzcie drewniak potrafi biegaæ! – zadrwi³ sobie jeden z grupki.
Wszyscy ryknêli ¶miechem, patrz±c na biegn±cego Ryan’a. Który z ka¿d± sekund± zbli¿a³ siê coraz bli¿ej z zamiarem…
- Nareszcie odp³acê siê temu gnojkowi – zdecydowa³.
¦miej±c siê diabolicznie a zarazem zbli¿aj±c siê coraz bli¿ej wieloletniego prze¶ladowcy. Zebra³ w sobie ca³± nienawi¶æ, gniew i z³o¶æ do tego z³ego osobnika p³ci mêskiej. Ju¿ mia³ go prawie na wyci±gniêcie rêki gdy… Nagle us³ysza³ ¿e co¶ ze ¶wistem przeciê³o powietrze. Odwróci³ siê szukaj±c ¼ród³a d¼wiêku, ¿adnego rezultatu. Poczu³ lekkie uk³ucie na szyi, po czym odezwa³ siê z charakterystycznym d¼wiêkiem „Au”. Z szyi wyci±gn±³ ma³±, prawie nie zauwa¿aln± igie³kê.
- A to co to za…- urwa³ zdanie padaj±c na ziemiê.

Sygnatura użytkownika
Micha³ Wi¶niewski napisa³/a:
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.

ZAPRASZAM DO FABRYKI!
Ostatnio zmieniony przez PokeSkate 29 Maj 11, 00:47, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 29 Maj 11, 00:41   

Pierwszy akapit do niczego... sorry.
Zdania krótkie, ma³o rozwiniête, a wspólny sens tych zdañ siê pokrywa. Mog³e¶ to w³o¿yæ w jedno zdanie i pomy¶leæ nad czym¶ innym, a tak masz tylko nabijanie ilo¶ci.

A teraz jedziemy uwagami w punktach i cytatach:
1. Jak rozwijasz wpis do dialogu, to nie rób ENTERU, bo to jest tylko nabijanie ,,d³ugo¶ci'' opowiadania.
2.
Cytat:
No ale to by³o lata temu, wtedy jeszcze istnia³y PokeDexy.
- Chyba: ,,Wtedy ju¿ istnia³y...''. Tak sugerujesz, ¿e PokeDex'y ju¿ nie istniej±.|
3.
Cytat:
Chmury przybra³y ciemnego koloru a niebo zrobi³o siê dziwnie szare
- Przed ,,a'' jest przecinek
4.
Cytat:
Przebiegaj±c przez drogê apokalipsy napotka³ grupkê dzieciaków.
- Tylko nie to… - pomy¶la³ Ryan.
- Patrzcie drewniak potrafi biegaæ! – zadrwi³ sobie jeden z grupki.
Wszyscy ryknêli ¶miechem, patrz±c na biegn±cego Ryan’a. Który z ka¿d± sekund± zbli¿a³ siê coraz bli¿ej z zamiarem…
- Nareszcie odp³acê siê temu gnojkowi – zdecydowa³.
¦miej±c siê diabolicznie a zarazem zbli¿aj±c siê coraz bli¿ej wieloletniego prze¶ladowcy

A tutaj uwag jest duuu¿o:
*1- Przebiegaj±c przez drogê apokalipsy - To jaka¶ nazwa ulicy, czy tytu³ nadany przez ,,bohatera''?
*2- Dziecko pociska nastolatka... o mój bosze! Jakim cudem, mo¿e to byæ wieloletni oprawca?!
*3- Nie urywaj my¶li w ¶rodku zdania...
,,Który z ka¿d± sekund± zbli¿a³ siê coraz bli¿ej z zamiarem… ''
I w taki sposób zepsu³e¶.
5.
Cytat:
Odwróci³ siê szukaj±c ¼ród³a d¼wiêku, ¿adnego rezultatu

ODWRÓCI£ SIÊ, ALE NICZEGO NIE US£YSZA£! Twojego zdania nie mo¿na zrozumieæ... To tak, jakbym napisa³:
Robi³ zupê, przesoli³.
A teraz:
Co przesoli³? Kiedy? Jak? W jakim stopniu? Gdzie?
6.
Cytat:
- A to co to za…- urwa³ padaj±c na ziemiê.

WOW! Urwa³! ALE URWA£! Ale co, r±czkê od stanika? Cz³owieku! Nie ma takiego okre¶lenia, które okre¶la urwane zdanie. Mo¿na powiedzieæ, ¿e chcia³ dokoñczyæ, ale nie zd±¿y³, bo straci³ przytomno¶æ.

A teraz ogólnie:
1. ZA SZYBKO! NADAL! Pisz, ale bardziej opisuj sytuacje, dopiski do dialogów itd.
2. Wiele zdañ skoñczonych za szybko i ma³o rozwiniêtych. Móg³by¶ je po³±czyæ np.

Wszyscy ryknêli ¶miechem patrz±c na biegn±cego Ryan’a, on za to z ka¿d± sekund± zbli¿a³ siê coraz bli¿ej, z zamiarem dokopania.

3. Czasem u¿ywasz niepotrzebnie znaków interpunkcyjnych. Np.
Wszyscy ryknêli ¶miechem, patrz±c na biegn±cego Ryan’a.
Tutaj nie powinno byæ przecinka.

END

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 29 Maj 11, 10:52   

Afil, tam na serio nie powinno byæ tego przecinka? To dlaczego polonistka dopisa³a mi przecinek w zdaniu "Urwa³a, bior±c g³êboki wdech"? I samego s³owa nie skre¶li³a?
Anyway... Zabieramy siê za ocenê... Nie bój siê, Skate, bez sprawdzania b³êdów (sama je robiê xD )
Tak jak napisa³ ju¿ Afil... Nieco za szybka akcja i ma³o rozwiniête zdania... Mój kolega robi ten sam b³±d, ale przez to opowiadanie jest mnie ciekawe. Spróbuj pobawiæ siê w opis sceny... Znaczy siê otoczenia, jakiego zdarzenia... A nie tak od razu walisz wszystko z mostu...
Moim zdaniem takie d³ugie zdania bardziej przykuwaj± uwagê, bo wtedy czytelnik siê wg³êbia i d³u¿szy rozdzia³ wychodzi... Ten przeczyta³am w nieca³± minutê :(

Amen, moj± opini± siê nie kieruj :vabi:

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

PokeSkate 
Bug Catcher
Hurr derp durr

Kontakt:
Wys³any: 29 Maj 11, 21:57   

Nie obchodzi mnie czy mam nawalone b³êdów tyle co polskich ¿o³nierzy pod Monte Cassino. Czytajcie, edit bêdzie dopiero jutro.

Rozdzia³ II

W tym samym czasie…
Cross Hill miejsce wielu manifestacji moherów i ró¿nych przeciwników homoseksualistów. To na tym wzgórzu odbywa³y siê manifestacje w stylu: „Gdzie jest Krzy¿?!” albo „Stop peda³owania!”. Po dzi¶ dzieñ stoi tam opuszczony, stary i ¶mierdz±cy stêchlizn± dom, wszelkie kolory wówczas granatowego domku wyblak³y, a ¶ciany pokry³ grzyb. W³a¶ciciel domu nie mia³ ¿adnej rodziny, wiêc nikt nie przej±³ siedziby po nim. Nikt nie zbli¿a³ siê do opuszczonej posiad³o¶ci, nawet dzieci, lecz mimo to, dzieci, jak to dzieci wymy¶li³y legendê o misiu grasuj±cym po domu. Niektórzy s±dz± ¿e to jeden z Urasring’ów który jad³ owsiankê. Ci starsi ¶miej± siê, ¿e to Pedobear. Obydwie hipotezy nie zosta³y potwierdzone.
W kierunku Cross Hill zmierza³a m³oda dziewczyna, na oko mog³aby mieæ 16 lat. Bardzo wysoka, na oko 190 cm, wzrostu posiadaczka naturalnych, du¿ych piersi. Dziêki ciemnemu ubraniu, wygl±da³a jeszcze lepiej. Jej d³ugie blond w³osy opadaj±ce na czarn± bluzkê, te niebieskie oczy, które wyra¿a³y skupienie na pewno oczarowa³y nie jednego ch³opaka. Na pewno nie jednemu na jej widok urwa³ siê film. Razem z ni± szed³ mê¿czyzna, ok. 170 cm wzrostu, posiada³ charakterystyczne seledynowe w³osy i niebieskie okulary. Wygl±da³ dosyæ staro, gdzie¶ oko³o czterdziestu lub piêædziesiêciu lat. Jego nadzwyczaj seksowna towarzyszka, robi³a na nim wielkie wra¿enie.
Po piêtnastu minutach…
- No i jak? Czy wszystko ju¿ gotowe, Akani? – zapyta³ zdenerwowany mê¿czyzna, gdy w koñcu dotarli do celu.
Jak to musia³o boleæ, gdy strzeli³a mu w twarz za to, ¿e setny raz pyta o to samo.
- To jest bonusowa zap³ata za rozpraszanie p³atnego zabójcy. – pomy¶la³a.
Raczej nic sobie z tego nie robi³a, zw³aszcza, ¿e jej zleceniodawca przyniós³ pieni±dze na miejsce. Gdyby tylko ten facet zerkn±³ na jej metrykê, a nie patrzy³ na wygl±d… Lecz kto opar³by siê takiej piêkno¶ci jak ona? Tak móg³ pomy¶leæ tylko facet z fajk± w ustach, a dok³adniej jej w³asny ojciec.
Facet z czerwonym afro i mani± podpalania wszystkiego co siê da. By³y cz³onek elitarnej czwórki, Flint. Gdy przyzna³ siê do tego ¿e jest chory psychicznie wyrzucono go, a jego stanowisko zaj±³ kto¶ inny, wiêc kompletnie zwariowa³. Do³±czy³ do mniej znanej grupy terrorystycznej i gdzie¶ podczas jednej misji… sp³odzi³ córkê. Po dziewiêciu miesi±cach „odebra³ j±” od matki i wychowa³ na swoje podobieñstwo.
- Oj córeczko, córeczko… - pokrêci³ g³ow± niezadowolony ojczulek.
- Zabijanie klientów to ju¿ u ciebie tradycja co? – doda³.
- Co ty tu robisz?! Ach.. zreszt± i tak by¶ mnie znalaz³ prawda? – westchnê³a lekko wzburzona.
- I tak musia³abym zrobiæ to, czy chcia³abym tego czy nie. – doda³a Akani.
- Lepiej wróæ do roboty, chyba ¿e chcesz ¿eby ch³opak ci uciek³. – zachêcaj±c j± do roboty.
Po³o¿y³a siê na brudnej ziemi, ca³ej mokrej od deszczu. Na³adowa³a snajperkê ig³ami nas±czonymi ró¿nymi rodzajami trucizn. Spojrza³a przez celownik daj±cy jej mo¿liwo¶æ ca³ej sytuacji. Przez drogê biegnie ch³opak, jej cel.
- Wysoki nie wiele ni¿szy od niej, z lekka d³ugie w³osy jak na ch³opaka. Czarna koszulka i jeansy, klasyka. – pomy¶la³a.
- Której igie³ki u¿yjesz? – zapyta³ z nutk± ironii Flint.
- My¶lê ¿e wprowadzê go w stan ¶pi±czki farmakologicznej na tydzieñ lub dwa. – odpowiedzia³a nie spuszczaj±c oczu z celownika.
- Hmmm my¶lê ¿e rozumiesz jak ten dzieciak bêdzie na potrzebny? – zapyta³ Flint.
- Taaak. Mam go… - powiedzia³a strzelaj±c do celu.
¦WIST! Igie³ka uderzy³a w cel. Wsta³a i z zadowoleniem zaczê³a sk³adaæ sprzêt.
- Ju¿ po wszystkim? Szybko siê z nim upora³a¶. – powiedzia³ czerwono w³osy wywalaj±c papierosa gdzie¶ na ziemiê.
- Lepiej siê zmywajmy zanim zrobi siê za g³o¶no, dzieciaki zd±¿y³y zadzwoniæ po pogotowie. – odpowiedzia³a ojcu.
Tak w³a¶nie zniknêli w ciemno¶ciach z dalszym planem bêd±cym tylko ma³± czê¶ci± wielkiej rozgrywki o losy ¶wiata.

Sygnatura użytkownika
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.

ZAPRASZAM DO FABRYKI!
Ostatnio zmieniony przez PokeSkate 29 Maj 11, 23:27, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 29 Maj 11, 22:16   

Mówi³em! Nie rób enterów, dla sztucznego t³oku! Jak ci±gniesz dialog, to nie rób enteru! Jak ci±gniesz dopisek do dialogu, te¿ nie rób enteru! Tak robisz tylko sztuczny t³ok i... zaraz sprawdzê ile z tego to sztuczny t³ok, a ile to twoje wypociny.

Jest kilka b³êdów, pamiêtaj, ¿e nie wrzuca siê rozdzia³ów bez sprawdzania... ale nie bêdê Ci tego wypominaæ *diaboliczny ¶miech*, bo w koñcu pojmiesz.

Ty wiesz, ¿e seledyn to odcieñ zieleni, a nie czerwieni? =.=

Wiesz... w±tpiê by ,,oprawcy'' zadzwonili po karetkê... raczej by uciekli...

Ogó³em:
S³abo, sztuczny t³ok, kilka nielubianych b³êdów, ale pisz dalej. NIE RÓB NICZEGO NA SI£Ê I £ASKÊ!

Sygnatura użytkownika

PokeSkate 
Bug Catcher
Hurr derp durr

Kontakt:
Wys³any: 29 Maj 11, 22:21   

Afil napisa³/a:
Ty wiesz, ¿e seledyn to odcieñ zieleni, a nie czerwieni? =.=

Wiem, tylko ¿e kolesia z zielonymi w³osami zabi³a a Flint nagle siê pojawi³ ot co :p

Sygnatura użytkownika

ZAPRASZAM DO FABRYKI!

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 29 Maj 11, 22:24   

A ja my¶la³em, ¿e to by³o z rêki w polik.... no có¿, nieporozumienie.

Sygnatura użytkownika

I_LIKE_BREAD 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 05 Pa¼ 2010
Sk±d: Bydgoszcz
Kontakt:
Wys³any: 29 Maj 11, 23:35   

b³êdów jest mnóstwo, wiêc nie bêdê wypisywa³, piszê przez jedno zdanie, a konkretnie :
Cytat:
Wygl±da³ dosyæ staro, gdzie¶ oko³o czterdziestu lub piêædziesiêciu lat.

czy ty my¶lisz, ¿e 40 lat to staro¶æ?
wiesz, mi siê zdaje, ¿e to ¶redni wiek ;p lepiej zmieñ na ok. 60

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 30 Maj 11, 10:49   

Oh crap. Stary, nie spodziewa³em siê, ¿e ci to tak fajnie wyjdzie. Czekamy na dalsz± twórczo¶æ. :D

A tak BTW, sk±d ja mog³em mieæ przeczucie, ¿e wepchniesz tam kobietê ozdobion± hojnie przez naturê, huh? :krejzol:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: