Pewnego s³onecznego dnia w miasteczku Shaymenia rozleg³ siê krzyk:
- Max!! Wstawaj!!!!
Ten krzyk dochodzi³ z domu pewnego 10-letniego ch³opca. Ch³opak zerwa³ siê z ³ó¿ka jakby go poparzy³o. Migiem ubra³ siê spakowa³ rzeczy do torby i zszed³ na dó³.
- No nareszcie! - powiedzia³a jego mama
- Muszê i¶æ do profesora! - powiedzia³ ch³opak
- Wiem, ale najpierw zjedz ¶niadanie, Max - powiedzia³a mama
- Okej, okej! - powiedzia³ Max
Po zjedzonej niechêtnie i z po¶piechem owsiance Max wybieg³ z domu w zalane s³oñcem centrum miasta Shaymenia. W ogródku ros³y Lum Jagody, a przy drodze sta³ wielki pos±g Shaymina. Pod jego podobizn± by³a tabliczka z napisem -
"Shaymenia - królestwo Shaymina, boga ro¶lin"
Max podniecony wszed³ do Laboratorium Pokemon, gdzie mia³ dostaæ swego Pierwszego Pokemona. Nagle w krótkim czasie zdarzy³o siê kilka rzeczy. Pierwsz± by³ wrzask:
- UWA¯AJ!!
Drug± by³ mocny cios w g³owê Maxa zadany przez co¶ miêkkiego i mile pachn±cego. A na domiar tego po ca³ym Laboratorium zaczê³y rosn±æ kwiaty! Max upad³ na ziemiê a osoba przed nim rzuci³a Pokeballem
- Wracaj!! - krzyknê³a
I nagle kwiatki zniknê³y, a osoba pomog³a Maxowi wstaæ.
Rozdzia³ 2 - Pierwszy Pok i drugi Pok.
- Czy nic ci siê nie sta³o? - zapyta³a osoba przed Maxem
- Nie nic - odpowiedzia³ Max - co to by³o???
- To by³ jeden z Pokemonów dla pocz±tkuj±cych trenerów - odpowiedzia³ - Jestem
profesor Bills, badam Pokemony i dajê pocz±tkuj±cym trenerom ich pierwsze Poki. Ty to pewnie Max??
- Taaaaaa..... A propos, chcia³em przyj¶æ po swojego Pokemona kiedy to co¶ siê na mnie rzuci³o. - powiedzia³ Max - Co to by³o??
- Ah... To by³ Shaymin - rzek³ profesor
- Shaymin?? - zdziwi³ siê Max - czy on bêdzie jednym z Pokemonów dla pocz±tkuj±cych???
- Zgad³e¶ - u¶miechn±³ siê Bills - Wiêc chcesz Pokemona?? Mam tu 3.
Pierwszy to jest Chimchar:
Drugi to jest Poliwag:
A trzeci to Shaymin:
- Którego chcesz?? - zapyta³ po chwili profesor
- Hmmmm..... Chcê Shaymina!!! - krzykn±³ Max
- Dobrze, ale ostrzegam, jest trochê niesforny. Masz do tego ten oto Pokedex oraz Pokeballe. Pokedex mo¿e ci powiedzieæ wszystko o Pokemonach. Do tego mam co¶ dla ciebie. - rzek³ zagadkowo profesor Bills
- Co??? - zapyta³ zdziwiony Max
- Ten oto mój wynalazek: oto jest PokeMaster! - powiedzia³ profesor i wyj±³ z kieszeni fartucha co¶ podobnego do PokeNava.
- Co to jest?? - zapyta³ Max??
- To jest mieszanka wszystkich PokeGad¿etów dla trenerów! To jest zaróno PokeGear, PokeNav, Poketch oraz PokeRadar! Ma te¿ jedn± funkcjê... - tu na chwilê profesor trochê zamilk³ - Automatyczny TelePokePort! To Pokemonowy Teleport pozwalaj±cy przesy³aæ Pokemony do opiekunów, Tajnych Baz oraz do mnie! - to bardzo przydatne w podró¿y - doda³ profesor.
- Wiêc dziêkujê za to wszystko, ju¿ idê - powiedzia³ Max
- Dobrze, ale mam jeszcze pró¶bê - powiedzia³ prof. Bills - W PokeMasterze jest aparat, czy mo¿esz robiæ zdjêcia rzadkich Pokemonów dla mnie?? Potrzebne s± mi do badañ!
- No ba! To do widzenia! - krzykn±³ Max
I wyszed³. Gdy doszed³ do domu spotka³ swoj± mamê
- Nie zapomnij Butów Do Biegania oraz jedzenia dla trawiastych Pokemonów jakie ci zrobi³am!! - krzyknê³a mama - Pa pa!!
- Tak! Narazie!! - odkrzykn±³ Max
Max po wyj¶ciu z miasta wypu¶ci³ Shaymina i powiedzia³:
- Cze¶æ! Jestem twoim nowym Trenerem!
A Shaymin powiedzia³ tylko - Shaaaaaayyyyy..... mi! - i u³o¿y³ siê w k³êbek na drodze.
- Ehhhhh.... wiem o co chodzi³o profesorowi...
Nagle zobaczy³ jaki¶ p³omyk migaj±cy za drzewami. Podszed³.... i nagle wyskoczy³ na niego Pokemon.
- AAAAAAAAA! Shaymin! Atakuj go! Ostry Li¶æ!! - krzykn±³ przestraszony ch³opak
- Shaaa... min!!!! - Shaymin waln±³ Pokemona z ca³ej si³y Ostrym Li¶ciem.
- Chaaaa..... - jêkn±³ Pokemon i siê przewróci³
- Lepiej sprawdzê tego Poka - pomy¶la³ Max i wyj±³ Pokedex
Charmander - Pokemon Ognista Jaszczurka
Zdecydowanie woli gor±ce miejsca, Ponoæ, gdy pada deszcz, z koñca jego ogona wydostaje siê para. Je¶li ogieñ na ogonie mu zga¶nie - umiera.
- O! Fajnie! Naprzód Pokeball!! - powiedzia³ Max i rzuci³ Pokeballem
Pokeball uderzy³ Charmandera w g³owê i Pok do niego wlecia³. Potem Pokeball zacz±³ siê ruszaæ. Pik, pik, pik......
Rozdzia³ 3 - Team Mistic zaczyna
- JES!!!! JE JE JE JE!!!!!! - drze siê Max
- SHA! SHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! - drze siê Shaymin
- Co jest kur.....?! - drze siê g³os (?)
- AAAAAAAAAAAA!!! - dr± siê wszyscy.
Nagle autora opu¶ci³a wena i dokoñczy potem....
CDN.....
I jak???
Ostatnio zmieniony przez Poxer 8 Sierpieñ 09, 16:42, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
- WSTAWAJ TY LENIU!!
Ten krzyk dochodzi³ z domu pewnego 10-letniego ch³opca. Ch³opak zerwa³ siê z ³ó¿ka jakby go poparzy³o. Migiem ubra³ siê spakowa³ rzeczy do torby i zszed³ na dó³.
- No nareszcie! - powiedzia³a jego mama
- Muszê i¶æ do profesora! - powiedzia³ ch³opak
PO co go budzi, tak nagle, gwa³townie? Je¿eli budzi bez powodu (bo d³ugo ¶pi) to nie budzi siê gwa³townie, tylko powoli
A to na pewno bez powodu, je¿eli nie po to a¿eby szed³ d profesora, bo po co by jej o tym przypomina³
Napisz np. ¿e ods³ania zas³ony, a jego budzi blask, matka mówi co¶ w stylu nareszcie wsta³e¶.
Odwdziêcz siê i poczytaj mój komiks, FF oraz film
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Wszyscy siê dr± FF bez sensu.
Oczywi¶cie Shaymin siê w labie pojawi³, trzeba ¿eby siê jeszcze Mew wyjawi³ co?
A mo¿e w Pokebalu ma pikachu na lefelu 12384129481.
Ocena najni¿sza, mo¿e poprawisz potem bo napocz±tku by³ Chaos :P (Po¿yczy³em s³ow Devila )
O to chodzi, ¿e jak ma siê takiego kretyna jak Max za syna to mo¿na dostaæ bia³ej gor±czki. Poczekajcie na 2 rozdzia³ ;)
Aha, do Kojota:
Wed³ug tematyki filmu 11 to Ash i ferajna prowadz± Shaymina do doliny gdzie jest WIÊCEJ Shayminów. A miasto bohatera to okolica wystêpowania Shayminów w du¿ej ilo¶ci. Wiêc na startera zawsze dostajesz Shaymina.
(Powiem, ¿e w mojej grze-hacku co go robiê, to dostaniemy tylko Shaymina na startera.)
No ale Shaymin jest Legend± zupe³nie jakby Nowy Trener dosta³ od wujka Moltresa bo te¿ jest ich kilka :p
Wrzuæ do gry te¿ Charmandera :oczami:
Shaymin jest legend± w grach! Ale legenda jest jedna, a w filmie 11 to Shayminów jest mnóstwo!! Ja trzymam siê tego w±tku z filmu! 2 rozdzia³ bêdzie jutro jak moja wredna nauczycielka z matmy ma³o zada. :zdegustowany: :zdegustowany:
Bo w Fan-Ficku Shaymin te¿ wystêpuje tylko na ³±ce przy mie¶cie! A teraz piszê 2 rozdzia³ (bêdzie d³u¿szy) Aha, i nie k³óæmy siê Kojot. Przecie¿ to topic na Fan-Ficka
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.