POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
¦piewaj±cy nastêpca Normana Daviesa w podró¿y
Autor Wiadomo¶æ
Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 3 Maj 13, 21:42   

Ekstremalnie oklepane, przepraszam bardzo za ten stereotypizm itp
Twój nowiutki grzybek wyskoczy³ z PokeBalla i bardzo niechêtnie mrukn±³, jakby bez motywacji do robienia czegokolwiek. Jednak po krótkiej kuracji Potionem poczu³ siê o wiele lepiej i ju¿ by³ gotowy do walki. Zeskanowa³e¶ go szybko, po czym przyst±pili¶cie do akcji:

Cytat:

Shroomish, Pokemon Grzybek

Wyrzuca py³ek z czubka swojej g³owy, gdy jest w sytuacji zagro¿enia. (jakby¶ sam o tym siê nie przekona³). Niektórzy zjadaj± je szukaj±c psychodelicznych doznañ.

P³eæ: Female
Level: 13
Ability: Effect Spore
Ataki:
- Sleep Power
- Body Slam
- Absorb

Shroomish wygl±da na ³atwo denerwuj±cego siê.

Wyrzuci³ z czubka g³owy zielonkawy proszek, który natychmiast u¶pi³ wielkiego nied¼wiedzia. Ruszy³ na niego ca³± parenchym±, jednak wielki mi¶ praktycznie nie odczu³ tego starcia. Spa³ sobie spokojnie. Wszystko wydawa³o siê pod kontrol±, dopóki Ursaring nie zacz±³ co¶ mamrotaæ pod nosem. Wsta³ i z zamkniêtymi oczami przywali³ pazurami Shroomishowi. Twój nowy podopieczny odlecia³ dobrych kilka metrów i nie zanosi³o siê na to, ¿eby zbiera³ siê do powstania.
Za twoimi plecami za¶ rozgrywa³a siê równie ciekawa scena. Us³ysza³e¶, jak drugi Pokemon szala³, co wywo³a³o panikê. Jednak jeden z gapiów, chyba na twój wzór, podj±³ walkê z dzikim napastnikiem.
- Do boju, Monferno!- zabrzmia³ mêski g³os.
Po nim nast±pi³ piskliwy krzyk szympansa i radosne okrzyki publiczno¶ci. Co za szopka... Bohater drugiej walki wydawa³ szybko polecenia swojemu Pokemonowi, bardzo anga¿uj±c siê w pojedynek z postrachem lasu numer dwa. Jemu jednak posz³o o wiele lepiej, Monferno s³usznie u¿ywa³ Dach Tañczy, jak us³ysza³e¶, i nie tylko dziki Pokemon zosta³ pokonany, ale i nawet z³apany, poniewa¿ t³um wiwatowa³, skanduj±c "Po-ke-ball! Po-ke-ball!"
Wracaj±c do pana Akimo i jego scenki, to Ursaring wygl±da³ jak na jakim¶ koksie czy innym narkotyku i miota³ siê z lewa na prawo wal±c we wszystko ³apami, demoluj±c le¶ny ekosystem. Shroomish nadal le¿a³ nieprzytomny, nie wygl±da³o to sympatycznie. Jednak pojawi³ siê zbawiciel, przybieg³ ze swoim Monferno z dalekiej podró¿y, tfu, 10 metrów. Klepn±³ ciê w plecy i pogoni³:
- Co tak stoisz, dawaj jakiego¶ Pokemona, sam bêdê mia³ z nim k³opoty! Monferno, Mach Punch!
Aha! To o to chodzi³o! Rzeczywi¶cie, te tañcz±ce dachówki nie brzmia³y wiarygodnie, chocia¿ kto wie, mo¿e jakie¶ tam obra¿enia zada³aby taka blacha miedziana wykonuj±ca piruety... O czym ja w³a¶ciwie mówiê?
Za¶ to szympans rozpocz±³ danse macabre z mi¶kiem sprytnie unikaj±c jego wielkich ramion i uderzaj±c go raz po raz piê¶ci±. Jednak wystarczy³ jeden fa³szywy ruch i Ursaring trafi³ Pokemona drugiego trenera. Monferno zatoczy³ siê i upad³ na ziemiê, aczkolwiek podniós³ siê z wielkim trudem. I znowu, z nieba do piek³a. Ma³o? Nied¼wied¼ otworzy³ oczy i z pe³n± ¶wiadomo¶ci± ujrza³ co tak naprawdê siê wydarzy³o, kiedy lunatykowa³ i gada³ do siebie przez sen. Wygl±da³ na nieco zadowolonego, jednak równie rozjuszonego co na pocz±tku.
- Kurczê, fatalnie. Monferno, trzymaj siê tam! Zaraz spróbujemy co¶ zrobiæ! Zangoose, leæ! Wiem, ¿e bêdzie ci trudno, jednak odwracaj uwagê Ursaringa!- krzykn±³ twój towarzysz- No, pomo¿esz mi?- zwróci³ siê do ciebie.
A wiêc to taki stworek pojawi³ siê tam. Ruch bardzo desperacki. Sprawa nie wygl±da³a dobrze. Monferno mia³ jeszcze si³ê na chwilê walki, a Shroomish nie pokazywa³ siê od d³u¿szej chwili. Chyba czas na nieuniknione...

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!
Ostatnio zmieniony przez Nenloth 3 Maj 13, 21:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 5 Sierpieñ 13, 15:36   

- Wiem, ¿e jeste¶ ju¿ wykoñczony poprzedni± walk±, ale potrzebuje twojej pomocy. Id¼ Charmander. - Mówiê wywo³uj±c swojego startera ze swojego ma³ego domku, maj±c tylko nadzieje, ¿e trochê tam odpocz±³ i wydobrza³.
Cholera, to wygl±da bardzo, ale to bardzo ¼le. Pokemony mojego sojusznika w tej walce te¿ ju¿ d³ugo nie wytrzymaj±, a ten Ursaring jest dalej w pe³ni si³. Nawet status snu nie przyniós³ ¿adnego efektu. Shroomish, gdzie jeste¶.
-Dude, jestem dopiero ¶wie¿y je¿eli chodzi o sprawy pokemon, a ty wydajesz siê ju¿ byæ o stopieñ wy¿ej w hierarchii trenerów. Mój Charmander d³ugo nie wytrzyma, wiêc zakoñczmy to szybko. Wydaje mi siê, ¿e po³±czenie ataków ca³ej trójki naszych pupili bêdzie wystarczaj±cy. Chamander, gdy tylko zorientujesz siê w sytuacji to poczekaj, a¿ Monferno i Zangoose zaatakuj± Ursaringa, a nastêpnie spróbuj zaatakowaæ Fire Pledge. Gdy tylko bêdzie chcia³ Ciê zraniæ to wtedy szybki unik i kontra ze Scratch. W ka¿dej chwili mo¿esz te¿ spróbowaæ wycelowaæ ogniem z twojej paszczki pod ³apy wrogiego nied¼wiedzia - Nawo³uje do mojego pomocnika oraz mojej jaszczurki, przy okazji te¿ wyszukuj±c mojego grzyba, który powinien gdzie¶ tutaj w pobli¿u byæ. Wa¿n± spraw± jest te¿ wyszukanie idealnego otoczenia, które da³oby nam przewagê w tej ju¿ wystarczaj±co ciê¿kiej walce, ale przynajmniej mam dobry trening przed walk± z liderem.
============
Wiem, jak na dwa miesi±ce bez odpisu to jest to od czapy i w ogóle, ale i tak mnie lubisz :P

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 7 Sierpieñ 13, 16:10   

Charmander leniwie wyszed³ z PokeBalla, choæ leniwie to z³e s³owo... Prêdzej ledwo co wytoczy³ siê z niego, praktycznie nie móg³ siê ruszaæ. To wszystko przez tego g³upiego Shroomisha, biedny Charmie.
- Cz³owieku, co ty robisz ze swoimi Pokemonami! Przecie¿ ten Charmander nie nadaje siê do walki! Jest sparali¿owany i s³aby! Czy ty je kiedykolwiek leczysz? Trzeba o nie dbaæ, inaczej nie bêd± siê nadawa³y do walki!
Szybko wyja¶ni³e¶ mu, ¿e w³a¶nie kierowa³e¶ siê do PokeCenter w Pewter, kiedy... no zaistnia³a sytuacja mia³a miejsce. Pokiwa³ ze zrozumieniem g³ow± i po chwili namys³u rzuci³ ci ¿ó³tawy spray.
- Trzymaj, to Paralyz Heal, wyleczy go z parali¿u.
♪'Cause this is Para-, Para-, ParaHeal!♪
Zwinnie popryska³e¶ swojego pupila sprezentowanym medykamentem. Szanse wygl±da³y na wiêksze.
- Zróbmy to! - krzykn±³ twój nowy partner - Monferno! Mach Punch! Zangoose! Atakuj Slashem! Zróbcie to naraz, trzeba os³oniæ naszego nowego przyjaciela! Spróbujcie zdobyæ jak najwiêcej czasu! - skoñczy³ wydawaæ swoim Pokemonom polecenia po czym zwróci³ siê do ciebie - S³uchaj, Monferno i Zangoose spróbuj± zaj±æ Ursaringa. Ty realizuj swój plan, Charmander ma napi****laæ Fire Pledgem a¿ siê bêdzie kurzy³o. Jak masz ochotê mo¿esz nawet spaliæ ten las, nie obchodzi mnie to, ten Ursaring ma le¿eæ martwy! To ju¿ nie jest zwyk³y wypadek, to sprawa honoru. Jasne?! - krzykn±³ na koniec, mocno klepi±c ciê w ramiê.
Pokemony obcego ruszy³y do ataku. Ursaring jak raz sta³ ¶niêty, otwarty na ataki, co Monferno i Zangoose skrzêtnie wykorzystali. W bojowym szale rêkami ok³adali Ursaringa, sprawa wygl±da³a na wygran±. Charmander wykorzysta³ dobr± sytuacjê i zacz±³ u¿ywaæ Fire Pledge'a jedno za drugim. Tak, to by³a dobra taktyka. Jednak ile mo¿na spaæ! (no nie wiem, mi siê uda³o od pó³nocy do 16) Nied¼wied¼ odzyska³ ¶wiadomo¶æ i wpad³ we w¶ciek³o¶æ. Jednym machniêciem ³apy odrzuci³ od siebie Monferno i Zangoose'a niczym Sauron u stopy Góry Przeznaczenia w Ostatecznej Bitwie miêdzy si³ami Mordoru a sojuszem ludzi i elfów w filmowej wersji W³adcy Pier¶cieni w re¿yserii Petera Jacksona koniec nawi±zañ do Tolkiena LOTR nerd over. Rykn±³ potê¿nie, po czym ze w¶ciek³o¶ci± skupi³ siê na twoim Charmanderze. Jasczurka lekko siê przestraszy³a, jednak nieustannie atakowa³a Fire Pledgem. Ursaring ruszy³. I to nie powolnie, jak lokomotywa Tuwima (wiêcej literatury!) tylko gwa³townie, jak Robert Kubica z pole position. Charmie zamar³. Nie by³ w stanie nic zrobiæ. Patrzy³ tylko na pêdz±c± masê obcego Pokemona. Wygl±da³o to fatalnie. Shroomish nie mia³ energii. Zangoose i Monferno le¿eli nieprzytomni. Pozosta³ tylko Charmander. Ursaring zamachn±³ siê. £apa ju¿ mia³a wyl±dowaæ. Jednak Charmander nadal sta³. To nie on oberwa³! To by³... Twój nowy kompan! On przyj±³ na siebie cios misiaka. Có¿ za szlachetny cz³owiek. Najpierw po¶wiêci³ swoje Pokemony, teraz siebie. Wszyscy zamarli. Ursaring, ty, a tak¿e wszyscy gapiowie. Tylko twój pupil zachowa³ jasno¶æ umys³u. Wykorzysta³ chwilê s³abo¶ci nied¼wiedzia i u¿y³ praktycznie na sobie Fire Pledge'a i zwin±³ siê w kulkê. W tak uformowanej kuli zacz±³ toczyæ siê na Ursaringa. Nabra³ naprawdê du¿ej prêdko¶ci i przejecha³ kilka razy wte i wewte. Wygra³! Zrobi³ co¶ niesamowitego! Nied¼wied¼ upad³ nieprzytomny w du¿ym hukiem, a¿ czê¶ci ¶ció³ki siê podnios³y. T³um zacz±³ wiwatowaæ. Charmander machn±³ z rado¶ci± rêk± po czym upad³ na ziemiê.
Co za pogrzeb. Ursaring le¿y. Charmander, Monferno, Shroomish i Zangoose te¿. Partner nie inaczej. No i ona! Ta, któr± zaatakowa³ inny Pokemon (hint hint: to Zangoose). Na ratunek?

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 20 Sierpieñ 13, 15:47   

-Teraz mam szanse! Pokeball id¼! - Wykrzykuje maj±c nadzieje, ¿e to co¶ zmieni i uda mi siê z³apaæ Ursaringa.
-Miejmy nadzieje, ¿e siê z³apie za pierwszym razem, bo nie chcia³bym zmarnowaæ reszty pokeballi. - W tym samym czasie wybieram moje dwa zajête ju¿ pokeballe i wzywam do powrotu moje ranne pokemony, ale teraz czas na najgorszy wybór. Kogo ratowaæ pierwszego... randomowy ch³opak, który pomóg³ mi w walce, czy dama w opa³ach. W sumie jakbym mia³ kogo¶ reanimowaæ to... oh hell to the no.. wybór jest prosty.
-Jak to sz³o... ah, no tak! Na pocz±tku sprawdziæ, czy w okolicy wypadku jest bezpiecznie, nastêpnie podej¶æ do rannej od strony nóg i sprawdziæ czy reaguje na bod¼ce. Wo³aæ o pomoc... meh i tak nikt nie pomo¿e, ale spróbowaæ mo¿na. Sprawdziæ, czy oddycha poprawnie, a nastêpnie przyst±piæ do najlepszej rzeczy, czyli usta, usta... hmm... to chyba by³o 30 uci¶nieñ na dwa wdechy - po przypomnieniu sobie podstaw RKO przystêpuje do dzia³ania maj±c cich± i skryt± nadzieje, ¿e mój sojusznik pozbiera siê sam. Gdy jednak tego nie zrobi, a dziewczyna odzyska ¶wiadomo¶æ, bêdê zmuszony zrobiæ to samo u niego... o pe³na matko dopomó¿. Sprawdzam te¿, czy Ursaring siê z³apa³ do pokeballa. Po uratowaniu obydwóch mam nadzieje, ¿e bez wiêkszych niespodzianek wreszcie dojdê do miasta.

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 22 Sierpieñ 13, 20:01   

Rzuci³e¶ praktycznie od niechcenia PokeBalla na Ursaringa, po czym zwróci³e¶ siê do le¿±cej dziewczyny. W g³owie w³±czy³ ci siê tutorial.
Oceñ i zabezpiecz miejsce zdarzenia.
Ta, miejmy nadziejê, ¿e nic radosnego nie wyskoczy zza krzaczka, inaczej jest spokojnie.
Sprawd¼ przytomno¶æ poszkodowanego.
"Halo proszê pani! Halo! Hej! ¯yjesz?!"- dar³e¶ siê i klaska³e¶ obok uszu ofiary Zangoose'a. Niestety nie zareagowa³a na twoje s³owa, nie by³a przytomna.
Udro¿nij drogi oddechowe i sprawd¼ oddech.
To do¶æ obrzydliwe, ¿eby wsadzaæ komu¶ dwa palce i wyci±gaæ jêzyk, zatem powstrzyma³e¶ siê od tego. Ale zgodnie z procedurami sprawdzi³e¶ oddech metodê Widzê-S³yszê-Czujê, niestety ¿aden z tych czasowników nie by³ prawdziwy. A wiêc do tego dosz³o.
Zadzwoñ po pomoc medyczn±.
Quick call, od miasta nie jest daleko.
Rozpocznij RKO.
Oczywi¶cie nie zapomnia³e¶ o podstawowym b³êdzie, nale¿y zdj±æ koszulkê. Tak, to kobieta. Ale có¿... Bonera brak, bo nie by³o prawie na co patrzeæ... AAAAAANYWAYYYYYYY XDDDDD... Trzydzie¶ci ucisków, dwa wdechy (zrobiê to), co sprawi³o ci du¿± przyjemno¶æ. MC Necrophiliac. Dolla dolla bill y'all. Na szczê¶cie Zangoose nie by³ zbyt brutalny. Wystarczy³y trzy takie serie, aby dziewczyna z wrzaskiem i szybkim poderwaniem siê, przy okazji uderzaj±c ciê ³okciem w nos, odzyska³a przytomno¶æ.
- Jezus Maria, przepraszam! - krzyknê³a najbardziej aksamitnym g³osem jaki kiedykolwiek s³ysza³e¶.
Nos rozkwaszony, a tutaj trzeba by jeszcze drugiego pana uratowaæ. Bzdura! Kto¶ jednak jest dobrym cz³owiekiem i zrobi³ to za ciebie, facet, gwoli ¶cis³o¶ci. GAAAAY! Przyjecha³a Ekipa Siostry Joy, czyli najbardziej rzetelny i sprywatyzowany kawal±tek sektora us³ug na ¶wiecie, który zaj±³ siê wasz± trójk±. Dziewczyna wygl±da³a na zadowolon±, ch³opak jednak sprawia³ wra¿enie obra¿onego i z³ego. W chwili gdy mieli¶cie odje¿d¿aæ do Pewter przypomnia³e¶ sobie o pewnym kolistym przedmiocie, który zosta³ na polance. Wyskoczy³e¶ szybko z ambulansu i pobieg³e¶ po niego. Sukces! Ursaring zosta³ z³apany, let's sweep everything.

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: