Mam nadziejê, ¿e takiego tematu nie by³o, patrzy³em ogólnikowo i zdaje mi siê, ¿e nie.
A wiêc nazwa mówi sama za siebie, chodzi mi o to, co zmieniliby¶cie, co s±dzicie, jakie strony znacie, gdzie wchodzicie.
Ja wypowiem siê, i¿ odnoszê wra¿enie, ¿e od czasu PokeSerwisu pokescena obumiera, pamiêtam jaki¶ nag³y skok po powstaniu MPoke, sam jestem adminem jednej poke-stronki i przed ich starter stara³em siê stworzyæ jak najwiêcej... Có¿, o ile aktualnie stronami informacyjnymi s± tylko TinTower, Pokemon Valhalla oraz ma³o znane DomixPokemon (tu adminujê), o tyle s±dzê, ¿e trzeba co¶ zrobiæ z ruchem na pokescenie, bo widaæ to chocia¿by na przyk³adzie Collecta, jak ludzi zbywa.
Nie wysuwam siê z konkretnymi pomys³ami, ale s±dzê, ¿e takie MPoke te¿ nie by³o niesamowicie dobre, bo w sumie artyku³ów prawie nie mia³o. To samo tyczy siê TinTower, dla mnie to tylko forum, choæ przyznam, konta nie zak³ada³em. Z forów siedzê g³ównie tu i na poplu.
O mojej stronie nie bêdê pisa³ jakich¶ niesamowitych tekstów, bo ruchu tam nie ma, a i nie chcê by to wygl±da³o jak jej reklama, gdy¿ ze zrobieniem tej na Collect'cie czekam, a¿ wpadnie mi do g³owy chwytliwy tekst XD.
Ostatnio zmieniony przez PokeTadek 3 Marzec 13, 20:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Pokescena tkwi w swojej formie kilka lat do tylu. Fora i serwisy oparte o obecnie popularnej na PPSie formule byly przyjmowane szeroko w 2007. Nie ma praktycznie budowania contentu przez uzytkownikow, nie ma scislej integracji z mediami spolecznosciowymi, praktycznie nikt nie organizuje konkursow, nie ma wspolpracy miedzy serwisami. Sa za to hejty, pierdoly i nie poparte niczym samozachwyty.
Nic dziwnego, gdyz wszyscy ktorzy budowali scene w poprzednim dziesiecioleciu porzucili ja na rzecz zarobkowej pracy badz lepszej formy samorealizacji. Po drodze internet sie zmienil, kiedys jeden admin byl wstanie zadbac zarowno i tresc, strone techniczna jak i marketing i PR strony. Dzisiaj to nie ma szans wypalic, chyba ze nie mialby nic innego do roboty. A jak wiadomo to scena fanowska, wszyscy tutaj robia po godzinach. Role musza zostac podzielone, bo co jest do wszystkiego to jest do niczego.
Brakuje ludzi ktorzy maja wspolczesne obycie z sieciowymi trendami i nowosciami. Nic dziwnego, to ciezka praca. Wykonywanie jej zupelnie non-profit mija sie z celem. Dzisiaj na pokescenie nie sa juz potrzebni w redakcjach portali zagorzali fani, tylko ludzie ktorzy maja wiedze na temat funkcjonowania i zarzadzania serwisem internetowym. Zagorzali fani co najwyzej moga pisac newsy.
Niestety cala scena obecnie glownie sklada sie z osob ktore nic nie potrafia... Moderowanie na forum to nie jest umiejetnosc. Tak jak zrobienie buttona w photoshopie, napisanie fanficka, rysowanie komiksu czy inne rzeczy ktorymi palaja sie tzw 'slawne' osoby na scenie. Oczywiscie w sensie promocji i rozwoju portalu.
Pomijajac fakt, ze taki Collect stoi na skrypcie z 2003 roku no sory... nawet technologicznie to jest juz powolny kmiot z poprzedniej epoki, ktory powinien dawno wyginac.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.