Domin ma taka furiê na moim punkcie, ¿e odpisuje mi czegokolwiek nie napiszê lub zaproponujê. No ale rozumiem Twój zamys³.
to nie jest furia, nie porównuj zwyk³ej kontry do furii bo nawet tego stanu nie znasz, i lol, ja jedynie wyra¿am swoj± opiniê na dany temat, a ¿e ty najczê¶ciej uwa¿asz to za bezwarto¶ciowie ¶mieci, well, twoja sprawa.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 6 Styczeñ 14, 16:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
DominLoL napisa³/a:
ale jak admin grozi wy³±czeniem forum je¶li nie bêdzie tak jak on chce, mimo ¿e ka¿dy uwa¿a to za poroniony pomys³ to sorry
Pics or It Didn't Happen
PokeMan napisa³/a:
DominLoL napisa³/a:
wszyscy to jako¶ pamiêtamy tylko ofc sam prowokator zawsze niewinny i wielce niewiedz±cy
Och, jakie¶ k³amstwo wiecznie powtarzacie i staje siê prawd± ? Poka¿ DOWÓD. Post, w którym napisa³em DOK£ADNIE to co mi zarzucasz.
PokeMan napisa³/a:
W zwiazku z tym, ¿e niewielu ju¿ pisze posty w dzia³ach, a wystarcza SB, proponujê usun±æ wszystkie dzia³y i posty, skoro i tak nie korzystacie.
Nie jest to zbyt dok³adne, wy³±czenie forum, a tylko kasacja postów i w domy¶le zostawienie SB, to ró¿nica. Ale doceniam, ¿e choæ ty wysnu³a¶ jakie¶ argumenty poparte dowodami. Dodaæ mogê, ¿e pisa³em wiele razy g³ównie chyba na SB, ¿e je¶li nie bêdê Adminem PC, to logiczne, ¿e PC nie bêdzie ju¿. Choæ to zbytnie uproszczenie, bo mogê daæ adminowaæ Conquestowi czy Daru, ale niestety nie osobom które mnie hejc±.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ideowo tak, ale Domin ma taka furiê na moim punkcie, ¿e odpisuje mi czegokolwiek nie napiszê lub zaproponujê. No ale rozumiem Twój zamys³.
Ehm, wybacz Panie Dominie, ale to jest akurat prawda '
Chocia¿ z drugiej strony, jak mam co¶ do powiedzenia drugiej osobie, to nie uderzam w jej twórczo¶æ, jak to przed chwil± by³o na SB.
Zreszt±, w te wasze wojny siê nie wtr±cam, jakby nie by³o to wasza piaskownica.
PokeMan napisa³/a:
Nie interesuje nikogo, kto aktywnie pisze posty na PC i wyra¿a swoje niezadowolenia g³o¶no.
Nie bêdê siê wypowiadaæ za innych, dlatego od razu podkre¶lam, ¿e to tylko mój punkt widzenia - nie chodzi o to, ¿e Twoje zdanie denerwuje tych najbardziej aktywnych na PC. Czêsto widzia³am, ¿e wypowiadasz siê na temat stronek/for, które umar³y wieki temu. Jest sens komentowania tego? Z mojej strony ¿aden. Wiêcej by¶ skorzysta³ na pisaniu o rzeczach aktualnych. Lubisz anime, tak? Napisz co¶ o XY. ¦wie¿y temat, zainteresuje wszystkich i kilka osób w nim odpowie. A jak koniecznie chcesz nadrobiæ braki w komentowaniu - postaraj siê zachowaæ równowagê w pisaniu o tym co by³o kiedy¶ i o tym co teraz jest na czasie.
http://pokecollect.net.pl...p?p=79542#79542 => najlepszy przyk³ad.
A i jeszcze co¶. Jak ju¿ piszesz co¶ o danym forum/stronie to sprawd¼ czy ostatnio by³ jaki¶ post/aktualizacja. Je¶li tak to znaczy, ¿e siê rozwija i komentarz jest mile widziany. Je¶li np ostatni post na nim/niej jest stary, to nie ma sensu zawracaæ sobie tym g³owy, skoro nikt nie we¼mie tego na powa¿nie.
PokeMan napisa³/a:
Nigdy nie wiadomo kto jest na PC i siedzi cicho, albo kto przyjdzie.
No tak, ale:
1) Pewnie nie szuka tematów sprzed 5 lat.
2) Nie wiadomo kto przyjdzie, czyli nowy u¿ytkownik - jak s±dzisz, bardziej go zainteresuj± upad³e fora, ni¿ info o aktualnym anime/grach/cokolwiek?
meh, zaczyna siê tl;dr
a nie, jednak nie
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez lexsiso 6 Styczeñ 14, 17:12, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Dodaæ mogê, ¿e pisa³em wiele razy g³ównie chyba na SB, ¿e je¶li nie bêdê Adminem PC, to logiczne, ¿e PC nie bêdzie ju¿
once again, forum to nie ty a u¿ytkownicy, istnieje dla ludzi a nie dla ciebie -.- oddaj forum conquestowi, tak jak napisa³e¶,
lexsiso napisa³/a:
Ehm, wybacz Panie Dominie, ale to jest akurat prawda
once again, to nie furia a zwyk³a kontra na durnotê ale ka¿dy nazywa to inaczej, wiêc pozostawiam to do wolnej interpretacji
lexsiso napisa³/a:
Wiêcej by¶ skorzysta³ na pisaniu o rzeczach aktualnych. Lubisz anime, tak? Napisz co¶ o XY. ¦wie¿y temat, zainteresuje wszystkich i kilka osób w nim odpowie. A jak koniecznie chcesz nadrobiæ braki w komentowaniu - postaraj siê zachowaæ
napisa³ ju¿ chyba ze dwa tematy, nie prowokujmy go :]
lexsiso napisa³/a:
Jak ju¿ piszesz co¶ o danym forum/stronie to sprawd¼ czy ostatnio by³ jaki¶ post/aktualizacja. Je¶li tak to znaczy, ¿e siê rozwija i komentarz jest mile widziany. Je¶li np ostatni post na nim/niej jest stary, to nie ma sensu zawracaæ sobie tym g³owy, skoro nikt nie we¼mie tego na powa¿nie.
zdefiniuj mu "stary" bo to mo¿e stanowiæ problem.
lexsiso napisa³/a:
No tak, ale:
1) Pewnie nie szuka tematów sprzed 5 lat.
2) Nie wiadomo kto przyjdzie, czyli nowy u¿ytkownik - jak s±dzisz, bardziej go zainteresuj± upad³e fora, ni¿ info o aktualnym anime/grach/cokolwiek?
jackpot.
ogólnie kole¿anka lexiso bardzo dobrze gada
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 6 Styczeñ 14, 17:19, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Chocia¿ z drugiej strony, jak mam co¶ do powiedzenia drugiej osobie, to nie uderzam w jej twórczo¶æ, jak to przed chwil± by³o na SB.
Zreszt±, w te wasze wojny siê nie wtr±cam, jakby nie by³o to wasza piaskownica.
Dobr± chwilê temu. Nie uderza³em w twórczo¶æ tylko w oczekiwania Domina. Bo widzê, ¿e idealizuje TT, gdy tymczasem, to wygl±da tak, ¿e oni mówi± do niego "chod¼, chod¼ do nas" bo zale¿y im tylko na jednym userze wiêcej i kilku postach na liczniku. Tymczasem jak widaæ doskonale, maj± jego twórczo¶æ g³êboko gdzie¶. Mo¿e to przedwczesne wra¿enie, ale bêdê szybki, bo nie mam tygodni na obserwacje. Nigdzie indziej Domin nie znajdzie tak dobrej dla siebie atmosfery i pobratymców jak na PC. A tymczasem odwraca siê, TYLKO dlatego, bo nie podoba mu siê, ¿e admin jest ekscentryczny i zachowuje siê inaczej ni¿ wiêkszo¶æ. Przy czym w moich odkopach nie znajduje siê chyba ¿aden atak na niego. No mo¿e oprócz dzia³u Studium Przypadku, ale tam obrywa siê i innym.
lexsiso napisa³/a:
Nie bêdê siê wypowiadaæ za innych, dlatego od razu podkre¶lam, ¿e to tylko mój punkt widzenia - nie chodzi o to, ¿e Twoje zdanie denerwuje tych najbardziej aktywnych na PC. Czêsto widzia³am, ¿e wypowiadasz siê na temat stronek/for, które umar³y wieki temu. Jest sens komentowania tego? Z mojej strony ¿aden. Wiêcej by¶ skorzysta³ na pisaniu o rzeczach aktualnych. Lubisz anime, tak? Napisz co¶ o XY. ¦wie¿y temat, zainteresuje wszystkich i kilka osób w nim odpowie. A jak koniecznie chcesz nadrobiæ braki w komentowaniu - postaraj siê zachowaæ równowagê w pisaniu o tym co by³o kiedy¶ i o tym co teraz jest na czasie.
Interesujê siê tym, czym nie interesuj± siê inni. Nie lubiê pisaæ o rzeczach aktualnych, i robiê to na si³ê vide ten temat który za³o¿y³em o nowych postaciach. Ja nie narzucam NIKOMU aby te¿ pisa³ o tym, o czym ja. Dlaczego wiêc mi siê narzuca ?
O rzeczach aktualnych napisz± Ci setki. A potem bêd± na jakim¶ fanpage (np. https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts ) pisaæ jak to kiedy¶ blablabla by³o dobre. Gdyby siê nie odwrócili to przesz³o¶æ, nadal by³aby tera¼niejszo¶ci±.
Chcê ocaliæ od zapomnienia pewne rzeczy. Akurat to nie s± seriale, ale inna kategoria.
lexsiso napisa³/a:
A i jeszcze co¶. Jak ju¿ piszesz co¶ o danym forum/stronie to sprawd¼ czy ostatnio by³ jaki¶ post/aktualizacja. Je¶li tak to znaczy, ¿e siê rozwija i komentarz jest mile widziany. Je¶li np ostatni post na nim/niej jest stary, to nie ma sensu zawracaæ sobie tym g³owy, skoro nikt nie we¼mie tego na powa¿nie.
Pó³ roku temu 4xIjestêg³up zainspirowa³ mnie do rozwi±zania - pisanie nowego tematu, a potem po 24 h. scalenie go z starym, o którym w³a¶ciwie piszê. Tylko po co tak sobie utrudniaæ ? Aby Dominowi by³o l¿ej, ¿e niby piszê nowy temat ?
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 6 Styczeñ 14, 17:34, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Nie uderza³em w twórczo¶æ tylko w oczekiwania Domina. Bo widzê, ¿e idealizuje TT, gdy tymczasem, to wygl±da tak, ¿e oni mówi± do niego "chod¼, chod¼ do nas" bo zale¿y im tylko na jednym userze wiêcej i kilku postach na liczniku.
jakby¶ ty sam kiedy¶ nie wyg³asza³ ideologi "statystyki s± najwa¿niejsze", przygania³ kocio³ garnkowi :/ na tt siedzê bo jest fajnie, tam te¿ jest zgrana banda ale mam kilku ju¿ znajomków z którymi siê dogadujê, je¶li o to ci chodzi.
PokeMan napisa³/a:
Tymczasem jak widaæ doskonale, maj± jego twórczo¶æ g³êboko gdzie¶.
jedna jaskó³ka wiosny nie czyni, je¶li uwa¿asz ¿e TT to moje jedynie ¼ród³o opiini o moich twórczo¶ciach, jeste¶ w b³êdzie.
PokeMan napisa³/a:
Nigdzie indziej Domin nie znajdzie tak dobrej dla siebie atmosfery i pobratymców jak na PC. A tymczasem odwraca siê, TYLKO dlatego, bo nie podoba mu siê, ¿e admin jest ekscentryczny i zachowuje siê inaczej ni¿ wiêkszo¶æ.
bo licz± siê ludzie? lol, w³o¿y³em w to forum wiêcej potu i pracy ni¿ ty, mam prawo tutaj siedzieæ i nie odwracam siê od forum, w ¿adnym wypadku i kolejna pomy³ka, admin mo¿e byæ jakikolwiek, byleby s³ucha³ tego co userzy maj± do powiedzenia i z nimi rozmawia³, tak jak Conquest co ju¿ wielokrotnie pisa³em.
Sygnatura użytkownika
Mam coraz silniejsze przeczucie, ¿e ta rozmowa za wiele nie da.
PokeMan napisa³/a:
Bo widzê, ¿e idealizuje TT, gdy tymczasem, to wygl±da tak, ¿e oni mówi± do niego "chod¼, chod¼ do nas" bo zale¿y im tylko na jednym userze wiêcej i kilku postach na liczniku.
Ca³± resztê o Dominie pominê, bo serio, to wasza piaskownica *nie, wcale tego wcze¶niej nie pisa³am*
Nie, nie zale¿y nam na jednym u¿ytkowniku wiêcej. Nam zale¿y na dobrej atmosferze i na ludziach, z którymi mo¿na porozmawiaæ na ciekawe tematy. Tak Ciê boli, ¿e od czasu do czasu siê tam udziela? Nie chcê przywo³ywaæ tego ¶wietnego argumentu "jeste¶ zazdrosny bo ciebie tam nie lubi±", ale wybacz tak to wygl±da.
A, jak chcesz porozmawiaæ o jego twórczo¶ci i jej docenianiu to radzê zrobiæ to z nim, a nie ze mn±.
PokeMan napisa³/a:
Interesujê siê tym, czym nie interesuj± siê inni.
To nie jest ¿adne wyt³umaczenie. Wiem co mówiê, na forum o grach zajmujê siê mang± (#nikogo). Ale w czym to przeszkadza? Czy nie mogê z innymi normalnie porozmawiaæ? Mogê, a nawet zdecydowana wiêkszo¶æ dyskusji jest bardzo interesuj±ca.
PokeMan napisa³/a:
Nie lubiê pisaæ o rzeczach aktualnych, i robiê to na si³ê vide ten temat który za³o¿y³em o nowych postaciach. Ja nie narzucam NIKOMU aby te¿ pisa³ o tym, o czym ja. Dlaczego wiêc mi siê narzuca ?
Nie chcê byæ niemi³a, serio, ale do jasnej cholery, jeste¶ administratorem, tak czy nie? Ja te¿ wiele rzeczy nie lubiê, ale muszê je robiæ. Ty masz na sobie tê odpowiedzialno¶æ, ¿e musisz dbaæ o rozwój forum, a skoro chcesz to robiæ, to rób to jak najlepiej potrafisz! Serio, a¿ takie mêcz±ce jest napisanie kilku postów na temat anime (które PODOBNO lubisz i denerwujesz siê, gdy kto¶ je krytykuje). Dlaczego nie wyrazisz w³asnej opinii w odpowiednim dziale, tylko musimy rozmawiaæ o tym tutaj? Nikt Ci nie zabrania pisaæ o tym, co lubisz, tylko pisz te¿ o innych rzeczach, które interesuj± nie tylko Ciebie.
Jako admin MUSISZ dostosowywaæ siê do u¿ytkowników, a jak tego nie chcesz to za³ó¿ inne forum i sied¼ na nim sam.
PokeMan napisa³/a:
Chcê ocaliæ od zapomnienia pewne rzeczy. Akurat to nie s± seriale, ale inna kategoria.
Ja to rozumiem i nie mam nic przeciwko. Ale dlaczego nie chcesz ocaliæ i wspominaæ o tych rzeczach warto¶ciowych, tylko o tych, które kilka lat temu nie wypali³y i nie ma po co o nich pamiêtaæ? My¶lisz, ¿e jakie¶ randomowa strona, która po miesi±cu upad³a kogo¶ zainteresuje?
Jak tak bardzo Ciê to krêci, to za³ó¿ jaki¶ blog, stronê, cokolwiek innego. Tutaj nie piszê tego, co tak bardzo lubisz przytaczaæ, ¿e "nie masz prawa pisaæ postów na ten temat" - owszem masz, ale skoro wiesz, ¿e to nikogo nie zainteresuje, to serio za³ó¿ jak±¶ stronkê i oceniaj te wszystkie niewypa³y. Wilk syty i owca ca³a.
Jak ju¿ mówi³am, co najwyra¼niej tak bardzo nie przypad³o Ci do gustu - zachowaj równowagê w pisaniu o tym co by³o kiedy¶ i tym co jest teraz.
Aha, jeszcze jedno. Masz pretensje do userów, ¿e nie pisz± postów o Pokemonach. Ale sam przyznajesz, ¿e nie lubisz pisaæ o aktualnych wydarzeniach? Sorry, ale to admin ma motywowaæ, to on ma rozkrêcaæ wszystko. W³a¶nie dlatego jest adminem, a nie zwyk³ym u¿ytkownikiem.
PokeMan napisa³/a:
Pó³ roku temu 4xIjestêg³up zainspirowa³ mnie do rozwi±zania - pisanie nowego tematu, a potem po 24 h. scalenie go z starym, o którym w³a¶ciwie piszê. Tylko po co tak sobie utrudniaæ ? Aby Dominowi by³o l¿ej, ¿e niby piszê nowy temat ?
Meh, czemu zawsze jest przyk³ad Domina.
Skoro takie rozwi±zanie usatysfakcjonowa³oby wiêkszo¶æ forum, to czemu nie? Wiêcej roboty? Powtarzam kolejny raz to samo - jeste¶ adminem.
No i nie mów mi tylko, ¿e Ty siê nie bêdziesz stara³, a inni nic nie robi±. Gdyby nie Ci "inni" nawet Twoje odkopy nie o¿ywi³yby PC.
>te uczucie, kiedy ukryty informator to ja
>te uczucie, kiedy ten temat to czysty pieni±dz
PISZE SIÊ 'TO' UCZUCIE
ALE ZE MNIE SZALONY GRAMMAR NAZI KURR NIE MOG£EM SIÊ POWSTRZYMAÆ
@topic tl;dr jutro doczytam
e//
nie by³o mnie tu prawie rok, ale wszyscy i tak nadal k³óc± siê ze sob± (czyt. Domin z Pokemanem, reszta ojebuje po równo ich obydwu)
n1
btw, czy OP to przypadkiem nie ten gro¼ny hakier, co grozi³ mi na PVF, ¿e mnie wystalkuje, kiedy bêdê przegl±da³ sobie pokefora z tora? xDDddd
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Opticum 6 Styczeñ 14, 21:25, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.