POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
26 Czerwiec 12, 07:52
Pokemon Black 2 and White 2 PL
Autor Wiadomo¶æ
DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 9 Lipiec 12, 21:15   

conquest, jak ciê zobaczê na gg to ciê strzelê, WIESZ?

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 9 Lipiec 12, 21:22   

Domin, tez Cie kocham xD :*

Szymb, nie znam bardzo angielskiego xD ale jutro rozwaze ten pomysl i dam znac czy sie przylacze czy nie :D

Szymb 
Nosi czapkê Asha
*derp*

Do³±czy³: 05 Sty 2010
Sk±d: Sinnoh
Kontakt:
Wys³any: 9 Lipiec 12, 22:11   

Wzdych... xD
Limit dziesiêciu osób jest dlatego, ¿e:
5 nie bêdzie nic robiæ
3 napisze dwa zdania, po czym porzuci projekt
2 bêd± pracowaæ. :/
Dobra, skonsultowa³em siê z Kyohackiem na Pokestation, mo¿liwe, mo¿liwe, ¿e dostaniemy Polski blok w Poczkach na Githubie. Nie mogê siê doczekaæ odpowiedzi.

Sygnatura użytkownika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X530wfqAjTk[/youtube]

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 12, 00:27   

T³umaczenie t³umaczenia, ja pierniczek. Przecie¿ to nie ma najmniejszego sensu, tamto t³umaczenie jest i tak ciut niezgodne z orygina³em i bêd± potem z tego powodu zamieszania, we¼cie ludzie zaczekajcie na angielsk± wersjê, a nie za³o¿ycie projekt który potem rzucicie w cholerê.

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 12, 06:35   

Poxer napisa³/a:
T³umaczenie t³umaczenia, ja pierniczek. Przecie¿ to nie ma najmniejszego sensu, tamto t³umaczenie jest i tak ciut niezgodne z orygina³em i bêd± potem z tego powodu zamieszania, we¼cie ludzie zaczekajcie na angielsk± wersjê, a nie za³o¿ycie projekt który potem rzucicie w cholerê.

Jest w tym racja. Na pewno tre¶æ zangielszczonej wersji japoñskiej bêdzie nieco odbiegaæ od orygina³u amerykañskiego/europejskiego.

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 12, 06:45   

LECZ!

dobrze, ¿e w ogóle co¶ bêdzie t³umaczone ani¿eli nic, prawda?

pozatym, my ( polacy ) mamy najwiêcej roboty, bo nie mamy spolszczeñ ability i ataków z unovy, o wpisach z dexa oraz opisach nowych itemów nie wspominaj±c.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 12, 06:51   

DominLoL napisa³/a:
LECZ!

dobrze, ¿e w ogóle co¶ bêdzie t³umaczone ani¿eli nic, prawda?

pozatym, my ( polacy ) mamy najwiêcej roboty, bo nie mamy spolszczeñ ability i ataków z unovy, o wpisach z dexa oraz opisach nowych itemów nie wspominaj±c.

Tu te¿ jest racja. Roboty bêdzie du¿o, wiêc lepiej zacz±æ wcze¶niej. Zangielszczenie i oryginalna wersja bêd± ró¿ne (nie wiem do jakiego stopnia), ale na pewno nie a¿ tak, ¿eby robiæ oddzielne polskie t³umaczenie. Je¶li wierzycie w profesjonalizm ekipy zangielszczaj±cej to lepiej zacznijcie teraz :)

p4key 
Bug Catcher
veee~! *o*

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: Piotrków Trybunalski
Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 12, 08:30   

Poczekajcie do jesieni na wersje angielskie i wtedy mo¿na zacz±æ t³umaczyæ. Obecnie z japoñców to to nawet sensu ¿adnego nie ma, bo i tak nikt w to nie gra. Lepiej za B/W1 siê we¼cie ;).

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 12, 08:41   

p4key napisa³/a:
nikt w to nie gra. .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NIgfiSzCy1o[/youtube]

oj p4key, by¶ siê zdziwi³ :D

a teraz profesor Domin poka¿e wam jak dzia³a musk przeciêtnego gracza pokemonów w wieku od lat 6-13:
GDZIE S¡ POKI PO POLSKU?! GDZIE S¡ JAKIE¦ POLSKIE POKI?! SA! FR...Platyna...JA CHCÊ B2/W2!!!! JA CHCÊ PO POLSKU BLACK 2 I WHITE 2!!!!

dziêkujê za uwagê.

ale do rzeczy:

p4key, uwierz mi w jedno:jak siê robi polonizacjê poków, TO LUDZIE I TAK BÊD¡ GRAÆ, BO WOL¡ POLAKA NI¯ ANGOLA! : O bêd± mieli gdzie¶ z jakiej wersji jest polonizacja, do tej pory pamiêtam, jak fanowsko t³umaczone B/W mia³y chyba tylko jakie¶ 2-10% ró¿nicy/b³êdów wzglêdem lokalizacji oficjalnej ( od nina ).

uwierz mi, du¿o ludzi gra w B2/W2, nawet teraz, tylko ¿e teraz graj± tzw. Trenerzy zajadli, tacy którzy na pokach dos³ownie wszystkie zêby pozjadali i na ka¿d± grê czekaj± jak 7 letnie dziecko na gwiazdkê. Reszta, bardziej wybredna, czeka na full englisha od nina, a patche translacyjne omija szerokim ³ukiem albowiem gdy¿ poniewa¿ " Po kiego graæ w niekompletn± jêzykowo grê? Na kiego mi to? Ataki po angielsku, itemy po angielsku, a dialogi co? PO JAPOÑSKU! TYLKO DEBIL W TO GRA".

Uwierz mi, jakikolwiek projekt polonizacyjny z pokami to ju¿ jest co¶ i ludzie bêd± mieli gdzie¶ z jakiej wersji t³umaczymy, z czy z koreañskiej, niemieckiej czy japoñskiej : O bêd± siê cieszyæ ¿e bêdzie po polsku, i tyle

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez DominLoL 10 Lipiec 12, 08:51, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 10 Lipiec 12, 09:11   

Akurat tu zgadzam siê z p4key'em.
Mamy na tyle ma³o t³umaczeñ poków ¿e jak ju¿ siê za co¶ zabieracie róbcie to porz±dnie i na podstawie pewnego ¼ród³a. Chyba lepiej jest mieæ przet³umaczon± ca³o¶æ dobrze ni¼li w 90%.
Póki co radzê wam przet³umaczyæ jak±¶ poprzedni± grê dla treningu. Wybór macie do¶æ du¿y. Nawet jak zamkniecie siê w gach na NDSa.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: