POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: tt22
1 Sierpieñ 13, 22:14
Dragon Ball LAB
Autor Wiadomo¶æ
Nothing For Money 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Wys³any: 29 Kwiecieñ 09, 17:18   Dragon Ball LAB

Tego jeszcze nie by³o:P To dla fanów DBZ.

WSTÊP:

Akcja toczy siê 2 miesi±ce po zabiciu gro¼nego Kid Buu.
Gdzie¶ w galaktyce, miliony kilometrów od Ziemii, by³a planeta Tsuful. ¯yli na niej wytrzymali i silni wojownicy.
Jeden z mieszkañców by³ nazywany legendarnym Seedem (czytaj:Sidem). By³ nazywany legendarnym ze wzglêdu na to ¿e mia³ super technike , polegaj±c± na tym ¿e móg³ wej¶c w czyje¶ z cia³ . Wojownik strzeg³ tego miejsca jak stra¿nik.
Pewnego dnia, gdy Seed trenowa³ w górach, zobaczy³ ogromn± kometê spadaj±c± na planete Tsuful.
Kula by³a taka ogromna ¿e mog³a nawet zniszczyc 6 planet naraz.
Seed zaskoczony wiedzia³ o tym ¿e nie zd±¿y uratowac mieszkañców. Gdy kula by³a ju¿ 3 metry nad Seedem, zteleportowa³ siê
na inn± planete. Planeta by³a bezludna i czerwona jak pomidor. Tsuful móg³ lepiej ni¿ scouter znale¼c ka¿d± planete i dowiedziec sie czego¶ o mocy jej mieszkañców.
Niestety zabiera³o to du¿o czasu i energii. Po paru minutach sparali¿owa³ go strach. Wojownik wyczu³ potwora, który zniszczy³ jego planete.
Tsuful zteleportowa³ siê na statek a w nim zobacz co¶ paskudnego. By³ to potwór o zielonej barwie, przypominaj±ca Cella gdy wyszed³ z kokonu.
Tsuful nie by³ przera¿ony jego wygl±dem lecz si³± jaka w nim sie kry³a. Wojownika za¶lepi³a nienawi¶c i nie zwa¿a³ na to ¿e potwór jest od niego du¿o silniejszy.
-Nie wybacze ci za zabicie mojej rodziny - Wykrzykiwa³ Seed nie spuszczaj±c z oka potwora.
-Jeste¶ ¿a³osny.... - Wymówi³ ze spokojem zielonobarwny .
Bez namys³u zaatakowa³ paskuctwo silnym kopniakiem lecz Kern(bo tak sie nazywa³ potwór) ani drgn±.
Nastêpnie Kern wyci±gn±³ pazury, ukryte w palcach i przetn±³ ramie odwa¿nego Tsufula.
-Jeste¶ nic niewarty , za¶lepi³a cie nienawi¶c , idioto! - Wy¶mia³ Kern, tsufula.
Tsuful niemia³ zamiaru wst±pic do cia³a tak paskudnego potwora , ani zgin±c w takiej walce, wiêc uciek³.

Jak potocz±³ siê dalsze ¿ycie Seeda?

Sygnatura użytkownika

UBs by Jakubox , Kojot and Dame .

Ostatnio zmieniony przez Nothing For Money 29 Kwiecieñ 09, 19:00, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

admus96 
Pewnie nie zna PokeMana
Hodowca Pokemon

Do³±czy³: 02 Sty 2009
Sk±d: Mi³kowice Maæki
Wys³any: 29 Kwiecieñ 09, 18:09   

rozdzia³ za krótki i niczym nie nawi±zuje do db

Nothing For Money 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 29 Kwiecieñ 09, 18:19   

admus96 napisa³/a:
rozdzia³ za krótki i niczym nie nawi±zuje do db

1.Krótkie bo to mia³ byæ wstêp .
2.Ten wstêp ma was wprowadziæ do historii Tsufula , bo bez tej historii kolejne rozdzia³y by³yby niezrozumia³e .

Przed³u¿y³em wstêp .

Sygnatura użytkownika

XaroX 
Bug Catcher
Rebecca Black LAW JU

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: WHEEKEND
Kontakt:
Wys³any: 29 Kwiecieñ 09, 20:21   

Takie co¶ to mo¿esz pisaæ na wypracowanie z polskiego.

Ah, przy okazji - jak chcesz pisaæ o Dragon Ballu, to polecam najpierw obejrzenie go. Tsufule nie istnia³y ju¿ od dawna. :-)

Sygnatura użytkownika

Nothing For Money 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 29 Kwiecieñ 09, 20:44   

XaroX napisa³/a:
Takie co¶ to mo¿esz pisaæ na wypracowanie z polskiego.

Ah, przy okazji - jak chcesz pisaæ o Dragon Ballu, to polecam najpierw obejrzenie go. Tsufule nie istnia³y ju¿ od dawna. :-)

Bardzo dobra wypowied¼ . A oto moja odpowied¼:

Otó¿: To jest zmy¶lone , które nie ma nic wspólnego z DBGT. Gdybym napisa³ ¿e to by³o po DBGT to wtedy by¶ mia³ racje. I jeszcze jedno: Gdybym nie ogl±da³ DB to bym tego nie pisa³ . Nie obejrza³em jedynie jakich¶ 5 odcinków koñcowych DBGT.

Zrobi³em kolejny rozdzia³:

Rozdzia³ Drugi:

Tsuful pojawi³ siê na niebieskiej planecie, która otoczona by³a tylko wzgó¿ami. Seed nie zd±¿y³ siê dobrze przyj¿ec planetce bo zemdla³.
Obudzi³ siê w tym samym miejscu, ale otacza³y go ma³e, niebieskie stwory w br±zowych szatach(identycznych do Piccolo).
Stwory po³o¿y³y rêce na brzuchu Tsufula i zaczê³y go leczyc. Seed gdy poczu³ siê lepiej odepchn± stworki i wyszukiwa³ swoimi umiejêtno¶ciami, planety z silnymi mieszkañcami.
Po 3minutach wyczu³ planete z bardzo silnymi mieszkañcami. Odrazu zteleportowa³ siê tam. By³ w jakiej¶ wsi.
Polecia³ przed siebie i wyszukiwa³ najlepszej si³y. Dom Goku by³ cichy i spokojny, a Goku zacz±³ siê spodziewac go¶cia.
Ta moc by³a tak silna i z³owroga jak Vegety, ¿e nawet Goku my¶la³ ¿e to jego przyjaciel Vegeta.
Stan±³ przed domem i zobaczy³ kogo¶ innego ni¿ Vegeta. Niebieski stwór by³ coraz bli¿ej, a¿ wkoñcu dotar³ na miejsce.
-Hmm.... Nie wiem czy wzi±c jego cia³o... - Rozmy¶la³ Tsuful - Ale nie ma tu nikogo silniejszego, wiêc...
-Kim jeste¶? - Przerwa³ mu Goku.
-Tato, kto to jest? - Zza dzwi wyszed³ Goten.
-Jestem Seed, najsilniejsza istota w wszech¶wiecie, mam zamiar zniszczyc t± planetkê - Przedstawi³ siê, k³ami±c ich ¿eby nie nabierali podejrzeñ.
-Goten, id¼ do domu! Ja siê nim zajme. -Rozkaza³ Goku.
-Tak jest, tato! - Potwierdzi³ maluch.
-Lecmy gdzie¶ na pustkowie. - Powiedzia³ niepewny Goku.
-Jestem silniejszy od niego, lecz on co¶ knuje. - Rozmy¶la³ Goku patrz±c radosnemu Tsufulowi w oczy.
-Dobra, zatrzymajmy siê tu. - Wskaza³ pierwsze lepsze miejsce.
-Widze ¿e on co¶ knuje, gdyby my¶la³ ¿e jestem s³aby to by mówi³: "Pokonam cie miernoto" itd. - Rozmy¶la³ ciekawy Goku.
Po minucie wymiany sojrzeñ, wrogowie zaczeli siê bic. Walka by³a wyrównana, gdy¿ obaj dysponowali tak± sam± si³±.
Gdy toczy³a siê ta zaciêta walka, Gohan odwiedza³ Videl. Rozmawiali o dzieciñstwie, lecz rozmowe przerwa³y wibracje Seeda.
Seed gromadzi³ tyle si³y ¿e wyczuli j± wszyscy bohaterzy. Piccolo przerwa³ medytacje w Pa³acu Dendiego:
-Kto¶ walczy z Goku. - Powiedzia³ Dende.
-Nie martw siê, on i tak nie ma szans z Goku. -Uspokoji³ Dendiego, Piccolo.
Vegeta trenowa³ na statku, ko³o jego domu, z Trunksem:
-Tato, wyczuwasz t± si³ê? Jest ogromna! - Powiedzia³ zaciekawiony Trunks, przerywaj±c im trening.
-Nie martw siê. Goku nie by³by sob± przegrywaj±c z nim. - Powiedzia³ spokojny Vegeta, kontynuuj±c ich trening.
Seed pokaza³ swoj± ca³± si³ê, lecz Goku tego sie nieprzerazi³.
-A teraz.... -Rozpocz±³ Seed - Jeste¶ mój!!!
Zacz±³ biec w jego strone. Goku nie uda³o siê go zatrzymac, gdy¿ ten zacz±³ wchodzic do cia³a Goku.
-AAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaa -Zacz±³ wrzeszczec z bulu Goku.
-Nie martw siê, to boli tylko chwilkê. Pó¼niej opêtam twoje cia³o! HAHAAHAAAAHA - Wykrzykiwa³ dumny Tsuful.
Goku zacz±³ ³apac siê za g³owê i wykrzykiwac "Nie uda ci siê to!". Goku zacz±³ siê przemieniac w Ultra Saiyana.
Jego si³a woli by³a tak wielka, ¿e zaczyna³ siê pozbywac Tsufula. W koñcu Tsuful wyszed³ z Goku, a w¶ciek³y Saiyan wymawia³:
-Koniec zabawy! Ka...me...ha...me...HA! - Goku wypu¶ci³ ca³± energiê w Tsufula.
-O nie! Czy ja umieram? Nieeeeeeeeeeeeee... - Przerwa³ Tsuful gdy¿ zmar³.
-Bendziesz siê teraz sma¿y³ w piekle! - Obiecywa³ mu Kakarotto.

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Nothing For Money 4 Maj 09, 20:54, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 4 Maj 09, 05:33   

Nothing For Money napisa³/a:
Tsuful

Kuczê, jakie to trudne to wymówienia. A np.Tssyygylu nie da³o siê u¿yæ ??

Nothing For Money napisa³/a:
Goku zacz±³ ³apac siê za g³owê i wykrzykiwac "Nie uda ci siê to!". Goku zacz±³ siê przemieniac w Ultra Saiyana.
Jego si³a woli by³a tak wielka, ¿e zaczyna³ siê pozbywac Tsufula. W koñcu Tsuful wyszed³ z Goku, a w¶ciek³y Saiyan wymawia³:

Masa powtórzeñ. Zamiast Goku mog³by¶ use : Kakarotto ( chyba jap. wersja Goku) , najsilniejszy wojownik na ¶wiecie etc.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: