Ale nie wiem po co to piszesz, serio. Zajmuje siê nieco Nintendo i wiem, ¿e maj± nas w dupie. Nie musisz mi tego pisaæ, lol.
Ale NoE wykonuje nadal tymczasowo obowi±zki dystrybutora (lipne, i trzeba siê o to staraæ, LEM z 5 miechów wojowa³o o towar np. - ale jednak to robi±!) i tyle. Dystrybutor na Polskê jest.
To, ¿e jest chujowy nie oznacza, ¿e go nie ma! LOGIKA LUDZIE, jeez.
Dalej to ju¿ meh. Osobi¶cie gdybym siê przejmowa³ PPSem to bym siê zmartwi³, ¿e takie co¶ jest uwa¿ane przez jakiego¶ samozwañczego bohatera tej sceny jako najlepszy tekst ever, bo to tylko ¼le ¶wiadczy o tym rakowisku [PPS] i jego poziomie merytorycznym, stylistycznym, wszystkim innym...
Kwasu nie robiê, choæ chlorowodór z chêci± bym spróbowa³ wytworzyæ w warunkach domowych .
Tak o, w celach naukowych oczywi¶cie .
#beka
Tylko ¿e tutaj liczy siê stan faktyczny, a nie formalny. Tak samo czy w latach istnienia Kongresówki ( która mia³a konstytucjê, ale by³a tak± namiastk± kraju pod rz±dami cara) powiedzia³by¶ ¿e mamy Polskê? Nie! Okres zaborów jest w podrêcznikach historycznych jednoznacznie umiejscawiany w latach 1795 - 1918. I tak równie¿ mnie ucz±.
Co do PokeMana, to nie bêdê siê powtarzaæ. Podam tylko to co s³ysza³em - ¿e ludzie atakuj± go tylko dlatego, ¿e to jest modne i dlatego ¿e nie ma instynktu samozachowañczego.
Ale jeste¶ rzeczywi¶cie ¶mieszny, o kurde.
"Nie liczy siê stan formalny"... GG WP ;)
Tekst dnia.
ChRL te¿ mówi, ¿e Republika Chiñska nie istnieje. Ty te¿ tak napiszesz i ugodzisz dorobek Sun Yat-sena prosto w serce?
Tyle kompromitacji zrobiæ w jednym temacie, brawo.
A¿ szkoda odpisywaæ, bo na tak± g³upotê nie warto raczej.
Zdecydowa³em siê ust±piæ, by zatrzymaæ ten Offtop oraz zatrzymaæ konflikt z Jabukiem. Choæ nie by³o to dla mnie ³atwe i bola³o mnie.
Poprawi³em:
"ludzie którzy z premedytacj± dokonuj± ¶wiadomych wyborów" na "dokonuj±cy niezale¿nych wyborów"
"w których ich postêpowanie jest uwarunkowane..." na "poprzedzonych przemy¶lan± i rzeteln± ocen± w³asn±"
"w tej chwili nie mamy nawet dystrybutora" na "w tej chwili jako¶æ dystrybucji produktów Nintendo na naszym rynku pozostawia wiele do ¿yczenia"
Doda³em:
"Nowi polscy fani kieszonkowych stworków wybierali to, co w latach ¶wietno¶ci ich zainteresowania by³o dla nich dostêpne" - na podstawie postów PokeMana oraz samego artyku³u
" gdy¿ jest mi do nich bli¿ej. Wiêcej spêdzi³em z nimi czasu. Tworzy³em nawet swoje fanowskie produkcje. Nie krytykowa³bym jednak zwolenników anime. Ka¿da strona jest warta uwagi." - by jako¶ rozwin±æ t± koñcówkê.
Szczê¶liwego nowego roku i mile spêdzonego sylwestra ¿yczê.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Shadi 31 Grudzieñ 13, 18:23, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Aj waj. To mo¿e ja spróbuje siê odwo³aæ do tego co napisa³ Shadi.
Jako kto¶ kto z Pokemonem jest od pocz±tku jego istnienia. Tak. Ka¿dy z nas zaczyna³ przygodê od Anime. Ba. Dopóki nie dostali¶my komputera a potem internetów to ma³o kto wiedzia³ w ogóle o istnieniu gier. Takie by³y czasy. W towarzystwie nikt nie mia³ gejboja.
Jednak gdy ju¿ ten internet jak i emulator zago¶ci³y na moim dysku to nie opu¶ci³y go ju¿ nigdy. Przyznajê siê do tego bez bicia. Nawet teraz mimo i¿ ju¿ nie gram w gry to wci±¿ w g³êbi jest ten emulator i parê gier z Pokemonami. Cz³owiek w miêdzyczasie dorós³. Zobaczy³ ¿e anime jest du¿o gorsze. W ogóle zacz±³em widzieæ wy¿szo¶æ gier nad innymi sposobami rozrywki. Graj±c prze¿ywasz to co Twoja postaæ. Masz jakie¶ tam wybory i robisz je. Ogl±daj±c nie ma tego. Widzisz co robi postaæ na ekranie. Do ksi±¿ek niestety nie bêdê tego porównywa³. Kolejne gównoburze nam niepotrzebne. Wiadomo ¿e chodzi o w³asne wybory.
Aj waj. Nie ma siê co rozwodziæ nad wy¿szo¶ci± anime nad grami czy na odwrót. Ja preferuje gry. Jednak od anime zacz±³em. Niestety dzi¶ ju¿ nie jestem w stanie tego ogl±daæ. Zobaczenie innych tytu³ów pokazuje ¿e szkoda czasu na to.
Trochê szkoda ¿e potraktowa³e¶ po macoszemu mangê. Wspomnia³e¶ ¿e by³a. Jednak podejrzewam ¿e trochê popularno¶ci mia³a. Nie mówiê ¿e to to wydane przez JPF. Pamiêtam jednak ¿e gdy Wizard(? wybaczcie ale pamiêæ zawodna) wydawa³ swoje translacje to by³o paru komentuj±cych i czytaj±cych. Tak samo jak potem dziêki Nid. Na PoPlu by³o to to widaæ. Jednak rzeczywi¶cie nie dorównywa³o to to powy¿szym produktom z Pokemonem.
Co ciekawe dzi¶ nie jara mnie ju¿ ani anime, ani gry ani manga. Czasem jaki¶ symulator. Ale g³ównie jakie¶ ma³e PBFy i inne tego typu rzeczy które s± daleko od tego ca³ego syfu który dzieje siê na PPSie.
Aww. Przepraszam Shadiego ¿e tak d³ugo siê zbiera³em i do¶æ marnie mi to wysz³o. Jednak ju¿ dawno obieca³em mu jaki¶ kawa³ek komentarza. Jak dam radê to co¶ dopiszê ;)
Ostatnio zmieniony przez kowalt 7 Luty 14, 17:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.