-Kretyn! A mi siê wydawa³o, ¿e jeste¶ inny od reszty durnych facetów - krzyczy, zrani³e¶ j± to ona ciebie - Treecko, dawaj combo: Leer, Pound i Absorb! - Treecko atakuje Leer i szar¿uje z Pound. Musisz pomóc Oshawottowi!
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
-Oj tam, oj tam- mówiê do dziewczyny i pokazuje jej jêzyk
A wiêc, tak jak my¶la³em, to wytr±ci³o j± z równowagi. Faza pierwsze mojego planu w³a¶nie siê zakoñczy³a, czas rozpocz±æ fazê drug±, jeszcze mam szansê na zwyciêstwo!- my¶lê jednocze¶nie rozwa¿aj±c nad tym co Monic ma zamiar zrobiæ.
- Osha, uwa¿aj na leer gekona- krzyczê do pokemona tak g³o¶no jak tylko siê da- Pos³uchaj Oshawoot, za ¿adne skarby nie mo¿esz dopu¶ciæ do tego aby Treecko Monic znalaz³ siê przy tobie, musisz trzymaæ go na dystans tak d³ugo jak tylko siê da! Jednak, gdy ci sie to nie uda próbuj zatrzymywaæ wszystkie ataki swoj± muszelk±, dasz radê!- próbuje dodaæ otuchy mojemu pokemonowi.
- Najprawdopodobnie Treecko jest do¶æ szybki wiêc musisz wykazaæ siê niez³ym refleksem. Spróbuj zaatakowaæ go ruchem dystansowym, trzeba trzymaæ go z daleka od ciebie. Je¿eli znasz jakie¶ ruchy obni¿aj±ce atak, obronne lub szybko¶æ u¿yj ich...
O nie! Zapomnia³em, ¿e nie wiem jakie ruchy zna mój pokemon! Co ze mnie za trener, je¶li nawet nie wiem co potrafi mój Oshawoot, przez to mo¿emy byæ na przegranej pozycji... O my God! Why? Why?!- rozmy¶lam nie daj±c po sobie tego poznaæ.
Walka wygl±da ciekawie: Leer nie trafia i ty atakujesz Water Gun, a kiedy ten siê otrzepuje i wyprowadza Pound ty trafiasz Tail Whip i unikasz ataku przeciwika, ten jednak trafia ciê w ostatniej chwili Absorb. To combo jest nie do unikniêcia!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~`Afily We¼ przynajmniej udawaj, ¿e Ci zale¿y...
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Ostatnio zmieniony przez Afil 16 Styczeñ 12, 21:56, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
- Oshawoot postaraj siê jako¶ tego unikn±æ, je¶li nie dasz rady to spróbuj zaabsorbowaæ ten atak muszelk±, zrób tak aby ten atak jak najmniej by³ dla ciebie dotkliwy! Kiedy to zrobisz odskocz szybko na bok i wyskocz do góry, sk±d zaatakujesz przeciwnika w locie Water Gun! Wiem, ¿e ci siê uda!- staram siê pocieszyæ pokemona bacznie obserwuj±c ruchy przeciwnika... i Monic.
Nie dobrze, je¶li pójdzie tak dalej, bêdziemy za nied³ugo musieli biæ pok³ony przed Treecko i Monic... Nie mo¿e tak siê staæ! Muszê co¶ dobrego wymy¶liæ...- my¶lê do¶æ realnie, a wrêcz pesymistycznie...
- Kiedy bêdziesz spada³ na Treecko we¼ swoj± muszelkê do ³apki i gdy bêdziesz bardzo blisko pokemona zamachnij siê ni± jak najmocniej, celuj w g³owê, nastêpnie odskocz do ty³u i u¿yj Water Gun celuj±c tak¿e w g³owê. Dasz radê. Don't give up! Gdyby gekon chcia³by ciê zaatakowaæ u¿yj dwukrotnie leer i staraj siê trzymaæ go na dystans. Wszystkie ataki blisko kontaktowe próbuj blokowaæ muszl±, ale pamiêtaj, ¿e nie mo¿esz siê przemêczyæ. Jakby co mo¿esz skryæ siê gdzie¶ w trawie or whatever...
It doesn't matter co siê stanie. Wa¿ne ¿eby¶ stara³ siê jak umiesz! Poka¿my dziewczynie, ¿e meine pokemon siê nie podda!
-----------------------------------------------------------
Czy jak nie mogê pisaæ my¶li kursyw±, bo jest to zarezerwowane dla wypowiedzi to mogê pisaæ np. niebieskim? (o takim)
~`Afil A nie ³atwiej pogrubieniem?
Sygnatura użytkownika
By Mr. Koper
,,A day without you is like a year without rain''
Matt Yuri
MG: Kojot
Poki: Snorunt, Koaruhie
Ostatnio zmieniony przez Afil 17 Styczeñ 12, 19:34, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Treecko ponownie atakuje swoim morderczym combo! Przy Leer Oshawott os³ania siê muszl±, a gdy rywal atakuje Pound ty odskakujesz i u¿ywasz Water Gun! Niestety woda odrzuca ciê do ty³u, a Oshawott prawie siê przewraca. Treecko uderza w muszlê i wbija pokemona w ziemiê, jednak twojemu pokemonowi prawie nic nie jest, a gdy zobaczy³ okazjê wystrzeli³ gekona do góry potê¿nym podbródkowym... z Water Gun. Wodny pokemon zdo³a³ przy tym na dodatek solidnie zadrapaæ nogê rywala i os³abi³ jego szybko¶æ. Oshawott przygotowuje siê do ataku na spadaj±cego z góry Treecko!
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Wedle pozwolenia my¶li pogrubiam.
-----------------------------------------------
- Dobrze Oshawoot, trzymaj tak dalej! Teraz zaatakuj go tak jak ju¿ wcze¶niej ustalili¶my, zamachnij siê na niego muszl± celuj±c w g³owê. W miarê mo¿liwo¶ci podczas lotu mo¿esz krêciæ siê w okó³ w³asnej osi, do doda ci si³y pêdu przez co twój atak nabierze wiêcej si³y! I think... Mniejsza o to, nigdy nie by³em dobry z chemi, fizyki, biologi, i ca³ej masy innych dziedzin nauki. - Nastêpnie przeskocz do ty³u o kilka metrów i szybko zaatakuj go Tackle, niech nawet siê tego nie spodziewa, b±d¼ szybki jak wiatr, pêd¼ jak wiatr! Ale oczywi¶cie w miarê twoich mo¿liwo¶ci... Gdyby próbowa³ ciê zaatakowaæ standardowo siê bronimy. Tak jak zawsze! - I co Monic, nie tak ³atwo ze mn± wygraæ, nawet jak siê ma przewagê typu?- zadaje pytanie dziewczynie, obserwuj±c jej reakcjê. Staram siê przy tym nie zwracaæ najmniejszej choæby uwagi na jej piêkne w³osy, jej mimikê, na jej ruchy, gesty...
Muszê zachowaæ zimny umys³. Muszê!
Sygnatura użytkownika
By Mr. Koper
Matt Yuri
Ostatnio zmieniony przez Titiz 17 Styczeñ 12, 20:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
- Tak ³atwo mnie nie rozproszysz! - Monic zarzuca w³osy (Gdyby jeszcze mrugnê³a zmieni³by¶ status na "Confused")i rzuca ripostê, pewnie sama chce ciê rozproszyæ! Wydaje te¿ po cichu instrukcjê dla Treecko.
Walka idzie dobrze, po paru genialnych unikach i potê¿nym ciosie Scratch po policzku rywala, ten ma problemy z ruchem i zapuchniête lewe oko (szczê¶cie, ¿e pokemonom takie rany goj± siê po paru minutach, bo Monic by ni nie wybaczy³a). Oshawott jednak te¿ oberwa³ jednym z potê¿nych Pound prosto w muszlê, a w efekcie na brzuchu pokemona zosta³ wielki siniak w kszta³cie krawêdzi muszli. Twój pokemon atakuje od lewej strony, a rywal orientuje siê za pó¼no z racji os³abionego oka i nie daje rady odskoczyæ (noga). Powalasz go na ziemiê, a ten ledwo wstaje. Monic poddaje swoj± walkê, a ty zostajesz zwyciêzc±. Kierujecie siê bez s³owa do PokeCenter by wyleczyæ rany.
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Wiedzia³em, ¿e wygram! Tak, jak ja siê ciesze... Mój Oshawoot ¶wietnie siê spisa³, muszê go nie¼le za to wynagrodziæ... - Monic, szczerze mówi±c, to znaczy, ¿e ja ten... no... ten... Nie jeste¶ taka z³a. It was great battle... Maine Oshawoot nie¼le oberwa³! Ufff, wreszcie to powiedzia³em... Cz³owiekowi od razu siê robi jako¶ l¿ej na duszy... Tak, o wiele l¿ej... - By the way, gdzie masz zamiar siê udaæ? Po najbli¿sz± odznakê, czy mo¿e na jak±¶ wycieczkê... I don't know, gdzie pójdê, but mam zamiar skupiæ siê chyba na treningu, a potem mo¿e wyzwê lidera najbli¿szej sali na walkê lub co¶.- u¶miecham siê szeroko do dziewczyny i czekam na odwzajemnienie gestu.
- Najpierw preferujê odwiedziæ PC, a nastêpnie zobaczyæ co maj± mi do zaoferowania najbli¿sze miasta - mówi twoja piêkna kole¿anka - idziesz ze mn±? - pyta rozbrajaj±c u¶miechem, którego powinni zabroniæ przez jak±¶ miêdzynarodow± ustawê...
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
- Pójdê.- staram siê mówiæ bez entuzjazmu, ale z trudem mi to wychodzi...
- Tak w³a¶ciwie to jakie jest najbli¿sze miasto? Albo najbli¿sze miasta? Chcia³bym w koñcu zobaczyæ skrawek ¶wiata i siê dalej rozwijaæ bo to bardzo wa¿ne.-przez ca³± moj± wypowied¼ kiwam ¶miesznie g³ow±. Góra-dó³, góra-dó³, góra-dó³... Wyczekujê reakcji dziewczyny, po czym idê prosto przed siebie nie czekaj±c na odpowied¼ na zadane wcze¶niej pytanie...
Everything's allright, tote¿ teraz trzeba zaj±æ siê moim misternym planem podbicia serca Monic, hmmm.... Przyda³aby siê jaka¶ ³±ka czy cu¶, mo¿e co¶ siê spotka po drodze, a wtedy... Mwahahahahahaha! Okej, to by³o dziwne... Co siê ze mn± dzieje?!- sam siê sobie dziwie nad moim zachowaniem... Podnoszê ramiona do góry, biorê g³êboki wdech i je opuszczam robi±c wydech. Obracam siê na piêcie w stronê dziewczyny...
Sygnatura użytkownika
By Mr. Koper
Matt Yuri
Ostatnio zmieniony przez Titiz 31 Styczeñ 12, 09:45, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.