Wed³ug mnie manga.Fabu³a by³a tam po prostu zajefajna.Nie by³a tak dziecinna jak anime.
Podoba³ mi siê tam w±tek zespo³u R,który nie sk³ada³ siê tylko z dennych trenerów,typu Jessie I James,tylko silni trenerzy,z którymi bohater nie zawsze dawa³ radê po krótkiej walce.
Odpowied¼ na to pytanie jest skomplikowana, poniewa¿ manga jest przeznaczona dal doj¿alszych odbiorców (tak od 14 lat), oczywi¶cie m³odsi tak¿e mog± j± czytaæ (nie jest to w koñcu Gantz, czy Hellsing), ale fabu³a, itp. nie przypadna im do gustu. Natomiast anime jest przeznaczone dla szerszego krêgu fanów (od 7 lat), ma nieskomplikowan± fabu³ê (niezwyciê¿ony Ash podró¿uje od regionu do regionu i wraz ze swoim niepokonanym Pikachu, oraz Brockiem poznaje nowych przyjació³ i kolekcjonuje odznaki). Oczywi¶cie moj± opini± nie mam zamiaru obra¿aæ, ale takie jest moje zdanie. Ja wybieram mangê.
pewnie ze anime ale ten niepokonany pikachu mnie wnerwia. ps. byly gdzies linki do dalekich odcinkow pokemon indigo. ale nie w downloadzie. ktos da link bo niemoge znalezc a to na tym forum.
Wole Mange.
Dlaczego?
Poznajemy wiêcej bochaterów z czego ka¿dy ma swoj± osobowo¶æ i inne podej¶cie do pokemonów. Ash mi siê ju¿ znudzi³ prawdê mówi±c.
Manga jest bardziej podobna fabularnie do gier i poprostu podoba mi siê rozwi±zanie fabularne. Dobrze e¿ ¿e historia wraca do starszych postaci za którymi mo¿na zd±¿yæ siê stêskniæ. No i w mandze ogólni wszystko zgrabniej i lepiej idzie. No i nie zostawia siê w±tków typu "tajemnica GS Balla" i "Pidgott kiedy¶ do ciebie wrócê".
To pokemony maj± w ogóle anime?
A to ciekawe, chyba chodzi tu o t± niekoñcz±c± siê bajeczkê, gdzie g³ówny bohater ma ci±gle 10 lat, gdzie uczy siê o mi³o¶ci do pokemonów, nie spad³a ani kropelka krwi, 0 w±tku mi³osnego... Ta bajka by³a dobra do serii MQ, potem by³o ju¿ tylko gorzej. Co prawda obejrza³am wszystkie 605 odcinków, jednak od serii Shinoh traktuje jako ''przykry obowi±zek''. Bajka zaczê³a byæ rysowana na odwal siê, historie siê powtarzaj±ma najbardziej wkurza mnie ten mega super silny Pikachu X lv, który i tak przegrywa. A i ten irytuj±cy TR a od tego motta rzygaæ siê chce.
Dlatego wole mangê dlaczego?
-nie ma jednego bohatera, mogê sobie wybraæ który charakter najbardziej mi przypasowa³
- jest krew, co prawda w niewielkiej ilo¶ci ale jest
walki pokemon maj± o wiele bardziej powa¿niejsze skutki (jak na pocz±tku anime Raticate móg³ po³amaæ zêba a Pinsir z³amaæ róg tak teraz pokemony z walk wychodz± jedynie z kilkoma zadrapaniami)
mo¿na z³apaæ legendarnego pokemona
- s± lekkie w±tki mi³osne YellowxRed czy RubyxSapphire (co prawda taka Anabel jecha³a do Asha, ale nic z tego nie wynik³o)
- Pikachu tak nie razi oczu i nie pojawia siê zawsze i wszêdzie
- TR, TA, TM, TG to naprawdê gro¼ni przeciwnicy. Nie to co Jessie i Jeams
- bohaterowie nie maj± wiecznie 10 lat, widaæ zmiany w posturach. Ch³opakom rosn± miê¶nie a dziewczyn± piersi (Crystal w emeraldzie uros³y naprawdê du¿e XD), rosn± w³osy itp.
-widaæ te ró¿nice si³, jak± dysponuj± dani bohaterzy (w anime Ash powinien byæ ju¿ super, mega potê¿ny)
No, có¿... Widzê, ¿e mamy tutaj pokolenie analfabetów, którzy wol± ogl±daæ ni¿ czytaæ.
Oczywi¶cie wybieram mangê, dlatego, ¿e:
- Lubiê czytaæ.
- Podobaj± mi siê niebezpieczne momenty (O, na przyk³ad: http://img.photobucket.co...MomHostage.jpg)
- Niektórzy bohaterowie z mangi s± o wiele lepsi ni¿ ich klony z anime.
- No i oczywi¶cie to, o czym wspomnia³a Nid - widoczny starzenie siê bohaterów.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.