POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
19 Wrzesieñ 12, 21:01
Odbudowa tego miejsca
Autor Wiadomo¶æ
p4key 
Bug Catcher
veee~! *o*

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: Piotrków Trybunalski
Kontakt:
Wys³any: 8 Czerwiec 12, 07:55   Odbudowa tego miejsca

Witam!

Nie bêdê ukrywa³, ¿e pojawiam siê tutaj ze wzglêdu na jedn± osobê ;), ale to i tak ju¿ du¿o.

W ka¿dym b±d¼ razie przedstawiê tutaj moj± propozycjê odbudowy.
Po pierwsze DOWNLOAD, z którego to forum s³ynie. Zaczniemy od tego. Sprawimy, aby to forum tryska³o nielegalnymi plikami, których i tak pe³no w internecie, to dlaczego nie tutaj, prawda?
Zaczê³o by siê od gier, bo je najszybciej wrzuciæ. Do tego trzeba by opracowaæ jaki¶ specjalny wzór tematów z tymi w³a¶nie plikami, ¿eby wszystko wygl±da³o tak jak na 2012 rok przysta³o.
Pó¼niej wrzuca³o by siê jakie¶ inne pliki, na które by³oby najwiêksze zapotrzebowanie.

Kolejna sprawa to PBF. Mam pewien plan, aby go rozkrêciæ i aby czu³ siê jak za lat najwiêkszych PBFów w Polsce. Trzeba nawi±zaæ wiêksz± wspó³pracê z jakim¶ du¿ym pbfem. Ja proponujê z Crystal Stories. Zrobi³oby siê wtedy wszystko od nowa na pbfie. Dzia³ nie nazywa³ by siê ju¿ PokeCollectPBF, czy jako¶ tak, a w³a¶nie Crystal Sories, nawi±zuj±c do w³a¶nie serii GTA(stories :p) oraz do jaki¶ kryszta³ków. Mo¿na by wiele ugraæ tworz±c wspólne eventy, np. o przejmowanie dzielnic w regionie itp itd.

Nastêpna sprawa to posprz±tanie w tematach na forum. Tego raczej t³umaczyæ nie trzeba, poprzenosiæ wystarczy te które s± jakimi¶ flejmami, czy czym¶ niewa¿nym do kosza, tudzie¿ archiwum. I problem z g³owy.

Wgranie modyfikacji i tutaj lista jest ju¿ trochê d³u¿sza, jednak jest to do wykonania ³atwiejsze ni¿ wszystko wy¿ej opisane.
http://www.przemo.org/php...c.php?p=to#iowo <<cenzura linka by PokeMan

To chyba starczy jak na dobry pocz±tek. Ja osobi¶cie chcia³bym aby zosta³ wcielony nowy styl, który Raik obieca³ bardzo dawno temu. Jednak chyba jest to ju¿ awykonalne. Tak¿e piszcie co o tym s±dzicie ;)
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 8 Czerwiec 12, 13:58, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 8 Czerwiec 12, 08:02   

Có¿, moim zdaniem to nie przejdzie.
Z tego co siê orientujê to PokeMan podziela moje zdanie nt zmiany charakteru forum z downloadu na forum dyskusyjne.
Jednak pewnie download dale bêdzie funkcjonowa³, wiêc mo¿na by od¶wie¿yæ parê linków.
Zdecyduje PokeMan, ale chwa³a Ci za zainteresowanie :)

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 8 Czerwiec 12, 08:05   

p4 key:

1. Wzór tematów jest chyba prosty:
Kod:
Ok³adka/Ok³adki

Linki

Jakie¶ info na temat wydania ( czy potrzebny jaki¶ patch, czy nie lub inne informacje typu jak odpaliæ czy cu¶)

tak jest wszêdzie "przynajmniej u mnie", je¶li za¶ tylko mamy co¶ w stylu t³umaczenia to link do downloadu t³umaczenia, romu oryginalnego i podajemy autora t³umaczenia
Kod:

Link

Info t³umaczeniu plus autor

link do romu na który ma byc na³o¿ona ³atka

2.Poke co¶ ju¿ w tym kierunku krêci, wiêc powiem tyle, ¿e to co ty tu piszesz to poke w³a¶nie to samo ma na my¶li.

3.forum siê sprz±ta ca³y czas p4, ca³y czas

4. Nie, o stylu gadali¶my jaki¶ miesi±c( chyba, nie pamiêtam ju¿ ) ¿e póki co siê styl zostawia a poprawia podstawy forum i ogólne rzeczy typu download i PBF, wiêc póki co tylu nie ruszamy

conquest:

linki bêd± od¶wie¿one( co wiêcej, od B2/W2 linki gry bêd± wrzucane na serwer forum, wiêc nie bêdzie ¿adnej mo¿liwo¶ci by nam je usuniêto ) a jak wrócê do domu to popsprwdzam czy jakie¶ linki nie wygas³y

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 8 Czerwiec 12, 08:07, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 8 Czerwiec 12, 11:01   

p4key napisa³/a:
Po pierwsze DOWNLOAD, z którego to forum s³ynie. Zaczniemy od tego. Sprawimy, aby to forum tryska³o nielegalnymi plikami, których i tak pe³no w internecie, to dlaczego nie tutaj, prawda?
Zaczê³o by siê od gier, bo je najszybciej wrzuciæ. Do tego trzeba by opracowaæ jaki¶ specjalny wzór tematów z tymi w³a¶nie plikami, ¿eby wszystko wygl±da³o tak jak na 2012 rok przysta³o.
Pó¼niej wrzuca³o by siê jakie¶ inne pliki, na które by³oby najwiêksze zapotrzebowanie.
Conquest napisa³/a:
Z tego co siê orientujê to PokeMan podziela moje zdanie nt zmiany charakteru forum z downloadu na forum dyskusyjne.
Jednak pewnie download dale bêdzie funkcjonowa³, wiêc mo¿na by od¶wie¿yæ parê linków.

Planujê zmianê punktu ciê¿ko¶ci, bo o ile kiedy¶ to pliki by³y g³ówna broni± forum, to teraz ma byæ ni± PBF i dyskusje. Niczego nie likwidujê, download bêdzie dalej trwa³, jednak¿e ograniczy siê go pocz±tkowo tylko do gier - ³atwiej zrobiæ komplet kilkunastu gier, ni¿ 800 odcinków czy 150 piosenek. Wzór tworzenia tematów do dzia³u Upload/Download (gdzie równie¿ userzy robi± wrzuty) to jedna z wielu kwestii które trzeba w jaki¶ sposób okre¶liæ - przez tyle lat na forum nie by³o ¿adnych wytycznych czy to do Downloadu, czy i innych rzeczy. Ale zrobiê. Wszystko zrobiê - choæ akurat sprawy Downloadu to chyba zwalê na Domina :D

p4key napisa³/a:
Kolejna sprawa to PBF. Mam pewien plan, aby go rozkrêciæ i aby czu³ siê jak za lat najwiêkszych PBFów w Polsce. Trzeba nawi±zaæ wiêksz± wspó³pracê z jakim¶ du¿ym pbfem. Ja proponujê z Crystal Stories. Zrobi³oby siê wtedy wszystko od nowa na pbfie. Dzia³ nie nazywa³ by siê ju¿ PokeCollectPBF, czy jako¶ tak, a w³a¶nie Crystal Sories, nawi±zuj±c do w³a¶nie serii GTA(stories :p) oraz do jaki¶ kryszta³ków. Mo¿na by wiele ugraæ tworz±c wspólne eventy, np. o przejmowanie dzielnic w regionie itp itd.
DominLoL napisa³/a:
Poke co¶ ju¿ w tym kierunku krêci, wiêc powiem tyle, ¿e to co ty tu piszesz to poke w³a¶nie to samo ma na my¶li.

Mam plan na PBFa bez potrzeby korzystania z innych for. Inny PBF na forum przerabia³em w 2009 r. na PokeRangu, kiedy PBF sta³ siê PokeLandPBFem - oficjalnym PBFem ¶p. strony PokeLand. Nic dobrego z tego nie wynik³o. Poza tym ewentualne akcje takiego typu mogê zrobiæ, ale dopiero po stworzeniu nowego regulaminu i wej¶ciu w ¿ycie tzw. Nowej Wersji Forum PokeCollet (m in. logo siê zmieni) co nast±pi w te wakacje.

p4key napisa³/a:
Nastêpna sprawa to posprz±tanie w tematach na forum. Tego raczej t³umaczyæ nie trzeba, poprzenosiæ wystarczy te które s± jakimi¶ flejmami, czy czym¶ niewa¿nym do kosza, tudzie¿ archiwum. I problem z g³owy.
DominLoL napisa³/a:
orum siê sprz±ta ca³y czas p4, ca³y czas

Ja zrobi³em co¶ odwrotnego. Kilka lat temu, XaroX bêd±c modem, w po³owie 2010 r. poprzerzuca³ do archiwum wszystkie tematy (z modowanych przez siebie dzia³ów) gdzie last post by³ z 2008/09 r. W efekcie np. w FanArcie straszy³y 3 tematy gdzie indziej 5...teraz przez ostatnie tygodnie przywróci³em z arch. do odpowiednich dzia³ów, wszystkie tematy które s± wa¿ne. I tak np. temat o sezonie Wymiar Walki z 2009 r. znów jest w Anime itd. Pseudoczyszczenie tak naprawdê zawsze niszczy/os³abia czego przyk³adem Revival, gdzie usuniêto posty sprzed 2008 r. (Revival mia³ posty od 2005 r.) i chyba nie pomog³o to w niczym. Tak samo niezrozumia³e jest piêtnowanie odkopywania - odkopywanie jest good, i my¶lenad czym¶, aby odkopywaczy jako¶ nagrodziæ, ale to pomys³ w fazie alfa, wiêc...

Sprz±tanie zrobi³em takie, ¿e wszystkie naprawdê z³e tematy maj± swoje poddzia³y. I tak spambotowe topici l±duj± teraz tu, stare regulaminy s± tu itd. Jest to ekologiczny pomys³, bo mamy ³adnie posortowane absolutne ¶mieci :) (które siê nie nadawa³y do przywrócenia)

p4key napisa³/a:
Wgranie modyfikacji i tutaj lista jest ju¿ trochê d³u¿sza, jednak jest to do wykonania ³atwiejsze ni¿ wszystko wy¿ej opisane.
http://www.przemo.org/php...p=blabla#blabka

Cicho :sliniak: , oczywi¶cie, ¿e wgram to i owo, a nawet tamto i owamto, ale to ju¿ po starcie Nowej Wersji Forum PokeCollet o czym pisa³em wy¿ej.

p4key napisa³/a:
a osobi¶cie chcia³bym aby zosta³ wcielony nowy styl, który Raik obieca³ bardzo dawno temu. Jednak chyba jest to ju¿ awykonalne.
DominLoL napisa³/a:
Nie, o stylu gadali¶my jaki¶ miesi±c( chyba, nie pamiêtam ju¿ ) ¿e póki co siê styl zostawia a poprawia podstawy forum i ogólne rzeczy typu download i PBF, wiêc póki co tylu nie ruszamy

Domin piszê 100% prawdê i moje zdanie. Nie ma czasu na tworzenie nowego stylu. I tak forum jest tak podtuningowane przez Raika, ¿e pro¶ciej bêdzie zmodyfikowaæ obecny, co zreszt± ma³ymi kroczkami robiê - np. obecna czcionka jest tutaj od dopiero miesi±ca.

DominLoL napisa³/a:
( co wiêcej, od B2/W2 linki gry bêd± wrzucane na serwer forum, wiêc nie bêdzie ¿adnej mo¿liwo¶ci by nam je usuniêto )

No niestety Domin, ale zmiana planu. Nie bêdzie wrzuty na serwer forum. Planujê umie¶ciæ na serwie co¶ du¿ego i fajnego, wiêc...(zreszt± i tak wrzucarka nie dzia³a :D ). BTW wiem, ¿e bodaj ROMy tak wiele nie wa¿±, wiêc mogê od razu wrzuciæ nowe gry na 10 serwisów i potem w razie potrzeby dodawaæ linki.

Ponadto mam uwagê do nazwy tematu - PokeCollect siê trzyma bardzo dobrze. Revival ma 75 uu, pomniejszcze PBFy na darmowcach w granicach 50 uu, a my ponad 140. Oczywi¶cie, d±¿ê do poziomu PoPLa(2000) czy PVF (2500), ale i tak jeste¶my obecnie Numerem 3, pomimo tego, ¿e nie jeste¶my forum "zajebistej strony MPoke" której forum jest Rev na którym w miesi±c nie pisz± tylu postów, ile jest u nas w ciagu jednego dnia, pomimo tego, ¿e w googlu Rev jest wy¿ej od nas. I w tym miejscu, chcia³bym wszystkim serdecznie podziêkowaæ za aktywno¶æ, prowadzenie gier, spotkañ na Skajpie i trzymania naszej paczki. Kochani, jeste¶cie kochani :D i oby tak dalej :) ca³y czas razem z Dominem my¶limy i pracujemy nad naszym Collectem i czas chwa³y zbli¿a siê. Poka¿emy wszystkim na PPS, jakie z nas sympatyczne forum.

A ty p4keyu je¶li chcesz w czym¶ teraz pomóc, to czytaj tematy, pisz posty i przygotuj siê do naboru na MG, jeszcze w tym miesi±cu.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 8 Czerwiec 12, 11:02, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 11 Czerwiec 12, 14:59   

dobra poku¶ nie miej planów tylko po prostu to zrób.

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 11 Czerwiec 12, 15:36   

Kojot napisa³/a:

o to to

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 11 Czerwiec 12, 16:57   

Kojot napisa³/a:

Gdyby robi³ to bez planu to lepiej na pewno by nie by³o.

W Polsce lubimy prowizoryczne rozwi±zanie, ale PokeMan jest profesjonalist± i w±tpiê, aby dzia³a³ bez przemy¶lanego planu.
Pozostaje czekaæ do lipca, bo to wtedy mamy osi±gn±æ ¶wietno¶æ :)

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 11 Czerwiec 12, 17:08   

facet, ¶wietno¶æ siê osiaga dopiero wtedy, jak plan wypali, co jedynie mo¿na rzecz, ¿e w lipcu plan siê zrealizuje/wejdzie w ¿ycie :]

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 11 Czerwiec 12, 17:10   

tak tylko ze jego plany s± od ~~ 2-ech lat i prócz ekipy nic siê nie zmieni³o.

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 11 Czerwiec 12, 17:11   

DominLoL napisa³/a:
facet, ¶wietno¶æ siê osiaga dopiero wtedy, jak plan wypali, co jedynie mo¿na rzecz, ¿e w lipcu plan siê zrealizuje/wejdzie w ¿ycie :]

No to poczujemy przedsmak ¶wietno¶ci. ¦wietno¶æ w sierpniu :D

Tak serio to wa¿ne, aby zrealizowaæ plan, a potem to zareklamowaæ. My¶lê, ¿e nie bêdzie ¼le :)

Kojot napisa³/a:
tak tylko ze jego plany s± od ~~ 2-ech lat i prócz ekipy nic siê nie zmieni³o.

Mo¿e teraz doprowadzi to do koñca. Trochê wiary w ludzi :D

Ostatnio zmieniony przez Conquest 11 Czerwiec 12, 17:12, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: