POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Pokémon Power of Elements
Autor Wiadomo¶æ
Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 10 Lipiec 10, 14:53   Pokémon Power of Elements

Prolog.

7 lipca 2010 r.
<BUM>
- Co siê dzieje?
- Niiiie mam pojêcia.
Wychodzê zza progu drzwi.
- O cholera.
- Co jest?
- Patrz!
Wskazujê palcem na 3 ptaki walcz±ce ze sob±.
- Czy¿by to by³...
- Zapdos, Moltres i Articuno?
- Chyba tak.
- Muszê je powstrzymaæ zanim wyrz±dz± szkodê miastu.
- Metagross, Flygon, Charizard wychod¼cie!
Metagross, u¿yj Psychica na Zapdosie. Flygon je¶li tylko to mo¿liwe atakuj Moltresa. Ty Charizard atakuj Articuno.
- OOooooooo..!
- Lugia?

Rozdzia³ 1.

To by³o ostatnie nagranie z Komendy Policji w wiosce Azarad. Wioska praktycznie powoli siê odbudowa³a od tamtego wydarzenia. Nie wiele osób pamiêta to wydarzenie, jednak mój Tata pamiêta je dok³adnie. Wkoñcu mia³ wtedy Patrol w okolicy Azarad.
- Tatku opowiesz mi o tym wydarzeniu?
- Nie, synu to bardzo krwawe by³o wydarzenie.
- Proszê...
- No dobrze.

Gdy jak zwykle, siedzia³em na posterunku Policji w wiosce Azarad. Zlecono mi Patrol w okolicach tej wioski. Ponoæ, jaki¶ rabu¶ siê krêci. Ju¿ mia³em siê praktycznie wybieraæ gdy nagle nast±pi³ wielki wybuch. Z pocz±tku my¶la³em ¿e to Ci z wydzia³u "Chemikalii" jednak bardzo blisko okna przelecia³ Zapdos. Jako poprzedni lider sali w Scythe, by³em nieliczn± osob± która mog³a stawiæ czo³a tym Pokémonom. Jak s±dzi³em, kto¶ musia³ obudziæ ¶pi±ce legendy na Wyspie Dest. Podobne zjawisko mia³o miejsce 15 lat temu. Wtedy te Pokémony zatrzyma³ niejaki Ash Ketchum. Wyszed³em z Colinem aby zobaczyæ co siê dzieje. M.in to on te¿ jest na tym nagraniu. By³ równie¿ osob± posiadaj±c± bardzo silne Pokémony. Legendy walcz±c, niszczy³y wszystko co popadnie. Promieñ Moltresa trafi³ w Bazê Komendy. Pechowo, bo trafi³ akurat w okno wydzia³u "Chemikalii". Przechowywano tam bardzo niebezpieczne substancje - i to nie tylko wybuchowe. W u³amku sekundy, promieñ Lodowy ¶wisn±³ mi ko³o g³owy. Próbuj±c zatrzymaæ te walcz±ce Legendy, wys³a³em do Walki Metagrossa, Charizard'a i Flygona. W miêdzyczasie Pojawi³a siê Lugia by je rodzieliæ - tak samo jak 15 lat temu. Jednak dosta³a potrójnym promieniem. spadaj±c uderzy³a w bazê Policji, w sam ¶rodek pal±cych siê Chemikalii. Ciê¿ko poparzona do dzisiaj le¿y w Poke Center, w Scythe. Powoli odzyskuje si³y, jednak nadal nie mo¿e lataæ. Moje Pokémony zrobi³y wszystko co mog³y by je zatrzymaæ. Niektóre dzielnice wioski, pali³y siê, lub by³y zamro¿one. Jedynie Zapdos nie sia³ zniszczenia, bo za ka¿dym razem trafia³ w cel. Zostawiaj±c moje Pokémony walcz±ce z Legendami, uda³em siê na Wielkie wzgórze. Tam by³ przechowywany sekretny Pokémon Policji, znaleziony dosyæ przypadkowo. Wszed³em do rudery, która ju¿ siê pali³a, zszed³em po schodkach wpisa³em kod. Pomieszczenie by³o ma³e, czuæ by³o ziemiê. Po¶rodku sta³ kamienny stolik, a na nim ma³a skrzyneczka. Otworzy³em j± i wyci±gn±³em Pokéball z naklejk± w kszta³cie bry³ki Lodu. Szybko opu¶ci³em t± szopê. Stra¿ i Policja ewakuowa³a ludzi. Wodne Pokémony stra¿y próbowa³y gasiæ p³omienie. Gorzej by³o z zamro¿onymi domami, gdy¿ ma³o kto posiada³ ognistego Pokémona w tej okolicy. Gnaj±c ulic±, pe³no Matek z dzieæmi opuszcza³o swój dom z ³zami w oczach. Ojcowie g³ównie pomagali stra¿y. Wyszed³em na wie¿ê Ratusza, gdzie widaæ by³o walkê tych Pokemonów.
- W Tobie ostatnia nadzieja Ninetales. Wychod¼ Winter Ninetales!.
Winter Ninetales, mia³ bia³e jak ¶nieg Futerko. By³ praktycznie przeciwno¶ci± Ninetales - zna³ Ataki Lodowe, nie ogniste. Posiada³ bardzo rzadki atak w tej Okolicy. Zamieæ ¦nie¿na. Gdy go znale¼li¶my nie mogli¶my wierzyæ ¿e to Vulpix. My¶leli¶my ¿e to jaki¶ "Wybryk Natury" albo "Poké nie wypa³". Jednak jak siê okaza³o badania wykaza³y co¶ innego. Vulpix przystosowa³ siê do zimnego klimatu Scythe. Dlatego zmieni³ te¿ kolor Futra, oraz pozna³ nowe Ataki. Potem u¿ywaj±c go Ewoluowa³ w Ninetales'a. Kiedy¶ schowa³em go do szopy, aby media ci±gle nie zawala³y nam Bazê. I tak 2 lata ju¿ minê³y, a dzisiaj Ponownie go u¿ywam.
- Winter Ninetales u¿yj swojego najsilniejszego swojego ataku!. Zamieci ¦nie¿nej! Pamiêtaj celuj w Te Legendy, i atakuj tak d³ugo a¿ stan± siê bry³kami lodu. Nie przejmuj siê na ich reakcje, Metagross, Charizard i Flygon Ciê os³oni±!

-----
- Czy Winter Ninetales'owi uda siê zamroziæ Legendy?
- Co siê stanie z Moltresem, Articuno i Zapdosem?

Tego dowiecie siê w nastêpny Rozdziale moi Drodzy. :)

i jeszcze Userbar :O

Narazie taki jest, bo Gimpa nie mam musia³em Usun±æ bo siê zdebugowa³ (po wej¶ciu w Czcionki "zamyka³ siê", wiêc jutro mo¿e pojutrze bêdzie ju¿ porz±dna Sygnatura.

Wychodzi losowo przynajmniej 2x W Tygodniu (:

No to jazda, do komentarzy :D

----
Maskotka Pokémon POE

---
Nazwa PRZYPADKOWA. Wpadaj±c na nazwê, nie sugerowa³em siê gr± Pokemon Elements, czy FF Blue (Pokemon Power of Shadows).
Inaczej mówi±c - zbie¿no¶æ nazwy FF jest przypadkowa.

Zastrzegam sobie prawo do kopiowania / umieszczania tego rozdzia³u jak i nastêpnych bez mojej zgody.
Ostatnio zmieniony przez Kojot 18 Sierpieñ 10, 22:34, w ca³o¶ci zmieniany 7 razy  

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 10, 22:00   

Nie no.... git, ale jak dla mnie troskê za ma³o i mo¿na zauwa¿yæ kilka b³êdów. Ja dopatrzy³em siê 3 xP Poza tym... czy to nie jest trochê za szybko ? Co ty bêdziesz pisaæ przez te pozosta³e 34 tomy ?

Daje 7/10

P.S.
Mam zamiar wróciæ do swojego opowiadania, czy ty te¿ bêdziesz go czytaæ ? xP
Ale nie o to tu chodzi, bo te¿ mia³em zamiar pisaæ je w tzw. ,,Wspominkach''

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 10, 22:03   

to chyba ma byæ liczba rozdzia³ów.
nie oceniê bo:
1.I rozdzia³
2.Za ma³o siê dzieje

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 10, 22:05   

Aj sorry, mój b³±d, ale wiesz.... pisze na laptopie, a przed moimi oczyma mecz Urugwaj - Niemcy xD

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 10 Lipiec 10, 22:09   

To jest jakby wprowadzenie do "Historii".
Tak Afil bêde czyta³ ;D

@
Zdradzê, ¿e w nastêpnych rodzia³ach zaczn± siê pojawiaæ Czarne Charaktery, przedstawiê Bohatera 1 planowego, no i kilka nowych "poczków" typu Winter Vulpix :sliniak: :krejzol: :blush:

NineTailes 
Powoli siê wkrêca
Murzyñski Rycerz

Do³±czy³: 08 Sie 2009
Sk±d: yy..ee.. nie wiem?
Kontakt:
Wys³any: 11 Lipiec 10, 18:59   

z dedykacj± dla mnie..? xD
NineTaili-Ninetailes. lolz. przypadek zgaduje.
Cytat:
Moje Pokémony zrobi³y wszystko co mog³y by zatrzymaæ.

by je zatrzymaæ powinno byæ.

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 12 Lipiec 10, 09:05   

Nie porównuj siebie do takiego wspania³ego Poka, hemafrodyto ty!

@TOPIC: Piêknie ci wychodzi! Mam nadziejê, ¿e Fick osi±gnie wielko¶æ jak PZG... :D

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 12 Lipiec 10, 09:27   

pox, PZG to nic wielkiego, jasne?

po zachowaniu autora i przeanalizowaniu mam kilka zastrze¿eñ:
1.Prolog siê daje najpierw a nie potem.
2.Z sygn± i maskotk± poczekaj, nie startuj z wszystkim naraz, najpierw ¿e tak powiem"Niech kto¶ to czyta"
3.Winter Vulpix/Ninetalis? To tak jakby daæ Ground Pikachu, trochê bez polotu, ale idzie strawiæ...

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 14 Lipiec 10, 14:57   

Rozdzia³ 2.

Winter Ninetales wzi±³ g³êboki wdech, i u¿y³ zamieci ¶nie¿nej. Reakcja legend by³a do przewidzenia. Moltres uderzy³ Miotaczem P³omieni. W porê Charizard zablokowa³ Ognistym Krêgiem.Zapdos u¿y³ Pioruna. Ca³± si³ê Pioruna poch³on±³ Flygon, i kontratakowa³ Hiper Promieniem. Articuno skumulowa³ ma³± kulê i pos³a³ lodowy Promieñ prosto w Winter Ninetales'a. Metagross zas³oni³ Ninetales'a. Nie wygl±da³o to dobrze, bo zamrozi³ go.
- Summer Mamoswine wychod¼! Ognisty Kr±g! - zakrzycza³ kto¶.

Summer Mamoswine nie celowa³ w Articuno - Celowa³ w Winter Ninetales'a.
- Slime Magcargo wychod¼! Trujac± Bomba!
Te dwa ataki uderzy³y w siebie i wybuch³y. Dziwnka osóbka, skinê³a rêkê na znak by nie atakowa³.
- Widzê, ¿e z³apa³e¶ nowego Poka Neevey. No có¿, muszê Ciebie rozczarowaæ. Te¿ posiadam nowego.
- Kim jeste¶ i sk±d mnie znasz?
- Carl Den, Szef Teamu Darkness...
- Pierwszy raz s³yszê o takim zespole.
- Spotkanie ze mn±, mo¿esz potraktowaæ jako ostatnie. - Shadow Charizard wychod¼! Poka¿ swoj± moc, któr± Ci da³em - Fala Ciemno¶ci!

Z pod nóg Shadow Charizarda, wylecia³a dziwna Ciemno - Fioletowa po¶wiata. Wielki podmuch uderzy³ we mnie. W porê Flygon mnie z³apa³ bo by³bym spad³.

- A wiêc, zajmujesz siê tym, czego dr. Fuji nie zd±¿y³ skoñczyæ - tworzeniem Shadow Pokemonów?
- Bystry jeste¶. Tylko ¿e jak widzisz, do stworzenia Shadow Pokemona, potrzebujê bardzo rzadkiego kamienia - Szmaragdu ¯ywio³u. Jeden z kamieni, znalaz³em prowadz±c pracê wykopaliskow±. Po udaniu siê do spalonego ju¿ laboratorium dr. Fujiego, znalaz³em notkê, jak stworzyæ Aurê Ciemno¶ci. Nape³nienie Pokemona Aur± Ciemno¶ci, nie daje trwa³± moc. Z czasem, Pokemon j± traci. Natomiast nape³niaj±c Szmaragd ¯ywio³u Aur± Ciemno¶ci i podaj±c go Pokemonowi, pozwala na u¿ywanie mocy Ciemno¶ci Trwale. Tego dr. Fuji nie umia³ rozwik³aæ. I jak widzisz jest to potê¿na moc. I jedna z Legend pomo¿e mi znale¼æ pozosta³e Szmaragdy.

- Shadow Charizard - Pazur Ciemno¶ci !
- Charizard - Ognisty Kie³!

Obydwa Pokemony ruszy³y na siebie. Mój Charizard, bardzo mocno dosta³ Pazurem Ciemno¶ci. Jednak nie by³ d³u¿ny i zatopi³ swoje k³y w Fioletowo - Czarnym Rameniu Shadow Charizarda. Ten zarycza³ i odlecia³.

- Shadow Charizard co jest z Tob±? - Miotacz P³omieni!
- Charizard - Uderzenie Skrzyd³em!

Miotacz P³omieni Shadow Charizarda by³ tak s³aby, ¿e ledwo dolecia³ do mojego Pokemona. Natomiast mój Charizard uderzy³ ca³± si³± w niego.

- Teraz z³ap go i Rzut Sejsmiczny!

Z³apa³ go i polecia³ w górê. Shadow Charizard rycza³ jak opêtany, próbowa³ siê uwolniæ. Po czym, run±³ z ca³ej si³y na ziemiê. Shadow Charizard zemdla³. Mój Charizard ledwo trzyma³ siê na nogach, i mia³ pe³no zadrapañ.

- Wystarczy Charizard, dobra robota. Wracaj!. Id¼ Snag Ball!
- Zielony Pokeball uderzy³ w Shadow Charizarda i wci±gn±³ do ¦rodka. W tym samym Czasie Carl wykorzysta³ moj± Chwilê nieuwagi, i polecia³ na swoim Salamencie. Z³apa³ jedn± bry³kê, lodu i uciek³. Jak siê pó¼niej okaza³o by³ to Zapdos. Pozosta³e legendy, trafi³y do Poke-Center. Nasza baza zosta³a tymczasowo Przeniesiona do Scythe.

Kilka tygodni pó¼niej, przedstawi³em swój opis wydarzeñ z Dziwnym Carlem Komendantowi.
- Bardzo ¼le siê sta³o, ¿e porwa³ Zapdosa. S±dzi³em ¿e tylko ja znam tajemnicê Szmaragdów ¯ywio³u. Ale jak widaæ ¼le post±pi³em.
- Jak to?
- Widzisz, jest to legenda. Ka¿dy Pokemon, mo¿e w³adaæ ¿ywio³em odpowiednim dla niego. Charizard ogniem, Lapras Wod±, Glalie Lodem, Umbreon Mrokiem itd. Ciê¿ko zraniony Pokemon, mo¿e w pewnym momencie utraciæ swoj± moc. Szmaragdy s³u¿y³y, przede wszystkim do tego aby odnowiæ moc Pokemon'a. Tak czy siak, by³o wiadome ¿e kto¶ mo¿e u¿yæ tego do niecnych planów. Carl jeszcze nie posiad³ takiej wiedzy na ich temat, dlatego nie umia³ doskonale zakl±æ Ciemno¶ci w tym Szmaragdzie. Prócz tego, z najnowszych badañ twojego Ojca Nicolasa Neevey'a, dowiedzieli¶my siê ¿e Szmaragdy mog± równie¿, poch³on±æ moc Pokemona. - Bardzo dobrze ¿e z³apa³e¶ tego Shadow Charizarda - dowiemy siê wiêcej podczas badañ nad nim. Tymczasem jeste¶ ju¿ wolny.

- Jak narazie ucich³y pog³oski, o Teamie Darkness. Wiele nieodkryli¶my, za to uda³o siê nam odratowaæ ten Szmaragd - i znowu ma moc ognia. Jako ¿e to s± twoje 9 urodziny, pasuje aby¶ trenowa³ ju¿ swoimi Pokemonami. Tutaj s± 3 Pokeballe. Pierwszy od lewej, od twojej Ciotki Muriel z Oldforth. Drugi jest ode mnie, a trzeci od twojego dziadka - Nicolasa. Sprawd¼ jakie Pokemony s± w nich.

- Wyjd¼cie!
Pojawi³y siê 3 czerwone Cienie, które zgas³y. Jak siê okaza³o od Muriel dosta³em Shiny Eevee. Od Taty, Winter Vulpixa. Od Dziadka Nicolasa Shiny Belduma.
- Cze¶æ, od dzisiaj bêdziecie ze mn± wspó³pracowaæ.
Vulpix i Eevee rado¶nie machneli ogonkiem. Beldum wyda³ odg³osy w rodzaju " Beeeee lll duuuu m m m ".

----------

Tyle :P
No to czytajcie ;)
Ostatnio zmieniony przez Kojot 14 Lipiec 10, 18:40, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 14 Lipiec 10, 15:23   

1.Polskie nazwy ataków to jedyne co mi m±ci w tym wszystkim ale wychodzi platinum PL i FR PL te¿ jest, anime, ogólnie siê nie czepiam bo anglika znam, ale co poniektórzy m³odsi userzy mog± mieæ problemy który atak to który, a tak jest git.

2.Jak dla mnie to koniec by³ rodem z normalnie anime :huh: , go¶ciu dostaje 3 poki za nic? i to jeszcze takie? no nie, jak dla mnie lekka przeginka

3.B³êdów brak

7/10 niezbyt wci±gaj±ca ta walka jak dla mnie

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez DominLoL 19 Sierpieñ 10, 08:26, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: