-Power?
Chwile pó¼niej jaka¶ si³a dociska nas do ziemi. Zd±¿y³em zaaplikowaæ Melody zastrzyk usypiaj±cy, wiêc mia³em pewno¶æ, ¿e siê nie wyrwie. Po ocenie sytuacji, dostrzeg³em, ¿e ¼ród³em problemu by³, Metagross u¿ywaj±cy telekinezy by nas po³o¿yæ na ziemi.
-Power, szybko, u¿yj mocy, wtedy dasz radê uciec. – Rzuci³a szybko Giratina.
-Nie, obieca³em sobie, ¿e ju¿ nigdy jej nie u¿yjê, wynikaj± z tego same nieszczê¶cia. – Pomy¶la³em – Musi byæ inny sposób. Wiem! Latios, szybkie u¿ycie Luster Pruge a potem Shadow Claw, wystarczy by za³atwiæ na moment Metagrossa. Oby tylko siê uda³o.
Chwyci³em za Pokeball, i szybko wypu¶ci³em z niego swojego Latii.
-Metagross, Hyper Beam! – Rozkaza³ jeden z zakapturzonych napastników.
-Latios, teraz Luster Pruge!
Latii w mgnieniu oka podlecia³ przed wrogiego stworka i o¶lepi³ go i napastników swoim ¶wiat³em.
-A teraz Twister!
Latios zacz±³ szybko krêciæ okrêgi wokó³ grupki przeciwników, po czym wznios³a siê ona w górê w tr±bie powietrznej. Latii szybko do mnie wróci³. Wdrapa³em siê na jego grzbiet i szybko uciek³em. Taki by³ plan, uda³o siê, ale co¶ tu nie gra³o. Tylko nie wiedzia³em, co. Po chwili do³±czyli do mnie Solo na swoim Gliscorze i Yellow niesiona przez Areodactyla. Melody niesiona na moich rêkach wydawa³a siê inna ni¿ ta, któr± zwykle widzia³em. Nie wiedzia³em, czemu, ale im d³u¿ej na ni± spogl±da³em, tym wiêksze mia³em odczucie, ¿e zwi±zek z ni± by³… toksyczny dla nas obu. Cicho! Jaki¶ szmer, przy¶pieszenie têtna, szybsze bicie serca, nerwy pulsuj±. Rosn±cy strach t³umiony przez wyszkolenie, ka¿±ce szukaæ ¼ród³a d¼wiêku. Jest. Zakapturzona postaæ stoj±ca przed nami. Zatrzyma³em Latiosa i zsiad³em z jego grzbietu, zostawiaj±c na nim Melody. Mê¿czyzna, oko³o 40, do¶æ wysoki. Uniós³ rêkê i zrzuci³ z siebie p³aszcz. Widok ten zmrozi³ mi krew w ¿y³ach. Pokaza³ siê Saturn w swoim mundurze komandora Teamu Galactic. Dolecia³a do mnie reszta i równie¿ zsiad³a ze swoich pokemonów. Znajdowali¶my siê na skraju lasu Eterna i góry Coronet, za mn± drzewa, za nim ska³y i wzniesienia.
-Saturn?! Co ty tu robisz? – Spyta³em.
-Wybacz Power, to dla twojego dobra. – Rzek³ wyci±gaj±c rêkê, w której znajdowa³ siê pokeball. Wyrzuci³ go w powietrze. Czerwono-bia³a kula przy otwarciu wystrzeli³a jasny promieñ, z którego wy³oni³ siê Tyranitar. -Hyper Beam!
¦wietlisty promieñ pomkn±³ w moj± stronê, szybki unik w bok i przyczajka za ska³±. Saturn wrogiem? Nie wierzê. Musia³em zapewniæ Melody bezpieczeñstwo i schronienie.
-Tob± zajmê siê osobi¶cie! – Doda³em chwytaj±c za jednego z swoich balli i wychodz±c zza ska³y. Szybki rzut i z pokeballa wy³ania siê Blaziken. Pokemon rykn±³ straszliwie wystrzeliwuj±c ogieñ ze swojego psyka.
-Blaziken? Nie wiedzia³em, ¿e posiadasz takiego pokemona.
- Jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wiesz. Blaziken, jazda, Blaze Kick!
Blaziken szusem powêdrowa³ do wrogiego Tyranitara. Atak ogonem.Nieskuteczny. Blaziken podskoczy³ i z obrotu trafia swojego oponenta prosto w twarz ogniste im kopniêciem. Przeciwnik siê chwieje. Nie trac±c szansy, atakujê!
-Blaziken, Fire Focus Punch!
Blaziken owin±³ w p³omieñ swoj± piê¶æ po czym skupi³ ca³± swoj± si³e i uderzy³ w wrogiego Tyrantira. Pokemon niczym k³oda upada na ziemiê, Blaziken za¶ wykonuje szybki odskok na bezpieczn± pozycjê.
-Umiesz ³±czyæ ataki stwarzaæ z nich ca³kiem nowe ruchy. – rzek³ Saturn.- Nie¼le. Ale na mnie to za ma³o Tyranitar! Outrage!
Wrogi pokemon popad³ w sza³, niszcz±c wszystko, co stoi na drodze do Blazikena.
-Przekonajmy siê, Blaziken, poka¿, co potrafisz.
Tyranitar zacz±³ od ataków ³apami, szybkie uniki i kontry Blazikena ³apami i nogami dodatkowo w¶cieka³y przeciwnika. Po chwili jednak, nast±pi³a próba ataku ogonem pokemona oponenta. Na nic, Blaziken chwyci³ ogon i zatrzyma³ atak.
-Dobra, Sky Uppercut!
Blaziken skacze wysoko w górê, ci±gn±æ za ogon wroga. Pod chmurzystym sklepieniem, Blaziken zrobi³ zamach ogonem przez siebie, i rzuci³ Tyranitarem w ziemiê. D¼wiêk spadaj±cego Tyranitara odbija³ siê od góry Coronet.
-I na koniec Fire Focus Punch! Blaziken znów ubra³ jedn± ze swoich ³ap w ogieñ, po czym zacz±³ pikowaæ za przeciwnikiem. Tyranitar w³a¶nie ³upn±³ o ziemiê, robi±c ma³± falê uderzeniow±. Po kilku sekundach pojawi³ siê Blaziken, który z ca³± moc± uderzy³ Tyranitara prosto w sam ¶rodek brzucha. Ryk atakowanego pokemona rozniós³ siê chyba po ca³ym lesie. Blaziken szybko odskoczy³ od przeciwnika i znów stan±³ przede mn±. Saturn ca³y przestraszony pad³ na kolana. Widok konaj±cego pokemona musia³ go przeraziæ. Tarcza na brzuchu Tyranitara by³a pêkniêta.
-Nigdy wiêcej, ze mn± nie zadzieraj Saturn.
[ Dodano: 18 Czerwiec 11, 17:54 ]
mia³em kryzys twórczy wiêc liczê na oceny i komentarze oraz narzekania co jest ¼le
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
*biurkopalm*
Cholerny zdrajca... Szczerze mówi±c... Po raz pierwszy od przeczytania "Miasta Szk³a" (od wczoraj) stanê³y mi ³zy w oczach.
9/10
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
-Nigdy wiêcej, ze mn± nie zadzieraj Saturn.
Przestraszony mê¿czyzna pad³ na kolana, po czym run±³ jak k³oda na ziemiê. Tyranitar wydawa³ siê nieprzytomny, wrêcz martwy. Szybko odwo³a³em Blazikena z powrotem do Balla, wsiad³em na Latiosa i zwia³em z miejsca zdarzenia. Lecieli¶my blisko ziemi, by nikt nas nie wypatrzy³. Niezrêczna cisza trwa³a, wydawa³o siê, ¿e to ju¿ kilka godzin, a by³a to jedynie krótka chwila
-Power, nie s±dzisz, ¿e… lekko przesadzi³e¶? – Rzuci³a Yellow przerywaj±c milczenie.
-Przesadzi³em?! – Odpowiedzia³em natychmiastowo – Saturn by³ naszym przyjaciel, a teraz chcia³ uprowadziæ Melody!
-Ale…nie s±dzisz, ¿e…
-Nie, nie s±dzê – powiedzia³em szorstko przerywaj±c jej wypowied¼. – Nie wiem, jak Mars to zniesie, ale…lepiej ¿eby nikt siê nie dowiedzia³.
Lot by³ nieprzyjemny, wewn±trz mnie trwa³a bitwa, pomiêdzy cz³owieczeñstwem a bestialstwem.
-Power, lekko przesadzi³e¶. Ten Tyranitar nie musia³ tak oberwaæ. – Zaczê³a Giratina.
-No wiem. – Jêkn±³em – Ale…gdy zobaczy³em Saturna w stroju TG, co¶ siê we mnie w³±czy³o. Co¶… z³ego. Gdy na niego patrzy³em, na to jego przera¿enie… Czu³em nieludzk± satysfakcjê, jak wtedy na kontynencie Mu, gdy pokonali¶my Cyrusa. To mi siê po prostu …podoba³o.
Wewnêtrzn± konwersacjê przerywa kolejny atak. Tym razem z powietrza. Strza³y z³otego promienia pojawi³y siê z ka¿dej strony. Latios instynktownie zacz±³ robiæ uniki, piruety i gwa³towne skrêty. Lecz tego by³o za wiele. Napastnik siê ujawni³, a za nim dodatkowa dwójka na podobnych do niego, dziwnych pokemonach, odziani w p³aszcze. Ci ruszyli ku Solo i Yellow. Wpatrywa³em siê w ich przywódcê. By³ to ch³opak. Ale jaki¶….dziwny. Pojawi³ siê na jakim¶ trójg³owym, smoczym pokemonie. Szybko zajrza³em do Huntera:
„No.635 - Hydreigon
Trójg³owy pokemon smok z regionu Unova. Jego pozosta³e g³owy nie maj± mózgów. Wyj±tkowo brutalny, w razie spotkania, zachowaæ ostro¿no¶æ”.
Informacje te nie uspokoi³y mnie. Trener pokemona by³ jeszcze dziwniejszy. Czarno bia³a czapka z daszkiem, fantazyjne jasno-zielone w³osy do pasa, bia³a koszula z krótkim rêkawem, czarny podkoszulek, br±zowe spodnie, dziwny medalion w kszta³cie b±czka dla dzieci zawieszony na cieniutkim ³añcuszku, do pasa przypiêty dziwny sze¶cian na krótkim sznurku.
-Hydreigon, Triple Draco Meteor!
Pokemon ruszy³ swoimi trzema g³owami ku górze, po czym z ka¿dej wystrzeli³ ma³± kulê. Kule wzlecia³y wysoko, po czym eksplodowa³y na dziesi±tki mniejszych kawa³ków.
-Latios! Dragon Claw! Jazda!
Latii pomkn±³ do celu niczym strza³a, gdy ju¿ byli¶my wystarczaj±co blisko, wszystkie trzy g³owy chwyci³y Latiosa, dwie za rêce trzecia za szyjê.
-Kim ty jeste¶? – Spyta³em.
-Jam jest Ghetsis, zbawca. Hydreigon. Fire, Ice i Thunder Fang.
G³owy wyci±gnê³y k³y by zaraz zatopiæ w nich swoje k³y, jedne na³adowane elektryczno¶ci±, drugie ogniem, a trzecie przeszywaj±cym zimnem. Latii krzykn±³ g³o¶no z bólu. Poczu³em w jednym momencie ¿ar, pora¿enie pr±dem i zamarzniêcie.
-Latios, Luster Pruge!
Ostatkami si³ Latios zaatakowa³ przeciwnika ¶wiat³em, przerywaj±c jego atak. Hydreigon i Ghetsis na chwilê o¶lepli.
-Wykoñcz ich Giga Impactem!
Latii ruszy³ z ca³± swoj± si³± na trójg³owego poka, po czym staranowa³ go. Si³a odrzutu by³a tak du¿o, ¿e przeciwnik znikn±³ z pola widzenia. Yellow i Solo te¿ Se jako¶ poradzili, ale sytuacja by³a fatalna. Latios ledwo siê trzyma³. Wyl±dowali¶my na ma³ej polanie. By³ w fatalnym stanie, wycieñczony, sparali¿owany, gdzieniegdzie zamro¿ony i poparzony. Atak Ghetsisa by³ bardzo skuteczny.
-Latios, gdy bêdziesz w ¶rodku, u¿yj Refresh, a nastêpnie Recover. – Rzek³em odwo³uj±c go do pokeballa. Melody dalej spa³a, oparta o drzewo. Tyle, co schowa³em pokeball do kieszeni, pojawi³ siê kolejny przeciwnik. Kto¶, kogo najbardziej chcia³em dzisiaj zobaczyæ.
-Witam ciê, drogi Nexusie. – Zacz±³.
-Cyrus. Czego chcesz?
-Chcê odzyskaæ moj± córkê.
Wzi±³em szybko Melody na rêce, by³em gotowy do ucieczki.
-Nigdy.
-Trudno. Magmortar! – Krzykn±³ Cyrus wyrzucaj±c pokeball w powietrze. – Overheat!
Pokemon siê naprê¿y³, po czym wystrzeli³y z niego p³omienie.
Szybki zwrot plecami do napastnika i kierunku ataku, by ochroniæ Melody. Przygotowany na ból. Lecz, jego brak. Odwróci³em siê. Przede mn± sta³ Solo, wraz swoim Missing.No . Za mn± kucnê³a Yellow.
-Id¼cie. – Rzuci³ szybko bia³ow³osy.
-Zwariowa³e¶?!
-Id¼cie, mam z nim pewnie rachunki do wyrównania. A wy musicie dotrzeæ do punktu spotkania.
Sta³em jak wryty. Solo bêdzie go zatrzymywa³. Dla nas?
-Ruchy! – Krzykn±³ bia³ow³osy.
Dopiero jego krzyk wyrwa³ mnie do przodu. Yellow bieg³a kilka metrów przede mn±. Spojrza³em wstecz.
-Solo… powodzenia.
[ Dodano: 25 Czerwiec 11, 18:04 ]
co do tego, kiedy bêdzie tom II, to powiem tak: bêdzie kiedy bêdzie.
mozolnie mi to idzie, ale jednak, wiêc my¶lê ¿e do koñca lipca bêdzie.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
Wprowadzenie geny pi±tej nie zaszkodzi³o... Dziêki temu mogê czytaæ ten rozdzia³ kilkana¶cie razy i mi siê nie znudzi. Fajny w±tek wprowadzi³e¶... zbawca ¶wiata, ta? Zobaczymy.
9/10
Jeszcze czego¶ mi brakuje.
Sygnatura użytkownika
Micha³ Wi¶niewski napisa³/a:
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.
Ja pier...
Okej, okej.
Rozdzia³ nawet mi siê spodoba³. Trochê g³upio, ¿e w taki sposób skoñczy³a siê walka Powera z Saturnem, ale... Jak to siê mówi... Autor mo¿e zrobiæ z postaciami, co chce Przejd¼my wiêc do dalszej czê¶ci.
Boli mnie od niedoboru opisów. Praktycznie wiêkszo¶æ tekstu to dialogi, wiêc czujê ten lekki niedosyt
Po my¶lniku stawia siê spacjê albo po prostu szk³a mam za s³abe.
Wait... Sk±d on ma Blazikena?
Cytat:
by³ naszym przyjaciel, a teraz
Kali je¶æ, kali piæ... Po prostu.
Hm, ogólnie rozdzia³ mi siê podoba, ale... 7/10
Wybacz.
Aha, i nie chcia³o mi siê dalej wypatrywaæ
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Biegli¶my prze las. Zmêczenie dawa³o o sobie znaæ. Ale nie mog³em siê zatrzymaæ, stawka by³a zbyt wysoka. Melody niesiona na rêkach, zdawa³a siê robiæ coraz ciê¿sza. Yellow te¿ bieg³a coraz wolniej. ¯adne z nas nie mia³o si³y. Kolejny cichy szmer li¶ci. Zatrzymujê siê. Miê¶nie napiête, gotowe do dzia³ania, nerwy wyostrzone. Z krzaków wychodz± Elise i May.
-Dziew…czyny? – Powiedzia³em ospale.
-Tak, co siê sta³o? Stracili¶my was z pola widzenia zaraz po rozdzieleniu. – Zaczê³a May.
-Mieli¶my ma³e problemy. – Odpowiedzia³a Yellow.
Usiad³em na trawie opieraj±c siê o drzewo.
-Zaatakowa³ nas…jeden z gruntów, nim siê z rozprawili¶my minê³o trochê czasu. Potem znów kto¶ nas zaatakowa³ i stracili¶my transport powietrzny.
-A gdzie Solo? – Spyta³a Elise.
-On…. zatrzymuje Cyrusa.
-Cyrusa?! Sam?! Czy on oszala³?! – Wrzasnê³a Elise wymachuj±c rêkoma.
-S³uchajcie, musimy siê sprê¿aæ, w tym lesie roi siê od gruntów i tych dziwnych kolesi w kapturach. –Zacz±³em wstaj±c.
-Racja. Musimy siê jak najszybciej przegrupowaæ. May, idziesz pierwsza, potem Power z Elise, ja bêdê os³aniaæ ty³y. – Doda³a szybko blondyna.
Kolejny wybuch. Kolejny przeciwnik. Pojawia siê jedna z zakapturzonych postaci, za¶ obok niej kolejny, dziwny pokemon. Szybkie spojrzenie w Huntera:
„ No.623 – Golurk
Wzrost: 2.8m
Waga: 330 kg
Staro¿ytny pokemon, pochodz±cy z regionu Unova. Jego celem by³o chroniæ ludzi przed niebezpieczeñstwami.”
-Golurk, Earthquake!
Pokemon st±pn±³ mocno w ziemiê i wszystko siê zatrzês³o .Si³a i skala ataku, wskazywa³y ¿e jest niezwykle silny. Szybkie siêgniêcie po pokeballa i wyrzut. Z pokeballa wyskakuje Lucario.
-Lucario! Aura Sphere!
Pokemon kumuluje przed ³ap± b³êkitn± kulê aury, po czym wystrzeliwuje j± z finezj±. Atak wroga zostaje przerwany, trzêsienie ustaje.
-Golurk! Flash Cannon!
-Lucario! Extremespeed!
Kamienny pos±g ju¿ wystrzeliwuje srebrno-jasny promieñ, a Lucario w ostatniej chwili znika, unikaj±c ataku. W nastêpnej sekundzie uderza z ca³± si³± Golurka, ten pada na ziemiê, Lucario raz jeszcze staje przede mn±.
-Golurk, Rollout!
Gigant zacz±³ siê toczyæ z du¿± prêdko¶ci± prosto na nas.
-Lucario, Bullet Punch! Zatrzymaj go!
Golurk nadci±ga, lecz Lucario zatrzymuje go gradem piê¶ci. Wrogi pokemon powstaje.
-Golurk! Hammer Arm!
Pokemon podnosi wysoko d³oñ, po czym z ca³± si³± próbuje trafiæ w Lucario.
-Gallade! Close Combat!
Z nik±d pojawia siê Gallade i seri± ciosów powstrzymuje atak Golurka.
-Gallade, Magical Leaf! – Krzyczy trener.
Z drzew zerwa³y siê li¶cie, migocz±c w ró¿nych kolorach, po czym zasypa³y przeciwnika.
-Power, id¼cie, zajmê siê tym. – Rzek³a May wychodz±c przede mnie.
Teraz May chce pomóc? Ona te¿ chyba chce powrotu Melody, w koñcu to przyjació³ki.
-Dobrze, Lucario, dziewczyny, ruszamy.
Ruszyli¶my w dalsz± drogê, Lucario pobieg³ przed nami. Odchodz±c, da³o siê s³yszeæ kolejne polecenia ataków.
-Golurk, Hammer Arm!
-Gallade, Psycho Cut!
----------------------------------------------------------
jak zawsze, krytyka mile widziana
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.