POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Popularno¶æ Pokemon
Autor Wiadomo¶æ
Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 18:45   

35

Na rozwazania sie zebralo :D

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 22 Maj 12, 18:50   

36
Nie rozwa¿ania tylko powa¿na rozmowa. Jak w shoucie siê gada o innym temacie to ¿eby siê nie pomyliæ znale¼li¶my sobie inny temat. Liczenie to tylko przykrywka. I wyjdzie ¿e najpopularniejszym dzia³êm s± Forumowe zabawy ;)
Inazuma Eleven...INAZUMA ELEVEN? Na prawdê? Kurde mój zakres kana³ó zaczyna siê na jedyce a koñczy na Polsacie wiêc nawet nie wiedzia³em. Inazuma Eleven to pierwsza gra na DSa od czasów Blacków która mnie wci±gnê³a( i nie chce wypu¶ciæ! Zacz±³em od drugiej czê¶ci, teraz gram w pierwsz± i czekam na trójkê w bardziej zrozumia³ym jêzyku). Je¿eli anime bêdzie chociaæ w po³owie tak dobre jak gra to to mo¿e dorównaæ Tsubasie.
Tak btw o pi³ce by³o jeszcze Galactic Football. Do dzisiaj ¶ni± mi siê po nocach ich akcjê powtarzane w ka¿dym meczu, wci±¿ i wci±¿ te same animacje!
Na Hyperze lecia³o dobre anime. Tsubasa Reservoir Chronicle. Obejrza³em tylko parê odcinków.
Za moich czasów to by³ Dragon Ball (nie ogl±da³em i ¿a³ujê) i Sailor Moon(nie ogl±da³em i nie ¿a³ujê). Potem dopiero wesz³y pokemony.
Kurdê chêtnie rozwin±³bym poprzedni± wypowied¼. Napisa³bym o polskich kartach i prawie kompletnym brakiem zainteresowania nimi. Ba, nawet na oficjalnych turniejach ju¿ nie mo¿na nimi graæ ;) .
A co do forów o pokemonie. Nie s± one popularne przez anime. A jak ju¿ to w ma³ym stopniu. G³ówn± popularno¶æ daj± im gry.

Sygnatura użytkownika

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 18:57   

kowalt napisa³/a:
Jak w shoucie siê gada o innym temacie to ¿eby siê nie pomyliæ znale¼li¶my sobie inny temat. Liczenie to tylko przykrywka. I wyjdzie ¿e najpopularniejszym dzia³êm s± Forumowe zabawy ;)

Chore. To po co s± dzia³y skoro mo¿na o wszystkim pisaæ w ottfopie ? Posty wydzieli³em do normalnego tematu w prawid³owym dziale.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 22 Maj 12, 19:56   

Nawet nie starajcie siê przeczytaæ tego co chce przekazaæ. Nie do¶æ ¿e ponad po³owa jest nie do zrozumienia to nic was to nie obchodzi. Mój mózg nie pracuje ju¿ tak jak kiedy¶. Zw³aszcza po dzisiejszej dawce nauki. A samobójcom próbuj±cym ¿yczê powodzenia. W razie problemów ze zdrowiem po przeczytaniu tych g³upot mogê poleciæ jakiego¶ dobrego psychiatrê.

[quote="PokeMan"]
kowalt napisa³/a:
Jak w shoucie siê gada o innym temacie to ¿eby siê nie pomyliæ znale¼li¶my sobie inny temat. Liczenie to tylko przykrywka. I wyjdzie ¿e najpopularniejszym dzia³êm s± Forumowe zabawy ;)

Chore. To po co s± dzia³y skoro mo¿na o wszystkim pisaæ w ottfopie ? Posty Post nie wnosz±cy nic do tematu! Warna mu!
¯artowa³em ;)
Wiem nie ¶mieszne, ale stare dziadki w moim wieku maj± speyficzne poczucie humoru. I to mi musicie przebaczyæ. Albo zbanowaæ i mieæ ¶wiêty spokój. I to chyba dla was najlepsze rozwi±zanie ;)

To co pisze jest pisane z perspektywy kogo¶ kto swój debiut na PPSie mia³ jakie¶ 7 lat temu, na starym Collecie. A koniec mojej kariery na PPSie wi±¿e siê z upadkiem wpierw Collecta a potem PokePowera i PokeEnergies.
I dla mnie w porównaniu z tym co by³o kiedy¶ to tera¼niejsza sytuacja poków to tragedia. Kiedy¶ ma³e, "kameralne" tak to nazwê forum o pokach mia³o wiêcej postów dziennie ni¿ taki POPl dzisiaj.

Wiem ¿e nie ma co porównywaæ. Ale kiedy¶ by³o inaczej.
G³upi przyk³ad PBFa. Mia³em 12 aktywnych graczy i o¶miu odpisuj±cych raz na tydzieñ. I tak by³o z wieloma MG. A to dlatego ¿e to by³o nowe i by³o tylu chêtnych. Mo¿ecie sobie wyobraziæ ¿e jako¶æ historii pozostawia³a wiele do ¿yczenia. A post przekraczaj±cy trzy zdania podczas walk(od gracza) to by³ szczyt. Ale by³a przy tym kupa frajdy. I to siê liczy³o. Teraz g³ówne za³o¿enie jest takie ¿e historia ma byæ epicka i ma siê j± ciekawie czytaæ. Wiem ¿e powinno tak byæ ale brakuje w³a¶nie czego¶ niewymagaj±cego, takiego w starym stylu. Jakie¶ dwa lata temu próbowali¶my reaktywowaæ Energies ale nie wysz³o. Brak reklamy i tak na prawdê brak chêci na to wp³yn±³.

Pisa³e¶ o polskich kartach. Niestety nie sprzeda³y siê. By³y i nie ma. Teraz jest na nie promocja w Realach. 2 z³ote za boosterek. To chyba 15 kart(niech mnie kto¶ poprawi w razie czego) w tym jedna na pewno jest holo. Okiej, fajnie. Ale jak ju¿ pisa³em na oficjalnych turniejach nimi nie zagrasz. Z tego co siê orientujê to teraz najstarszy format kart to ten z HG/SS (to znowu proszê o ewentualn± poprawê). Mo¿na je mieæ ¿eby poæwiczyæ. I tylko po to. No i dla frajdy.

I tak na prawdê na samym pocz±tku ¼le siê wyrazi³em. Mia³em na my¶li to ¿e to anime Pokemon jest nie modne w Polsce. Gry dodaj± mu masê popularno¶ci(w Blackach w wymianach z Randomowymi lud¼mi parê razy rzeczywi¶cie spotka³em polaków). Chocia¿ a¿ tak kolorowo nie jest bo ani razu nie spotka³em polaka podczas buszowania po Global Linku.
Moim zdaniem popularno¶æ Pokemona powoli wygasa. Starzy u¿ytkownicy powoli odchodz±. A jak zostaj± to nie pisz± o pokach (tu wspominany prze zemnie POPl).

A co mnie tam. Dodam co¶ jeszcze. Ilo¶æ dziewczyn siê na pewno znacznie zwiêkszy³a. Kiedy¶ by³a tylko krwio¿ercza Luka. Ka¿dy ba³ siê kontry z jej strony. I Dark Lugia. Jedyna osoba z jak± walczy³em przez Wi-Fi. Przegra³em. U¿yli¶my praktycznie tych samych poków. Teraz jest z tym du¿o lepiej. Dziewczyny s± na scenie i chwa³a im za to!

No nic. Co¶ tam dzisiaj wypoci³em. Nastêpna taka wypowied¼ za kolejne siedem lat.
Ostatnio zmieniony przez kowalt 22 Maj 12, 20:04, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 23 Maj 12, 20:22   

Jesli chodzi o sytuacje Pokow w Polsce to nie mozna powiedziec, ze jest zle, ale trzeba zaznaczyc, ze bylo lepiej.

Pragnê nadmieniæ, ze mamy teraz du¿o wydarzeñ zwi±zanych z Pokami: mistrzostwa PTCG, premiera 14 filmu, regularna emisja w Disney XD itd.
Jednak dostêp do Pokemonów nie jest tak powszechny jak by³ jakie¶ 10 lat temu. Wtedy mieli¶my emisje na ogólnodostêpnym kanale - Polsacie, oraz tazo w chipsach (prawie wszyscy zaczynali od tych dwóch rzeczy).
Obecnie coraz wiêcej osób ma dostêp do Disney XD, ale wci±¿ nie jest to kana³ powszechny. Co do tazo to nie ma :( . Nie lubi³em Metal Tazo, ale przynajmniej wp³ywa³o to na popularyzacje Pokemona.

Najwiêksza fala pokemanii przeminê³a ju¿ dawno, ale Pokemony nad Wis³± wci±¿ trzymaj± siê nie¼le, choæ mog³oby byæ lepiej. Liczê na to, ze jeszcze wróc± do ³ask i powróci pokemania (pobo¿ne ¿yczenie).

Ostatnio zmieniony przez Conquest 10 Czerwiec 12, 12:31, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 09:36   

DominLoL napisa³/a:
Ogl±daj±c wczoraj nowe Looney Tunes ( Zwariowane melodie, czyli daffy, bugs i ferajna), ucieszy³em siê kilkana¶cie razy, nie wiem czy z powodu ¿artów, które pomimo tego ¿e ju¿ zdeka przejechane i podane w nowej formie, by³y dalej dobre, czy mo¿e z powodu starych dobrych kreskówek z dzieciñstwa - gdzie ok³adanie siê po mordach kluczami hydraulicznymi, go³ymi piê¶ciami czy u¿ywanie broni palnej przeciw bezbronnym biegaczom by³o na porz±dku dziennym - które by³y podane w nowej "oprawie ( Kojot Wilie i Strusiek w komputerowym 3D ZACHOWALI SWÓJ CZAR I UROK *beep**beep* PZIU) czy z powodu dobrych wspomnieñ, ale: BAWI£EM SIÊ PRZEDNIO!

Ja te¿ mia³em zdrowy ubaw i te¿ mi smutno, ¿e Nowe LooneyTunes to jedyny znany mi przypadek, kiedy remake okaza³ siê udany i zachowa³ stary dpbry klimat. BTW ja nie mam CN, wiêc ogl±da³em na Polsacie w niedziele. A tak w ogóle, to druga seria bêdzie na CN od 27 sierpnia.

DominLoL napisa³/a:
poke, mnie chodzi³o o to, ¿e ma³o jest naprawdê dobrych seriali animowanych, sam przyznaj, ¿e poki s± na takim poziomie, ¿e znasz na wylot wszystkie serie pomimo ¿e widzia³e¶ tylko kilka pierwszych : O pocz±tek odcinka, jaka¶ historyjka o pokemonie lub trenerze, zespó³ R chce porwaæ poka i pikacza, pikacz ich rozwala i bum, pozamiatane.

Generalizujesz. Nie wiem, mo¿e ja jestem ma³o wymagaj±cy, ale w ka¿dym sezonie znajdowa³em co¶ nowego i ¶wie¿ego. A w BW odcinki ju¿ nie s± takie kliszowate wg. opinii ludzi.

Afil napisa³/a:
PokeMan... je¶li chodzi o Kucyki... no có¿... zapowiadany jest ju¿ nastêpny sezon, który niestety bêdzie mia³... jak dobrze kojarzê 12 odcinków. Dodatkowo, jest taka strona jak BronyLand, jest to strona w ca³o¶ci po¶wiêcona MyLittlePony Friendship is Magic. No i jeszcze takie co¶, tylko, ¿e z Polski i nie takie troszkê w±t³e, ale jest MLPPolska. To s± strony, ale wiesz co... jak dobrze pamiêtam, kucyki posiadaj± swoje figurki i jakie¶ tam zestawy, ale to ju¿ dla dzieci... NIE LICZ¡C FIGUREK! Maj± swoj± gazetê... ale to nie jest chyba wa¿ne. A w³a¶nie, o ile pamiêtam... nie wydaje mi siê, ¿eby Kucyki, które s±... no có¿... przeznaczane dla odbiorców m³odszych ni¿ ja... i w dodatku innej p³ci... by³by puszczane na innym kanale, ni¿ dla dzieci. Wiêc tutaj po ludzu sobie darujê komentarz, bo jest on niepotrzebny, by udowodniæ sukces Kuców na ¶wiecie. Tak na serio, wystarczy tylko wej¶æ w Devianta i wpisaæ MyLittlePony, wyskoczy Ci milion FanArtów. Wchodzisz na Steam'a i co widzisz, kurcze, no jasny gwint! Mój kolega jest fanem kuców i jest w gildi kuców, z innymi kucami, i maj± swój serv. Mo¿e nie jest to "Taki wielki przyk³ad", ale jednak troszkê przedstawia sytuacjê.

Piszesz o BronyLand, a to strona angielska. A mi ca³y czas chodzi o rynek Polski. Bo je¶li chcesz abym szar¿owa³ zagranic± to istnieje wiêcej stron o Pokach, ni¿ o Kucach. I to na zapewne wy¿szym poziomie merytorycznym vide Bulbapedia. Gazetê to teraz ma w Polsce ka¿da modna franczyza, tylko wiesz co ? Te gazetki s± wydawane w najlepszym wypadku przez ledwo rok bo to sezonowce - wyj±tek to czasopismo o W.I.T.C.H które by³o zanim w Polsacie zapremierowano serial, i jest nadal mimo, ¿e ostatni± emisjê robi³ Puls 2 lata temu. Piszesz o Kucykach figurkach i deprymujesz, ze dla dzieci...a kurde kim ty jeste¶ ? W ¶wietle prawa dzieckiem. Nie wspomnê, ¿e zabawki Pokemon te¿ s± w naszych zabawkowych. Aha i na dA te¿ masa fanartów o Pokach, wiêc wybacz...ale Kuce s± regularnie emitowane dopiero od 2007 r. na MiniMini - chodzi mi tu o pierwsz± seriê z lat 90. Wcze¶niej by³y tylko w 98-99 na TVNie. Czyli w tej konkurencji przegrywaj± z Pokami które od wrze¶nia 2000 r.s± Nieprzerwanie do teraz emitowane (na ró¿nych kana³ach).

Afil napisa³/a:
Je¶li chodzi o Bakugany, jest to s³abe anime, licz±c... wszystko. Pomys³ fajny, postaci barwne, ale znowu podobny schemat, jak wszystko. Dodatkowo, w pierwszej serii u¿ywano... CI¡GLE, CI¡GLE, CI¡GLE tych samych urywków akcji. No, chodzi mi o to, ¿e jak jaki¶ Bakugan atakowa³ jakim¶ atakiem, to do takiego samego "video" mówi³ to samo, itd.

Mo¿e i s³abe (nie o to mi chodzi w dyskusji, czy co¶ s³abe, czy nie), ale - emisja od 2009 r. dot±d nagrano w SDIaju 189 odcinków. 169 odcinków dot±d CN wyemitowa³. A oprócz emisji, 143 odcinki wydano w Polsce na DVD - byæ mo¿e ciesz± siê powodzeniem, bo ma³o jest odcinków online w necie. Typowy sezonowiec, jak widaæ d³ugo¶ci± emisji brakuje mu du¿o do Kucyków na MiniMini.

Afil napisa³/a:
A co do Rex'a... no có¿. Jest to ewidentnie nastêpca Ben10'a... a znaj±c pieprzony sukces serii Ben10 w¶ród ma³ych ch³opców... no có¿. Nie wydaje mi siê, ¿eby to szybko posz³o siê... GRRR. Dodatkowo trzeba powiedzieæ, ¿e pocz±tek Ben10'a by³ przeznaczony dla m³odych odbiorców, a za to jest nastêpca Ben10 Alien co¶ tam (Nie pamiêtam nazwy, a wcale nie mam zamiaru jej szukaæ) jest bardziej dla starszych odbiorców, w koñcu pojawi³y siê w±tki mi³osne, fochy postaci itd.

Jaki nastêpca ? Kolejne serie Ben10 maja siê dobrze - od 26 wrze¶nia na CN startuje Ben 10: Omniverse.

kowalt napisa³/a:

B±d¼ ³askaw zauwa¿yæ ¿e Pokemon w Polsce ma sta³ych fanów.Czyli w wiêkszo¶ci tych którzy pamiêtaj± starsze serie. A dla nowych poda³e¶ mi ca³kiem niez³e okre¶lenie. S± sezonowi. Mój kuzyn kiedy by³ u mnie zainteresowa³ siê lekko pokemonem. Dlatego ¿e akurat na DSie nie mia³em nic innego. Obejrza³ parê odcinków sam, ale po miesi±cu zrezygnowa³. Dlaczego? Poniewa¿ dzisiejsza m³odzie¿ taka jest. Z³apie co¶ w ³apska ale po chwili zobaczy co¶ ciekawszego i pu¶ci.

Nie ma sta³ych. Odchodz± i przychodz±. Dzia³a tu te¿ efekt skali, poniewa¿ stosunkowo (wobec innych fanczyz) du¿o jest pokestron-pokefor które dziecko mo¿e przypadkiem znale¼æ. Nie ka¿da m³odzie¿ taka jest - wg. osób które by³y na Krakonie, nadal s± olbrzymie rezerwy Pokefanów (zarówno tych m³odszych, jak i starszych) którzy PPSu nie znaj±, albo siê przygl±daj± jako go¶cie. A z panelu o Polskiej emisji Pokemona, wynika, ¿e wielu ogl±da na DXD oraz ogl±da³o PA na Polsacie w 2009 r. my¶l±c, ¿e to premiera.
kowalt napisa³/a:

Chcesz zobaczyæ strony i fora o Bakuganach/pingwinach i innych tego typu rzeczach? Poka¿ mi porz±dn± stronê/forum prowadzon± przez dwunastolatka. Bo taki jest maksymalny wiek dzieci w podstawówce. Oni nie tworz± for. Siedz± na dworze i bawi± siê w te Bakugany czy Beyblady(pamiêtam pierwsz± seriê. Zatêskni³em za tym przez Ciebie, i za Medabotem.). Tak samo jak ja w ich wieku(no mo¿e mniejszym ni¿ dwana¶cie) lata³em w koszulce z Pikachem(ze stadionu a jak!) i nap... uderza³em wyimaginowanym piorunem we wszystko co siê rusza. Starsi te¿ ich nie stworz±. Poniewa¿ wiêkszo¶æ starszych siê tym nie interesuje. A ta garstka mia³aby za ma³o osób by o tym gadaæ.

Jako¶ w 2001 r. by³o du¿o polskich pokestron prowadzonych w³a¶nie przez 12 latki. Inna sprawa, ¿e to by³y inne czasy - internetu nie mia³ plebs, a tworzenie strony to nie by³ formularzyk, tylko ¿mudna praca na HTMLu i ramkach.
kowalt napisa³/a:
Wydaje mi siê ¿e poki ju¿ raz zniknê³y z polskiej telewizji. Mo¿e znikn± ponownie. Chocia¿ wydaje mi siê ¿e s± ju¿ na takim etapie ¿e nie powinno to siê wydarzyæ. Chyba ¿e poziom Anime siê sp³yci.

Tylko Ci siê wydaje. Bo jak znika³y z jednej Stacji, to po tygodniu by³y ju¿ w innej. Ale nie bêdê siê teraz o tym rozpisywa³ dok³adnie. Nie, na emisjê nie ma ¿adnego wp³ywu jako¶æ produktu - poziom. Po prostu SDI Media Poland robi monta¿ do wszystkich wersji jêzykowych (oprócz Jap. i angielskiej) Pokemon na ¶wiecie. Pojed¼ do Francji, Niemiec czy gdziekolwiek zobacz ripy (np. francuskie odcinki na francuskiej wersji pokemon.com) - w ty³ówce polskie nazwiska. Wiêc zrozumia³e, ¿e Poki po Polsku bêd± zawsze dopóki bêd± ten serial produkowaæ.

kowalt napisa³/a:

A teraz jaki¶ popularny serial który lecia³ d³u¿ej ni¿ cztery lata. Pierwsze co mi do g³owy przychodzi to Power Rangery. Teraz chyba ju¿ tego nie ma ale lecia³o ca³kiem d³ugo, i nieprzerwanie, i chyba w miarê po kolei sezonami.

Chyba nie ma...dobre....na Nicku jest, bo wcze¶niej Disney produkowa³, ale przesta³, to zniknê³o z Polsatu/Jetix/DXD. Tylko z Powersami problem taki, ¿e mimo kupy sezonów itd. to nie wykszta³ci³ sie w Polsce dojrza³y fandom. Nie ma ¿adnej strony, forum...No i emisja jednak trochê poszarpana by³a.

kowalt napisa³/a:
Zastanawiam siê czy ma³± popularno¶æ poków nie jest spowodowana ma³± popularno¶ci± anime. Jak ja mia³em dwana¶cie lat to traktowa³em poki jeszcze jak bajkê. I nie zna³em jeszcze wtedy gier. Tak samo dzisiaj dzieciaki mog± traktowaæ np. Beyblady. Dla nich to bajka. I do tego popularna dopóki leci w TV. Potem wejdzie co¶ innego i to bêdzie popularne.

To nie jest problem tylko anime i seriali. Tak samo jest z muzyk±. Zobacz ¿e w podstawówce ju¿ nie s³ucha siê hip-hopu. Teraz przewa¿a(no znowu muszê strzelaæ) D¿astin i inne disneyowskie gwiazdki. A przynajmniej w¶ród dziewcz±t. Oczywi¶cie s± tacy którzy lubi± hip-hop. Ale ju¿ np. znajd¼ mi dzieciaka z podstawówki s³uchaj±cego Strachów(zapraszam w sobotê na Juwenalia w Warszawie. Strachy graj±!) czy innych bardziej popularnych zagranicznych rockowych zespo³ów.
Nasi bracia i siostry siê nie licz±. Nie poznali by tego gdyby nie my!

A ty ciagle swoje...NIGDY ju¿ nie bêdzie jakiego¶ tytu³u który zjednoczy wszystkie dzieci i m³odzie¿. Akurat ja w drodze do LO mija³em podstawówkê i ci±gle wychodzi³y ch³ystki z komórk± na full i jakim¶ rapem s³uchaj±ce. Rynek teraz oferuje Poki, Baku, Rangersy, Ben10, Rexy, Kucyki i bóg wie co jeszcze...w latach 2000-02 Rynek oferowa³ tylko Pokemon oraz DragonBalla. Wiêc to ju¿ jest niemo¿liwe, aby o Pokach by³o tak g³o¶no, jak wtedy. Ludzie maj± coraz bardziej zindywidualizowane zainteresowania. Dobrym miernikiem tego jest to, ¿e ok. 2000 r. Polsat-TVN-TVP zajmowali 80 % ogl±dalno¶ci. Teraz zajmuj± ¶rednio 45% - reszta czyli 55% to udzia³y kana³ów tematycznych których jest full. S± ju¿ nawet kana³y o wêdkarstwie czy dla rolników. Polecam przeczytaæ http://media2.pl/badania/...V-w-Polsce.html

DominLoL napisa³/a:

Kiedy¶ najlepszym i jedynym anime o pi³ce no¿nej by³ KAPITAN TSUBASA ( kurde, ale to by³o anime). Teraz mamy jakie¶ chore Inazuma Eleven, które bêdzie mia³o u nas premierê na cartoonie ( kto te¿ zauwa¿y³ ¿e cartoon anime lubi dodawaæ? nawet amerykañski ), a anime jest tak pogrzane jak cholera.

Jej anime na Cartoonie od zawsze by³o, a ludzie robi± sensacjê z Inazumy bo odkryli akurat to...a i tak Inazuma ma fajn± grafikê, tylko w polskiej emisji jest jaka¶ pogrzana wersja - anime w wersji amerykañskiej, które przysz³o do nas od jakiego¶ w³oskiego dystrybutora który nagra³ ponownie czo³ówkê - w³osi ¶piewaj± po angielsku.

kowalt napisa³/a:

Inazuma Eleven...INAZUMA ELEVEN? Na prawdê? Kurde mój zakres kana³ó zaczyna siê na jedyce a koñczy na Polsacie wiêc nawet nie wiedzia³em. Inazuma Eleven to pierwsza gra na DSa od czasów Blacków która mnie wci±gnê³a( i nie chce wypu¶ciæ! Zacz±³em od drugiej czê¶ci, teraz gram w pierwsz± i czekam na trójkê w bardziej zrozumia³ym jêzyku).

A czy aby wiedzieæ o emisji czego¶ trzeba mieæ ten kana³ ? Ja mam taki sam zakres jak ty, ale czytam programy TV aby byæ na bie¿±co z tym co emitowane.

kowalt napisa³/a:
To co pisze jest pisane z perspektywy kogo¶ kto swój debiut na PPSie mia³ jakie¶ 7 lat temu, na starym Collecie. A koniec mojej kariery na PPSie wi±¿e siê z upadkiem wpierw Collecta a potem PokePowera i PokeEnergies.
I dla mnie w porównaniu z tym co by³o kiedy¶ to tera¼niejsza sytuacja poków to tragedia. Kiedy¶ ma³e, "kameralne" tak to nazwê forum o pokach mia³o wiêcej postów dziennie ni¿ taki POPl dzisiaj.

Widzia³em na WA te stare fora i jako¶æ tych postów - jednak wolê dzisiejsz± sytuacjê kiedy postów mniej, ale lepsze jako¶ciowo oraz kiedy admini wiedz± jak utrzymaæ forum przez wiêcej ni¿ 2 lata. I ju¿ nie ma sytuacji, gdy PokeExtreme i PV ma co pó³ roku nowe forum stawiane od zera.

kowalt napisa³/a:
Wiem ¿e nie ma co porównywaæ. Ale kiedy¶ by³o inaczej.
G³upi przyk³ad PBFa. Mia³em 12 aktywnych graczy i o¶miu odpisuj±cych raz na tydzieñ. I tak by³o z wieloma MG. A to dlatego ¿e to by³o nowe i by³o tylu chêtnych. Mo¿ecie sobie wyobraziæ ¿e jako¶æ historii pozostawia³a wiele do ¿yczenia. A post przekraczaj±cy trzy zdania podczas walk(od gracza) to by³ szczyt. Ale by³a przy tym kupa frajdy. I to siê liczy³o. Teraz g³ówne za³o¿enie jest takie ¿e historia ma byæ epicka i ma siê j± ciekawie czytaæ. Wiem ¿e powinno tak byæ ale brakuje w³a¶nie czego¶ niewymagaj±cego, takiego w starym stylu. Jakie¶ dwa lata temu próbowali¶my reaktywowaæ Energies ale nie wysz³o. Brak reklamy i tak na prawdê brak chêci na to wp³yn±³.

Wiesz dlaczego teraz spada zainteresowanie PBFem ? Bo s± onlinówki typu pokelife.pl Kiedy¶ fani nie mieli takich narzêdzi/mozliwo¶ci aby stworzyæ graficzne ¶rodowisko do fanowskiej gry, dlatego posi³kowano siê gr± wyobra¼ni jak± jest PBF. Teraz dzieci nie graj± ju¿ na forach, tylko na tych pokeprzeróbkach Tibii/¦miesznych kwadracików/Neopets

kowalt napisa³/a:
Pisa³e¶ o polskich kartach. Niestety nie sprzeda³y siê. By³y i nie ma. Teraz jest na nie promocja w Realach. 2 z³ote za boosterek. To chyba 15 kart(niech mnie kto¶ poprawi w razie czego) w tym jedna na pewno jest holo. Okiej, fajnie. Ale jak ju¿ pisa³em na oficjalnych turniejach nimi nie zagrasz. Z tego co siê orientujê to teraz najstarszy format kart to ten z HG/SS (to znowu proszê o ewentualn± poprawê). Mo¿na je mieæ ¿eby poæwiczyæ. I tylko po to. No i dla frajdy.

Chyba sie jednak sprzedaj±. 1 czerwca mieli¶my premierê boostera Tajemne Skarby. A kilka tyg. po tym, s± sprzedawane za 10 z³ w ¯abkach. Czyli tak jak za starych dobrych czasów, kiedy w 2001 r szed³em do delikatesów i mo¿na by³o kupiæ w kasie pokekarty (wtedy Base Sety i Fossile bodaj) na sztuki.
I co z tego, ze nie zagrasz na turnieju ? Czy my¶lisz, ¿e choæby 10% kupuj±cych te karty pojedzie na turniej ? Nie. Oni znaj± Poki z DXD i potraktuj± to jak gad¿et/zabawkê.
kowalt napisa³/a:

Moim zdaniem popularno¶æ Pokemona powoli wygasa. Starzy u¿ytkownicy powoli odchodz±. A jak zostaj± to nie pisz± o pokach (tu wspominany prze zemnie POPl).

Ale nowi przychodz± nadal. A PoPL jest demonizowany i niesz³usznie oceniany na podstawie starych czasów. Owszem, kana³ IRC jest nie dla pokefanów, ale dzia³y Pokowe s± i nadal tam pisz± ludzie. Jedyne co nieteges, to kompletna olewka forum z strony adminów, przez co uk³ad dzia³ów itp. jest nieintuicyjny.
kowalt napisa³/a:
Ilo¶æ dziewczyn siê na pewno znacznie zwiêkszy³a. Kiedy¶ by³a tylko krwio¿ercza Luka. Ka¿dy ba³ siê kontry z jej strony. I Dark Lugia. Jedyna osoba z jak± walczy³em przez Wi-Fi. Przegra³em. U¿yli¶my praktycznie tych samych poków. Teraz jest z tym du¿o lepiej. Dziewczyny s± na scenie i chwa³a im za to!

G³ównie na PVF s±, i g³ownie konwentowiczki. A dlaczego ? Bo Panele/atrakcje o Pokemon pojawiaj± siê na konwentach. I to niby ma ¶wiadczyæ o braku popularno¶ci ? Poza tym, p4ket kiedy¶ pisa³, ¿e jaka¶ dziewka 15-letnia nie chcia³a z nim pój¶æ na miasto, bo ogl±da³a Poki na DXD, a on by³ zdziwiony, ¿e taka "pupcia" a Poki ogl±da.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 10:37   

W Polsce zawsze tak bêdzie, pewnie w Anglii i innych krajach Europy te¿ jest podobnie, ale tutaj wysuwa siê taki fajny wniosek, ¿e je¶li chcesz groma popularno¶ci to id¼ do U.S.A.! : D To tam najwiêksz± popularno¶æ maj± MLP, jak siê nie mylê. Tam ludno¶ci jest tyle, ¿e woooo... a grupka 100-300 ludzi na jeden kraj wielko¶ci Polski... to ma³o. Wiêc logicznym bêdzie, ¿e zrobi siê strony angielskojêzyczne, by trafi³y do wiêkszej liczby odbiorców. Podsumowanie: Szukaj±c Polskich stron MLP... wtf... u nas to jest bardzo ciê¿kie... z wszystkim... wiêc nie ma jej, bo ludzie wiedz±, ¿e s± mniejszo¶ci±, a wiêkszo¶ci fanom bronów lepiej wbija siê na angielskie strony, a tym samym odejmuj±c naszej Polskiej grupie fanów MLP. Znam takich 3 ludzi, wiêc nie mów mi, ¿e to nie to nie prawda.

Co do LooneyTunes... dla mnie straci³o to urok, jak pojawi³ siê symbol króliczego seksu, Lola... jak dobrze pamiêtam imiê. ^ ^"

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 10:55   

tak...Lola....ou, ale z niej by³a sztuka w Kosmicznym Meczu...jak teraz j± sobie przypominam, to normalnie...ale ok, policz do trzech.... 1....2....3... ufff......

Tak, Lolê musieli znacz±co odm³odziæ gdy¿....gdy¿ nie wypada³o wsadziæ króliczej seks bomby do kreskówki dla dzieci, tym bardziej ¿e w dzisiejszych czasach rodzice i cenzura s± bardziej wyczulone na takie rzeczy [ w starych kreskówkach mia³e¶ pe³no ukrytych nawi±zañ do seksu, homoseksualizmu ( nawet Bugs by³ w pewnym momencie brany pod lupê czy nie jest homo, wszystko przez te jego przebieranki w babskie ciuszki, nawet w pewnym momencie pos±dzano go o bycie rasist± ) rasizmu, nazizmu i wielu innych rzeczy, a dzisiaj tylko pokazaæ kawa³ek ty³ka w kreskówce lub krzykn±æ "Hi Hitler!" i cenzor ci rypnie +16/+18 ] wiêc musieli pój¶æ na kompromis.

Prawda jest taka, ¿e robi±c re-make czego¶ starego, trzeba wpakowaæ co¶ pasuj±cego do obecnych czasów, bo inaczej odbiorca tego nie ³yknie : / to mniejsze z³o z którym siê trzeba pogodziæ

Proszê Panów o powrót do g³ównego toku dyskusji :)
~Conquest

a ja pana proszê o przeczytanie mojej sugestii w szo³cie

Przeczyta³em, ale to raczej niemo¿liwe ^^

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez Conquest 14 Sierpieñ 12, 11:13, w ca³o¶ci zmieniany 6 razy  

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 15:37   

Wielki PokeMan napisa³ do mnie "ty"! Mogê byæ z siebie dumny. Zapamiêtam t± datê i bêdê o tym wydarzeniu dzieciom opowiada³. Nie chce mi siê kopiowaæ i odpowiadaæ. Za d³ugo by to trwa³o. I ja jako¶ nie mam chêci. Wiêc odpowiem tak ogólnie na tle tego co siê dzieje teraz.
Zacznê od wydarzenia najstarszego. Wspomnianego przez Ciebie wydania boosterków. Nie spodziewa³em siê ¿e tak to bêdzie wygl±daæ. Ale widok dzieciaków pod blokiem wymieniaj±cych siê kartami. Sam chcia³em wyci±gn±æ swoje i i¶æ do nich ;). Du¿y plus. Anime jednak coraz bardziej popularne. To prawda. Nie marudzê na jego jako¶æ. Ale to co mi siê w tym podoba to to ¿e Ash ma ptaka a jego rywal posiada ptaka wiêkszego od Asha. Jako¶ tak jest to fajne. Ju¿ w I serii Krabby Garego by³ tym wiêkszym.
Krakon. Czyta³em parê relacji. Podobno by³y tam t³umy. Mo¿e nie na turnieju ale ogólnie. I to rzeczywi¶cie jest sukces. Ogólnie jako¶ te trzy i pó³ miesi±ca nieco zmieni³y mój pogl±d na sprawê. Ju¿ nie jest tak beznadziejnie jak my¶la³em ¿e jest. Wiêc muszê przyznaæ twoj± racjê.

Jedyne co mnie zabola³o w twojej wypowiedzi i to a¿ sobie zacytuje:
Cytat:
Widzia³em na WA te stare fora i jako¶æ tych postów - jednak wolê dzisiejsz± sytuacjê kiedy postów mniej, ale lepsze jako¶ciowo

Jak na mój gust forum jest po to by na nim dyskutowaæ. Wiêc wolê dostaæ dwa posty na któe mogê co¶ odpowiedzieæ ni¿ jeden do którego nawet przyczepiæ siê nie mo¿na. Sam mo¿e i nie by³e wtedy mistrzem w pisaniu d³uga¶nych, supera¶nych i jako¶ciowo wspania³ych postów*. Ale ¿e¶my siê ¶wietnie razem bawili.

*To siê chyba nie zmieni³o do dzi¶ ;)

I to siê w³a¶nie liczy³o. No ale mo¿e to ja wydoro¶la³em.
Chocia¿ ostatnio odkry³em pewn± niszê na scenie. S± to ma³e PBFki. Co ciekawe nie ma tam klasycznego stylu PBFa. Dawniej nie my¶la³em nawet ¿e co¶ takiego ma szansê istnieæ. A teraz jest mi nawet fajnie siê w tym babraæ. Poza tym WA pokazuje Ci tylko to co ma w bazie. Na przyk³ad z PokePowera który jeszcze pamiêtam pokaza³o mi tylko pocz±tki istnienia. A tego co by³o potem ju¿ niestety nie. A to by³o chyba jedno z najciekawszych takich forów.

Jak Domin piszê o tym nazi¼mie w kreskówkach to od razu kojarzy mi siê Kaczor Donald. By³ odcinek w którym by³y karykatury Hitlera. Sama kaczka chodzi³a i pozdrawia³ innych s³ynnym Hi Hitler z tego co pamiêtam.
Ostatnio zmieniony przez kowalt 14 Sierpieñ 12, 15:44, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 17:25   

kowalt napisa³/a:
Ale to co mi siê w tym podoba to to ¿e Ash ma ptaka a jego rywal posiada ptaka wiêkszego od Asha. Jako¶ tak jest to fajne..

Ty wiesz jak to brzmi tak wyrwane z kontekstu? :D

kowalt napisa³/a:
Jak Domin piszê o tym nazi¼mie w kreskówkach to od razu kojarzy mi siê Kaczor Donald. By³ odcinek w którym by³y karykatury Hitlera. Sama kaczka chodzi³a i pozdrawia³ innych s³ynnym Hi Hitler z tego co pamiêtam.

g³ównie przez t± kreskówkê z Donaldem pamiêta³em o nazi w produkcjach animowanych :D

ale do tematu ( o bo¿e, bêdzie trudno ): to jedyne co mnie dobi³o to ta niczego nie ¶wiadoma dziewczynka o której wspomnia³ poke, ¿e nie wiedzia³a ¿e przed BW anime by³y inne serie, dla mnie, starego wyjadacza, jest to idiotyzm i siê ¶miejê, ale jednocze¶nie p³aczê, bo to pokazuje jak nie wyedukowana jest w tym kierunku m³oda PokeScen'a :/ co¶ trza z tym zrobiæ, teraz zacz±³em rozumieæ akcje typu " 1 Sezon poków na TV4! Przekonajmy ich!" teraz to rozumiem, i powiem tyle, takich akcji trzeba i to jak najwiêcej, ale tu za¶ pojawia siê inny problem, mianowicie, samo anime.

Bo jak siê tworzy takie anime? Nie chodzi mi tu o kasê i fazy produkcji, ale w anime musz± byæ elementy odpowiadaj±ce czasom, w jakim siê je wy¶wietla/nadaje by taki niedzielny widz ³atwiej to ³ykn±³, no bo powiedzcie, czy m³odzikom bêdzie siê podobaæ pierwszy dex, z klawiatur± i ma³ym ekranikiem oraz ogólnie, multum przycisków?
Obecne dexy nie maj± praktycznie przycisków, dex V generacji jest rozsuwany, ma ekran dotykowy oraz jest porêczny i stylistycznie lepiej siê prezentuje, bo wszystko idzie w kierunku minimalizmu ( kto jeszcze wyobrazi³ sobie dex'a z 1982? wielka machina ci±gana na wózku i pracuj±ca na parze XD )

ale chcê zwróciæ uwagê na to, ¿e je¶li ju¿ chcemy u¶wiadomiæ te m³odziki, to musimy uwa¿aæ w jaki sposób bêdziemy ich u¶wiadamiaæ, by ich nie zraziæ do historii :/

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: