Od kilku(nastu) dni, kiedy to za po¶rednictwem Twittera og³oszono, ¿e 08.01.2013 przedstawiona zostanie wiadomo¶æ dotycz±ca przysz³o¶ci Pokemonów, w sieci pojawi³y siê tony plotek, spekulacji i domys³ów. Niektórzy s±dzili, e bêd± to remake'i gier III generacji - Ruby i Sapphire. Inni twierdzili, ¿e zostanie og³oszona VI generacja. Jeszcze inni zastanawiali siê nad zmianami w anime.
Oficjalne info korporacji Pokemon: w VI generacjê wkroczymy w pa¼dzierniku!
Nintendo DS nie u¶wiadczy ju¿ nowych gier spod znaku Pokemon
Nowe gry pojawi± siê na ca³ym ¶wiecie w tym samym czasie
Mo¿emy obejrzeæ filmik ze ¶wiada gry, który w ca³o¶ci jest w 3D
Na koniec mamy sporo nowego materia³u do kontunuowania spekulacji: nowe gry zostan± nazwane Pokemon X i Pokemon Y, a starterami bêd± Chespin (trawiasty), Fennekin (ognisty) i Froakie (wodny).
Poki wygl±daj± ³adnie (Ale mam ju¿ do¶æ legendarnych jeleni, i w ogóle jeleni w pokach...)
Pe³ne 3D... meh, mogli zostaæ w 2D. Du¿o lepiej to wygl±da³o.
Ogólnie grafika wygl±da ³adnie. Ale tego mo¿na siê by³o spodziewaæ. Podejrzewam ¿e jeszcze ze dwie kolejne generacje handheldów i na Pokemony bêdzie mo¿na spokojnie popatrzeæ bez marudzenia.
Co do stworków. Teraz mi siê nie podobaj±.Trawiasty wygl±da tak sobie. ¯aba jest paskudna. Lis jako¶ siê broni. Ale podobne zdanie mia³em o V generacji. A teraz ju¿ na ni± nie marudzê. Wiêc potrzebuje czasu by jednak dojrzeæ Pokemona w tych Pokemonach
Co do legend. Zak³o¿yæ mo¿na ¿e bêd± to maskotki gier(no te z ok³adek).
To ptkaowate co¶ mi siê ma³o podoba. Ale znaj±c ¿ycie bêdzie silne. A to drugie kojarzy mi siê z ewolucj± jelenia z Unovy.
Nazwy mi siê nie podobaj±. Mo¿e jeszcze zostan± zmienione? Ale je¶li nie to mo¿na w ciemno stawiaæ ¿e je¶li bêdzie trzecia wersja to nazywaæ siê bêdzie z.
Wydaje siê ¿e w systemie rozgrywki rewolucji nie bêdzie. Mnie ciekawi jak to bêdzie z ewolucjami starych Pokemonów. Tylko V gena? Czy te¿ poprzednie? A mo¿e w ogóle?
Tak btw. Skoro s± pokemon X i pokemon Y (I maskotki robione pod te gry) to mo¿na siê spodziewaæ ¿e 3 legenda bêdzie Zetk± i pó¼niej dostaniemy pokemon Z.
Po obejrzeniu zapowiedzi jeszcze raz rzuci³a mi siê w oczy pewna wie¿a. Co¶ na kszta³t Wie¿a Eiffla.
I tu siê nasuwa moje pytanie: czy¿by mieliby¶my mo¿liwo¶æ zagraæ w Pokemonowej wersji Europy. Póki co wszystkie mapy z g³ównych gier dawa³o radê umiejscowiæ gdzie¶ na ¶wiecie. Pierwsze cztery w Japonii i Unovê w USA(NY bodaj¿e). Wiêc mo¿e nowy region przyniesie nam zabawê w Francji. Lub równie¿ w pozosta³ej czê¶ci Europy. Ciekawe co by wymy¶lili u nas.
Poki wygl±daj± ³adnie (Ale mam ju¿ do¶æ legendarnych jeleni, i w ogóle jeleni w pokach...)
Wiesz, s± jelenie, ³osie, renifery, daniele i wiele wiêcej Mnie te¿ siê to nie podoba.
kowalt napisa³/a:
Trawiasty wygl±da tak sobie. ¯aba jest paskudna. Lis jako¶ siê broni. Ale podobne zdanie mia³em o V generacji. A teraz ju¿ na ni± nie marudzê. Wiêc potrzebuje czasu by jednak dojrzeæ Pokemona w tych Pokemonach
Tutaj w pe³ni siê zgadzam
kowalt napisa³/a:
Co do legend. Zak³o¿yæ mo¿na ¿e bêd± to maskotki gier(no te z ok³adek).
To ptkaowate co¶ mi siê ma³o podoba. Ale znaj±c ¿ycie bêdzie silne.
Na moje oko to dopiero wstêpny kszta³t. Bêdzie dobrze
kowalt napisa³/a:
A to drugie kojarzy mi siê z ewolucj± jelenia z Unovy.
Mnie te¿, ale skoo ma to byæ legenda to raczej nie.
kowalt napisa³/a:
Nazwy mi siê nie podobaj±. Mo¿e jeszcze zostan± zmienione? Ale je¶li nie to mo¿na w ciemno stawiaæ ¿e je¶li bêdzie trzecia wersja to nazywaæ siê bêdzie z.
YXZ - kojarzy mi siê z koñcem, wiêc wolê nie widzieæ Zetki
kowalt napisa³/a:
Po obejrzeniu zapowiedzi jeszcze raz rzuci³a mi siê w oczy pewna wie¿a. Co¶ na kszta³t Wie¿a Eiffla.
I tu siê nasuwa moje pytanie: czy¿by mieliby¶my mo¿liwo¶æ zagraæ w Pokemonowej wersji Europy. Póki co wszystkie mapy z g³ównych gier dawa³o radê umiejscowiæ gdzie¶ na ¶wiecie. Pierwsze cztery w Japonii i Unovê w USA(NY bodaj¿e). Wiêc mo¿e nowy region przyniesie nam zabawê w Francji. Lub równie¿ w pozosta³ej czê¶ci Europy. Ciekawe co by wymy¶lili u nas.
XYZ kojarzy mi siê z 3 wymiarami. Tymi literami s± opisane 3 wspó³rzêdne. Skoro jest XY ("Szeroko¶æ" i "d³ugo¶æ") to powinno by byæ te¿ Z ("G³êboko¶æ"/"Wysoko¶æ")
I nie pierdzielcie ¿e nie mamy czym za¶wieciæ w takiej grze. Wawel albo co¶ by³oby mi³e. Skoro d¿apañce zrobili grê o Chopinie to czemu by nie wstawiæ czego¶ o nas w pokemonach? :P
Sygnatura użytkownika
Because Erika is the best :]
Ostatnio zmieniony przez Drewko 8 Styczeñ 13, 19:25, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.