POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
1 Luty 17, 09:37
Manga czy Anime?

Co barziej lubisz?
Mangê
47%
 47%  [ 33 ]
Animê
52%
 52%  [ 36 ]
G³osowañ: 69
Wszystkich G³osów: 69

Autor Wiadomo¶æ
Skeczor 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 11 Lut 2009
Sk±d: Olsztyn
Kontakt:
Wys³any: 1 Marzec 09, 16:13   

Lubiê to i to :) G³osowa³em na mangê, i¿ ma ciekawsz± fabu³ê i ¶mieszniejsz± :)

Ryan 
Pewnie nie zna PokeMana
openminded metalhead

Do³±czy³: 01 Mar 2009
Wys³any: 1 Marzec 09, 19:09   

Manga - je¶li idzie o fabu³ê, to zjada anime na ¶niadanie i to bez popitki. Poza tym postacie s± sympatyczniejsze i lepiej skonstruowane.

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Do³±czy³: 06 Kwi 2009
Wys³any: 6 Kwiecieñ 09, 19:02   

ja zdecydowanie wole Anime :P

piecka21 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 28 Mar 2009
Wys³any: 6 Kwiecieñ 09, 23:27   

Ja g³ósujê na anime poniewa¿ znam jej wiêcej i jako¶ zawsze bardziej podoba mi sie faby³a i bohaterowie od Mangi

Sygnatura użytkownika
Mistrz Gry - Inaku¶

P³eæ: Dziewczyna
Zdolno¶æ: Overgrow
Ataki: Tackle, Growl
Sp. Atak: GrassWhistle
Plecak: Kanapki, Pokedex, Pokegear, 4xPokeball

P³eæ: Facet
Zdolno¶æ: Gluttony
Ataki: Scratch, Leer, Lick
Sp. Atak: Rain Dance
Towarzyszka:Lucy

Pokemony:

Kkiba 
Pewnie nie zna PokeMana
Straw Hat

Do³±czy³: 25 Kwi 2009
Sk±d: Going Merry
Kontakt:
Wys³any: 25 Kwiecieñ 09, 18:07   

Wed³ug mnie manga.Fabu³a by³a tam po prostu zajefajna.Nie by³a tak dziecinna jak anime.
Podoba³ mi siê tam w±tek zespo³u R,który nie sk³ada³ siê tylko z dennych trenerów,typu Jessie I James,tylko silni trenerzy,z którymi bohater nie zawsze dawa³ radê po krótkiej walce.

satoshi9907 
Pewnie nie zna PokeMana
Jakutsubu

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Podkarpacie
Kontakt:
Wys³any: 10 Czerwiec 09, 21:28   

Odpowied¼ na to pytanie jest skomplikowana, poniewa¿ manga jest przeznaczona dal doj¿alszych odbiorców (tak od 14 lat), oczywi¶cie m³odsi tak¿e mog± j± czytaæ (nie jest to w koñcu Gantz, czy Hellsing), ale fabu³a, itp. nie przypadna im do gustu. Natomiast anime jest przeznaczone dla szerszego krêgu fanów (od 7 lat), ma nieskomplikowan± fabu³ê (niezwyciê¿ony Ash podró¿uje od regionu do regionu i wraz ze swoim niepokonanym Pikachu, oraz Brockiem poznaje nowych przyjació³ i kolekcjonuje odznaki). Oczywi¶cie moj± opini± nie mam zamiaru obra¿aæ, ale takie jest moje zdanie. Ja wybieram mangê.

PokeZiom 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 16 Cze 2009
Sk±d: PG
Kontakt:
Wys³any: 18 Czerwiec 09, 18:42   

pewnie ze anime ale ten niepokonany pikachu mnie wnerwia. ps. byly gdzies linki do dalekich odcinkow pokemon indigo. ale nie w downloadzie. ktos da link bo niemoge znalezc a to na tym forum.

Sygnatura użytkownika

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 1 Lipiec 09, 13:20   

Wole Mange.
Dlaczego?
Poznajemy wiêcej bochaterów z czego ka¿dy ma swoj± osobowo¶æ i inne podej¶cie do pokemonów. Ash mi siê ju¿ znudzi³ prawdê mówi±c.
Manga jest bardziej podobna fabularnie do gier i poprostu podoba mi siê rozwi±zanie fabularne. Dobrze e¿ ¿e historia wraca do starszych postaci za którymi mo¿na zd±¿yæ siê stêskniæ. No i w mandze ogólni wszystko zgrabniej i lepiej idzie. No i nie zostawia siê w±tków typu "tajemnica GS Balla" i "Pidgott kiedy¶ do ciebie wrócê".

Sygnatura użytkownika

Nid 
Pewnie nie zna PokeMana
T³umaczka mangi

Do³±czy³a: 08 Lip 2009
Sk±d: Goleniów
Kontakt:
Wys³any: 31 Lipiec 09, 13:08   

To pokemony maj± w ogóle anime?
A to ciekawe, chyba chodzi tu o t± niekoñcz±c± siê bajeczkê, gdzie g³ówny bohater ma ci±gle 10 lat, gdzie uczy siê o mi³o¶ci do pokemonów, nie spad³a ani kropelka krwi, 0 w±tku mi³osnego... Ta bajka by³a dobra do serii MQ, potem by³o ju¿ tylko gorzej. Co prawda obejrza³am wszystkie 605 odcinków, jednak od serii Shinoh traktuje jako ''przykry obowi±zek''. Bajka zaczê³a byæ rysowana na odwal siê, historie siê powtarzaj±ma najbardziej wkurza mnie ten mega super silny Pikachu X lv, który i tak przegrywa. A i ten irytuj±cy TR a od tego motta rzygaæ siê chce.

Dlatego wole mangê dlaczego?
-nie ma jednego bohatera, mogê sobie wybraæ który charakter najbardziej mi przypasowa³

- jest krew, co prawda w niewielkiej ilo¶ci ale jest

walki pokemon maj± o wiele bardziej powa¿niejsze skutki (jak na pocz±tku anime Raticate móg³ po³amaæ zêba a Pinsir z³amaæ róg tak teraz pokemony z walk wychodz± jedynie z kilkoma zadrapaniami)
mo¿na z³apaæ legendarnego pokemona

- s± lekkie w±tki mi³osne YellowxRed czy RubyxSapphire (co prawda taka Anabel jecha³a do Asha, ale nic z tego nie wynik³o)

- Pikachu tak nie razi oczu i nie pojawia siê zawsze i wszêdzie

- TR, TA, TM, TG to naprawdê gro¼ni przeciwnicy. Nie to co Jessie i Jeams

- bohaterowie nie maj± wiecznie 10 lat, widaæ zmiany w posturach. Ch³opakom rosn± miê¶nie a dziewczyn± piersi (Crystal w emeraldzie uros³y naprawdê du¿e XD), rosn± w³osy itp.

-widaæ te ró¿nice si³, jak± dysponuj± dani bohaterzy (w anime Ash powinien byæ ju¿ super, mega potê¿ny)

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 3 Sierpieñ 09, 14:50   

No, có¿... Widzê, ¿e mamy tutaj pokolenie analfabetów, którzy wol± ogl±daæ ni¿ czytaæ.

Oczywi¶cie wybieram mangê, dlatego, ¿e:
- Lubiê czytaæ.
- Podobaj± mi siê niebezpieczne momenty (O, na przyk³ad: http://img.photobucket.co...MomHostage.jpg)
- Niektórzy bohaterowie z mangi s± o wiele lepsi ni¿ ich klony z anime.
- No i oczywi¶cie to, o czym wspomnia³a Nid - widoczny starzenie siê bohaterów.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: