Heeeh, du¿o by tu mo¿na podaæ, wiêc dzisiaj napiszê o najlepszym w co gra³em na DS'sie (bo ju¿ praktycznie skoñczy³a mi siê biblioteka fajnych gier, które muszê wypróbowaæ):
- Hotel Dusk: Room 215 - za piêkn± grafikê, wci±gaj±c± fabu³ê, zawarto¶æ artystyczn± i klimat,
- Last Window: Secret of the Cape West - sequel powy¿szego, kolejne dzie³o sztuki,
- Phoenix Wright: Ace Attorney - kolejne czê¶ci ju¿ nie takie ¶wietne, no mo¿e Justice for All, ale akcje z Godotem i Franzisk± s± nieco s³absze <g³ównie przez ilo¶æ spraw>, zarówno ta gra jak i ca³a seria to dzie³o sztuki, nieco mniej artystyczne ni¿ pierwsze dwie, ale wci±¿ niesamowite,
- Professor Layton: Unwound Future - jak wszystkie gry z serii zawiera piêkne i oryginalne rysunki, przy okazji najwiêcej zagadek i co najwa¿niejsze najg³êbsz± fabu³ê, piêkne zwieñczenie pierwszej trójki,
- Shin Megami Tensei: Devil Survivor (nie 2) za ¶wietny a zarazem klasyczny gameplay, nasz wp³yw na fabu³ê i klimat,
- Time Hollow - jedna z pierwszych gier w jakie gra³em na DS'sie, bardzo ³adne rysunki, cutscenki, klimat, fabu³a i postaci, które wywo³uj± uczucia, gra tak ¶wietna, ¿e raz gra³em 7 godzin pod rz±d tylko dlatego, ¿e chcia³em siê czego¶ upewniæ, a minê³o to jak chwilka,
Na DS przegra³em ponad 60 tytu³ów, ale te chyba najlepiej wspominam.
Mass Effect - najbardziej wzruszaj±ca seria w jak± kiedykolwiek gra³am. Rycza³am jak porypana, mimo, ¿e zakoñczenie by³o s³abe. Bardzo s³abe. Bardzo bardzo. Ale to kolejny powód do p³aczu. Dodatkowo wci±ga, jest czêsto zabawna, ³atwo siê wczuæ w fabu³ê i bardzo mocno z¿yæ z g³ównym bohaterem i jego towarzyszami. Arcydzie³o.
Fallout - wspania³e uniwersum, klimat fabu³a, postacie, wszystko. Mimo, ¿e jestem tzw. starym fanem, czyli gra³am w 1 i 2 czê¶c na d³ugo przed nowymi, to mówiê, ¿e 3 i New Vegas wcale nie s± za nimi daleko. No, 3 trochê odstaje, ale New Vegas jest takim krótszym starym Falloutem w od¶wie¿onej grafice. Jeden z niewielu nowych rpgów od którego czuæ jeszcze "klasyczn± rpgowato¶æ".
Mortal Kombat - bijatyka, flaki, ³amane ko¶ci, flaki, krew, flaki i flaki. Ale sk³ada siê na jak±¶ fabu³ê, która jest bardzo dobra, postacie te¿ fajne, ka¿da jest inna. Nie¼le siê mo¿na na niej odstresowaæ. Chocia¿ mam z³e wspomnienia, bo nigdy nie uda³o mi siê wygraæ w to z by³ym... STRASZNE.
Sygnatura użytkownika
-I will have my revenge. But I will not kill Sub-Zero. -Will not? Or 'can' not?
Gothic 1, 2 + Noc Kruka - cudo, piêkno, esencja dzieciñstwa
Diablo II - mrok i klimat nie do podrobienia
Zgadzam siê z @pokekris - Planescape Torment genialny, pozna³am dopiero na studiach
Arcanum: Przypowie¶æ o Maszynach i Magyi - obowi±zek dla ka¿dego fana steampunku
Ni No Kuni - wszystko, co napiêkniejsze w studiu Ghibli
Dragon Age 2 - wiem, ¿e nikt nie lubi, ale... Fenris
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.