POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Conquest
20 Lipiec 14, 18:12
G³upie g³upoty
Autor Wiadomo¶æ
Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 7 Czerwiec 12, 21:46   

Iris i Joey siedzieli i nic, a nic nie mówili. W sumie, jak teraz na nich spojrza³e¶, to wygl±dali trochê inaczej, ni¿ sobie to przypomina³e¶. Joey mia³ bródkê, i wydawa³ siê... trochê wy¿szy. Iris za to wygl±da³a rzeczywi¶cie m³odziej. Twoja wyobra¼nie wiêc nie zna granic, skoro odm³odzi³a kogo¶ i uciê³a mu bródkê, a dziewczynê postarza³a. W sumie... lepiej o tym nie mówiæ, nigdy nie wiadomo jak na to zareaguj±.
- Wiesz co, mo¿e nie wszystko na raz. Najpierw dojd¼ do siebie, przynie¶æ Ci co¶ do picia? - Zapyta³ siê Joey, wiêc i on... chyba sta³ siê milszy. A to siê dzieje troszkê dziwne. Najpierw Kimiko, potem Joey, a i Iris sta³a siê taka cicha. Chyba najpierw powiniene¶ troszkê zrozumieæ to, co siê dzieje... pobyæ trochê, pogadaæ. Chyba nie zrobi Ci to gorzej, a i mo¿e lepiej siê z nimi poznasz. Nie?
- Tak, tak. Id¼ po wodê, masz tutaj 10$. - Powiedzia³a Kimiko i da³a Joey'owi pieni±dze. Niestety Iris posz³a z nim... jest do niego przyczepiona jak rzep psiego ogona. - Szkoda, ¿e pamiêtasz mnie inaczej ni¿ jest w rzeczywisto¶ci, ale nie szkodzi. Poka¿ê Ci wiêc, ¿e jest inaczej. - Doda³a z szczerym u¶miechem na twarzy, w sumie, nawet przyjemnym. Mi³o... pokemony chyba s± w porz±dku, a znak w tle "<- Mt.Moon[]Cerulean City ->" daje Ci znaæ, ¿e jeste¶ ju¿ o wiele dalej, ni¿ Ci siê wydawa³o.

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Byakurai 
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 20 Czerwiec 12, 11:30   

-Hola, hola, hola, hola, hola, hola... hoohoohoolaaaa! Kimiko ty siê tak nie zapêdzaj, bo niektóre rzeczy dalej pamiêtam, wiêc zatrzymaj traktor ci±gnik stop, bo ten twój u¶mieszek jest dziwny, a ja nie chce mieæ w takim stopniu z tob± do czynienia. - Zatrzymuje Kimiko od nadmiernego flirtowania. Niech wie gdzie jej miejsce w szeregu, bo nie jestem ni± zainteresowany. Co dziwne, chyba ona uwa¿a, ¿e zapomnia³em to, co siê dzia³o w domu u mnie i po domu, i... ja nadal to pamiêtam. Spogl±dam na otoczenie w oko³o, bo trochê mnie ominê³o w mojej wyobra¼ni, po czym kontynuuje moje wywody. -Czyli, ¿e kierujemy siê teraz do Cerulean City, ale tam jest wodny gym.. z moimi ognistymi pokemonami za du¿o tam nie zrobiê.. czekaj chwilê, a co z Pewter City? - Pytam siê Kimiko, próbuj±c wej¶æ jako¶ w sytuacjê tu obecn±.
======================
Niemrawy odpis, ale ja ten moment jest dla mnie jaki¶ niemrawy. Mo¿emy go przeskoczyæ, albo po¶pieszyæ?

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 20 Czerwiec 12, 14:32   

Kimiko wielce uradowana z twojej wypowiedzi, znaczy, wielce rozbawiona z twojej wypowiedzi powiedzia³a niedbale jakie¶ piêæ, mo¿e siedem s³ów i na tym by¶my to skoñczyli. Dajesz jej 5 sekund spokoju, a potem pozbiera³a siê i dumnie unosz±c g³owê... znowu zaczê³a ¶miaæ siê jak g³upia. Mo¿liwe jest to, ¿e... co¶ j± walnê³o w g³owê, ale nieee... to raczej nie to... tak siê przynajmniej wydaje.
- Co siê tu dzieje? - Zapyta³ zdziwiony Joey, gdy spojrza³ na tarzaj±c± siê po ziemi Kimiko. - Ym... dobra, wolê nie wiedzieæ. - Powiedzia³ i poda³ Ci wodê.
- Bheafkuriaj phoeriedziam, szche *¦MIECH* ja z nihm *¦MIECH* fhilreturaje! - Ym... tak... te¿ nie ogarniam
- Przecie¿ masz ch³opaka - Powiedzia³ Joey... CHWILA! ON J¡ ROZUMIE?!
- Ym... co siê sta³o?- Wtr±ci³a siê Iris... ale to wcale nie przerwa³o ¶miechu Kimiko.

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 27 Czerwiec 12, 22:11   

-Eee... nie pojmuje tego po prostu. Przed wyruszeniem w podró¿ i przed sam± ucieczk± z domu napastowa³a¶ mnie jak idzie. By³a¶ upierdliwa i chcia³a¶ oddaæ mi mój w³asny plecak za moj± cnotê... tak wiem to by³ ¿art, ale wtedy to brzmia³o strasznie. Nie mów mi, ¿e ty masz ch³opaka! - Mówiê do Kimiko. Zdziwiony ca³± sytuacj±, odsuwam siê od przyjació³ki by nie oberwaæ w nos, albo w co gorsza krocze.
-Sumienie... TY ¯YJESZ. Ju¿ my¶la³em, ¿e ciê straci³em. Ty rozumiesz, o co tutaj chodzi? Raz Kimiko siê we mnie kocha i nie daje mi ¿yæ, a chwilê potem ma chyba ch³opaka i daje mi ¿yæ. Wiem, to o wiele lepsze ni¿ unikanie jej, ale tak dziwnie siê obudziæ, a tu wszystko jest inaczej. BTW: Powied¼ jakiego¶ sucharka. - Mówiê do sumienia.

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 12, 01:21   

Kimiko spojrza³a na Ciebie, znowu, dziwnym wzrokiem. Znów siê roze¶mia³a i klepi±c Ciê po ramieniu da³a Ci do zrozumienia, ¿e uwa¿a Ciê za jakiego¶ chorego na umy¶le.
- Mam ch³opaka od roku... a moje ¿arty zawsze takie by³y. - Powiedzia³a i wsta³a wycieraj±c oczy od ³ez szczê¶cia wylanych troszkê wcze¶niej.
- To co, idziemy? - Zapyta³ Joey, a Iris jak zwykle do niego przyklejona.
- Tak, najwy¿szy czas! - Odpar³a i tak oto ruszyli¶cie.
Wasza podró¿ nie trwa³a d³ugo, a przej¶cie przez prost±, nudn± ¶cie¿kê wcale nie by³a trudna. Zachcia³oby siê zawalczyæ, ale niestety, nie ma tak ³atwo, na walkê trzeba zas³u¿yæ. Choæ bardzo tego chcia³e¶, musia³e¶ spe³niæ jeden warunek, pój¶æ tam, gdzie wystêpuj± pokemony, czyli las, albo jaskinia. Jaskinia by³a w drug± stronê, ni¿ ta, w któr± szli¶cie, by³y tak pokemony kamienne i inne dziwne cosie, które wygl±da³y co najmniej cudacznie. Wracaj±c do tematu, by³o jeszcze drugie miejsce, czyli wcze¶niej wspomniany las, który kry³ w sobie kilka pokemonów ro¶linnych, idealnych do walki o tutejsz± odznakê. W sumie... by³o podobno trzecie miejsce, ale by³o tak trudno z doj¶ciem, gdy¿ trenerzy rz±dni walki czaili siê na ludzi i wyzywali ich na pojedynki.
Tymczasem, dotarli¶cie do miasta, masz trzy wyj¶cia, o których podczas podró¿y opowiedzia³ Ci Joey, a i Kimiko swoje trzy grosze do³o¿y³a, gdzie pójdziesz?

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 23 Lipiec 12, 15:09   

-Skoro w Cerulean City liderk± jest Misty i trenuje ona pokemony wodne, to raczej moim Cindaquil'em i Ponyta'± nie zrobiê tam za du¿o, a nawet mogê niechybnie przegraæ. Przyda³bym mi siê ten pokemon ro¶linny, wiêc ruszajmy do lasu*. Po tym jak go z³apie, pójdziemy na t± drogê gdzie s± ci trenerzy, warto potrenowaæ swoje pokemony przed pierwsz± walk± o odznakê, skoro ka¿dy mój pokemon ma tylko pi±ty level. - Oznajmiam wszystkim. -Dobrym pomys³em by³oby kupienie jaki¶ potion'ów, którymi bym wyleczy³ w ostateczno¶ci moje pokemony*. To mo¿e najpierw wst±pmy do pokemarketu, a nastêpnie do tego lasu... co o tym s±dzicie? - Ci±gnê dalej, po czym rozgl±dam siê po mie¶cie, w którym teraz siê znajdujemy.
=========================
*Czy w okolicy Cerulean City jest las :O ?
*Ile mam pieniêdzy, skoro gra jest "od nowa" xD

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 24 Lipiec 12, 00:40   

Nom... jest tak jakby... ale mniejszy ni¿... sam wiesz jaki las x3
A kupowa³e¶ co¶ ogólnie?
---

- Neee... ja ju¿ mam ich wystarczaj±co, ale mo¿esz i¶æ, je¶li chcesz. - Powiedzia³ Joey, a jak wiadomo... je¶li powiedzia³ co¶ on, to Iris go popiera. Tak wiêc zosta³a tylko Kimiko, ale i tutaj nie mia³e¶ na co liczyæ, bo zanim siê spostrzegli¶cie, siedzia³a ju¿ przez PokeCentrum na ³awce i popija³a kawê z kubka... jakie to niemodne... a ta kawa j± tak nakrêca, ¿e... zaczê³a spaæ na ³awce jak jaki¶ chlejus... lepiej j± tam zostawiæ, bo nigdy nie wiadomo, jak zareaguje rozw¶cieczony byk.
- No wiêc, mo¿esz i¶æ sam, jak ju¿ powiedzia³em, ja muszê odwiedziæ pobliski sklep dla rowerzystów, muszê kupiæ narzêdzia. - Doda³ i ruszy³, a za nim Iris, wiêc zosta³e¶ sam, tak bardzo sam... jak palec i ju¿ chcia³e¶ zacz±æ smutaæ, gdy nagle... Lonely I'm so lonely... I have nobody... To call my ownnnnn!
I tak oto zakoñczy³o siê ¿ycie sumienia, gdy¿ kto¶ nie wytrzyma³ i mu przywali³. Ku czci ¶p. Sumieniu [*]
No, ale zawróci³e¶ sam do lasu, po kilku d³ugich przemy¶leniach uzna³e¶ to jednak za dobry pomys³. Jeste¶ w koñcu trenerem pokemonów ognistych, no... przynajmniej na pocz±tek, a wiêc walka z ro¶linkami nie bêdzie trudna, nawet mo¿na to nazwaæ inaczej, a dok³adniej bu³eczk± z mase³eczkiem i dodatkowo herbat± do kompletu! Tak, to, ¿e masz takie poki to twój plus, ale chyba nie na d³ugo, bo zauwa¿y³e¶ ju¿ co¶, co zdaje Ci siê obiecuj±ce. Jest to co¶ niewielkiego, ale za to b³yszczy siê i rusza, atakowaæ?

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 9 Sierpieñ 12, 13:53   

-Sumienie wybacz mi, ja nie chcia³em Ciê zabiæ! Proszê odezwij siê... SUMIENIE!!!... Czekaj chwilê... czy je¿eli sumienie nie ¿yje, to czemu ja ¿yje? Przecie¿ ja nie mogê ¿yæ bez sumienia... wtf?
Wyci±gam Pokedex i skanuje miejsce, w którym znajduje to co¶. Jestem w gotowo¶ci, trzymam rêkê na pokeball'u i jestem gotowy wyrzuciæ do walki mojego Cindaquil'a.
-Kimkolwiek jeste¶, mam nadzieje, ¿e jeste¶ przydatny, bo chce by¶ pomóg³ mi zawalczyæ z Misty. Cindaquil wybieram ciê! - Mówiê sam do siebie, po czym wyrzucam swojego pokemon'a z pokeball'a
-Ciekawe co on sobie my¶li tam w pokeball'u, kiedy go tak wyrzucam. Mo¿e on robi co¶ wtedy wa¿nego? W ogóle jak to dzia³a ta ca³a kulka? Nie ogarniam.

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Byakurai 29 Sierpieñ 12, 22:30, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 29 Sierpieñ 12, 22:48   

Wiele osób nie ogarnia, ale to na szczê¶cie bêdzie mo¿na Ci jako¶... kiedy¶ wyt³umaczyæ,¯yjê... bo takiego pierdol**** to ja dawno nie s³ysza³em choæ tak na prawdê Pokeballe s± ju¿ tak stare, ¿e samo ich dzia³anie w teorii... zosta³o zapomniane. Jednak nie w przypadku praktyki, bo widzisz... dzisiaj ka¿dy wie jak u¿ywaæ Pokeballa, nawet ma³e dzieciaki... co¶ jak z wibratorem. Jednak! Teraz sytuacja jest bardziej napiêta, wiêc przenie¶my siê do sytuacji przy krzakach! Có¿ u Ciebie sumienie?
No có¿, MG... sytuacja nie jest tutaj zbytnio ciekawa. Oczekujemy na przyj¶cie gwiazdy tego wieczoru, ale nikt nie chcê przyj¶æ... mo¿e co¶ siê tam sta³o? Mniejsza. Oddajê g³os do studia
Dobrze, dziêkujê. No wiêc, pokedex przerwa³ chwile namys³u nad g³upotami swoim jak¿e irytuj±cym d¼wiêkiem, choæ z drugiej strony... by³o to te¿ jak objawienie, bo da³o Ci jak±¶ mo¿liwo¶æ.
- Ledyba, pokemon piêæ gwiazd. Ledyba porozumiewa siê z innymi osobnikami za pomoc± zapachu cieczy wytwarzanej przez jej odnó¿a. Ta Ledyba posiada level 8 i zna trzy ataki. - Wyda³ z Siebie d¼wiêk, po czym pad³ i nie chcia³o mu siê nic wiêcej mówiæ.
Wiêc co, ³apiesz?

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 20 Wrzesieñ 12, 21:13   

-Ta biedronka ma mi pomóc? Jedyne co ona potrafi to ¶wieciæ swoimi czterema kropkami na szyldzie jakiego¶ podmiejskiego sklepu... nie chce jej. - Mówiê, po czym kieruje swoje kroki w dalsze zakamarki lasu, w którym teraz siê znajduje. Mam nadzieje z³apaæ co¶ dobrego, a nie jak±¶ badziewn± biedronkê, co nie ma ogonka... tylko Cindaquil mnie rozumie... chyba.
-Czy w tym lesie jest ciemno, chyba tak... no chyba, ¿e nagle utraci³em zdolno¶æ do widzenia barw i wszystko tutaj jest ciemne... mamo ja nie chce umieraæ... wait... przez daltonizm siê nie umiera... bêdê ¿yæ. - Idê dalej w g³±b lasu.
-Miejmy nadzieje, ¿e nic z³ego mnie tutaj nie spotka - Mówiê zwalniaj±c krok.
============================
Chaotyczny opis ftw xD Sory ¿e tak pó¼no, ale vbrak weny powodowany zakatarzeniem i zagilowaniem mózgu da³ siê we znaki

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Byakurai 20 Wrzesieñ 12, 21:14, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: